Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:good:О!!! Ось він - основний аргумент! Дискусію пропоную закінчити! Проти ТАКОГО аргументу "нє папрьош"! Зливайте воду, панове російськомовні.:)))

• Подобається Подобається x 2
  2. Auditor

Auditor Well-Known Member

смеются над качеством перевода, а 1/3 не понимает 1/5 фраз.

просто те кто осуществляют дубляж, должны понимать что, в русскоязычных регионах, в силу того что украинские слова не употребляются, необходимо выбирать благозвучные слова которые не вызывают неоднозначных ассоциаций.

• Подобається Подобається x 3
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не вгодиш на вас...
    Є купа умніків, которі лементують зприводу "вільного" перекладу.
    Тому погоджуся зі Степаничем:
    Вчіть мову...:pardon:

• Подобається Подобається x 3
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, цей арґумент працює в переважній більшості країн світу. Думаю, Ви маєте повну інформацію про стан справ на цю тему в коханій Вами Росії.
    Там перефразовуючи одне прислівя - без знання російської не до порогу!
    То ж скажіть на милість, чому Україна повинна бути настільки ліберальна в цьому питанні. ТомУ, що в свій час Росія всіма силами хотіла знищити українську мову і тепер маємо те що маємо? Де логіка???

• Подобається Подобається x 5
  5. Я не совсем понимаю. У меня таких ассоциаций почему-то не возникает. Приведите конкретный пример.

6. Auditor

їх багато, усі на пам'ять не переличу:

вродлива, сірники, писок (пика), пацюк, підрахуй та ін.

думаю тут уже в спецтеме обсуждался ужасный перевод фильма для детей "Мадагаскар-2" - аля "трах-храх", хотя в русской версии "секси-секси"

Останнє редагування: 30 січ 2009
    • Подобається Подобається x 1
  7. iso

iso Well-Known Member

Такі слова цензура не пропуститьо_О

8. levandivka

Ой, Рибко...
    Для Ваших асоціацій є ціла тема...:haha:

9. Веда

Веда Well-Known Member

Я не могу смотреть многие российские передачи, так как там не только не выбирают слов, там не только вставляют фразы, чтобы специально вызывать неоднозначные ассоциации, и эти фразы и слова вызывают отвращение, неприязнь и стыд, что так глумятся над русским языком. По такой же причине не смотрю многие российские фильмы...
    А вы каком-то неблагозвучии, которое исходит от негативной установки на конкретный язык, и уровня культуры.
    В оперный театр приводили иногда учащихся школ и ПТУ. Был так называемый школьный абонемент. Они себя вели... Наверное, не те движения быбирал балетмейстер...
    Кстати, редко, но все-таки в кинотеатр заходим. НИ разу ничего подобного не наблюдали. И это в Донецке...

• Подобається Подобається x 5
  10. Это нормальные украинские слова. Что я могу сделать, если у некоторых они вызывают ненормальную реакцию? :dntknw: Я тоже говорю по-русски, но никогда не помню, чтобы так странно реагировала на эти слова.

+100!
    Особенно эти юмористические передачи с Петросянами и Задорновыми. Мат на мате, даже плохо завуалировано. :nea: Фе!

И в Киеве я такого не наблюдала, хотя у нас больше половины русскоязычных. И мои знакомые из города, где живёт Аудитор, тоже нет.
    Интересно, а почему у украиноязычных фильмы на русском языке не вызывают подобной реакции?

Останнє редагування модератором: 30 січ 2009
  11. Auditor

мне тоже интересно о чем Веда?!

приезжайте к нам, многие одесситы оставляют после себя неоднозначные фразы. :)

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

То залежить від рівня бажання похизуватись реакцією.

13. levandivka

А шо в Одесі багато залишилося одеситів?

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

На всякий аргумент є контраргумент! Приводжу: "Викусіть", учите русский!
    Я вже Вам писав, що у мене одна кохана - моя дружина. Не нав"язуйте мені коханок! А то, нівроку, справді закохаюсьо_О.
    Наскільки я розумію, якщо ТАМ людина проживе усе життя у межах своєї національно-територіальної одиниці, то їй російська мова пополам.
    Логіка залізна! Навіщо ламати "те що маємо"??? Воно влаштовує тих, кого Ви бажаєте поламати. Вас не влаштовує? Ваші проблеми.

15. Auditor

а в Україні багато українців?

16. levandivka

Не сумнівайтеся!
    Але й "украінцев", що не є українцями (за аналогією: одеситів, що не є одеситами) - теж "є троха".

17. Auditor

тих хто виступає за право вибору - за дублювання і на російському ви відносите то українців, чи до "українців"?

18. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

???? Я пропустив щось цікаве?:)

19. Веда

Веда Well-Known Member

Ах, какой же вы, непонятливый! ;)
    Впрочем, допускаю, что поклонники "Нашей раши", семейки Букиных, Камеди-клаба и пр., могут и не понять, ввиду особенностей привычного им словарного запаса...
    Одесситы или одесская лимита? :)
    А в Одессе бываю частенько. Одесситов там немного осталось... Уехали многие...

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мене поки що влаштовує все, Степанич. Але, припустимо, через 10 років зустрінуться львівянин, який не розуміє російської і луганчанин, який з принципу не хотів вчити української. Як вони порозуміються?
    Я вже не кажу про ситуацію, коли українські емігранти почнуть повертатися в Україну. Мої сини, наприклад, ні слова не розуміють по-російськи.
    СССР мав мову міжнаціонального спілкування. Вона не потрібна Україні? А якщо потрібна, на Вашу думку, яка мова повинна відігравати цю функцію?

а де твій аватар? :)