Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

+12 Вот тут основная проблема.

• Подобається Подобається x 3
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я маю право наполягати, щоб державною мова була одна - українська, тому що народився і проживаю на території України, незалежно від того, якою мовою розмовляли і розмовляють мої батьки. А Ви яке маєте право наполягати на тому, щоб російська мова була державною? Хочете державу в державі? Чи грають самі звичайні імперські амбіції? В побуті розмовляйте хоч китайською, це Ваша справа...

• Подобається Подобається x 4
  3. iso

iso Well-Known Member

Довідка Википедии
    "По данным переписи 2001 (возможно, неточным [11]) на Украине было 8334,1 тысяч русских, 17,2 % от всего населения Украины".
    І ще:
    "Законодательство Украины относит к национальным меньшинствам «группы граждан Украины, которые не являются украинцами по национальности, обнаруживают чувства национального самосознания и общности между собой»"
    "По данным переписи 2001 года русские составляют менее половины, но более 20 % населения в некоторых областях, городах и сельских районах, что согласно действующему на Украине законодательству позволяет им требовать введения для русского языка статуса регионального"
    Требуйте, вводите, но будьте добры, есть государственный, и используйте его согласно требованиям Конституции.

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Підтримка рідної української мови-то для вас насильство,
    підтримка рідної російської мови-то демократія,
    підтримка державної української мови-то гітлерівщина,
    запровадження другої державної російської-свята необхідність..

• Подобається Подобається x 2
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Видно щось десь заклинило.:)

• Подобається Подобається x 1
  6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Про що я і кажу, що потрібно не обмежувати когось, а створити умови і для тих і для інших.
    Ви б почитали попередні сторінки :) Тут вже стільки пропозицій було. Я вже казав щоб в кінотеатрах були сеанси і на українській і на російській.
    Ви не знаєте таких країн? Ну наприклад: Швейцарія, Фінляндія, Ірландія, Люксембург, Канада...
    А до чого тут "русские в Украине", тут іде мова про російськомовних українців.
    Територія України велика і не для всіх українців українська мова є звичною. Досить вже ототожнювати поняття "Україна" і "українська мова", як роблять запеклі націоналісти, які проти українців інших національностей і мов (особливо чомусь россійської).

7. Веда

Веда Well-Known Member

Андрій, ви заглибтесь у проблему, бо кілька рядків з вікіпедії ні про що не говорить, не показує РЕАЛЬНЕ життя. Я вже писала про це...
    Ось тільки один приклад:
    .
    Але якщо добре пошукати, а, ще краще, поспілкуватись, то німецька (і англійська) - діє офіційно, а інші мови - це мови регіонів...
    І цю ситуацію я окреслювала у своїх попередніх постах...
    А які "кляті націоналісти", наприклад, шведи!!!

Останнє редагування: 28 січ 2009
  8. Auditor

Auditor Well-Known Member

украинизировали западную украину советские власти, о чем есть много документов, думаю вы бы редко где услышали украинскую речь во Львове эдак в году 1850-м?!
    см. выше.
    Русский согласно Хартии и Закона - региональный, во всех регионах где проивают русскоязычные, что защищено также Конституцией.
    Украинский язык под угрозой вследствии систематической украинзизации в прошлом и наблюдается тенденция сужения его сферы употребления.

А на счет сужения употребления украинского - это сказки, например, судопроизводство (100% ), кино (100% ), телевидение, радио (не менее 75% эфира), лекарственые препараты (1 из 10 с русской аннотацией) и т.п.

Приведите примеры сужения употребления украинского в таком же объеме???

я также имею право настаивать чтобы русский был вторым (первым) государственным, т.к. также родился здесь и живу, плачу налоги, работаю на страну и его народ.

я хочу чтобы в стране одной разъединяющей проблемой стало меньше.

а какое значение имеет сколько русских в процентном соотношении, это кто-то может правильно посчитать?

9. iso

iso Well-Known Member

А треба звикАти до української в статусі державної (ще раз підкреслюю-так вимагає Конституція, а порушення її вимог повинно переслідутися Законом. Може колись доживемо :) ). І не потрібно називати запеклими націоналістами тих, хто ратує за повноцінне функціонування державної мови. Я себе нпр. до них не відношу, але мене дратує настирне намагання росіян і частини російськомовних громадян знівелювати Конституційне право українців україномовних розвивати державну мову і переконувати другу частину російськомовних українців порушувати обовязок повноцінно нею послуговуватися.:ireful1:
    А дублювання чи не дублювання, виділені кінотеатри чи сеанси -то 20_і проблеми в національному питанні... Основна проблема в тому, що російська мова українців стала одним із козирів у виборчих політтехнологіях ще в 2004 р. З обох сторін. Саме тоді питання конфронтації Схід-Захід постало так гостро...І в цьому ми можемо подякувати як російським технологам, так і західним. Вони прекрасно справилися із своїми завданнями:sad: А грунт для цього знайшовся...
    Звиняйте, Модератори, збився з теми:sorry:

10. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Сеанси для "білих" і сенси для "чорних"?:dntknw: Ви ж розумієте що це роз"єднування за мовною і національною ознакою. А воно Вам треба?
    Не зрозумів:scratch_one-s_head: Чим принижує українця проглядання фильму українскою мовою?:dntknw:
    Швейцарія конфедерація. Ві хочете бачити Україну конфедерацією?о_О Спаси Бог від цього!
    І маєте повне право! Ви ж живете в демократичній країні:) Тільки не забувайте що інші люди мають повне право вимагати зворотного:dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  11. Auditor

это вам так кажется что сеансы для белых и черных, т.к. вы делите народ по национальному признаку. Для нас все одинаковые.
    Поэтому показ фильмов на укр. и рус., это всего лишь выполнение Законов, Конституции, Хартии.
    Точно также можно сказать что любителей ужастиков, разделяют с любителями мелодрамм?!

а вам не кажется что у украинца родной язык может быть русский, татарский, молдавский, болгарский???

Украина является федерацией по сущности, другое дело что в Конституции записано что она республика. Это на самом деле не так, т.к. Крым имеет право автономии.

В праве действует принцип превалирования сущности над формой!
    Это говрит о том, что как вы козу не назовете, например, курицей, от этого коза курицей не станет.

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Канада - колоніальна країна, Україна - колонія. Чия? А канадську мову Ви чули? Жодна мова місцевого населення не визнана державною, гарний приклад.

Ірландія - відроджує мертву ірландську мову. Давайте, російську зробимо мертвою в Росії та Україні та почнемо її відроджувати 90 років, як ірландці - ірландську...

13. андрей-25

Веда, так из ваших слов видно, что в тех странах, территория которых была под чужой властью и странах с многонациональным населением, независимо какой процент населения носитель языка, все равно обеспечиваются условия, даже с приданием языку гос. статуса.
    Та до цього вже давно звикли і я повністю підтримую те що українська мова повинна бути державною. Але російській мові (зважаючи на чисельність російськомовного населення) потрібно надати особливий статус, нехай навіть не другої державної.

14. Letot_Nsk

А тут Ви трохи лукавите:)
    Для цього йому треба народиться в Росії, Татарії, Молдавії або Болгарії:) І забути прго те що він українець:dntknw:
    Ви плутаєте федерацію і конфедерацію. А різниця є, і велика:)

15. iso

iso Well-Known Member

За законом-рос.мова не може претендувати більше, як на регіональну. А де-факто вона і так має особливий статус. Не стверджую, але не знаю, чи десь ще в парламентах звучить регіональна мова.

16. Auditor

не надо ему родиться в России, и т.п.
    Вы хотите сказать что на русскоязычных территориях Украины нет украинцев по национальности, для которых русский родной?! Приезжайте к нам в гости.

может и напутал с конфедерацией, но суть от этого не меняется, существуют такие же федерации с правом сецессии.
    просто вы сначала меня запутали, т.к. хотели сказать что "хотите видет Украину федерацией?" а не конфедирацией, т.к. понятно чтобы её увидеть конфедерацией, надо чтобы она сначала распалась.

русский язык давно по Закону региональный, т.к. что не надо говорить, что он на это претендует!

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Але суть дискусії зводиться до того, що ви категорично не хочете приймати українську мову як державну і законну у всіх відношеннях, а індетифікуєте себе як українця лише через роботу тут і сплату податків, що не є визначальним в категорії національність.
    Коли людина визнає себе належним до певної національності, це автоматично означає, що вона, людина, підтримує національні ідеї, мову, символи, культури, а не закликає до розбрату (конфедерація).

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Коли здається,то хреститися треба.Якщо не розумієте моїх постів то вчіть державну мову:):)

Ні на ваше нещастя не забули.Але на Заході Ураїни люди українську не забували ніколи-пунктик в них щодо мови.Українізація якраз насильницькою не була,а була нормальною,і не тому,що окупанти були щедрі,а тому що так було треба.Ви ще й не знаєте іншого.Коли відбулося приєднання,то в магазини створеної кооперації було навезено стільки товару і по таких дешевих цінах,що люди були в шоці.А при тому в Східних областях на полицях повзали мухи.Політика така була.Тепер це називають піар.Зате вже починаючи з 1975-1977 років почалася масова русифікація.Навіть відбувся в 1975 році обмін комсомольських документів,щоб на першій сторінці була російська а на другій українська(перед цим було навпаки).Пам"ятаю,як директор нам щось довго і невнятно пояснював,а ми в знак протесту гуділи з закритими ротами.Він почервонів,розізлився і втік .Боявся.

Ви мішаєте.своєю позицією,своєю нетолерантністю.Я не хочу відроджувати мову в російськомовному регіоні Росії,я хочу щоб він відродився на Україні,де він завжди був рідним.А ви самі вирішили,причому за себе і за других людей,що він ніколи не був там рідним.Ваша пам"ять дуже коротка і обмежується 1-2 максимум трьома поколіннями.
    "Товарищ непонимает".Ні ми за розвиток всіх мов.які присутні в Україні.Російська нічим не краща ніж молдавська ,венгерська,румунська,словацька,татарська,грецька,шведська та інші.Всі мови повинні розвиватись,а українська,відродившись повинна стати об"єднуючою загальнодержавною,як мова держави Україна.
    Та й діло тут не в мові.Ви ненавидите все українське, і саму українську державу.Ви все чекаєте що дядя Вова кине війська і від України залишаться рожки і ножки.На заході зробите резервацію, а всюди буде панувати єдиний і могучий.Не дочекаєтесь.Не ті тепер часи.

Ні вони спокійно проживають на пенсії,оскільки в них було "высочайшее разрешение" для відводу очей.Щоб не казали у світі,що зовсім задавили.

19. андрей-25

:) Та нічим не принижує. Ніхто ж не чіпає українську мову, заспокойтеся :)
    Багатьом хочеться дивитися фільми російською, бо їм так звичніше, легше сприймати.
    Ну і зробили б регіональною хоча б в тих регіонах, які б за це проголосували на референдумі. Але тут мова не про те (ще пан левандівка налетить :) ) Мова про те, що кіно і телебачення треба зробити двомовним.

20. Letot_Nsk

:)Це не відміняє мого питання:
    Чим принижує українця проглядання фильму українскою мовою?

В Україні я буваю дуже часто:) але все одно дякую:)

а де твій аватар? :)