Андрій Садовий

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем demetris, 27 лют 2008.

?

Що робити із Садовим???

1. Нічого не робити, він хороший!

30,2%
  2. Нехай сам собі щось зробить (у відставку піде)

24,9%
  3. Відправити слідом за Буняком

37,6%
  4. З ким?

7,4%
  1. andi

andi Well-Known Member

Відповідь: Андрій Садовий

так, почало. дійсно, і дороги помало роблять, і освітлення з'явилося, і транспорт оновлюють. Зокрема, техніку купують, комунальні лікарні навіть ремонтують потроху.
    Однак знаючи кухню ремонтів/будівництв і т.п. практично зсередини,
    волосся дибки стає, коли тільки подумаю, які відкати і яке "бабло" крутиться зовні офіційної озвученої ціни.
    На багатьох-багатьох прикладах можна стверджувати, що ремонти реально стільки НЕ коштують! І це тільки якщо порівняти офіційну озвучену ціну (наприклад на сайті міськради) і аналогічні роботи, з якими маю страву...
    Правда, справа тут не лише в Андрієві Івановичу, а у ВСІЙ міській системі управління, в системі контролю за виконанням робіт (т.зв. технагляд), та контролю за технаглядом :8:
    а ще суттєва проблема - відсутність реальних важелів впливу на ці всі речі, тобто контролю від мешканців міста!
    от тут і пряма дотичність до коштів платників податків, бо бюджет міста дійсно росте з роками, а це також дозволяє з одного боку більше витрачати на місто, і одночасно більше "заробити".
    так що проблема не в "жабі"... За "дєржаву", тобто Львів, обідно!

Мав конкретні особисті розмови з шановним кандидатом (на той час) у мери Садовим А.І. щодо незаконного будівництва по вул. Варшавській (явні порушення там були щодо виділення земельної ділянки, а також щодо будівельних нормативів). Ну звичайно, передвиборчі обіцянки - то таке, житєйське, однак навіть створена після виборів комісія так і не спромоглася ані призупинити будівництво до вияснення спірних питань, ані надати до сьогоднішнього дня хоча-би якийсь звіт.
    Напрошується висновок: бєзпрєдел, започаткований ще Буняком, був успішно проштовхнутий (мовчазною згодою як мінімум) теперішнім мером...

• Подобається Подобається x 6
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

+10!

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не зрозумів всієї глибини вашого посту....
    чи не могли б ви то троха детальніше розписати? можна з цитатами та посиланнями на першоджерела :)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та яка там глибина? держава навчилася збирати податки, а громадскість не навчилася контролювати витрачання бюджетних коштів от і вся проблема.
    Скажете КРУ? Не смішіть... просто дільожка....

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви думаєте, що це всюди так чи тільки в Україні?..

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

я думаю, що відповісти 100% - так, чи ні буде неправильно. Але в Україні то сильно виражено.
    Скажімо, моя племінниця живе у Швеції. Міністра "зняли" з посади знаєте за що? Купила в маркеті шоколодку (8 грн. на наші гроші) і розрахувалась карточкою, яка поповнюється з бюджету на так звані поточні службові витрати. Маразм? Маразм! Але поки не буде аналогічного контролю у нас - чиновник буде жирувати на наших податках на всі 100%. А ми.... а ми біймося його образити бідолаху.... щоб не образився... Ще й придумали таку гарну казочку: чиновнику тре платити стільки, щоб йому в голову не прийшло красти! Нормально? Вдумайтеся! Якщо вкраде простий смертний - тюрма, а чиновнику тре платити ТАК, щоб він не крав! І головне! Це сприймається народом як норма!

7. afterstep

цю казку ви вже постили - це було:) до неї повернемося пізніше :)
    в чому саме виражається жирування? в платні? чи в тому, що частина платні (до речі, передбаченої законодавством) згідно законодавства називається "матеріальна допомога"?
    ==
    І ще - розкажіть, як міський голова впливає на збір податків? може, він щомісяця заставляє вас подавати декларацію і її перевіряє?

8. duncan

що ви конкретно пропонуєте?...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

потрібні зміни і це однозначно і я б почав з того, що треба внести зміни до закону про обрання депутатів любого рівня. Дві каденсії і допобачення.
    Гляньте на ВР. З 91 року там ще тритина сидить та сама. І коли нам потрібні зміни, то їм навпаки. Той стан, який є, для них - то рай.
    Далі. Я б створив єдиний реєстр чиновників. Провинився - в реєстр з записом. Визначив би законодавчо, щоб із-за певних корупційних, інших дій чиновник міг би позбавлятися права займати держ посади на 3,5,8,10 років.
    Ввів би громадський незалежний контроль за діяльністю чиновника, розпоряджаннями коштів.
    повністю поміняв би систему засвоєння коштів за принципом, коли коштами розпоряджається найнижча державна господарча дільниця, тобто скажімо гроші для освіти падали б не на рахунок міністерства освіти, а на школу, у сільраду, а не в обласну чи районну.
    результат роботи гаїшників визначав не за кількістю виявлених порушень, а за кількістю заторів на дорозі, кількістю наданих допомог на дорогах.
    Та багато чого....

Додано через 2 хвилини
    розумію.... Швеція - то казка, особливо коли дивитися на неї очима совка.

Додано через 9 хвилин
    жирування? нє! держплатня - то не жирування. матеріальна допомога - то для "бидла" - хай собі обговорює. Справжні гроші не там. Земля, відкати... доречі, знаєте скільки коштує підняти руку на сесії міської ради? Щоб бути прохідним 70 000 баксів тре відстібнути, а потім то тре відбити, в обласні прохідні гроші - 100 000 баксів. У ВР - 4 000 000. А Ви там про якусь матеріальну допомогу.... згідно чинного законодавства... Афтерстепе, де ви таких слів набралися?

Додано через 10 хвилин
    А нашо меру займатися впливом на збір податків? У нього шо? роботи нема?
    У нього місія значно приємніша - тратити наші податки!

10. duncan

пропоную все це описати у відповідній гілці, яка для цього і була створена: "якби я був при владі"....
    "садіка" -- це все не стосується....

11. afterstep

миху, голослівна плітка - вона й у Африці так називається :)
    та я от бачу, що треба від вас подалі триматися :) бо у вас термінологія десь майже "професійна" :) ще, на біду, вашої термінології нахапаюся - ото буде сором на мою стару голову :)

ні :) то з яких бокових ручаїв Полтви? чи то є офіційні розцінки? І саме туди йдуть ваші податки? (ну, чи те, що ви вважаєте податками)?
    і тут, пане бухгалтеру - можна в цьому місці з деталями та фактами?
    1) фактів зловживань посадою з боку Садового - у вас, я так розумію, немає. Є лише плітки про Буняка та часів Буняка, але вам все одно, чиє лайно - лиш би ціль була придатна :)
    2) чи ви маєте якесь уявлення про розподіл зібраних податків? Тільки без "узагальнених понять" - бажано в цифрах :)
    2а) власне, яка частина тих податків повертається до міського бюджету - в цифрах :)
    3) як ви думаєте, отой во закон про тендери - ніхто не скасовував?
    3а) назвіть ще ціни на послуги "закривання очей" від КРУ :)
    ==
    Зав'язуйте з Біблією, Миху - ви надтожовчний чоловік. Оскільки ви стверджуєте, що черпаєте все з Біблії - я взагалі не можу уявити, де ви такого там нахапалися :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що саме? Що в Швеції краще життя?
    Ну.... крім опусів читайте ше казети... мо поможе?

Додано через 1 хвилину
    ця термінологія вам не поможе і не зашкодить, ваша справа 8 год на день відкалатати і все. Шо від вас залежить?

Додано через 3 хвилини
    а чи знаєте ви, що крім загальних податків є ще місцеві? знаєте у цифрах?

Додано через 6 хвилин
    а вам то нашо? від того шось залежить? дороги у будь-якому місті України кращі, ніж у Львові... чому?

13. afterstep

думаю, такий "тєжкий трафунок" - Скажімо, моя племінниця живе у Швеції. Міністра "зняли" з посади знаєте за що? Купила в маркеті шоколодку (8 грн. на наші гроші) - з чиновником і зловживанням коштами - мав би бути описаний в газеті? причому - в інтернет-виданні також? напевно, ще й ББС переклало? Мене влаштує будь-який переклад - англійський, російський... Якщо є - український теж непогано :)
    Дайте лінк на новину? = чи таки то була побрехенька?

тут я вас просто не зрозумів :)
    брудом Садового я не поливаю, ще й по 8 год. - ви про що?
    Яка зара вас муза відвідала?
    Може, ви щось не так з прочитаного вами потрактували?
    ==
    Ви завше вірите своїм очам, Миху?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

скасовував.... читайте казети....

Додано через 1 хвилину
    залежить від краденого, ну а якщо по замовленню перевірка - ніц не поможе.

Додано через 2 хвилини
    у шведській?

15. afterstep

Ну - давайте лінк :)
    заодно й дати порівняємо :) ви ж говорите про "відкати" - як фахівець по тому ви б не могли розтлумачити й термін на додачу? - так от, ви про "відкати" минулорічні певно говорите, коли зауважуєте, що та мат.допомога - то копійки у порівнянні з "відкатами"?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

останній закон про тендери скасовано і встановлено правила, які діяли до 2004 року.
    Шукайте самі, я вам шо? Гугл?

17. bora

bora Well-Known Member

Тендери??? Хтось у нас ще вірить у прозорі тендери?) Браво. Чогось таки влада досягла - віри у те, що завжди кишіло зловживаннями) Я не закидую це конкретним людям, але в цій системі вони бувають честними тільки тоді, коли є нікому невигідними.

18. afterstep

гм... а ця хвиля безпідставного бруду в бік Садового, що в тій же Швеції розцінювалась би як наклеп - це ознака того, що саме тут "рило в пушку"? У Садового - чи у поливальників?
    ==
    Миху, як "чоловік, що не може пройти мимо гріха, бо це гріх" - маєте якісь докази - оприлюднюйте. Не маєте - тут ви мене не здивуєте, це типова симптоматика.
    Така надмірна показна набожність - вона потребує викиду негативу в якомусь керунку. То чому б і не на Садового?
    ==
    Наведете докази - я вибачуся за всі мої закиди і більше нігди жодного разу, жодного слова в ваш бік не скажу :)
    Якщо ж вашим доказом буде типовий форумний "відхід від теми" (не розписуватиму в деталях).... Ну, тоді ви на форумі збудували собі "імідж" файної квітки нарцис, якій (не квітці, а вам) потрібно для комфортного життя побільше гною та смороду навколо. В тому смороді аромат вашої квітки - безперечно найкращий!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

О! Афтерстеп, Ви вже яку роль на себе взяли? Самі вирішуєте, де надмірна, а де поміркована?

Додано через 5 хвилин
    пригадується у передвиборний час мера Львова у кожному ЖЕКУ була Самопоміч... і де вона поділась? Не чули? Чи то у нас все тепер гаразд стало? А забули як обгороджувались ями на дорогах трьома штахєтами зі стрічкою, де був надпис "Самопоміч".... тепер того нема... чи то ям не стало, чи то штахєти закінчились....дерево, воно нині дороге, нє?

20. bora

bora Well-Known Member

Всі ЗМІ пишуть, що відбувається з тендерами, чи не всі депутати в очі один одному з фактами тим тикають - того не досить??:) Чому наші скромні особи ще мають в то бавитися - включіть будь-яку Свободу слова - там стільки фактів, що на роки розбиратися СБУ..

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)