А які факти нам потрібні? Правда, історики кажуть що Ісус народився чи то в вересні чи в жовтні. Але ми не святкуємо день його народження, а факт його народження. 4 Як настало ж виповнення часу, Бог послав Свого Сина, що родився від жони, та став під Законом, 5 щоб викупити підзаконних, щоб усиновлення ми прийняли. 6 А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, що викликує: Авва, Отче! 7 Тому ти вже не раб, але син. А як син, то й спадкоємець Божий через Христа. Галатам,4 Хіба ЦЕ не причина святкувати? Пані Гасе, зі всією повагою до вас, мушу відзначити, що ви вірите Ісусу Христу, але те, ЩО вам кажуть вірити. Але є таке, що ви і не вірите. Так, не вірите в історію про багача і Лазара. Не вірите, що Христос сказав про пекло: там буде плач і скрегіт зубів. В Євангеліях ясно написано, що Христос воскрес в тілі, а не тіло вкрали учні. В Євангеліях ви ніде не знайдете, що бруклінська гопкомпанія піде на небо а ви залишитесь на Землі. Ви багато в що не вірите, що сказав Христос. Тому я завжди кажу - викиньте башту, читайте Біблію молитовно. І автор Писання, Святий Дух вам все пояснить.
ось так відбувається підміна понять http://www.truechristianity.info/ua/books/catholic_catechism_02.php#2 дякуючи дядьку Гуглю ми можемо утверджуватись в своїй вірі в Єгову, ібо прихід на Землю Сина (Месії, Христа ) це не об"явлення Бога, а Його дія і добра воля Сина ПиСи згадайте молитву Ісуса перед розп"яттям, поставте себе на Його місце або свою дитину і все Вам стане зрозуміло
Друге повністю заперечує перше... Нащо тоді душу спасати, якщо вона й так смертна? А ви кажете, що Свідки вірять в спасіння через Ісуса...
Дивно, але практично весь мій останній пост розчинився у нірвані... хоча дехто встиг відповісти. Un. Known, Ви модератор, не могли би сказати, це глюк, чи я була неполіткоректною? Це твердження і не заперечувалося, в тому числі і мною. Пане Миху, та смійтеся на здоровя, взагалі відповідь я вже дала, тішитися спасінню і бути вдячним за це, живучи за наставленням Ісуса потрібно i не один день, а КОЖЕН день. Це не свято, це аксіома для християн, оскільки це є базою доброї новини від Бога. Свято само по собі завжди чудово(тут святкуйте що завгодно), тільки релігійні свята - це поклоніння Богу і тим самим належать ДО ЙОГО ПРАВИЛ. Він сам визначається, що нам у його честь, чи честь його вчинків у виконанні власної волі святкувати, а що ні. Він визначався сам, як з ізрайльським народом, що, як і чому їм святкувати (при чому у деталях), так і з зарашнім своїм народом (християнами зі всього світу). Так святкували вони, бо Єгова їм це ЗАПОВІВ! (якщо необхідно посилання з Біблії, можу дати). ВСІ виключно релігійні свята святкувалися євреями, бо особисто Бог їм це наказав, при тому точно було вказано КОЛИ, як і для чого. Вже самі жертвоприношення у Біблії розписані на делькількох листках. Розумієте, це Божа парафія щодо його поклонінь, аж ніяк не людська. Саме тому і получається, що християни різних країн святкують по-різному Різдво у різний час, за власними правилами... тому, що людьськими правилами, придуманими ними самими. Лише одне свято наказав Ісус святкувати, а саме в згадку про нього, щоб люди не забували, що він для них зробив. Християнські докази у студію, Миху! Біблійні факти.... всі решта, це людська філософія. Різдво почали святкувати взагалі з кінця 3-го століття і це абсолютні факти католицької церкви, які приймалися на консилі (якщо я не помиляюся у слові) і були підписані всіма присутніми. Є дуже хороша книга католицького прістера Альберта Люрша "Різдво, Вавілон, Паска". Вона на німецькій, де він описує звідки походять ці свята і має мужність чесно казати про язичнецьке походження свят. Ящо цікавить дам цитати звідти, а загалом її можна купити, нажаль, лише на німецькій. Ви знаєте досить цікаво... Свідки Єгови в тому числі і я, читають і порівняно добре розуміються у Біблії, оскільки прочитана вона десятками разів і досліджують її... відповідно можуть порівняти, що прочитали, а що говорить Бруклін. Традиційники ж до 90% не читали повністю, а можливо взагалі, Біблії, деякі навіть не мають її дома (вже повірте мому досвіду, я спілкуюся з людьми). Получається парадокс, пане Педро, ті, що знають, що можуть порівняти вірять, в що їм говорять, а тим, хто поняття не має, що написано у Біблії самостійно думаючі. Адже традиційники у церкві навіть не відкривають Біблії , а приймають, як абсолютно правильне те, що їм розказує піп, дяк, пастор.... Нє, ну направду, задумайтесь... це ми вже обсуджували у іншій тебі, не бачу підстав знову це перекручувати через мясорубку. Поки заперечуєте лише ви, Левко.
Ну! Я ж кажу, що Свідки Єгови не християни... Як можна досліджувати Писання і говорити, що душа є смертна? Є такий епізод в Писанні. Де Ісус дискутує з садукеями (з тодішніми свідками Єгови). Садукеї не вірили у воскресіння мертвих. Вони так як зараз Свідки Єгови говорили, що нема ніякого життя після смерті. Ісус їм сказав, що вони помиляються дуже і навів цитату зі Старого Заповіту, де Бог Отець говорить Мойсеєві при палаючому кущі, що Він є Богом Авраама, Ісака і Якова. На той час, коли Бог говорив ці слова Мойсею ні Авраама, ні Ісака, ні Якова уже не було серед живих людей, але тим не менше Бог сказав, що Він є їхнім Богом. Тому Ісус сказав садукеям, що вони тим помиляються дуже, бо Бог не є Богом мертвих, але живих.: Мар.12:27 Бо Він є Бог не мертвих, а живих! Тим то ви помиляєтесь дуже.
Як відбувається підміна понять? А до чого тут об'явлення Бога? От як відбувається підміна понять. Нагадаю - мене цікавило, де католицька церква заперечує, що Ісус - Син Божий. О, ні. Але це маніпуляція з свідомістю. Бо коли хтось каже, що "свідки Єгови є християнами, бо вони... вірять у те, що Ісус - Син Божий", то людина, котра не читала катехизм, зароджується підозра, що католики мабуть у те не вірять. Для чого такі акценти? Все в порядку, навіть в реалі розмови мають відхилення, суттєво, аби відхилення не стали більшими, ніж основна тема.
Наприклад, я. ---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ---------- Вас не тривожить, що якщо СЄ є християни, то християнство бере свій початок у 1872 році, а першим християнином був Рутерфорд? ---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ---------- Вам не здалося, що ви... ну як би то коректно висловитись.... говорите неправду?
гарно викладаєш але ви по великому рахунку нічим кардинально не відрізняєтесь від тих же т.з. традиційників. В них папа в вас президент, папська єпископальна курія -- керівний орган, єпископи --- наглядачі, старійшини -- свяшенники... На рахунок "самостійного думання" то Ви, пані, сильно загнули все вирішують приписи та статути організації, а СЬОГОДНІШНЯ істина залежить від точки зору десятка підстаркуватих осіб які узурпували право на істину... Навіть папа не має такої тотальної влади над католиками (мирянами і духовенством) яку має організація вартової башти біблії і трактатів над її читачами. Чим це не ідол? Чи не замінюється боже царство людською організацією вартової башти біблії і трактатів? Чи вкурсі Ви про лжепророцтва т.з. божої організації? Маніпулятивні і мінливі заборони пересадки органів, вакцинації, методів переливання крові (доречі колись переливання схвалювалося вірним рабом) Члинством РО СЄ в оон? Мабуть що ні.
Можу знайти ваші слова, що допоміжна література необхідна. аво атеїсти теж так кажуть. ---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ---------- людина може помилятися
звісно що так, але вірний раб позиціонує себе як божого промовця істини, божого пророка і таке інше. Якби вони говорили, мовляв, наші основи віри грунтуються на нашому розумінні писання, яке може бути й хибним, проте цього немає.
пані Hase, на моє зауваження про те, що журнали Вартова Башта в різні часи тлумачать Біблію по-різному, отримав відповідь: Людина може помилятися. Я згоден, людина може помилятися. Але є церква. Якщо церква помиляється так само, як людина. то для чого така церква взагалі? От, що дивно. Ну а те, що писалося в Вартових Баштах, писалося з дозволу цього самого раба, який "спілкується" з Богом. ---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ---------- Вони кажуть, що Ісус є Син Божий. Але є одне але. Вони по-іншому розуміють це. Як можна стверджувати, що Ісус є Сином Божим і одночасно архангелом Михаїлом? Ангел є ангел, а не син, але вони не відступили від свого, а й прийняли поняття "син", бо від того годі відмовитися - прямий текст в Письмі.
подумалось...,як тільки нема що заперечити по суті Писання ,одразу чіпляються до Брукліна,тай то здається з Брукліна Бетель переїхав.Подумайте критикани ,де я, а де Бруклін.А я як сипав вам на голову палаюче каміння правди так і сиплю ось вже 25йціть п"єть літ
Миху, вони кажуть те що каже бруклінських антихрист. Без нього вони навіть коми не мають права додати. І більше того, вони не мають права не говорити. Вони є роботи що перепощують слова сатанинської кодли. Тому не будемо їх звинувачувати. Просто вони попались на сатанинський гачок з якого злізти не так вже і просто.
Вибач я не вникав в твої опуси, але чомусь маю особисте переконання що вони НІЧИМ не відрізняються від СЬОГОДНІШНЬОЇ істини від самозванного мудрого раба. Переконувати когось в чомусь я не маю бажання. Якщо тебе влаштовує лицемірство, диктат і брехня -- це твоє право.