Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Поміж іншим ... я придбав нещодавно абонемент в "Правду-кіно" (є таке в Дніпрі). Ні, не через те що полюбляю величезний екран і звук dolby, у мене вдома і проектор є і колонки ого-го. Через те, що, паскудство, ніде у Дніпрі я не можу придбати бодай десятка нормальних DVD з дубляжем українською, ХОЛЄРА! Звісно, я про ліцензійні, піратки взагалі нема українською. Доводиться їздити у Київ на Петрівку, але привезене у мене тут з руками відривають ...

В Дніпрі придбати можна тільки від ООО "Контакт", ООО "Мега-Видео", "Альянс Кино" і т.інш. - всьо Росія. Не скажете чий це протекціонізм?

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это борьба за борьбу против борящихся с борьбой...Запрет на русскоязычный дубляж - это не поддержка украинского дубляжа. Это профанация...Еще один повод к недовольству людей - одних идиотским запретительством - других - все равно отсутствием качественного украинского дубляжа...И даже - некачественного. И тут - вопрос не ко мне, а к тем, кому мы вручаем судьбу своей страны...Но об этом - в другой ветке. там где зрада....:frown:

3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я завантажую з мережі. У нас навіть спільнота є в мережі, яка займається завантаженням українського дубляжу, особливо мультфільмів та комедій.

4. Городецький

Городецький Well-Known Member

Чому заборона? Хто заборонив російське дублювання?
    Та зараз! Він є, сходіть-но лишень в кіно ...
    Це Ви так про засилля російських медіа-піратів на нашому ринку? Гм-м-м. Я ж про це питав.

5. Дальневосточник

Мы наверное сильно удалились от начала ветки...Позабыли - в чем суть спора... :))
    Запретил - суд.
    Для тех, кто в танке - если дублируют или озвучивают - то только державной. Идея с дублированием на русский - с украинскими субтитрами - не прокатила.И постанову правительства отменили.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Це ринок, ІМХО.

7. Дальневосточник

Это - не рынок, а даже не знаю, шо такое... :)
    Скорей всего, это элементарная попытка перевести борьбу с сильным конкурентом в "политическую плоскость". Под дымовой завесой "украинских интересов" скрывается одна-две карликовые студии, имеющие влиятельных друзей - и таким путем - через суд (а путь - обкатн. Рейдерство - только в киносфере) - выдавливающие конкурента... Результат - закономерен. Пираты - они забодались пить шампанское - за здоровье таких "законников"... :))
    Вообще - у нас все делается "во благо народа, во благо человека"...Не только в области кино - главнейшего из искусств :) - но и, скажем, с автомобилями...Запреты на ввоз б\у машин в сочетании с людоедскими пошлинами на новые - это же для "нашего блага"...

8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пірати? Ні, ліцензійний диск завжди з кількома звуковими доріжками (англійською та російською були), а що є поганого в ще одній українській. Вибираєш мову та без проблем

А піратство і до того процвітало, а так легко знайти піратський диск, де нема української доріжки.

Батрух навпаки зробив ринковий метод під назвою задавити конкурентів законими методами :rolleyes:.

• Подобається Подобається x 4
  9. Полковник

Полковник миється в бані

Стоп, стоп.
    Не понял!!!!
    ОНИ Закон нарушали о дублировании?
    Так ведь?

10. Bogun

Bogun Well-Known Member

В законі написано обов'язкова український дубляж. А до цього часу це не було українського дубляжу, а можна було купити разом з російською, навіть турецьку. А зараз ліцензійні українські диски з обов'язковою українською та російською доріжкою та бонус: англійська. А якщо бажаєте ще з естонськими субтитрами.

Що відрізняє ліцензійний диск від піратського, наявність крім російського ще українського дубляжу.

Останнє редагування: 23 вер 2008
  11. SatYr

SatYr Well-Known Member

А зараз взагалі ера BD (блурей дисків) то там і до 20-30 мов на диску йде. Захотів включив німецьку, не подобається включив іспанську як ні то російську. А от української нажаль немає і невідомо чи буде :sad:

• Подобається Подобається x 2
  12. syavych

syavych копач

Ну не знаю, дисків не купував, але майже усі BD-ріпи що качав були з 2-3 мовами (укр і рус, деколи + інгліш).

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Для пана Полковника, ніхто в Україні з ДВД чи BD не буде спеціяльно стирати російську доріжку на всіх дисках, а просто будуть вимагати, щоб українська була. Ера відеокасет пройшла.

14. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

тоді виходить що всі диски, які продають в меломанах і тому подібне піратські??? ніфігасє... шо сі дєє, шо сі дєє!!! ... чи мо просто залишки розпродуют, га??? шось задофіга тих залишків...

• Подобається Подобається x 3
  15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ось у цьому і проблема. Вже є дієвий спосіб знайти піратський диск, раніше це було важко, а хто його використовує? Ніхто, а тільки говорять піратство розвелося через український дубляж.

16. Войцек

Войцек Well-Known Member

Цікаво, пів-року тому переклав I am legend (до речі набагато ближче до оригіналу, аніж російський переклад який, пробачте, no comment), хотів зробити озвучку та й викласти на торент, але зробив лишень пів-години, та й обставини зупинили. Тепер мабуть вже запізно, але чи було б цікаво бачити нові гамериканські фільми українською (аматорські-одноголосі)?

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ні разу не чув, український одноголосий закадровий переклад.

18. Войцек

Войцек Well-Known Member

Добре, наразі у відпустці зроблю :redface:

19. Особово для русофобів. Якщо у Криму українська влада силоміць нав'язує украінізацію шкіл і дитсадків, а Росія пропонує друге громадянство, як ви вважаєте, діятимуть мешканці Криму? Де більше толерантності? Хто сіє сепаратизм?

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

а де твій аватар? :)