Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Может потому что...Ваши родственники и знакомые живут в убогих местах?о_О
    Допустим ...если у меня племянник в Москве живет на Кронштадском бульваре...в высотном доме...с подземным гаражом....так это...очень даже удобно и не убого...:good:Классно!
    Или в родственники в Перми...то же совсем даже и не убого и не алкоголично живут...а даже очень и очень ничего!!!:good:

• Подобається Подобається x 1
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Схоже, і в метро він не їздить. І в Чечні його родину не бомбили. І документи з собою возить постійно. І будинок з охороною. І він не працює біля станка. І землю він не оре. І пшеницю не сіє. І в школі не викладає. А ось в дєрєвнє він був. В Олімпійской. Ну і так далі.

Так таке було завжди. При Лєніні. При Сталіні. При Хрущові. При Брєжнєві. І т.д. Що змінилося в Росії з припливом нафтодоларів? НІ-ЧО-ГО.

А ми ТУТ - хоч намагаємося! Гордий з цього. :)))

• Подобається Подобається x 2
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Що, Читатель, всі так "не убого" і "не алкоголично живут" ? ;) А може деякі таки О-Ч-Е-Н-Ь "алкоголично живут"? Брат Ваш рідний, наприклад? ;);) ;) Тільки не ігноруйте це запитання. Дайте відповідь, раз таку заяву зробили. ;););) А то любите говорити частенько "врёте". То Ви і постарайтеся "не врать". ОК? ;)

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

У мене рідний брат в Москві. Живе вже надцять років. Практично не п"є, хіба на великі св"ята. Не палить. Дружина росіянка. Щасливі. Давно думають виїхати. Але діти в школі... А я буваю не тільки в Москві.

5. Полковник

Полковник миється в бані

На Украину, естественно?

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

А чё писать?
    Вы считаете, что 8 кинотеатров на (надеюсь) 800 000 город - это достаточно?
    И где остальные 20 с чем-то, оставленные во Львове акупантами?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це ви за німецьких окупантів ведете мову?

"Новими" можна назвати 3 чи 4 кінотеатри...

Є ще театри, виставкові зали, галереї, музеї, бари, кафе, розважальні центри, навіть притони повинні бути :)

7. Персі

Персі La mafia è immortale!

Українському дубляжу - бути! :) Як на мене, скажімо, Шрек в українській озвучці дасть фору оригіналу. :))) Маю на увазі варіант, який йшов в Кінопалаці. Ще сподобався дубляж Безславних виродків, особливо дякі тому, хто озвучував Піта,:))) це ж треба було так в роль вжитись. :) Після того передивлялась той фільм ще з російським дубляжем - нє то. :dntknw: Вчора була на Алісі - теж досить непогано. Правда, бувають і невдалі варіанти, той же Аватар геть не сподобався, бездарно якось. :nea: Ну але то треба допрацьовувати, а не відміняти. Ні в якому разі! :diablo:
    На рахунок кінотеатрів, вже десь в травні, якщо не помиляюсь, мають запустити IMAX

• Подобається Подобається x 5
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Найгірше, що мало українського кіно. Звичайно, українські продюсери продюсують купу відомих російських фільмів, і про це мало хто здогадується. Але, але, але... Українського кіно майже немає.

На жаль, і тут президент своїм впливом нашкодив. Якщо згадати "...Мазепу", то фільм скоріше альтернативний... А мав би бути такий, щоб був зрозумілий більшості... Робили "елітне" мистецтво ради самого мистецтва, а воно не спрацювало... Не зрозуміли.

Волюнтаризм, та й вже - що є, то є. Росія он не париться і клепає всяке псевдопатріотичне фуфло. Є, звичайно, і гарні фільми, бо навіть серед сміття та полови якесь зерня та й знайдеться.

• Подобається Подобається x 3
  9. Zenon

Zenon Member

Підтримую цю тезу!По Інеру париться вже півроку 2 фуфла-вічносерійники про Кармеліту і про Настю з Сережею и Игорем! це катастоофа!І таккого маразму ще треба пошукати ! Мене дивує,що зазомбований наш народ ведеться н а цю низкопробність сидить перед ящиком а ж слину пускає!Аде критика ,худ рада УКртелерадіо!І такого фуфла вистарчить багато на дущу населення України!Всі мовчать ,мовчки хавають!А як тільки зявляється філь ,дубл,українською,зразу в крик!мовляв Гадость!Так ,гадость,спотворена ,калькою з російської,з рос акцентом,з поганим звуком-мовна алергія навіть для украінців!Так з тим треба щось робити!Але дублювання українською,це норма для держави і народу!

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Цілком! Правда я 2 роки як не була в кіно у Львові, але до того часто ходила і не було проблем з браком місць чи вибором фільмів. То навіщо утримувати більше кінотеатрів? Нема аж такого великого попиту.
    Ага. А якщо і є, то не популяризується.

11. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Я всегда был на стороне Львовян,но не в вопросе дубляжа фильмов!:nea:
    Считаю что если уж создали фильм на Украине,так пусть будет на украинском языке-если еще и артисты говорили на этом языке,но вот дублировать фильмы,да еще и совковые,это уже какое то кощунство,особенно когда смотришь эти титры-которые даже прочитать не успеешь.Так можно до дублироваться что и песни переводить на укр.язык,а Пушкина я даже НЕ представляю с дубляжом на украинский!о_О
    Считаю что вместо дубляжа побольше бы интересных украинских фильмов создали и в том числе исторических в первую очередь!:)

12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Николай, вы не правы.

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:haha: Пуркуа па?

То уяви собі:

О.С.Пушкін
    переклад М.Рильського

До Чаадаєва

Любові, слави і надії
    Недовго тішив нас обман,
    Забави зникли молодії,
    Як сон, як вранішній туман.

Та в нас киплять іще бажання,
    Під тиском влади роковим
    Душею, серцем молодим
    Вітчизни чуєм заклинання.

Ждемо ми з млостю уповання
    Хвилини вільності святі,
    Як ждуть коханці молоді
    Хвилину ніжного кохання.

І поки, юні, живемо,
    І поки в серці сподівання,
    Мій друже, краю віддамо
    Душі прекрасні поривання!

Товариш, вір, зійде вона,
    Зоря принадливого щастя,
    Росія збудиться від сна
    І на руїнах самовластя
    Напише наші імена!

14. Полковник

Полковник миється в бані

Какому-такому краю???

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А я вважаю, що не в мові справа, а у якості дубляжу.

• Подобається Подобається x 4
  16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Край=країна.

18. Полковник

Полковник миється в бані

Отчизна - вітчизна, батьківщина

При чём тут край?

19. Geograf

Geograf Меломан

Рідна земля, Батьківщина певної людини

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Українська мова дуже складна і дійсно дуже багата. Нюанси, відтінки, значення слів дуже (іноді діаметрально) змінюються в залежності від контексту в письмі, і навіть від інтонації при мовленні - сумної, іронічної, урочистої тощо.

Тут: край=країна=вітчизна=батьківщИна=бАтьківщина. Всі ці слова можуть мати одне значення (бути синонімами), але тільки в певному контексті, тому що насправді (відокремлено), вони означають різне:

Я навів цитату з моїми доповненнями.

а де твій аватар? :)