Альтанка та сауна з дерева

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем YUST, 22 лис 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На моє глибоке переконання в камінах, крім понтів, жодної користі.
    Великі, громіздкі і важкі.
    Гріють тільки коли горить вогонь.
    Димохід - діра в небо, через яку виходить тепло.
    Експлуатуються дуже рідко, тому потрібне додаткове опалення.
    Ціна каміну порівняна із системою опалення.
    І це тільки початок...

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Яка яка ціна каміну???

sent from my Galaxy SIII

3. VasMT

Щоби не рахувати всі складові, зайдіть на камін.львів.уа. і зразу попустить...:mocking:

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Типу перепроектовувати вітальню? :) камін і комин нафік.

sent from my Galaxy SIII

• Подобається Подобається x 1
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В нас буде камін - посередині будинку комин. Тобто каміном будуть опалюватись чотири кімнати з семи, через систему виводу гарячого повітря через декоративні решітки в стінах коло плінтусу.
    Наш буде виглядати приблизно так
    Ціна "нашої" камінної топки приблизно 600 євро. Плюс приблизно 100 євро буде коштувати гіпсокартон і якісь декоративні елементи.
    Глибоке задоволення, коли сидиш коло каміну з горням, в тишині і дивишся на вогонь - користь ще та.

• Подобається Подобається x 2
  6. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

о_ОМартіні, краще не заходь..

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

Ага, то так заспокоює.

7. VasMT

Оля, а палити той камін Ви чим будете?
    Якщо є бажання мати камін, поставте муляж. Іх зараз теж до кольору... Навіть із живим полум'ям.

8. Un.Known

Тут, на щастя, дерева вистачає. Щоб напалити в будинку кумі моїй вистачає великого кошика з дровами.

А для обігріву вночі ставиться ввечері камін паперова сумка з пелетками - і вони до ранку тліють, так, аби коли встанеш, не було дубаку. От газ в нас справді дорогий.

9. VasMT

Я ж не проти...
    Ми живемо у вільних краінах.
    От тільки фізику ніхто не відміняв...
    У куми Вашоі ККД каміну відсотків триста. Як у віссмановського газового котла :mocking:

10. Un.Known

Та і котел в неї нормальний. Але нащо себе ним обмежувати?

11. octavia

octavia Member

Як чим дровами ! Машина дров коштує 1000 грн. вистачає на 2 роки. Але камін в вітальні ніякого відношення до опалення будинку немає. Коли палимо камін закриваємо батареї в вітальні і спальні (там проходить комин).
    VasMT, у Вас є негативний досвід користування каміном ? Сам камін в якого чавунний вклад з водяною "сорочкою" нормальний будинок не обігріє і коштує дійсно дорого. Я свій камін ні на якиий декоративний не проміняю, для чого тоді будинок будувати, з муляжем можна в квартирі жити. Такого кайфу коли взимку тріщать дрова не дасть ніякий муляж.

12. VasMT

Я просто виходжу з прагматичних міркувань. При цьому зовсім не заперечуючи саму ідею будівництва камінів для житла. Є бажання - прошу дуже.
    Швагро покійний збудував. Але з часу будівництва, а це вже років з десять, його палили раз чи два.
    Сам я маю бажання збудувати...
    Але це буде, мабуть, коли я стану кішкою...

• Подобається Подобається x 2
  13. Olenall

Olenall миється в бані

зараз всі думають про те чим замінити газ, :rock: коли є дрова та всій будинок. то вже не замерзнуть. Дерево завжди допоможе в скруті, але обережність не завадить Дім та все, що в НІМ, страхувати треба и насолоджуватися родинним теплом

а де твій аватар? :)