Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Российского языка не существует.
    Есть русский) а почему вы не против суржика например?
    именно в него превращается украинский язык.

пс А что делать тем людям для которых родной русский язык?

2. Marysunka

Marysunka Member

Ви як людина, яка не знає українську мову, краще б помовчали. Українська мова дуже різноманітна і має свою будову. Можливо Ви колись чули про лексику, фонетику,орфоепію та інші розділи науки про мову. Лексика - словниковий склад мови, сукупність усіх слів, що вживаються в мові - поділяється за походженням на незапозичені та запозичені слова (бюро, фантазія, юрист). Не знаю походження слова "москаль" ( нажаль, я не філолог), коли взнаю, обов’язково Вас повідомлю.

"хлопский філософ" - що маєте наувазі?

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

Спочатку треба розібратися з русский, а потім дойдем і до суржика:)

---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

їдьте в росію, або вчіть українську ;)

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

одною з основних ознак державності є мова.

---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

В ті часи була єдина держава - Київська Русь. А Росію (територіально, назви змінювалися) пізніше створив Юрчик (краще б він взагалі не родився).

• Подобається Подобається x 3
  3. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Я тут родился и вырос. а также уже 6 поколений моей семьи) Они Одессу строили, которая к сожалению волею случая попала в "нЭзалежну"
    и все кстати на русском говорят и будут говорить.
    Но это уже другая история)

• Подобається Подобається x 1
  4. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Шановна, кiко на Лубянцi отримуєте сребреникiв за приховану діяльність? Звісно, що справжній українець не напише "на Українi". Ось i спалився, москалику!

5. - Поляк/полячка вполне могли бы написать "на" :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Markodius

Markodius Well-Known Member

Не треба поляків на себе рівняти...Кожен рік спілкуюся з поляками, у них не має таких агресивних настроїв щодо Укрїни та українського. Вони не намагаються нам зараз свого нав'язувати, на відміну від вас(і це не дивлячись на те, що колись вони володіли добрим шматом нашої землі).

7. - не горячитесь, киевлянин :) Речь лишь о языковом аспекте. Поляки часто говорят "на Украине", что неоднократно подтверждали форумчане, живущие в Польше, но все Ваши аргументы о том, почему они этого НЕ делают (а самое главное - почему это делают москали) будут уважительно изучены и намотаны кому-нибудь на ус ;)

8. Markodius

9.  
  10. Markodius

Як ви до нас, так і ми до вас)

11. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Може не проти мови , а проти її державного статусу?;)

---------- Додано в 06:37 ---------- Попередній допис був написаний в 06:32 ----------

"РоССійского язика" дійсно не існує, але існує "роСійська мова". Різницю вловлюєте? Нє?;)
    Хто знає...;)

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

13. iso

iso Well-Known Member

14. Radvan

Radvan Well-Known Member

А Херсонську область випадково забули? :)
    А ось вам дані не опитування, а ПЕРЕПИСУ 2001 року, коли опитали КОЖНОГО.
    рідною українську мову назвали (у відсотках):
    Одеська обл. - 46,3
    Миколаївська - 69,2
    Херсонська - 73,2
    Крим - 10,1
    Запорізька обл - 50,2
    Дніпропетровська - 67
    Харківська - 53,8
    Донецька - 24,1
    Луганська - 30
    Висновок очевидний: названий відсоток юго-восточних людей (навіть якщо частина з них спілкується переважно російською) бачить перспективу за українською, потребує її, сигналізує про це державі.
    Більшість так званих російськомовних українців - то русифіковані у першому-третьому поколіннях селяни, які дуже часто мають україномовних предків і спілкуються з ними. Українська для них не є забутою латиною. І як такі люди мають мати щось проти того, щоб їхні діти історію України в школі вчили мовою їхніх дідів?Процес повернення до мови має бути поступовим, але усвідомленим. Завдяки ньому ми маємо убезпечити Україну від мовного, а потім і реального поділу.

15. Дальневосточник

Кожного? Вы - уверены? Вот перед вами - я. В 2001 году дети еще жили с нами - ко мне переписчики не приходили. т.е. - совсем. Были живы еще мои родители. Тоже - никого. И к тёще - не приходили. Итого - 7 (семь) человек, 3 семьи. Приведенные цифры - именно поэтому - у меня не просто под большим сомнением - я им не доверяю априори. :)
    Вот ТАК :)

16. Radvan

Radvan Well-Known Member

Та навіть впевнений, що не кожного. Але навіть якщо пропустили 7 людей чи 700 тисяч, то вибірка явно більша, ніж в опитуванні:) І дає змогу зробити більш точні висновки. Саме через те у світі віддають перевагу переписам і виборам, хоч могли б обійтись тільки опитуваннями. А ви що - справді не вірите, що в Криму назбиралось 10 відсотків людей, які рідною вважають українську?

17. Дальневосточник

Верю - не верю - это вопросы скорей к религии. Мне инетереснее объективные данные. Как я понимаю - при опросе спрашивали - ваш родной язык? Ну - или что-то вроде того. И человек его называл. ТАК вот - мне больше подошел метод исследования, примененный американцами из института Гэллапа. Они предлагали одинаковые опросники - на русском и украинском языке. 83% людей выбрали русский опросник. В опросе не было вопроса о родном языке (т.е. языке - на котором думаешь, на котором тебе легче выражать свои мысли) - но это и ТАК ясно. ТАКой вариант выяснения родного языка - более объективен. И именно на основании этого опроса я всегда пишу - исключительно референдум - и, думаю, именно на основании этого опроса даже на форуме меня из сторонников державной никогда никто не поддерживает - но для доказательства своего мнения приводят опросы 2001 года...Да если данные 2001 года ТАКие - отчего-же не провести было Ющенке референдум - и закрыть вопрос? Вот подумайте... :)

18. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Я как то тоже не помню, что бы приходили....
    Что то мне в это слабо верится...

19. Radvan

Radvan Well-Known Member

Ви все хочете звести до простої арифметики - хто більше, того й право. А я вам кажу, що питання мови - ширше, це, якщо хочете, питання безпеки і виживання цієї країни в її теперішніх кордонах. Аргументи уже наводив. Я проти референдуму не тому, що боюся, що більшість проголосує за російську мову (впевнений, що ні), а тому, що референдум ще раз сильно збурить народ, спровокує ще одну інформаційну війну, і це буде єдиним його реальним наслідком, бо кожен все одно залишиться при своїй думці.
    Пи си. Моя російськомовна близька родичка теж вибире документ російською, бо то - її мова з однорічного віку, відколи пішла у садочок, "зручніша". Але рідною вона вважає українську - нею зверталась і звертається до неї її мама і бабусі-дідусі. І на референдумі буде за єдину українську. І своїх дітей віддасть в українську школу. Думаю, вона не одна така. ТАк що критерії у нашому випадку - річ дуже хитка

• Подобається Подобається x 2
  20. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

А потом не знать что делать с електоратом))?

а де твій аватар? :)