Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Акція за українське дублювання фільмів

Шановні, це питання обговорювалося і не раз в інших форумах. Я думаю, що не варто на цій гілці з"ясовувати хто є корінним жителем, якою мовою він володіє і скільки відсотків корінне населення налічує. Для такого обговорення перейдіть в салун!

Українці мають право дивитися фільми в перекладі на їхню рідну мову! І переклади повинні бути якісними, а не китайськими підробками! відчепними перекладами. Повірте, що україномовним жителям теж неприємно слухати ламання їхньої мови і жалюгідну пародію на схоже звучання...

2. Монархист

Монархист Well-Known Member

Я не собираюсь ограничивать ваши права. У меня только маленький вопросик: нормально ли то что в многонациональном и двуязычном государстве требуется не равноправие языков, а преимущества одних над другими.
    Кстати о искажении языков, это называется диалекторное различие, как со стороны хочу заметить что львовский диалект сильно отличается от полтавского и киевских, а в Ужгороде понять местных практически невозможно. Так что где язык искажен а где нет это серьёзный вопрос, это я вам как коренной одессит говорю.

3. Полковник

Полковник миється в бані

Такие заявы просто смешны:D
    Неужели не ясно, что переводы фильмов необходимо делать с учетом местных особенностей. Тогда и не будет таких не совсем умных одесских коментариев. Ведь очевидно, что для жителей Полтавы фильм будет с другой озвучкой, чем демонстрирующийся в Мукачево!!!
    Что тут не ясно? Смешно, честное слово!!!!

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Бачу, наші російські гості вирішили звести саме обговорення до абсурду. Мабуть така стратегія. Панове, не клейте дурника, ніхто тут не казав про регіональні діалекти. Проблеми з мовою в таких випадках якраз нема.

Проблема у якості продукту. Крім діалогів у будь-якому фільмі є купа інших звуків. Музика, шуми різні, кроки, шарудіння, вітер, удари і тд і тп. А вони ж роблячи "дублювання" всі ці звуки вимикають (у кращому випадку приглушують на 80:wacko:, і просто кілька акторів (а може і не акторів) читають діалоги в українському перекладі. Ось про що я кажу. Погодьтеся, таку туфту дивитися неможливо, незважаючи на те, що мова перекладу цілком літературна. Набагато легше сприймається китайське кіно з українськими чи російськими субтитрами, ніж таке "дублювання".

І що прикметно - таку туфту роблять саме з російських фільмів. І це дратує людей ще більше. Голівудські перекладають абсолютно нормально, або показують в російському перекладі. Мимоволі виникає підозра , що це неспроста.

• Подобається Подобається x 2
  5. Полковник

Полковник миється в бані

:) :) :)

6. Монархист

Полковник

Я понимаю что иногда хватает только одной извилины… от фуражки.
    Попробуйте разделить вопрос о чистоте местного языка и официального перевода для обще государственного пользования.
    А теперь попытайтесь представить что вот жители Львова возмущаются тем что отсутствуют переводы на украинский язык, а я спрашиваю почему в Одессе пытаются вести только украинский как в кинопрокате так и в средствах массового вещания.
    Если вопрос в том что местное население должно иметь возможность пользоваться удобным для себя способом получения и передачи различной информации то наверное это необходимо делать при равных правах. А не с учётом только одной стороны. Тому пример на государственном уровне ограничение прав и свобод «не свидомой» части населения.

Тут что тоже шпионов ищут везде и во всём?

7. MARTINI

Монархист, спробую це питання з"ясувати. Але невже справді в Одесі забороняють російськомовний кінопрокат? Ви нічого не переплутали?

8. Монархист

Я не сказал что он запрещается. Просто часть фильмов уже идёт по-украински, с перспективой дальнейшего полного перехода, телеканалы (городские) уже практически по-украински и фильмы крутят по-украински (с тройным наложением (оригинал, русский украинский). Российские передачи которые показывают городские каналы тоже переводят на украинский. С одной стороны смешно а с другой оскорбительно. Если бы это касалось только муниципального канала (государственного) пускай так это касается частных каналов.

И это малый перечень того что на самом деле вызывает только призрение и отторжение. По словам стариков схожая ситуация была между началом советской власти и немецкой оккупацией, когда украинизация также была принудительной. Результат ответной реакции вам можно только представить.

9. MARTINI

Якщо це дійсно правда, то у вас в Одесі очевидні перегини. В той час як у Львові україномовний фільм в прокаті - рідкість, в одеських кінотеатрах нависла небезпека тотальної українізації. Це жахливо, я вам співчуваю, борітеся - поборете.

PS Може Львову помінятися з Одесою владою? :) Он де , виявляється, справжні бандерівці окопалися , а у нас тут одні яничари...

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

По моим наблюдениям (я специально не ислледовал, просто часто клацаю каналами) в украинском ТВ крутяться одни и те же фильмы на всех каналах. Разнесённые немного во времени. Я фильмы как правило не смотрю и программу передач не анализирую, но заметить, что тот же фильм, что был на СТБ пару дней тому сейчас показвывает НТН - нетрудно.
    Качество синхронного перевода и особенно субтитров конечно оставляет желать лучшего. Но вызвано это спешкой и непрофессионализмом.
    MARTINI, займитесь изучением этой проблемы. Для того, чтоб подтвердить или развеять подозрение.
    Если, конечно, в этом подозрениии главное не его наличие как такового. :)

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

1. В этой кавярне принято быть вежливым.
    2. Зимой полковники носят папаху.
    3. Смайлики не всегда ставятся. Исходя из принципа: умному - достаточно.
    4. Не торопитесь.
    :)

12. Монархист

Вспылил :p

13. Монархист

А вы возьмёте еврея Гурвица? Тогда организуем доставку. :rolleyes: :p

14. arizo_na

arizo_na Member

Справді не розумію, нащо дублювати фільми українською?
    Справа у тому, що 89% населення України чудово розуміють російську мову, і що ж тут поробиш, що фільми там, дубулюють якісніше, аніж тут?

15. MARTINI

Фішка в тому, що фільми на російську мову перекладають часто в Україні.

Часто ми чуємо ті самі голоси перекладачів і в українських і російських перекладах , причому якість перекладу однаково пристойна.

Більше того, практично всі українські серіали і фільми - російськомовні.

Ну а низькоякісний переклад спостерігається саме з російськими фільмами, які, як на мене, взагалі перекладати не треба. Звичайно ж, якщо не ставити собі за мету маніпуляції емоціями глядачів.

16. arizo_na

arizo_na Member

Я кажу про переклад фільмів, що транслюються у кінотеатрах, більшість з них перекладається в Москві та Пітері.
    І я ж про те: перекладати російсько мовні фільми і серіали - це взагалі смішно.

17. Монархист

В Украине перевод дешевле чем в России от того и российские провайдеры пользуются услугами украинских студий и актёров. Сериалы в основном ориентированы на более значительную российскую аудиторию, а чтобы не вкладывать деньги дважды на перевод их снимают сразу по-русски, тоже касается и тех сериалов которые снимаются россиянами на свои деньги в Украине.
    Во время СССР фильмы снимаемые в Украине по-украински переводили на русский не для самих русских а для других народов. Так как перевод на более чем тясячу языков поставил бы под угрозу сам фильм.

18. Forpost

Forpost Стоїк

Кількість учасників бойкоту фільмів з перекладом, зробленим у
    Росії, зростає. Нас уже 3 000 чоловік, і це чудово!

1) Весь цей тиждень буде проводитися конкурс на кращий логотип
    та слоган, з тематичним призом від одного з учасників - деталі
    можна дізнатись на сайті http://kino-pereklad.org.ua.

2) Найголовніше зараз – не заспокоїтись на досягнутому. Акція
    лише розгортається, потрібно тримати темп. Якщо ви ще не
    запропонували приєднатися комусь із своїх
    друзів/родичів/знайомих, зробіть це тепер! Надішліть листа,
    напишіть на форумі, в чаті або на блозі, де ви спілкуєтесь.
    Зрештою, якщо у вас є можливість повідомити про акцію та про
    адресу сайту якийсь традиційний ЗМІ (газету, радіо, ТБ) – будь
    ласка, зробіть це.

3) Є ідея надрукувати наліпки/листівки, використовуючи кошти
    учасників. Якщо є бажання та можливість допомогти фінансово,
    пишіть нашому координатору зі збору пожертвувань – Роману
    Кульчинському – roman@gc.kiev.ua . Звіт про використання коштів
    буде оприлюднений через цю розсилку і сайт “Кіно-Переклад”.
    Також дуже хороший варіант – допомагати не грошима, а друком –
    надрукувати якусь кількість листівок/наліпок і поширити їх.
    Варіанти листівок також будуть розміщені на сайті.

4) Коли матеріали (наліпки та листівки) будуть готові, їх
    потрібно буде розповсюдити. Найкращим способом почати таку
    діяльність - це провести зустріч активістів в реалі, по
    регіонам. Для того щоб дати можливість активістам домовитись
    про співпрацю, наприклад про спільне розповсюдження листівок.
    Якщо хтось хоче виступити координатором такої зустрічі у своєму
    місті, приєднуйтесь до їх організації через групу розсилки
    http://groups-beta.google.com/group/kino-pereklad

5) Нагадую, що сайт акції має адресу
    http://kino-pereklad.org.ua.

6) Останнє, але не меньш важливе – ходіть на фільми з
    українським перекладом! На сайті буде розділ, який допоможе
    знаходити українські сеанси, принаймні для частини кінотеатрів.
    Вже є інфа про мультфілм "Рога та копита", для кінотеатрів по
    всій Україні.

19. lulu

lulu Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  20. Монархист

уже о том и речь.

а де твій аватар? :)