Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ми НЕ РОЗВИНЕНА держава... :)
    до того ж не варто сплутувати радіоефір та кіновиробництво... Що там у Франції з дубляжем закордонних фільмів??? :)

• Подобається Подобається x 1
  2. impassive

impassive Member

Я за український дубляж. Сьогодні українська мова є пасербицею в Україні, і саме держава повинна піклуватися про відродження мови землі української. У нас сьогодні коли говорять про необхідність зменшення (а ще краще знищення) мови то лише на користь російській мові, лише інколи згадуючи про мови інших нацменшин таких як кримськотатарська, грецька, румунська тощо. Насправді ніхто і не збирається піклуватися про захист згаданих мов, мова йде лише про пріоритет російської мови. І "пісні" сьогоднішніх владних панів стосовно захисту мов нацменшин це всього лише початок. Вони будуть робити відповідні кроки щодня в надії, що люди просто втомляться відстоювати свою мову та культуру, а хтось просто побоїться це робити (згадаймо візит Колеснікова до Львова та рабську поведінку деяких львівських чиновників), а хтось продасть своє рідне за можливість добратися до владного корита.
    Якщо говорити про ту ж Францію, то хочу звернути увагу, що якраз мовне питання для французів важливе і вони дуже ревностно відносяться до засилля англійської мови як в ефірі так і в друкованих ЗМІ. Свою мову вони популяризують, зокрема шляхом відкриття (досить активного) різноманітних культурних та мовних центрів (зазвичай безкоштовних) в інших державах.

• Подобається Подобається x 4
  3. UDALA

UDALA Well-Known Member

Действительно - смешно.
    Ну никак не понять этим борцам за "всэ украинське" , что такие клоунады только отталкивают людей от украинского языка !!!

4. impassive

impassive Member

UDALA я абсолютно не схвалюю більшості бездарних кроків попередньої влади у питанні українізації. Силою нікого не змусиш щось полюбити. Ви мені лише скажіть одне. Вам не подобаються методи українізації, які проводила попередня влада, чи взагалі ідея Української держави?. Якщо ви вважаєте що держава не має мати рис самоідентичності (а це в першу чергу культура, традиції, мова) тоді ми з вами навряд чи можемо зрозуміти один одного.

• Подобається Подобається x 3
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Держава - Україна, отже, як мінімум - українська мова має бути єдиною державною мовою. І крапка.
    Що стосується культури, то я вважаю, що потрібен новий перепис населення, відновлення графи національність в паспорті, і витрати з бюджету на розвиток мов пропорційно до кількості людей певних національностей в державі. Крапка.

До речі, коли Україна стане багатою, заможною і туристично дуже привабливою (вірю, що це буде, але не знаю, чи доживу :) ) - українська мова і культура буде ще й чудовою місцевою атракцією, тобто принадою для гостей, якщо на те пішло. Тобто, інвестиції в українську мову і культуру - це інвестиції в економіку.

Уявіть собі - приїзджають туристи з Росії, і куди б вони не приїхали - скрізь серед туристичних розваг - тільки казач"і хори, балалайки і ведмеді на ланцюгах... :))) Чи цікаво їм буде? Думаю, що ні. ;)

Я поляк, але мені цікаво дивитися фільми, дубльовані українською. Маю знайомих католицьких священників з Польщі, які працюють в Україні вже багато років, в місцях компактного поселення поляків, і також дуже люблять традиційно українські фільми, бо це - частина культури людства! Де ще розвиватися українській культурі, як не в Україні?

Що стосується польської мови в Україні - то є бібліотеки, польські товариста, Доми Польщі, місцеві періодичні видання польською, школи, супутникові телеканали, Інтернет... Я завжди знаходив все на польській мові, що мені було цікаво і потрібно. Я впевнений, що більшість народів України легко знаходять те саме. Я розмовляв з дитинства польською, але, очевидно, навіть на форумі можна помітити, що я добре володію українською та російською. Повідомлю також, що я володію ще деякими мовами, насамперед, англійською і іншими.

Ніяких "титульних націй" не визнаю - бо всі в Україні мають бути рівні, як створив Бог і каже Конституція, але українська мова в Україні повинна мати державний пріоритет - це логічно і вигідно всім громадянам України.

• Подобається Подобається x 4
  6. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Дублирование фильмов выпущенных на западе-на украинском языке-считаю правильным,только желательно качественней это делать.Русские же фильмы считаю не стоит переводить на украинский язык-большинство и так понимают!:)

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тоді й української взагалі не треба! Адже "російську всі розуміють"! Крім моєї дуже української тещі... :dntknw:

От буде класно! :dancer:Залишиться тільки моя улюблена (насправді) старенька теща - як єдиний носій української мови! І до неї будуть приїжджати в гості японські професори :cools: і навіть Генеральний Секретар ООН купить квартиру поряд, щоб насолоджуватися зникаючою мовою! :english_en: :haha:

Ох я і заживу! :drinks: :drinks: :drinks:

• Подобається Подобається x 2
  8. poetka

poetka Дуже важлива персона

То називається - сміх крізь сльози...
    Але Ви праві,кому окрім нас потрібна українська мова?Всі ж розуміють російську і дітки теж повинні з народження слухати російську,скоро колискові почнуть співати російською,то ж бо модно....

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо є держава Україна, то має бути державно українська мова. Якщо є держава Росія - то там має бути державна російська. Якщо є держава Польща - то має бути державна польська. Немає чого видумувати. Порівнювати зі Швейцарію, де 4 мови - невірно, бо там все було усталене ще сотні років тому. Чи з Канадою...

Взагалі - я певний, що "мовне питання" є штучним. Більше того - шкідливим. Є європейське законодавство - його й потрібно використати, бо вони вже напрацювали досвід. Зараз "мовне питання" в Україні використовується ВИКЛЮЧНО для того, щоб завести в болото демократичні процеси. Виключно. А Ющенком використовувалось, щоб замаскувати свою нездатність до керування ЄДИНОЮ державою.
    Коли керівник країни - нездара, то він "тисне" на "національне", на "біологію", намагаючись утриматись хоча б за рахунок пробудження у електорату низьких "інстинктів юрби" .

10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Кому смішно, кому ні. А люди почали більше ходити в кіно, і український дубляж нікому не завадив.
    Збори від кіно зросли на 50%, а кількість відвідувачів на 20%

11. - для оценки эффекта от новаций в дубляже было бы интересно взглянуть на статистику первого полугодия 2008 в сравнении с первым полугодием 2007 а также на диаграммы кассовых сборов за последние лет 5 - 10. В идеале - рядом с диаграммами похожего, например, российского рынка http://conf2009.kinobiz.ru/doklad.htm
    Тогда сразу было бы всё видно.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Почему не верить?
    Я верю.
    Вот, и этому верю:

http://www.mankurty.com/blog/?p=3983

11
    [​IMG] Старая знакомая Says:
    апреля 5, 2010 at 19:33
    С кинотеатрами во Львове напряженка… Даже из тех нескольких жалких - “Львов” и “Киев” практически не работают. Приятельница с мужем, живущие около парка, по старой привычке забрели во “Львов” и ждали минут 30-4о после времени начала сеанса, пока не набралось пять человек, минимум, необходимый для показа. “Киев” в руине - ждут… ждут, пока или “загорится” или банально рухнет.”Щорса” давненько уже не существует, была там общественная приемная, что ли, какой-то из партий. “Октябрь” сначала переименовали в “Галичину”, теперь стоит, “доходит”. Вот линк со списком официально существующих. Рекламируемые и работающие “Кинопалацы” с дорогими на наш карман билетами зимой не отапливаются. Зрители возмущаются, но выводов никто и не делал вроде. Моим любимым и самым посещаемым был “Парк”, но от него осталась только небольшая (!)площадка на склоне. Кому мешал кинотеатр в парке - не могу даже и предположить. http://party.com.ua/geo/lvov/property/56/
    <LI id=comment-173463>
    10
    [​IMG] Mankurt Says:
    апреля 5, 2010 at 18:58 Было около 30, сейчас вроде пять - Довженко на Сихове, Львов в Стрийском парке, Коперника, в Доме Офицеров и еще- где-то что-то.

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А что, в России уже показывают дублированные украинским языком фильмы? Всё-таки нет. :))) А татарским? Показывают? Да. На татарском языке, с русскими субтитрами. Вот именно сейчас качаю, хочу посмотреть.

http://www.tatarfilms.ru/feed/

Так что так волнует вашу грудь в Украине? :)))

Что касается состояния некоторых кинотеатров в Украине - поддерживаю Полковника. Сам проезжаю каждый день мимо кинотеатра "Нивки" в Киеве. Позорище.

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

15. Полковник

Полковник миється в бані

...имени Мыколайчука.

П.С. Где я про свалку писал?

16. nikolas

nikolas Well-Known Member

Полковнику,а чого ви так не рівно дихаєте до цієї теми,хіба в Москві(Росії) є загроза засилля фільмів з укр.дубляжем,чи вона зачипає якісь ваші інтереси?Шось дуже ревносне у вас відношення до укр.питання.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Прошу Вас дать мне список тем на которых я имею право общаться.
    Спасибо.

18. nikolas

nikolas Well-Known Member

Та нє я не про то,просто мені ціквао яка вам різниця,от і все.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Шо то за брєд?? о_О Ті люди хоч у Львові були?! Чому не написали про Кінопалац на Театральній, Коперніка, на Сихові? Чому написали про найгірший кінотеатр, який вже ледь дихає, і по ньому оцінили ситуацію у Львові? Брєд та й годі, не варте уваги.

А взагалі я не розумію чого всі так кіпішують. Пощолкала канали ТБ - всюди все і російською і українською. І фільми, і шоу. І не тільки фільми російського виробництва, але і голівудські. І не тільки по ТРК Україна, але і по СТБ. Тому ті, хто каже, що російською зараз нема фільмів, хай хоч телевізор включать, в кіно підуть і не позоряться.

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я впевнений, що Полковнік має відношення до України. Можливо, його дружина -українка. Або він виконував на Україні інтернаціональний долг. Або тато з мамою в нього українці... :)))

Як громадянин України, маю право сказати Полковніку "Ласкаво просимо".

Але в зв"язку з тим, що ціни на енергоносії в світі виросли в рази, і Путін продав нафти і газу на 1,5 трильйона доларів - чому, коли я їжджу в Росію, і бачу не тільки Москву... Чому мені, коли я бачу ТУ САМУ страшенну убогість і алкоголізм, мені хочеться запитати: А гдє кєпочка!?

а де твій аватар? :)