Що у світі чути

Америка

Posted by Ворон on 11 лют 2016 відповідей - 800
  1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ой, Патрік, жив би ти в Ню Йорку - частіше би в сервіс звертався. Дороги страшні, хіба троха кращі як ві Львові.
    Та й взагалі, колір НюЙорка і НюДжерсі я би описав як "брудна ржавчина". Якийсь курча ґарбіч наполовину.

2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Йди в гарні райони ,до парку , в музей/спортзал/басейн і буде Тобі щастя.
    Не сиди в ґарбіджі, це тисне на нерви і на настрій.

В нас на дороги зимою сиплять пісок з сіллю.Сіль розчинилася , сніг почистили/розтопився , а пісок залишився.
    Місто його має почистити до 15 травня.
    В цьому піску є маленькі камінці , які скачуть за колесами особливо великих траків.
    Я завжди стараюся тримати велику відстань між мною і впереді машиною Але все одно дістав камінь в лобове скло.
    Тріщина з пасажирської сторони до середини.Поки що так буде , але з часом все одно треба буде поміняти

• Подобається Подобається x 3
  3. Hyligan

Hyligan Іронічний

А як там корінні американці? Як поживають знайомі нав з дитячих книжок Аппачі, Команчі і інші Магікани? Скальпів мабуть вже не знімають, але судячи з того що інформації про них нуль, в сучасну американську реальність вони адаптуватись так і не змогли?

4. Patrick

І з чого ви такі висновки робите ....вони і є частина реальності
    А яку ви інформацію хотіли би прочитати?
    Кожного тижня щось про них говорять на місцевих новинах.
    Aboriginal - CBC
    А те що в Україні про це не говорять, ну то притензії не сюди.

На другий тиждень по роботі їду в одну резвацію що коло Едмонтона .Буду міряти і робити розмітку частини землі, де має пройти новий гайвей.

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Закиньте яких знимок...

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

@Patrick з чого висновки... Та хоча б з того що не чути ні про заворушення серед корінних (як це часто буває серед чорних), ні про відомих політиків серед них, ні про бізнесменів...Навіть не чути щоб вони боролись з якоюсь дискримінацією (як чорні чи мусульмани), так ніби і нема їх.
    Останні згадки в совєцкі пропоганді.

7. Patrick

Останні заворушення серед індіанів (політкоректно - native) були літо-осінь 1990р.Цей конфлікт називався Ока crisis.
    На спірній землі племені Мohawk(Могікани ,біля Монтреалю) хотіли побудувати гольфове поле і з цього почався конфлікт.Закінчився тим що землю дали індіанам. Але вони все одно залишилися не задоволеними , бо звинувачували своїх вождів що вони зговорилися з "білими".
    До наведенню порядків була задіяна Канадська Армія.
    Більше з цього часу таких конфліктів не було.
    Дискримінація....Вони не платять податків.Якщо живуть в резервуації , то держава ще доплачує.В всіх державних службах/роботах є кілька вільних місць для natives.Навіть якщо робітників не вистарчає , крім них туди більше нікого прийняти не можна.За науку в університеті/колледжі вони не платять.
    Багато серед них має проблеми з алкоголем і наркотиками.
    Навколо Едмонтону багато резервацій.Деякі чисті і аккуратні.
    От це так коротко про них.
    За СССР (памятаю Международную панораму) Зорін їздив і вишукував всякі неполадки щоби показати їх совєтскому зрітєлю.
    Дивлячись тепер вже з другого боку - не можу сказати що це брехня.Але і не вся правда.Зроблено було звичайно предвзято під заказ.

Фото з інтернету.
    Oka crisis
    Ця фотографія зайняла якесь призове місце.
    Індіанин що протистоїть солдату - тепер художник , виставляє свої картини.
    150708_js8pb_rci-oka_sn635.jpg

oka-crisis.jpeg
    Нафтовий мілліонер Dave Tucсaro.
    Раніше їздив в Росію , ділився досвідом по нафті.Здибався з Путіним.це було раніше....цікаво чи передумав свої вчинки.

STuccaro.jpg

ПМ Канади Джастин Трюдо на Асамблеї Native people
    A також Королева в Парламенті в Оттаві.

aboriginal-trudeau-20151208.jpg

PC_151208_2f3l7_rci-trudeau-bellegarde_sn635.jpg

129053201254-w750.jpg

Queens-visit-to-Canada-006.jpg

В темі "Вибори Президента США..." ми з Вороном сперичалися про політику /історію до індіанів Канади і США.

Останнє редагування: 17 бер 2016
    • Подобається Подобається x 2
  8. Patrick

Скальпи в Канаді /США вже давно перестали знімати.
    Але в ....
    Ця тема про Америку (не тільки про США)
    Так от -ця Церква названа в честь Марії Ґваделупи.І знаходиться вона в курортному місті Пуерто Ваята (Мексіка)
    Ця жінка помирила і навернула місцевих індіан в Католицьку віру.
    Сталося це зовсім не давно.
    Ще в 1950х роках католицький священик по цьому місті ходив без охорони.Але якщо треба було поїхати в "ближні села" в джунглі , що навколо міста.Він повинен був брати з собою кілька поліцейских з зброєю.

DSCF1569.JPG DSCF1570.JPG DSCF1567.JPG

DSCF1575.JPG DSCF1561.JPG

• Подобається Подобається x 1
  9. Hyligan

Hyligan Іронічний

То Чингачгук таки не був останнім з могікан :mocking:.
    А шо для Канади то нормально використовувати армію в таких конфліктах, бо так виглядає ніби "з гармати по горобцях".

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Взагалі з далака виглядає так що корінні народи ніби зламали, чи як сказати, вони ж колись були не менш войовничі і нетерпимі до "білих" як зараз наприклад племена Авганістану, чи чеченці, воювали багато і з задоволенням, але чи то в результаті геноциду, чи в результаті виродження втратили свою войовничу суть, а новому житті себе не знайшли (ну в основному)

11. Patrick

Коли були звичайні протести , то була задіяна поліція.
    Коли побудували барикади , в протестуючих появилася зборя (на фото видно АКМС за плечима)і ЗАГИНУВ поліцейский тоді задіяли 22й Королівський полк.
    Барикади розібрали (частково самі протестуючі) і все стало на свої місця.
    Держава показала свою силу і справедливість коли пізніше землю віддали.

12. Samojlovu4

Фуліган, був я в двох резерваціях синів Оцеоли - семінолів. Де халупки, де хати, де квадроцикли, де круті тачили, хто бухає, а хто й казіно тримає.
    Держустанови шикарні, шикарнійша школа з класними пам'ятниками індіанцям, шикарна бібльотека. Думаю, індіаном зара бути кльово в гамериці.
    Всюди їх власні прапори, поряд з гамериканським, ше й власна поліція.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Patrick

Думаю що ні.
    Племена Афганістану войовничиші і ХИТРІШІ більше.Вони мусульмани і цей фанатизм їх тримає.
    А індіани були язичники.Зараз християнами.
    Мусульмани (перси , араби) внесли свою лепту в розвиток світової цивилізації.
    А індіани , коли прийшли білі не мали майже нічого.Хіба що вогонь....не знаю чи мали колесо.
    Білі їх "познайомили" з кіньми , вогнепальною зброєю , алкоголем .
    Від останнього вони не мають імунітету і тому швидко і часто спиваються.
    А ще раніше білі їм підкидували ковдри заражені віспою.Білі від віспи мали прививки , а ці вимирали майже цілими племенами.

Фільми що ми дивилися про індійців.Де вони були мужні , войовничі були зняті на східно-німецькій кіностудії ДЕФА , де згідно совєтскій ідеології треба було їх такими показувати.Хоч вони були за мотивами Ф.Купера.
    Американських фільмів-вестернів ми не бачили....я бачив в дитинстві тільки один "Золото Маккени".
    Тут вже передивився більше .

Їхня музика.

View: https://youtu.be/MfccVzCw4Uc

View: https://youtu.be/etPqwfCZP18

• Подобається Подобається x 1
  14. Patrick

Сьогодні був в Home Depot , зайшов в секцію сантехніки і пригадалося....
    ....стало смішно..

IMG_1068.JPG IMG_1069.JPG IMG_1070.JPG

• Інформативно Інформативно x 1
  15. Patrick

Щось @Ворон (a) не видно.
    Ні тут , ні на ФБ.

Banff National Park / Lake Louise

IMG_0863.JPG IMG_0877.JPG IMG_0867.JPG IMG_0882.JPG IMG_0885.JPG IMG_0897.jpg IMG_0899.jpg

16. Samojlovu4

Та він завше, як навмисне, пропадає, як тільки я в Ню Амстердамі з"являюся. Тарабанькав му на хенді - глухо.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Хто бував на Florida key? Судячи з фоток фантастичне місце...Купа дрібних острівців зєднаних між собою швидкісним автобаном [​IMG]

18. Patrick

Я не був.

P.S. Раніше я переїхав Канаду від Антлатичного океану до Тихого.
    І від Ванкуверу до Розаріто (Мексіка)
    Дуже гарні краєвиди коли їдеш west coast highway.Дорога йде по березі Тихого океану.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Хто то там сказав, що завдяки хайвеям можна проїхати Америку вздовж і впоперек і ніфіга не побачити :mocking:

20. Patrick

Ильф и Петров "Одноэтажная Америка" здається...

Це залежно скільки ви маєте часу , бо сучасні гайвеї йдуть в обхід великих міст.Ви бачите міста ніби зі сторони.Але завжди можна заїхати і побути деякий час.
    Є виключення це старий 66 гайвей від Чікаґo до Л.А.Він йде через маленькі міста , але багато це лишe вже історичні місця.
    А west cost highway або pacific hw це 800км по березі.Вода і гори

а де твій аватар? :)