Антихрист — син Сатани?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Pototsky, 20 бер 2013.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Одного, чи Єдиного?

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Педро,

:sad:

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Єдиного, який для нас, людей, проявився в вигляді Отця, Сина і Святого Духа. Це що нам дано. Для іншого наш розумець є замаленький щоб зрозуміти.

3. Hase

Hase зайчик

Пане Педро, хочете сваритись? :)НЕ ВИЙДЕ! :give_rose:
    Знаєте, всі зараз говорять про війну. Але чи існує на землі мир взагалі? Адже не лише є війна там, де падають бомби і гради, адже не має дня, щоб не було якогось насильства, вбивства, гвалтування, приниження, моббінгу....навіть там, де загальнопринято казати, що живуть в мирі. Тільки хіба так виглядає МИР? Я маю щастя спілкуватися з великою кількістю людей, які розказують свої біди і невдачі...Люди, нажаль, не мають миру самі з собою.
    Так, як поводитесь ви показує, що ви воюєте... Тільки для чого? Невже вам приємно когось образити, при чому кидаючи абсолютні наклепи, чи то від незнання, чи з звичайної злості... Це вже можете відповісти ви самі. Думаю, на сьогоднішні часи, найбільшим милосердям було би людське поводження одне до одного. Вже про християнське ВАМ я не говорю, оскільки скільки б ви не читали біблію, ви не помічаєте її суть.
    Бог, то любов і основа навчання християнства являється ЛЮБОВ.
    Бажаю вам миру, пане Педро.

4. Pedro

За побажання миру я дуже вдячний, пані Гасе. Але яке моє слово з приведеного вами мого речення вас образило. Зрештою, це була відповідь на цитату Миха.
    Я ніколи не ображав простих членів вашої секти. Навіть таких, які відкрито ображали мене, наприклад Аспірант чи ще раніше якийсь добродій з Сахаліну. Навпаки, мені вас шкода, бо вас ошукує група невідомих вам людей з Брукліну. Які і самі не хочуть слухати Біблійної істини і вам не дають. Все, до чого я вас закликаю, це відкласти "башту" і почати самостійно, молитовно читати Писання, покаятись і прийти до Христа.
    Frohe Weihnachten, Frau Hase:give_rose:

• Подобається Подобається x 3
  5. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

6. Hase

Hase зайчик

Вибачаюся, якось пропустила вашу відповідь.
    Пане Педро, щодо образи... я не знаю чи ви справді не помічаєте... але найгірші риси у спілкуванні це повчання і критикування (іншими словами звичайне наїжджання). Такі розмови, де не вислуховують і загалом не мають поняття про точку зору другої людини приводить зачасту до сварок.
    От і наклеп з Месією те саме. Вибачайте, лише два варіанти (або ви не маєте поняття хто є для свідків Ісус, або просто гонете обман). Вибачаюся, але так я це у постах на минулій сторінці бачу.
    Наразі не знаю ні Аспіранта, ні добродія з Сахалину. Кожна людина відповідає сама за свої вчинки.
    Можу вас запевнити, що саме вивчання Біблії стоїть на першому місці у свідків Єгови. "Вартова башта" всього навсього допоміжник, для пояснення окремих тем, які супроводжуються ЗАВЖДИ цитатами з Біблії у кожному поясненні. Тобто, чи вирвано те чи інше пояснення з "неба" можна переконатися перевіривши це у Біблії.
    Крім того, саму Біблію вивчати без допомоги іншої літератури (історичних, археологічних, етнічних, наукових...) неможливо.
    „Пилип же підбіг і почув, що той читає пророка Ісаю, та І спитав:”Чи розумієш, що ти читаєш?“ А той відказав:“Як же я можу, як ніхто не напутит‘ меіне?“ Дії 8:30, 31
    Думаєте скільки людей відкривали Біблію, щоб її сам зрозуміти і потім закривали маючи ще більше запитань, чим до того?
    Тобто паралельно читаються купа різних книжок, які взагалі нічого не мають спільного зі свідками. Але це особистий вибір кожного.
    Для мене особисто, та і для інших також "Вартова башта" не є чимось надважливим. Важливим є і була Біблія, саме її я завжди цитую, а не "Вартову башту".
    Тому "вартова башта" грає роль помічника у розумінні різних тем і не більше.
    Яку роль грає книга "Катехізм" для вас, для католиків ?
    Дуже дякую за вітання! Але чи можете ви мені на прикладі Біблії довести, що таке Різво, коли його святкувати і чи взагалі потрібно сваяткувати?
    Та взагалі не єгипеTській,a Вавилонський, саме звідти початок всіх міфів. Пане Потоцький не ясно лише, Християнство, чи католицизм? Що ви уявляєте під християнством?

7. Levko

Levko Well-Known Member

:)))
    Нема ніякого сенсу вивчати Біблію, якщо завідомо наперед відкидається спасіння через жертву Христа...

8. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

ІХ для мене як еталон по виконанню 10 БЗ

9. Pedro

Пані Гасе, Різдво - це ФАКТ народження Ісуса Христа, Сина Божого.
    Хочете святкувати, святкуйте. Не хочете, не святкуйте. Але нехай це буде ваше особисте рішення, а не рішення незнайомих вам людей в одному з пригородів Нью-Йорку.
    Я, наприклад, святкую виключно факт народження Сина Божого.
    До речі, буду на Різдво в Берліні. Так що можемо святкувати разом якщо ви поблизу.:drinks::give_rose:
    Ага, ще одне, пані Гасе. Я не католик в буквальному розумінні. Я християнин. І якщо католики вірять в Ісуса Христа - я їхній брат.

• Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Катехизм.

Hase, Складність полягає не стільки в допоміжній літературі, скільки в тому наскільки вона є правдива.

Ви може відкрити катехизм будь-якого року видання і де би ви не відкрили, ви завжди прочитаєте там про те, що Ісус Христос є Богочоловік. Якщо дослідити Вартову Башту... ким там Ісус Христос тільки не був.

І справа не лише навіть в самому Ісусові. У Вартовій Башті міняються поняття, пояснення в діаметрально протилежному напрямку в різні періоди видання цієї книжки. Я вам можу знайти з посиланням на ці видання про такі факти.

Питання в іншому: це змінить вашу думку що до СЄ? Напевно ні. Аргументи тут зовсім ні до чого.

---------- Додано в 01:41 ---------- Попередній допис був написаний в 01:24 ----------

Hase,
    Будьте послідовні.

То вивчати саму Біблію без допоміжної літератури немождиво і навіть цитату привели, а то подавай вам доказ тільки на прикладі Біблії.

Якщо ви не строгі до себе не будьте строгі до опонентів.

А що до святкування Різдва. Скажіть, а три царі, що привітали народження Ісуса, хіба по суті не є святкування?
    А зірка з неба, що віщувала народження Спасителя хіба не свято для людини? Що може бути більш святковіше, радісніше, ніж народження, прихід Господа, спасителя людства? Що тоді є свято взагалі?
    Хіба така подія не є свято?

Ну тоді як хочете. :cofee:

І ще одне, направду скажу вам, мене бентежить, коли СЄ починають речення: аво перші християни і т.д.

Що може знати організація СЄ про перших християн? У вас є передання? У вас є праці перших, других, третіх християн? То, знаєте, виглядає, як би внук розповідав прадідові про Другу світову війну, де той прадід воював.

---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:41 ----------

автор - філософ.:)))

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Потрібно! Бо для християнина нема більшого свята, як народження Спасителя, який прийшов на Землю, щоби викупити людину з гріха. А ви не хочете святкувати, то не святкуйте. Свідки і своїх день народжень не святкують. А чого? Гріх? То тоді нічого не святкуйте. А нащо?

12. Forpost

Forpost Стоїк

а що то за празник такий? Що тіло
    стає все трухлявіше, що з кожним роком всіх баб не переграєш , всю вотку не вип'єш і всіх грошей не заробиш. То вже поминки краще! Ех п'ятдесятники спорудили собі тільця після виходу з неньки, але всім відомий кінець іудеїв котрі відлили собі золотого бика по виході з Єгипту. нічого особистого.
    Пи си один є празник в Біблії - 14 ніссана День смерті! забулисте чи шо,га?

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А що то за такий тілець, Forpost? :dntknw:

---------- Додано в 06:29 ---------- Попередній допис був написаний в 06:27 ----------

Та і не старайтеся показати, що ви - Свідок. :) Свідкам в політику вникати заборонено, а ви ж вникаєте і ще й як! :)

---------- Додано в 06:31 ---------- Попередній допис був написаний в 06:29 ----------

До речі, гарне відео про Свідків. ;) Тільки подивіться, не виключайте відразу.

http://video.yandex.ua/users/grib1970/view/104/

• Подобається Подобається x 1
  14. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

це погано?

15. Pedro

Ви знаєте, пане Форпост, і я не святкую своїх днів народження. Тої дати ніхто не знає і на роботі (а в Англії то дуже урочиста подія) ні навіть мої знайомі. Ну не люблю відчувати себе на рік старшим. АЛЕ ЦЕ МОЄ РІШЕННЯ! Не рішення нікому невідомого кодла з Брукліну. Вам наказують що робити і що не робити, куди ходити і куди не ходити, що як думати і що як розуміти. А це рабство. Рабовласники - купка брехунів, які себе називають то 144000 то якимись помазанцями, то тілом Христовим.
    Я завжди раджу - запитайте хоч одного з цього кодла чи він памятає, коли його чимось мазали і хто саме мазав?
    Просто будьте розумніші і як казав ап Павло, не впадайте знову в стан рабства.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

це добре, бо дає зрозуміти багато речей. Наприклад, філософія може гуляти далеко від правди. Особисто для мене, скажімо, філософ - це байкар для дорослих.

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

Як людина може ще так масово виразити свою радість до події, як не святкувати її? Святкування - це спосіб вираження свого відношення до події. Для християн - це свято, важлива і радісна подія. Для СЄ - прихід, народження Спасителя не є радісна і важлива подія, а буденне явище, тому й не святкують. Ймовірно, прихід Спасителя не несе їм нічого радісного.

17. Hase

Hase зайчик

Якщо ви про свідків, а не про когось не знати кого, то повинна сказати, що ви погано проінформовані. Спасіння це центральна важлива тема. Який смисл взагалі без спасіння? Даю цитату з сайту:
    http://www.jw.org/uk/свідки-єгови/найпоширеніші-запитання/чи-свідки-єгови-християни/

а можна точнішу розшифровку... направду важко з цих слів щось зрозуміти.

Те, що Ісус народився, як і інші люди народжуються, то факт, маєте рацію, але і цим всі факти закінчуються, оскільки жодного факту, коли він народився, жодного факту, що він сам, чи апостоли святкували його день народження і жодного факту, що Ісус хотів щоб ми його святкували... Цілком навпаки, євреї дні народження НЕ святкували. Це було святом ЯЗИЧНИЦьКИХ царів. Що являло(є) собою це свято дня народження?... та звичайне препідносення своєї величності. Нехай на один день, але... ефект то який, коли тебе ВСІ люблять і догождають... Чи такі розклади відповідають християнським правилам скромної особи?
    Та і святкувати то КОЛИ? Жодних дат нам не було залишено. Якби нам треба було б святкувати його народження, то Ісус це нам би САМ сказав, так як він апостолам сказав на Пассу, щоб вони згадували таким чином про те, що він для нас через свою смерть зробив.

Дякую, Шкода, але живу 600км від Берліну. А так би направду з вами зустрілася. Якщо будете якось поблизу Гайдельберга, пишіть, запрошую вас до мене на вечерю. :drinks:А чому Берлін? Поїдте краще у Мюнхен, це справді місто, яке залишає враження.

Розумію. А ви охрещенний?

Цілком з вaми погоджуюсь.

Так це лише показ, що "Вартова башта" пишеться ЛЮДьМИ. А люди, недосконалі і склонні ПОМИЛЯТИСЯ. Чим більше вивчаєш, тим краще розумієш. Я вже писала, що абсолютно допускаю, що і зараз робляться помилки, лише ці помилки приймаються і корегуються.
    Катехизм я ніколи не читала, тому про саму книгу сказати нічого не можу. Але і Катахизис писався - пишеться ЛЮДьМИ. Напрошується питання, чому не працюють над помилками, або виходить висновок, що все в ній вважають абсолютно правильним. Але чи це можливо? Так само, як і постанови папів не підлягають дискусії, оскільки вони абсолютно правильні?

Пане Миху, та впринципі я послідовна. Біблія це Святе Письмо, а цим саме БОЖЕ СЛОВО. І це ЄДИНЕ, що ми маємо від Бога самого. Все решта, то людська література. Відповідно, щоб взнати, що хоче Бог, якими він нас хоче бачити, що він уявляє під своїм поклонінням, можна зачитати лише з ЙОГО книги. З допоміжних книжок можна черпати інформацію, щоб зрозуміти написане у Біблії, яке підтверджується цитатами з Біблії. Багато зрозуміти потрібно знати багато з історії єврейського народу, та інших народностей живущих в той час, ментальність народу, тлумачення багатьох слів, які вже не використовуються у розмовній мові, значення багатьох гебрейських слів. Щоб знайти все це потрібна допоміжна література і вона далеко не лише "Вартова башта", а цілком нейтральні історичні та археологічні праці.
    ТОМУ, чи святкувати день народження Христа, чи ні, чи хоче це Бог, чи ні, можnа знати ЛИШЕ, коли ми звернемося до його книги, тобто Біблії. Тому доказ тільки на прикладі Біблії.

Пане Миху, ну це вже з області романтика... Різдво це комерційне свято. Найбільші виручки за ЦІЛИЙ РІК робляться саме в передріздвяний час. Не знаю, може в Україні ще все інакше, але на заході Ісусom ніхто не цікавиться, все крутиться навколо подарунків, прикрас, вихідних днів і їжі.
    Про три царя, будь ласка доказ з Біблії.

Так, звичайно, що коли він народився було радісно, оскільки тоді Месія очікувався і тут врештi спаситель народився. Так, в той день, це було радістю. Але він після народження дав вчення, помер за нас, став нашим царем.... а ви далі тішитесь з його народженням. Пане Миху, він ненароджується кожен рiк. Народження лише один раз в житті.
    Свято, пане Миху, це завжди чудово, поки свято не повязано з релігією, яка не відповідає Божому вченню.

Про перших християн свідчить нам Біблія, про перші зібрання людей, які прийняли християнство можна зачитати саме там.

А де християнські докази? Дайте цитату з Святого Письма.
    Христос уже викупив.... і це важливіше, саме тому викуп потрібно святкувати, адже це сам Ісус заповів.

Пане Олю, цікавитись політикою і інформуватися можна ЗАВЖДИ. Адже ми живемо в цьому світі поміж людей політичних розкладів. Мене особисто цікавить, що відбувається у світі.

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я перепрошую. А що, католицька церква це заперечує?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Hase,
    А це смішно, не уявляєте як!

То як воно має бути? Питати Бога, чи можна порадіти, що Він нас прийшов спасати? Радість - це моя особиста емоція на подію. Людина народжена такою, що вона може усміхатися, радіти, плакати, сумувати і на це питати дозволу зовсім непотрібно.
    Бог зробив нам всім добрО - дав спасіння. І тут запитання: а радіти можна?

Скажу інакше. Послав людям Бог спасіння, а вони й далі ходять, живуть, вмирають і жодної реакції. Бог напевно думає, а чого вони не радіють? Їм все одно? Ну так от десь воно виглядає.

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

І не тільки там, ви ж самі писали, що не обійтися без іншої літератури.

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

Ясно, що не кожен рік, а юдеї, які святкували і святкують Вихід з неволі, виходять з неволі кожен рік? Кожного року є літо. Воно інше, не те саме, але літо. Якщо юдеї святкували, значить Бог не заперечує святкування, в тому числі релігійні в першу чергу.

20. Forpost

Forpost Стоїк

Не робіть ту дивний вираз лиця...

а де твій аватар? :)