Ой, Патрік, жив би ти в Ню Йорку - частіше би в сервіс звертався. Дороги страшні, хіба троха кращі як ві Львові. Та й взагалі, колір НюЙорка і НюДжерсі я би описав як "брудна ржавчина". Якийсь курча ґарбіч наполовину.
Йди в гарні райони ,до парку , в музей/спортзал/басейн і буде Тобі щастя. Не сиди в ґарбіджі, це тисне на нерви і на настрій. В нас на дороги зимою сиплять пісок з сіллю.Сіль розчинилася , сніг почистили/розтопився , а пісок залишився. Місто його має почистити до 15 травня. В цьому піску є маленькі камінці , які скачуть за колесами особливо великих траків. Я завжди стараюся тримати велику відстань між мною і впереді машиною Але все одно дістав камінь в лобове скло. Тріщина з пасажирської сторони до середини.Поки що так буде , але з часом все одно треба буде поміняти
А як там корінні американці? Як поживають знайомі нав з дитячих книжок Аппачі, Команчі і інші Магікани? Скальпів мабуть вже не знімають, але судячи з того що інформації про них нуль, в сучасну американську реальність вони адаптуватись так і не змогли?
І з чого ви такі висновки робите ....вони і є частина реальності А яку ви інформацію хотіли би прочитати? Кожного тижня щось про них говорять на місцевих новинах. Aboriginal - CBC А те що в Україні про це не говорять, ну то притензії не сюди. На другий тиждень по роботі їду в одну резвацію що коло Едмонтона .Буду міряти і робити розмітку частини землі, де має пройти новий гайвей.
@Patrick з чого висновки... Та хоча б з того що не чути ні про заворушення серед корінних (як це часто буває серед чорних), ні про відомих політиків серед них, ні про бізнесменів...Навіть не чути щоб вони боролись з якоюсь дискримінацією (як чорні чи мусульмани), так ніби і нема їх. Останні згадки в совєцкі пропоганді.
Останні заворушення серед індіанів (політкоректно - native) були літо-осінь 1990р.Цей конфлікт називався Ока crisis. На спірній землі племені Мohawk(Могікани ,біля Монтреалю) хотіли побудувати гольфове поле і з цього почався конфлікт.Закінчився тим що землю дали індіанам. Але вони все одно залишилися не задоволеними , бо звинувачували своїх вождів що вони зговорилися з "білими". До наведенню порядків була задіяна Канадська Армія. Більше з цього часу таких конфліктів не було. Дискримінація....Вони не платять податків.Якщо живуть в резервуації , то держава ще доплачує.В всіх державних службах/роботах є кілька вільних місць для natives.Навіть якщо робітників не вистарчає , крім них туди більше нікого прийняти не можна.За науку в університеті/колледжі вони не платять. Багато серед них має проблеми з алкоголем і наркотиками. Навколо Едмонтону багато резервацій.Деякі чисті і аккуратні. От це так коротко про них. За СССР (памятаю Международную панораму) Зорін їздив і вишукував всякі неполадки щоби показати їх совєтскому зрітєлю. Дивлячись тепер вже з другого боку - не можу сказати що це брехня.Але і не вся правда.Зроблено було звичайно предвзято під заказ. Фото з інтернету. Oka crisis Ця фотографія зайняла якесь призове місце. Індіанин що протистоїть солдату - тепер художник , виставляє свої картини. Нафтовий мілліонер Dave Tucсaro. Раніше їздив в Росію , ділився досвідом по нафті.Здибався з Путіним.це було раніше....цікаво чи передумав свої вчинки. ПМ Канади Джастин Трюдо на Асамблеї Native people A також Королева в Парламенті в Оттаві. В темі "Вибори Президента США..." ми з Вороном сперичалися про політику /історію до індіанів Канади і США.
Скальпи в Канаді /США вже давно перестали знімати. Але в .... Ця тема про Америку (не тільки про США) Так от -ця Церква названа в честь Марії Ґваделупи.І знаходиться вона в курортному місті Пуерто Ваята (Мексіка) Ця жінка помирила і навернула місцевих індіан в Католицьку віру. Сталося це зовсім не давно. Ще в 1950х роках католицький священик по цьому місті ходив без охорони.Але якщо треба було поїхати в "ближні села" в джунглі , що навколо міста.Він повинен був брати з собою кілька поліцейских з зброєю.
То Чингачгук таки не був останнім з могікан . А шо для Канади то нормально використовувати армію в таких конфліктах, бо так виглядає ніби "з гармати по горобцях".
Взагалі з далака виглядає так що корінні народи ніби зламали, чи як сказати, вони ж колись були не менш войовничі і нетерпимі до "білих" як зараз наприклад племена Авганістану, чи чеченці, воювали багато і з задоволенням, але чи то в результаті геноциду, чи в результаті виродження втратили свою войовничу суть, а новому житті себе не знайшли (ну в основному)
Коли були звичайні протести , то була задіяна поліція. Коли побудували барикади , в протестуючих появилася зборя (на фото видно АКМС за плечима)і ЗАГИНУВ поліцейский тоді задіяли 22й Королівський полк. Барикади розібрали (частково самі протестуючі) і все стало на свої місця. Держава показала свою силу і справедливість коли пізніше землю віддали.
Фуліган, був я в двох резерваціях синів Оцеоли - семінолів. Де халупки, де хати, де квадроцикли, де круті тачили, хто бухає, а хто й казіно тримає. Держустанови шикарні, шикарнійша школа з класними пам'ятниками індіанцям, шикарна бібльотека. Думаю, індіаном зара бути кльово в гамериці. Всюди їх власні прапори, поряд з гамериканським, ше й власна поліція.
Думаю що ні. Племена Афганістану войовничиші і ХИТРІШІ більше.Вони мусульмани і цей фанатизм їх тримає. А індіани були язичники.Зараз християнами. Мусульмани (перси , араби) внесли свою лепту в розвиток світової цивилізації. А індіани , коли прийшли білі не мали майже нічого.Хіба що вогонь....не знаю чи мали колесо. Білі їх "познайомили" з кіньми , вогнепальною зброєю , алкоголем . Від останнього вони не мають імунітету і тому швидко і часто спиваються. А ще раніше білі їм підкидували ковдри заражені віспою.Білі від віспи мали прививки , а ці вимирали майже цілими племенами. Фільми що ми дивилися про індійців.Де вони були мужні , войовничі були зняті на східно-німецькій кіностудії ДЕФА , де згідно совєтскій ідеології треба було їх такими показувати.Хоч вони були за мотивами Ф.Купера. Американських фільмів-вестернів ми не бачили....я бачив в дитинстві тільки один "Золото Маккени". Тут вже передивився більше . Їхня музика. View: https://youtu.be/MfccVzCw4Uc View: https://youtu.be/etPqwfCZP18
Та він завше, як навмисне, пропадає, як тільки я в Ню Амстердамі з"являюся. Тарабанькав му на хенді - глухо.
Хто бував на Florida key? Судячи з фоток фантастичне місце...Купа дрібних острівців зєднаних між собою швидкісним автобаном
Я не був. P.S. Раніше я переїхав Канаду від Антлатичного океану до Тихого. І від Ванкуверу до Розаріто (Мексіка) Дуже гарні краєвиди коли їдеш west coast highway.Дорога йде по березі Тихого океану.
Ильф и Петров "Одноэтажная Америка" здається... Це залежно скільки ви маєте часу , бо сучасні гайвеї йдуть в обхід великих міст.Ви бачите міста ніби зі сторони.Але завжди можна заїхати і побути деякий час. Є виключення це старий 66 гайвей від Чікаґo до Л.А.Він йде через маленькі міста , але багато це лишe вже історичні місця. А west cost highway або pacific hw це 800км по березі.Вода і гори