А може якраз навпаки - треба дбати про душу, бо вона безсмертна? І уявіть собі ситуацію - душа вічно буде відповідати за наші діяння за цей період, поки ми жили в бренному тілі ; Всі наші думки, поступки, хороші і погані справи залишаться доробком душі.
Щоб пожинати добро - треба його спочатку посіяти (с) Дітей народить невістка. Але виховуватися вони будуть всією родиною, сусідами, школою, вулицею... Діти - як губка, вони від малку все в себе вбирають. І ваше відношення до тієї ж свекрухи вони також бачать і оцінюють на рівні підсвідомості. І у них формується своя думка. Тому треба бути дуже обережним.
@Gyppsy, а я нічого поганого свекрусі не роблю. Навпаки, і обої їм клеїла, і штукатурила, і сумок натаскалися туди, і мешків з овочами. І стіл накривала їй на 90 років, сама. Вона віддячила, от і дякую). Навіть не кажу лишнього слова, хоч і треба. Але їздити і віддаватися їй під владу більше не хочу. Я бачу, що вона робить з донькою, яка їй кориться...як осавула командує. Та 4 дітей виростила, внуків 5, виснажена життям і ще бабо на старості год командує. Так що такі справи. Як-небудь доживатиму без свекрухи,@Gyppsy. Тим більше вона за 60км від мене). Треба себе любити.
А що тут смішного? @Silver bullet, а якщо це ДО ВАС звертається ваша майбутня внучка, котра повторює слова вашої невістки? ;
Майбутня? Тобто не з тих, що вже є? О-о, хай що хоч каже, аби народилося)) Невістко двійко привела, а від доньки, що на двох роботах робить, навряд чи діждуся ще. І племінниця, яку я виростила, теж вся в роботі - операційна медсестра в онкології. @Gyppsy, ви мене навряд чи підчепите щодо свекрухи. Я нормальна свекруха, мене невістка поважає. А я нею не лізу керувати. Я до неї і рідко надзвонюю: у мене син для цього є. Тут справа в тому, що чим рідше контакти, тим краще. Контактувати треба по дітям (допомагати виховувати дітей), а інше - то не моя справа. Ми їм весілля зробили, дали де жити, в хаті все є - моя сваха ні постільне не давала, ні посуди - нічого було не треба. Чого це на мене вона буде погане казати? Треба з малими побути - я ніколи не проти, якщо не робота.
Що вас цікавить? Вона 47 р.н., вдова вже біля 15 років. Живе одна у своїй хаті, але кожний день гостює-допомагає у старшої чи молодшої дочки. Дуже хоче бути корисною. Ми також їй допомагаємо. Всяке було за 30+ роки. Мамою перестав її кликати відразу після народження нашого старшого сина. Відтоді звертаюся до неї "бабця". Але вже той факт, що на карантині я добровільно реанімував і тюнінгував її 50+ річний ровер / десь є така тема/, показовий ; Ганяє на ровері, як молода)))
Best joke about Kissinger, which started when Kissinger visited the USSR: 'Say, Mr. Zorin, are you a Jew?' 'I'm a Russian.' 'Oh I see. In that case I'm an American.'
- Володька, шо ти робиш на копиці сіна? - Марійку д@имбаю, мамко! - А-а! Но уважай, обись не курив! (с)