Що у світі чути

Америка

Posted by Ворон on 11 лют 2016 відповідей - 800
  1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Канадська держава набагато старша від української. В Україні не було переходу від держав середньовіччя до сучасної. Навіть від недовговічних держав Б. Хмельницького і УНР не було. Все тримається на основі дещо видозміненого права УРСР. І на ці зміни впливали комуняки. Українська конституція дуже проблемна. Закони недосконалі. Я недавно порівнював військову юстицію США і України. Україна в правовому полі абсолютно не готова до ведення війни. Там немає можливості запроваджувати військові трибунали для ворога як це є в В.Ю. США. І навіть немає розуміння необхідності В.Ю. в уряді України. Українська держава є вкрай молодою і нерозвиненою. Їй також у спадок дісталось вкрай проблемне законодавство СРСР. Канада на відміну в спадок отримала цілком пристойне законодавство Британії. Пристойне для тієї доби. Краще від багатьох европейських країн у 19 ст. Звичайно що Канада успішно його модернізувала уже сама. Хоча В.Б. мала політичний вплив довший час.

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Офіційно до вступy в силу Вестмінстер статутy -11 грудня 1931р.
    Підчас і особливо після 2 Світ.війни , коли світ розділився , коли утворилося НАТО , а особливо коли англомовний світ сконсолідувався
    і утворює зараз майже одне ціле в важливих питаннях.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дивися Патрік, я люблю об'єктивність, і як людина, що живе в Німеції і по два рази на рік їздить до Америки, і то так роками, можу чесно сказати таке, а вірити вам чи нє самі рішайте:
    Туалетів в Європах в супермаркетах нема, хіба в найбільших. Місця напевно мало. В Америці - майже всюди. Це - клас.
    Вайфаїв вільних менше. Але не тому, шо жлобляться - закони просто такі. Захист персональних даних. Тому і камер, приміром, в нас набагато менше. Кафешки боряться за зміни до закону, би виставити безплатні вайфаї.
    Продукти Американські - гімно на 50%. Німецькі якісніші і натуральніші. І однозначно, що би там хто не говорив - американські продукти дорожчі, більшість суттєво дорожчі.
    Шмаття зато в америці - дешевше. Нині от їздив з малим в молл, накупив йому фірмових лахів - там би я заплатив в два рази дорожче певно.
    І на закуску - з відпусткою я реально не знаю шо робити. Шість тижнів на рік оплачуваної відпустки, і всеодно купа годин лишається. Думаю, в мене кожен рік кілька днів навіть тупо пропадає - вигуляти не можу. І то ми до 13:00 в п'ятницю робимо, і субота-неділя святі вихідні. За більше ніж сім років свого американського досвіду я не зустрів ніодного простого смертного, котрий би мав більше тижня оплачуваної відпустки в америці. І контрольний в голову - баба моя має 12(дванадцять!) тижнів оплачуваної відпустки офіційно в рік, плюс перепрацьовані години. Американська діаспора мене зрозуміє. Реально проблема курча, і сміх і гріх, таке враження шо вона більше відпочиває ніж робе, підзадовбує побут.
    Так шо не гнівайтесь, але чисто аналітично і логічно - деякі країни північно-західної Європи реально кращі для повсякденного життя ніж Америка(США, не Канада).
    Але то не значить, шо гоню на ваші америки, як дехто давно вважає - чудова країна, люблю її, і далі буду їздити сюда два рази на рік, як дасть Бог здоров'я. Просто так є. З днем Незалежності, вже сьогодні салюти бахають!

4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це якщо працюють на повну ставку. Тапер роботодавці часто хитрують. І приймають на півставки (парт тайм). Але люди працюють 5 днів в тиждень і мають набагато менший захист. Відпустки взагалі не існують. Хіба за власний рахунок можна домовитись. Але можуть і відмовити. Є здається з десяток оплачуваних днів на хворобу, захищених законом при пів-ставки. Тому реформи і необхідні. І Сандерс тому і популярний. Це стосується і освіти. Америка відстає від розвинених країн за рівнем освіти через недостатню доступність до університетів для бідніших класів. Іноземці які сюди імміґрують і отримують пристойну освіту в Европі мають перевагу. Бідніші або не мають вищої освіти або в боргах надовго, або назавжди. Така ситуація не може існувати довго у 21 столітті. На початку 20 це було нестрашно. Потім була масова втеча найкращих вчених зі світу через ґлобальні війни. Але цей потік вже відмер. В сучасній економіці необхідність безоплатної освіти виросла. Деколи люди вимушені перекваліфіковуватись в старшому віці. Реформи Рузвельта і наступників не встигли модернізувати країну повністю. Навіть часткова модернізація вищої освіти була знищена у 80-ті. Тому я не даремне пишу що США очікують бурхливі часи найближчим часом. І не тільки через згадані вище причини.

• Подобається Подобається x 2
  5. Samojlovu4

Ну бачиш, крук, за освіту я навіть не поминався. В найкращих універах легенько платиш хіба пару сотень в рік, і то ті гроші ти тупо виїжджаєш - в студентів проїзд по своїй бундесземлі безплатний. Халява повна.
    А за відпустки - американські колєґи вже сваряться оно в Панері Бред на традиційній каві, заїпав ти вже мовляв зі своїми отпусками сюда їздити так часто.
    Тіко цьоці Олі з Сіетлу тото не повідайте, бо буде ся дратувати і пінитись, вона того не любить.)

• Смішно Смішно x 3
  6. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я все бачу. Я Крук Бога Одіна. Моя робота бачити.

Тому про німецьку освіту я знаю.

В моєму університеті зараз ціна
    $21,780 - $23,120 за семестр.

В Парижі трохи дешевше.
    $18,500

Це без оплати матеріалів, книжок прожитку, податків, життєвих витрат.

Плата за 4 роки на бакалавра десь $176 тисяч. Буде більше на 10-ток із додатками.
    Якщо додати маґістерську це десь $176 + $92 = $268 тисяч.
    На духтура-науковця ще додатково. Наразі пропустимо.

Видатки на квартплату. Десь 3 тис в місяць. Це ще добре. Гуртожитки від університету скорше дорожчі. І вкрай неприємні. Із мишами і по дві особи в одну кімнату. Не знаю скільки вони зараз. Але 3 тис в місяць можна вважати ок ціною за окрему кімнатку. Можна напевне знайти щось в районі 1-2 тис але вже подалі від університету. В безпосередній близькості і 3 нереально. Хіба батьки мають власну квартиру. Але все одно видатки будуть немалі.
    Тобто $144 тис. за чотири роки і $216 тис. за 6.

$268 + $216 = $484 тисячі. Не буду рахувати детально додаткові видатки. Можливий транспорт, їжу, книжки матеріали, інше. При сильній економії хай буде десь $10 в рік. За шість років $60.

$484 + $60 = $544 тисячі. Більше пів мільйона доларів щоб здобути маґістерку в моєму університеті.

Yale $22,900 за семестр на бакалавра. Майже те саме.
    http://college-tuition.startclass.com/l/751/Yale-University

За рік Yale рахує $63,970 на витрати в цілому у рік. Я $90. Головна різниця через локацію. НЙ дорожчий і квартири відповідно теж. Тому $36 тис в рік за житло цілком реалістично. Якщо взяти напарника це зменшиться вдвоє. Двох - втроє. Для студента такий варіант буде найбільш поширений. 90 - 24 = $66 тис. Не знаю чи Yale враховує 3 літні місяці. Я врахував, тому-що не всі залишають помешкання на літо. Але якщо зняти 3 місяці то вийде $63 у Yale $63,970. Майже ідентичний рахунок. Можна вважати рахунок Йейлу за мінімум і мій за середній.

Тобто $384 - $544 тисячі від мінімум до середнього. Для більшості це буде коливатись в такому діапазоні. Це ціна щоб отримати бакалаврат і маґістерку в Ivy League і решті найкращих університетів США. Більшість із них в деяких ділянках займають найперше або одне із перших місць у світі.
    Тим не менш такі ціни абсолютно недоступні для переважної більшості американців. Навіть на одну дитину. Тобто один вихід - великі борги, і їх не завжди виходить віддати. Реформи Рузвельта знищили боргову кабалу в США. Підписання банкрутства звільняє від боргів опісля. І захищає від втрати власності необхідної для життя. Але він не встиг врахувати пізніший розвиток. І борги за навчання неможливо списати. Вони акумулюються додаються і множаться в багато раз.

Останнє редагування: 4 лип 2016
  7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Тепер, реформи запропоновані Сандерсом навіть не виправляють проблеми в цілому. Кращі школи залишаються абсолютно недоступними для більшості і при них. Тільки державні, гірші школи переводяться на безоплатну основу. Що було раніше, до 80-х. І йдеться тільки про якісь дрібні зміни стосовно боргів за освіту. Скорше тільки нових (?). Дуже косметична реформа і вкрай недостатня для зміни ситуації. Але і вона зустріла опір. Ця проблема нікуди не дінеться. І майбутні десятиліття буде однією із головних. Проблеми назріли вже давно. Все прямує до їхнього загострення. Боже врятуй нас.

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я вірю , бо не маю причин Тобі не вірити.
    Порівнювати життя до Німеччини не можу , бо країни не знаю.Пиття пива на Октоберфест і відвідування музеїв в Мюнхені - це не знання життя в державі.
    А з знайомих чи родичів ніхто там не живе.
    ....можу говорити за життя в Канаді , в США , дещо з Великобританії ...ну і можу сказати щось за Голландію...- бо маю близьку коліжанку з відтам.

Мій відпуск зараз є 4 тижні.На другий рік буде 5.
    Починав з 2х.Через кожних 5 років додають 1 тиждень.
    Це не рахуючи персональних і хворих днів , яких маю 8 на рік.Це коли я можу зранку подзвонити на роботу і сказати що хворий (довідку нести не треба) , або маю якісь термінові справи і тому на роботу не вийду.
    Раніше я їх використовував , бо ми подорожували і я літав до Львова.
    Зараз не подорожую і мама тут. То і днів стільки мені не треба.Тепер залишив собі 2 тижні , решта взяв грошима.

Відправив на 10 днів дочку до сестри і мами в Н.Й. , сьогодні прилетіла забрав тепер з аеропорту.

• Не подобається Не подобається x 1
  9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

U.S. top one percent of income earners hit new high in 2015 amid strong economic growth - Equitable Growth

Середній прибуток 99% американських сімей 48 тис. у 2015 році. Це не включає 1% процент найбагатших. Це не пересічний прибуток. Нижня половина 99% далеко позаду.

Останнє редагування: 4 лип 2016
  10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

11. Samojlovu4

В нас хворим можна бути наступні 6 тижнів в році, зі збереженням всіх оплат. Довідку треба принести на протязі 4 днів. Чудово для народу, соціальна країна - але зі сторони адміністрації мушу сказати, шо реально задовбує. Робітники тупо користаються, довідку лікар дає бо пальчик заболів, і підводять невиходами на роботу.
    От шо в Америці добре - постійно відкриті гешефти.)

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В США звільняються. Плинність кадрів на гірших роботах завжди була висока.

13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Раніше було більше. Тепер економіка слабша.

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Страшно гатять з артилерії. Феєрверки красиві але звук дратує цього року. І близько. Не кожного року так близько.

15. Samojlovu4

Нє, ну шо не кажіть - салюти сільнєйші. Я таких зроду не бачив, малий в повному захваті.
    Але курва з паркпляцу на сто метрів від'їхали і на годину застряли.

16. prius

prius Well-Known Member

В мене гатять а собака на кожний постріл гарчить

17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

У 80- і першу половину 90-тих, до Джуліані, десь три-чотири дні стріляли всі кому не лінь. Здебільше феєрверки, хоча і з вогнепальної у гетто давали салюти. Вибухи відбувались усю ніч. А зранку можна було пройтись і порахувати поранених. Із дірками в різних частинах. Не можу забути одного дзідзю. Вже поважного і немалих ґабаритів. Сидить на сходах, нога спухла в три рази. І в тій нозі дірка діаметром см 10 і досить глибока. Довкола парамедики. Вулиці засмічені залишками феєрверків і невивезеним сміттям. Все поперекидане. Веселі були часи. )

18. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Жах... на дідька таке "свято":facepalm:

19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ви по НЙ автом їздите? :haha:

• Смішно Смішно x 1
  20. Samojlovu4

Ну та, а шо. Не на сабвеї ж в Мангеттен їхати.)
    Але то було не в нй, а набагато південніше.

а де твій аватар? :)