Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Я бы вообще всё это запретила показывать. :bad: Только учат детей матюкаться и рассказывать пошлятину. Отупление. :sad:

• Подобається Подобається x 3
  2. На мигах! :haha:

Ага, их дождёшься. :crazy:

П.С. А на каком языке вы дома говорите с сыновьями?

3. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Потрібна звичайно. Враховуючи кількість російськомовних і наявність зв"язків з іншими союзними республіками (родичів, друзів, колег, сослуживців)

4. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Ви шо в це вірите? :) Їм і там добре.

• Подобається Подобається x 1
  5. Веда

Веда Well-Known Member

Ви вважаєте, як я зрозуміла з вашого допису, що тією мовою повинна бути російська. Чи я помиляюся?
    У багатьох інших союзних республіках, а також у країнах бувшого соцтабору, відсоток громадян, які пристойно володіють російською мовою постійно знижується. Це по-перше, по друге, у громадян України немало родичів, друзів, колег, сослуживців які російської не знають... По-третє, у більшості закордонних країн краще знати англійську, а не російську.

Останнє редагування: 30 січ 2009
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну і що? Буде потреба - порозуміються, запевняю Вас. А не захочуть - значить і потреби немає. За Вашою логікою потрібно усім жителям Землі есперанто знати на випадок "якщо зустрінуться".
    При усій моїй повазі до емігрантів і до Вас особисто, але "підстроювати" під ваше(мн.) можливе повернення УСЮ державу, це вже занадто.
    Не можна порівнювати СРСР і Україну у плані багатонаціональності. Одна справа порозумітися, наприклад, казаху з українцем, інша - росіянину з українцем. Вивчити 2 мови не те, що вивчити надцять абсолютно несхожих мову. Тому ті, хто захоче спілкуватися, вивчать. А хто нє - то нє.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не зовсім... В мене, наприклад, температура позавчора була 45,7 градусів,
    вчора 44,2. Сьогодні було трохи прохолодніше - всього 43,3 градусів. За Цельсієм! Не ходять поїзди і трамваї. Погнулись рейки від жари.
    А Ви кажете добре...

8. Auditor

Auditor Well-Known Member

здесь вам не тут!

я вас умоляю

о_О шо, не ужели даже <cenzored> не понимают

шоб я так жил

Останнє редагування: 30 січ 2009
  9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

ОТ, право казаха на мову казаську не оспороюють,
    а українці- то надумане, нема такого, а якщо є нема чого голову морочити росіянам

• Подобається Подобається x 2
  10. Pedro

А навіщо есперанто? Цю функцію перебрала на себе англійська мова.
    Щодо мене, то я ще памятаю німецьку зі школи і інституту, трохи французську, відвідую вечірні курси італійської в університеті...
    А хібу одну-єдину (нерідну) українську так важко вивчити? Невже постсовкова деградація?

11. Auditor

Auditor Well-Known Member

ну как бы есть языки ООН , почему именно английский?!

12. Веда

Веда Well-Known Member

Степанич, ви надто спрощуєте мовне питання, не сприймаєте того, що українська і російська мови схожі, але дуже різні. Ви двомовна людина з великою прихильністю до російської мови. Але росіянин (росіянин по крові, росіянин, який ніколи не жив в україномовному середовищі) приїздить в Україну і практично не розуміє мови.
    У нас багатонаціональна країна. Буде украінська мова об'єднувати людей всіх національностей. І будуть розвиватися і російська, і угорська, і армянська...
    У нас більшість російськомовних - росіяни не по крові, не по культурі, не у серці, а у голові...
    Навідь кулінарні уподобання не російські!;)

13. Pedro

Так, українська і російська мови схожі. Як і будь-які дві різні словянські. До української дуже подібна (набагато більше ніж російська) словенська мова.
    Я як не старався, не міг всього зрозуміти коли словенці розмовляли між собою.
    Але куди далеко ходити? Спробуйте зрозуміти все на білоруській.
    До речі, я так і не почув відповіді - чому росіяни в Україні не хочуть вчити української?

14. Фесько

Фесько Well-Known Member

І, напевне, слово "рожа" теж? Чому інші люди не сміються? Все ясно. Всі ці фрази у Вас асоціюються з похабщиною і ніцензурщиною. Виховуйте себе, насамперед.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

На них би пару КГБешникыв з 1985 року,більше б не оставляли.:haha:

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Згоден.Виходячи з того що в СРСР мовою міжнаціонального спілкування була російська,як мова більшості населення СРСР то в україні такою мовою відповідно має бути українська, як мова більшості населення України.

• Подобається Подобається x 6
  17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Французька і англійська теж дуже схожі, але нема таких дискусій,
    а чеська і словацька?
    І ніхто не вираховує кількісті проживаючих,
    живеш на території Чехії-державна чеська, а решта дома, при телевізорі, в нац клубах, в Словаччині-своє,
    і ніхто не плаче, шо є притиснені в правах.

• Подобається Подобається x 6
  18. Pedro

А в ответ - тишина...
    В. Висоцький

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Умнічка! Будьте умнічкою!:) Ви ж розумієте, що в популяції (будь-якій) зустрічаються уроди. Закон природи. Але ж не вони відображають популяцію! Ні одна розумна людина-росіянин не скаже того, що Ви пишете. Повірте, з іншого боку уродів з їхніми твердженнями щодо природньої недоумкуватості росіян не менше.
    +12! "Не в бровь, а в глаз"! То чому ж не дозволити російську для них? Вони не були і ніколи не стануть росіянами. В чому загроза для української мови, для державності України?
    Та вже не один раз навіть я писав. Повторюю: НЕ МАЮТЬ ТАКОЇ ПОТРЕБИ.

20. Pedro

В усьому ЦИВІЛІЗОВАНОМУ світі є така потреба. Вам це пояснювали не раз і на багатьох прикладах.
    До речі, вертаючись до топіку, то чому росіяни такі незадоволені українським дублюванням? Значить, Є ПОТРЕБА!

а де твій аватар? :)