неправда. якщо вхід є допустимо непередбачуваний, то вихід буде передбачуваний, оскільки функція є описана формулою. Тобто, відносно входу, ми завжди можемо дослідити вихід і він буде однозначний. Наприклад непередбачувана погода. Робот датчиками оцінює її параметрами і подальші його дії абсолютно передбачувані, яка би непередбачувана погода небула. Навіть в разі армегедону роботу можна задати команду самоліквідації. ---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ---------- Для Бога немає таємниць, тому він знає всі варіанти що може зробити людина у певній ситуації, а що саме зробить людина залежть від самої людини.
шось я вас не розумію....або ж ви мене...... непередбачувані параметри - це наприклад, рулетка - результат понятний впринципі, але непередбачуваний..... варіантів, наприклад 36...але який саме випаде наперед визначити неможна.....хоча дії того хто кидає кульку - понятні.... припустимо людині потрібно прийняти рішення про те йти чи не йти на роботу....вона це якимось чином вирішує.....так само за допомогою рулетки робот може вирішити і наперед сказати шо він вирішить не можна... множина всіх варіантів може бути в робота обмежена....але в людини тоже не так і багато тих варіантів.....а робот з часом може отримати більше..... http://www.osp.ru/news/2012/0928/13015012/ так краще-гірше).....
я не буду тут пояснювати, показники рулетки залежать від початкової позиції рулетки, від сили поштовху, як і показників кості. Але якщо навіть гру рулетки таки представити, як хаос, то все таки в будь-якому випадку той "хаос" має 36 варіантів, а і не більше.І подальші дії - результат тих показників, які є функцією. Отже результатом хаосу є хаос. Якщо результатом хаосу є порядок, а в рулетці це один з 36, то це вже не хаос. ---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ---------- Робот не може діяти хаотично. Тому що неможливо скласти програму, яка би видавала хаос. Робот прийме тільке таке рішення, яке заклав у нього програміст.
хаос не хаос...але наперед передбачити не можна....значить результат випадковий хоч і обмежений по варіантах.... те шо не можна прорахувати, по суті можна називати випадковим і частиною хаосу...поки шо взаємодію всього лише трьох тіл(по гравітаційній взаємодії) прорахувати складно.....не кажучи про пружність, тертя, вологість, тяжіння, струси, дефекти, матеріали і тд..... він може приймати випадкове рішення без проблем....не бачу жодних в тому проблем....хіба шо кількість варіантів може бути обмежена, але як я цитував вище, роботи вже і це помало обходять....
це людина-програміст заклав пару ірраціональних рішень у програму робота. Тобто робот діє згідно програми.От вам приклад. Ви запитуєте когось (людину чи робота ви не знаєте): - скільки буде 5х5? програміст закладає відповідь - 25. або програміст закладає два варіанти: - 25 - не знаю. або можна закласти пару ірраціональних відповідей: -25 -не знаю -ти з мене дурака робиш? -мене ітак гопова болить, відстань. -та пішов ти... -а ти не знаєш? і т.д. дальше програміст може елементарно закласти, що відповідь перша вибирається роботом як 89 зі 100 запитань, друга, як 2 зі ста, третя, як 5 зі ста, четверта, як... і т.д. От вам і ірраціональне рішення робота. Фіг воно робота, це все мудрий програміст придумав - ірраціональна людина. Робот ніколи не видасть такої відповіді, яку програміст не передбачив. А якщо програміст не передбачив якогось з варіантів, то програма робота видасть вам дуже знайомий напис: помилка 404. Тобто стався варіант, який непередбачений програмою. Найчастіше тому і зависають компи, між іншим. Чому комп висить? Він не знає що йому робити. Програміст не передбачив даної ситуації. А сам по собі комп, робот не знає що робити... ---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ---------- яким чином? ---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ---------- - дайте координати положення рулетки - дайте силу крутного моменту -дайте значення тертя і дайте це все фізику механіку і він вам вирахує все до мулюметра. А ви кажете випадковість... ---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- Оводе, я колись написав компютерну забавку Тетріс. Я не зміг добитися виліт фігурок спонтанним.
я нарешті вас зрозумів.......випадковість рішення робота ви не заперечуєте, а те що він не може вийти за межі логіки, яку для нього придумав програміст........тобто рішення можуть бути випадковими, але придумати шось нове він не зможе.... ну по суті так......але тут багато нюансів і чи може в робота появитися самоусвідомлення - це вже складніше питання..... ну з вашим розумінням випадкового рішення, без проблем не обійдешся))).....коли я це писав то під випадковим рішення дещо інше розумів.... хоча, якщо так ставити питання, то з моїх позицій, для описання процесу вибору...тобто чому людина вибрала таке і як саме вона це зробила, звичайна логіка не придатна......логікою цього не описати...точніше можна попробувати, але по схемах вийде хіба шо робот)))).... ---------- Додано в 22:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ---------- це всього лише 3 параметри....так, деколи цього може бути достатньо....але 5-10 відсотків буде похибка.....а може і більше.... параметрів там набагато більше.....тобто прорахувати можна лише в деякому наближенні з певною точністю.... тре було брати системний час в мілісекундах.....і відділити три або дві останні цифри....це майже ідеально випадкові числа для даної гри....
а все тому, що людина автономна одиниця, здатна видавати не лише логічні дії, а й вольові. ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ---------- Так, я так і зробив. Привязав генератор випадкових чисел до часу, де взяв останню цифру у секундах. Бо така фігня виходила: кожного разу гра починалася з тих самих фігур. Для грака це була випадковість, але насправді, це була функція від часу включання гри, привязано до останньої цифри.
Повністю підтримую. Коли настає така хвилина, що людина не в силі дати собі раду і щиро, всім серцем і всією душею просить Бога про допомогу, вона отримує її. Так, власне потрібно просити, а не чекати, що Бог Сам поможе, бо Він все знає і все бачить. Просячи, ми перемагаємо свою гординю. Якщо комусь по житті в когось щось потрібно, то хіба він не просить, а чекає поки людина сама дасть? Так само й тут. Все відбувається аналогічно. Всі "високі матерії" можна пізнати в простих речах. Бог людині дав все необхідне, щоб вижити на Землі. Лінивим та дурням Йому немає сенсу помагати, бо вони так ніколи нічого не зрозуміють і не навчаться.
Я з Вами повністю погоджуюсь, що потрібно просити Бога про допомогу кожного дня і в кожній потребі... тк само як і не забувати дякувати за все, що Він посилає і просто розмовляти з Ним. Але це зовсім не виключає того, що Бог все бачить і все знає, як і того, що Він краще від самої людини знає, що їй насправді потрібно. Старатись взнати Його волю і віддатись їй - є також проявом довіри... Кожна людина створена за образом Божим... і хоч ми, напевно, всі в тих чи інших обставинах і емоціях можемо зірватись... та в Святому Письмі окремо сказано, щоб не називати іншу людину дурнем.
Друзі, читайте Біблію і таких питань задавати не будете! Якщо вам так цікаво дізнатися більше про Антихриста, то почитайте останню книгу Святого Письма - Об.явлення Івана Богослова. Хоча вона дуже складна... тому що апостол Іван писав те що бачив в майбутньому - і йому важко було описати те що він побачив!
Добре сказано. Тоді запитання: що є таке, що може зацікавити атеїста? Відповідь проста: побудова комунізму і світлого майбутнього. Зібрала ця ідея під своє крило чимало атеїстів... а ви кажете, не керовані...
Є книжки де антихрист і богом буде. і що? хто автори цих книжок? навіть не спеціалісти в теології а інколи просто нєвєжди... До літератури необхідно підходити критично і вибірково, спераючись на історичні і наукові джерела. імхо
ніякі вам історичні та наукові джерела недопоможуть. БІБЛІЯ це слова БОЖЕ в якій поеднана і історія і наука разом взяті .а всі інші джерела крім неі не е БОГОМ надхнені . всі відповіді знайдете тільки в СВЯТОМУ ПИСЬМІ тобто БІБЛІІ. В ній заховане смерть і життя але БОГ говорит слідуюче цитата з Бібліі ВТОРОЗАКОНИЕ 30 ГЛАВА . 1Ибо заповедь сия, которую я заповедую тебе сегодня, не недоступна для тебя и не далека; 12она не на небе, чтобы можно было говорить: "кто взошел бы для нас на небо и принес бы ее нам, и дал бы нам услышать ее, и мы исполнили бы ее?" 13и не за морем она, чтобы можно было говорить: "кто сходил бы для нас за море и принес бы ее нам, и дал бы нам услышать ее, и мы исполнили бы ее?" 14но весьма близко к тебе слово сие: оно в устах твоих и в сердце твоем, чтобы исполнять его. 15Вот, я сегодня предложил тебе жизнь и добро, смерть и зло. 16[Если будешь слушать заповеди Господа Бога твоего,] которые заповедую тебе сегодня, любить Господа Бога твоего, ходить по [всем] путям Его и исполнять заповеди Его и постановления Его и законы Его, то будешь жить и размножишься, и благословит тебя Господь Бог твой на земле, в которую ты идешь, чтоб овладеть ею; 17если же отвратится сердце твое, и не будешь слушать, и заблудишь, и станешь поклоняться иным богам и будешь служить им, 18то я возвещаю вам сегодня, что вы погибнете и не пробудете долго на земле, [которую Господь Бог дает тебе,] для овладения которою ты переходишь Иордан. 19Во свидетели пред вами призываю сегодня небо и землю: жизнь и смерть предложил я тебе, благословение и проклятие. Избери жизнь, дабы жил ты и потомство твое, 20любил Господа Бога твоего, слушал глас Его и прилеплялся к Нему; ибо в этом жизнь твоя и долгота дней твоих, чтобы пребывать тебе на земле, которую Господь [Бог] с клятвою обещал отцам твоим Аврааму, Исааку и Иакову дать им.