Є поняття народження земного і небесного. Те, що ми зараз святкуємо - земне. Син Божий воплотився в людське тіло. Нема жодних парадоксів.
Ви питаєте слабого здоровя, Миху. Що, ви хіба не знаєте? Від бруклінських намазанців і сатанинської башти. А чи варто з ними сперечатися і щось доказувати? Ви ж не будете доказувати щось мусульманам на основі Біблії. Вони в неї не вірять. Вони вірять в Коран. Хоча признають Христа за пророка. В єговістів і того щастя нема, бо в них Христос - один з ангелів. Ну не вірять вони в Біблію. В них кома чи літера вимовлена намазанцями чи записана в башті вартує більше ніж сама Біблія. Ось ви бачите, вони щось плетуть як з гарячки, хоча ми постійно їм наводимо слова з Писання. То чи варто розкидатись перед ними словами Святого Писання?
Не зовсім Вас зрозумів. Якщо можна, конкретніше висловіться, будь ласка. Якщо якась істота, для прикладу, має породу кота, слідуючи Вашій логіці, вона ще котом не є? Аналогічно, дитинча, що народилось у кенгуру, автоматично таким не являється? Але від птиці може народитись тільки птиця, від мавпи - мавпа, від єнота - єнот, а від людини людина. Вийнятково на на них і базується вчення Церкви. Зауважте, на протязі двох тисяч років воно не змінювалось. Жодна догма віри не була змінена. Деякі релігійні течії на протязі кількох десятків років кардинально змінювали своє вчення. Ближче до суті - все Святе Письмо показує нам Божественну природу Христа. Я вже навів Вам багато цитат. Звичайно, це ще не всі, розглянемо ще деякі. 14 І промовив Бог до Мойсея: Я той, хто є. І додав: Так промовиш до синів Ізраїля: ,,Я - є післав мене до вас. (Вих.3,14) Тут Господь називає Своє ім"я. У гебрейській мові "Я-є" звучить "Ягве", або "Єгова". Дещо пізніше, з поваги до Бога, євреї не вимовляли ім"я "Ягве", хоча воно й писалось, а читали "Адонай" (Господь). Ісус про себе казав: 58 І сказав їм Ісус: «Істинно, істинно кажу вам: Перше, ніж був Авраам, Я є.» (Ів.8,58) Чи ти єси Христос, Син Благословенного? 62 Я є, - відповів Ісус (Мр.14, 61-62) Кажучи "Я є" Ісус показує свою неповторність: у Ньому особисто присутнє таїнство одного Бога. "Я і Отець - одно". Цим висловом "Я є" Ісус виступає не поруч з Особою Отця, а вказує на Отця, таким чином говорить і про Себе Самого. Йдеться саме про нероздільність Отця і Сина. "Хто Мене бачив, той бачив Отця" (Ів. 14,9). Тут не рівність, а порівняння. Є слово "немов", що не вказує на рівність. Дівчина може мати грацію немов у сарни, але вона нею ніколи не стане. Творіння ніколи не зрівняється з творцем, як Буратіно не стане ніколи людиною.
Взагалі мій нік є "Газе", це німецьке слово і означає "заяць", але то таке, можна і Хейс. У зацитованій вами цитаті НЕ МАЄ "Альфи і Омеги"... є "Перший і Останній". "Альфа і Омега" вживається тільки 3 рази у Біблії і ЛИШЕ по відношенню до Єгови. Так само всі три титули одночасно "А і О.", "поч. і кін." та "Перш. і Ост:" вживаються до Єгови. Ісус носить титул (лише один раз) "Перший і останній". І він є справді Перший у всьому (перше створіння перед усім, перший і останній кого сам Єгова воскресив. Колосян 1:18 "І він - голова тіла, церкви. Він початок, первонароджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство." Були то були, але були і найбільосудженими самим Ісусом, тому, що жили по своїм правилам, а не Божим. Саме тому відкинутий був обраний Богом народ, бо знівечили ціле вчення самого Бога. Тому фарисеї для мене не приклад мудрості. Я це вже досить ясно описувала артобстрелу у іншій темі. Вони його віддали, оскільки він їм ЗАВАДЖАВ. Причини були більше політичного значення. Ісус прийшов і почав мішати ім всі карти... народ все більше переходив у Християнство. А причину, яку вони назвали... ну вибачте "еслі нада прічіну, то ета прічіна." Щоб заслужити смертної кари римлянам було достатньо того, коли хтось проголошував себе ЦАРЕМ, як от і у спарві Ісуса. Цезар тоді прирівнювався до бога. Вони бачили Ісуса, як Бога, але визнати це не зуміли![/QUOTE] Ні, ізрайльський народ очікував МЕСІЮ, а не Бога. І саме Месію (посланець Бога) вони не визнали, бо не виправдав їхніх сподівань. Оскільки повинен був прийти той, хто їх визволить, але вони думали про визволення від їхніx людських ворогів (римлян). А тут Ісус, пАнімАєш, зовсім іншi речі говорив. І Ісус був створений, а пізніше, як людина народжений. Бог це ДУХ, порівняння нас з ним просто неможливо. Ну як він народив... ? Це ж тілесні речі. Вже 1. коринтян є багато текстів повідношенню до тілесного тіла і духовного, при тому духовне тіло про яке там говорилося далеко віддалене від Бога самого. Його безмежну мудрість, нам нікчемним, взагалі незрозуміти. Колись сказав Ісус (з голови) "Ти хочеш знати про небесне, коли не розумієш земного?"
Левко уже відповів, що "народився" до земного народження. То по ідеї церква повинна була би справляти два дні народження?.. Це хороше пояснення атеїстам та дарвіністам, які розказують, що людина вийшла від мавпи, але не появу нового Бога. За такою людською логікою Бог повинен би бути цвітер (так по українськи?). Я писала, що ніяких заперечень щодо божої природи Ісуса не має. Незмінною є і повинна бути ЛИШЕ БІБЛІЯ. А люди і їхнє розуміння ніколи незмінним не буває. Помітьте, що багато чого навіть вибрані апостоли не розуміли. Чим більше вивчаєш, тим краще розумієш, але і 100% -го розуміння бути не може і не буде...нажаль. Те, що вчення кат. церкви залишилося незмінne навіть недобре...хоча і вони змінюють їхні догми, оскільки деякі речі пережили себе. Наприклад, що земля круглаі крутиться навколо сонця...була визнана лише пару десятків років тому, хоча у Біблії чітко зказано, що вона кругла. Скільки би життів можна було спасти від непотрібної смерті. А щодо догм відьом і сексуального життя, то взагалі помовчу. Чи вічне сперечання навколо "діви Марії" і її "дівочості".... там декілька консилів було... До речі, як ви ставитесь особисто до отаких розкладів у зарашній церкві? ВАТИКАН ВИЗНАВ ГОМОСЕКСУАЛІВ КОРИСНИМИ ДЛЯ ХРИСТИЯН http://www.5.ua/svit/vatikan-viznav-gomoseksualiv-korisnimi-dlya-khristiyan-58751.html Ватикан визнав теорію Дарвіна http://tsn.ua/nauka_it/vatikan-viznav-teoriyu-darvina.html Ні, ви не зрозуміли, я дала вам цю цитату, бо саме тут людина малa те бажання (про яке ми говорили поcтами раніше) визнати себе Богом, а Ісус ні. Це лише для порівняння. Звичайно люди не стали богами. Пане Роберт, будь ласка дайте мені відповідь до молитв Ісуса. Цікаво почути вашу думку. Tак можна добре заплутати. То Ісус син, то він Бог, то він вже Єгова... Будь ласка дайте мені конкретне визначення своїми словами. Оскільки у кожному пості щось інше....Біблія говорить про двох ОСІБ. Живого Бога та Месію, його Сина Ісуса Христа. Саме так говориться і у молитвax Ісуса до Єгови. Вже це говорила. Ісус відображaє інтереси Бога, він виконує ЙОГО волю, він говорить за ЙОГО вченням, але він залишається самим собою. Це як у :"Говорім ленін - подорозуміваєм партія, говорім партія - подорозуміваєм ленін."
Пані Hase, Ви можете встановити точну дату народження Бога??? "І Слово стало тілом, і оселилося між нами". Цей момент і святкує Церква. Про нового Бога мова не йде "Я і Отець - одно". Я не знаю, що таке "цвітер". Назвіть зрозумілим терміном. Бог є незмінним. Незмінною є і правдива віра. З чого це Ви взяли? По Вашому добре спочатку почитати хрест, а потім його заперечувати? Чи святкувати свята, в тому числі і Різдво, а потім їх відкидати? Кілька разів змінювати доктрину про заборону переливання крові? (а тут скільки життів би було врятовано!), чи може добре кілька разів назначати дату Армагеддону? Щось подібне було в Церкві? Відколи питання форми Землі відноситься до догм віри? Ці питання до догм віри теж не належать. Про дівоцтво Марії вказано в Святому Письмі. Читайте уважніше! І навчіться відрізняти офіційну позицію Церкви із приватними думками деяких священнослужителів. "І Слово стало тілом, і оселилося між нами". Бог прийняв людську подобу і став подібним до нас в усьому крім гріха. У Христі було дві природи - Божа і людська. Як Людина Христос молився, показуючи і нам приклад для наслідування. Вичерпна відповідь міститься в наведених цитатах. Не розумію, для чого Ви, цитуючи їх, з"єднали все до купи в кілька великих слів? Не фантазуйте. Падрозумєваєм не те саме, що є насправді.
Ее...ех! А я то думав, що ви дійсно маєте свою думку, відмінну від вчення вашої організації... А ви так як усі... Про всяк випадок прочитайте цей уривок, може він наштовхне вас на якісь роздуми: Кол.1:15 Він(Ісус) є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива.
Hase, перш за все я би хотів вам сказати наступне. Як на мене, ваша відповідь гранично несерйозна. Чому? Бо книжники і фарисеї не практикували вбивства всіх, хто їм заважав. Ви згідні? Ну це ж не була банда терористів. Причина мусіла бути серйозніша, а це, що ви пишите - звичайна відмазка.
Цю неправду долаємо легко: Об'явлення 1:8 Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель! Об'явлення 21:6 І сказав Він мені: Сталося! Я Альфа й Омега, Початок і Кінець. Хто прагне, тому дармо Я дам від джерела живої води. Об'явлення 22:13 Я Альфа й Омега, Перший і Останній, Початок і Кінець.
Левку, якби вона мала свою думку, вона б не була в організації. Як казав Швейк, а за ним Гітлер, якщо содат думає, він вже не солдат. А їм думати заборонено. За них думають намазанці-брехуни. І мене дивує впертість єговістів. Та візьміть Біблію, почитайте і порівняйте з белібердою яку ніс напівграмотний Рассел, а зараз намазанці з їхнім каналом до Бога. Але що ж, коли Бог хоче покарати людину, то відбирає розум.
Так, як дискусія не має жодного змісту, хотіла поділитися однією домашньою роботою двох учнів німецької школи до уроку етики, яку опублікували колись у газеті. Тема:" моральність людей." Створення світу 20-го століття, сформульована учнями. Страх, великий, як гора. В 20-му столітті створили люди для себе Небо і Землю ще раз. І лежала олія на водах і чорний смог затемював небостяг. І промовили люди один до одного: "Будемо економними і продуктивними; будемо одинокі один з одним і неплодовиті." Для захисту від власного страху, створили люди літаючих створінь: винищувачі, бомбардувальники, ракети, кожен за своєю природою. Створили їздячі створіння: танки, гармати, стартові комплекси, кожен за родом своїм. І плаваючі творіння: атомні підводні лодки, міноносці, авіаносці, кожен за своїм родом. Але люди почували себе дедалі невпевненно. І почали вони вбивати своїх дітей, ще перед тим, як вони народились --- стотисячі рік у рік. І люди були горді за кров на їхніх руках і вони назвали це прогрес. В 20-му столітті промовляли люди один до одного:" Хватить ставати на коліна перед старим Богом, ми будемо вільні!" І створили вони собі нового бога, прикрасили його лаком і хромом і назвали - Машина. Через його ядовитий подих перетворилися їхні, колись, квітучі міста в невтішні асфальтовані пустелі. Проте народ залишився бути вірним свому богу. На чорних храмах, які вони дорогами звали, приносили вони Йому людські жертви. Стотисячі рік у рік. І коли кров розфарбувала храм в червоний, і повітря, і води до пиття стало нехватати, тут злякалися люди, що повинні почати думати. І створили вони величезні індустрії, інституції, які тримали людей у життєвій марноті, щоб не дати їм самостійно думати. Свої бажання і цілі покладали вони на безмістовні марні речі, від яких вони сподівалися на щастя. Проте знову і знову розчаровувалися. І страх людей став таким великим, як гора. І гора накрила їх всі сподівання під собою!!!
В духовному розумінні так. Антихристи - духовниі сини сатани. 43 Чому мови Моєї ви не розумієте? Бо не можете чути ви слова Мого. 44 Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді. 45 А Мені ви не вірите, бо Я правду кажу. 46 Хто з вас може Мені докорити за гріх? Коли ж правду кажу, чом Мені ви не вірите? 47 Хто від Бога, той слухає Божі слова; через те ви не слухаєте, що ви не від Бога. (Iван.8:43-47)
Ким створений ? Прошу надрукувати ту молитву до Єгови, бо чомусь ніде не можу її знайти і навіть священники її не знають.
Творцем, звичайно, тим, хто створив ВСЕ. Про Ісуса говорилося:"роджений перш всякого творення" Прошу дуже. Молився Ісус часто, не всі подавалися нам до читання. Але з поданих видно, що Ісус, це одна ососба, Бог - зовсім інша. А він сам, відійшовши від них, як докинути каменем, на коліна припав і молився, благаючи: "Отче, як волієш, - пронеси мимо мене цю чишу! Та проте не МОЯ ВОЛЯ, а ТВОЯ нехай станеться воля. І ангел із неба зявився , - і додав йому сили...." Луки 22:41-44. Кому молився Ісус? Хто послав ангела? Чия воля повинна здійснитися, адже ясно, що не по своїй волі ішов Ісус на смерть? З іншої сторони та ж біблія говорить, ХТО слухає молитви: "Тобі, Боже належить слава в Сіоні, і тобі має ббути відданий обіт, Ти що МОЛИТВИ ВИСЛУХОВУЄШ, всяке тіло, що до тебе приходить." Псалми 64: 1-3 Ісусова цитата:" Ви вклоняєтесь тому, чого ви не знаєте, ми вклоняємося тому, що знаємо, бо спасіння від юдеїв. Але наступає година, і тепер вона є, коли богомольці правдиві вклонятися будуть ОТЦЕВІ в дусі та правді, бо Отець собі прагне таких богомольців." Івана 4:24, 23.
Кажете, що Ісус був створений СТВОРЕНИЙ і приводите цитату, де написано, що Ісус був РОДЖЕНИЙ... Як то розуміти? Чи для вас нема різниці між цими словами?
Відповідь на питання:"Ким створений?" ? Відповідь лише одна БОГОМ! Справжнім і живим. Пане Левку, я Вас дуже поважаю і також Вашу точку зору. Ми вже пробували з Вами дойти до "точки зближення думок"....тільки це справа марна, оскільки забирає повно часу, а кінцевий результат нульовий. Зараз маю повно роботи із біженцями (сирійцями, іракцями, албанцями, авганами...), мусульманами, оним словом. Люди дуже розчаровані своєю релігією і релігійними повадирями загалом. От сюди і інвестую свій час
Вибачайте, але прийде час і вони будуть розчаровані також своїми новими релігійними поводирями, котрі їм не проповідують Ісуса як Господа. Ви їм також на біле говорите чорне, а на чорне біле, також їм говорите, що Ісус був створений і при цьому наводите цитату, де написано, що Ісус був роджений перше всякого творива? Не ображайтеся, я Вас також поважаю...