Ось вигнати зі школи можуть. Назад не приймуть. Потрібно йти в іншу школу. Тут теж залежить від статків. Для більш заможніх це нічим не обійдеться. А бідніші можуть попасти в погану школу. Як розповідав один мій домініканський знайомий. "Спочатку я вчився в добрій школі. І я там всіх тлумив. Потім я попав у погану школу. І там всі тлумили мене". )
Чого чого -а от такого точно не буде. Що за тупі українські традиції видавати дітей замуж? Вони мене нервували ще коли там жив. Моя сестра ледве скінчила школу , як всякі там далекі цьотки казали що то вже "дівка на виданні"... Добре що їх ніхто не слухав. Тут таких дурних традицій не має.Коли дівчина хоче -тоді виходить заміж. Переважно це -після університету , коли починає працювати 25- 29р. І це нормально....або не виходить заміж.Народить дитину і так живе....і придурошні бабки пальцями не показують.
Тут теж саме. Просто коли людині обмежать доступ до нормальних шкіл , а залишиться 2-3 школи до вибору. І одну з них він закінчить.То це буде про щось говорити. І на співбесіді , якщо він захоче десь дальше подати документи його обовязково запитають. Здебільшого такі школи комплектуються з дітей яких вигнали з інших шкіл. Канада (і Швеція) приймала раніше (вже цього майже не робить) ВСІХ політемігрантів.І навіть були парадокси що втікачі були з США і Великобританії. Гіппі які не хотіли йти служити в US Army під час Вєтнамської війни втікали до Канади , хоч Канада приймала участь в цій війні. А в Британії десь майже до середини 80х років можна ,це не був кримінал було дати по задниці дитині (spank).А в Канаді це був і є кримінал -приїде поліція і будуть неприємності для батьків. То деякі тінейджери , яких батьки били - тікали до Канади і діставали політичний (?) Child abuse притулок. Канада не приймає тих хто був /служив в КГБ СССР.Це рішення було прийняте Парламентом.
Думаю це більше стосується КГБістів в класичному розумінні.Офіцерів , хто добровільно служив в цих органах. Рядових/сержантів хто був призваний в війська ГБ (були такі за СССР) і прикордонників це не стосується. Я не знав про такий закон , поки не побачив по ТБ передачу про сімю з Росії - чоловік , жінка і син.Вони попросили політичного притулку З жінкою і сином проблем не було, а от чоловік був бувший майор КГБ який працював , тобто шпіонив в Японії. ...і тут виникла проблема.Ніби він (чоловік) розкаявся .А з другої сторони виникала проблема прийняти його коли він працював проти дружньої до Канади держави. Потім за них заступилася якась протестанська Церква і т.д.Це була довга історія , яку час від часу продовження показували в новинах. Кінчилася вона позитивно здається для цієї сімї.Там вже включилися крім Церкви , ще й сенатор округу де сімя жила і ще якісь люди....
Які тепер візи гарні наліплені в паспорті. Я коли виїзжав , то в мене був совєтскій паспорт старого взірця. Він був дуже тоненький , всього 6 листків І коли мені ставили мультикрос візу до США з Канади , в паспорті вже забракло листків. В Українському посольстві , які тільки но відкрилося , паспортів не було. то я просто вчіпив туди кавалок листка щоб мені поставили американці візу. Трохи пізніше я вже дістав канадське громадянство і цей паспорт вже став не потрібний.Тримаю як сувенір.
В мене напевне інший зразок. Тоді окрім вірмен ніхто майже не виїздив із паспортом. В юдеїв і баптистів тоді ще відбирали громадянство. Всі сторінки паспорта були покриті візерунками водяних знаків. СССР і пятикутні зірки оточенні в'яззю ромбів. 8 сторінок на візи. 4 сторінки на "овірські" дозволи. Був штамп амбасади США у Москві на подорож до Риму. У Римі були три дні. Там отримали додаток до візи. Опісля прильоту в США там поставили штамп візи із номером "іноземця" Ми пройшли "дипломатичним" шляхом. Опісля того вже були вироблені документи для переміщених осіб. Я не пригадую коли саме. Можливо навіть у Римі. Але необхідності у паспорті СРСР опісля того вже не було. Всі папери були американські. США нехтувало радянськими паперами. При бажанні можна було подорожувати закордон на спеціальних паперах для переміщених осіб. Але вони вимагали віз. Головна причина чому я не відвідав Ванкувер коли перебував у Сіетлі. Там рукою подати але не було бажання бути затриманим злою Королівською Кінною Поліцією. Без жартів, шанс що затримають був, навіть якщо і невеликий. Природа в тих краях надзвичайна. Гори, недоторкані ліси, острови, вулкани. І клімат сухіший чим на сході. Людей відносно мало. Туристи з Аляски. ) Британців тоді там також було багато.
В Канаді це саме. Цей папір називається travel document.Людина яка вже постійно проживає в Канаді , має всі відповідні папери.Але ще не є громадянином і хоче десь подорожувати , але не хоче користатися паспортом держави яку покинув то може виробити цей travel document.Він подібний є на паспорт , але на ньому не пише слово passport.Є сторінки для віз , фотографія , дані. Я коли не мав ще сіттізена то далеко з Канади не їхав .Тільки до США з тим червоним паспортом і мультикрос візою.І це все. А як би треба було тоді їхати десь дальше то виробив би цей документ. За природу цих країв знаю , бо там жив деякий час. Мені і зараз деколи бракує Тихого океану , великих 300 літніх евкаліптів в Стенлі Парку в Ванкувері і навіть частих дощів і безсніжної зими. А ще можна від міста Ванкувер паромом поплисти до острова Ванкувер (3год) , там знаходиться місто Вікторія Все зелене з доглянутими квітниками і садами .Деякі фрагменти міста як намальовані. В місті багато туристів , місто є дуже Брітіш.Багато зроблених з квітів портретів Королеви і символів Монархії. А не далеко від нього є Вutchart Garden. View: https://youtu.be/knA0Sb4IxaA View: https://youtu.be/lrV-rHl6TMg View: https://youtu.be/8YBFT0BeHzU
Хлопці, розкажіть краще детальніше, шо там за петицію уряд Канади розглянути мусить, про безвізовий для українців. Які шанси? Підозрюю, так само як з європейським безвізовим буде.))
Clinton clinches Democratic nomination: AP delegate count Клинтон досягнула достатньої кількості делеґатів для номінації.
Канада розгляне петицію про скасування віз для українців Ось таке пишуть. Я на канадському уряді погано розуміюсь.
Yряд Канади складається з представника Короля/Королеви- Генерал Губернатора , Премєр Міністра , Сенату (верхня палата ) і House of Commons (нижня палата -Палата Общин) Сенат - 105 чол. , Пал.Общ. - 338. Сенаторів назначає Генерал Губер. по поданих списках від Премєр Міністра. Палата Общин вибирається на федеральних виборах. Повна назва держави Канада - Канада.Раніше , від заснування і до кінця 2ї Світової війни називалася - Dominion of Canada. Після війни "Dominion" назву відкинули. З 11 грудня 1931р в Канаді вступає в силу Вестмінстер Статут який надає право Канадському Парламенту без узгодження з Бритійським Парламентом вирішувати справи. Закон був ратифікований Канадським Парламентом в 3 етапи - в 1933р , в 1949р і в 1982р. Канадська Конституція теж була написана в кілька етапів. Від 1867р - The British North America Act, і закінчуючи Canadian Charter of Rights and Freedoms 1982р. Її підписав Пєр Трюдо (батько теперішнього ПМ Канади Джастина Трюдо) За Пєра Трюдо появилася назва - Canadian як до громадян.Самоіндитифікація нації. Прапор Кленовий Лист замінив Бритійський прапор в 1965р. От це так коротко з памяті ,як на екзамені на громадянство.
Вчора вже вильондувався в Чикаго. Вчора ж і до місця автобусом доїхав (то біля 5 годин від Чикаго). Ну, в нас то вже нині було.
Bernie Sanders’s aides just threw him under the bus to Politico Розпочалось дезертирство офіцерів Сандерса. З одного боку це добре. З іншого боку це значить що демократична конвенція може бути гарячою.