Акція за українське дублювання фільмів

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем MARTINI, 23 лис 2006.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Я не думаю так. Я пишу про помилки у титрах. не проста варіації на тему - а пОМИЛКИ - текст з іншим змістом!!

Тобто ви не хочете конкурентно-сдатної української продукції на українській мові?

Краще робити озвучку російського дешевого мила?

Я не проти озвучки якісної продукції - тільки за. А ось дешеве російське низькоякісне мило - вибачайте - не думаю, що це потрібно да ще в такій великій кількості

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, звичайно, якщо врахувати, що не мама сіла в машину, а Моллі - маленька сестричка хлопчика. А так, нічого, адекватний. :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  3. gryvul

gryvul Well-Known Member

не повністю погоджуюся.
    А Сімпсони (Лєна Головач)?
    А КОМБАЙН ВАЛЄРА В ТАЧКАХ??? Без нього тачки були би банальщиною!

• Подобається Подобається x 5
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я ж кажу - дилетантський.:)

5. Liliyah Romanova

А я хіба заперечила? Я теж так кажу. :tongue:

• Подобається Подобається x 2
  6. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Тут в Краіні Басків спочатку люди сміялися, коли чули дубляж (в Іспанії взагалі файний дубляж, дякуй Франкові). Але тепер і не уявляють собі, як то по місцевому ТВ (цілком на басконської) фільми дивитись на других мовах. Все можна зробити.

• Подобається Подобається x 3
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хочу! Дуже хочу.
    А своїм дописом хочу показати: не будуть вкладати гроші у Відродження, доки це не вигідно (у економічному і кримінальному плані).
    У нас поширене виділення коштів "з правої кишені у свою ж ліву".

Можна ще 100 разів повторити "краще вкладати гроші туди..." І шо?
    Чи невкладання пов'язане з незнанням "куди"?
    -З небажанням. І тут варто працювати. в цьому напрямку. ;)

Останнє редагування: 3 гру 2008
  8. OrangeSpring

Взагалі то я не люблю саме дубльовані фільми. Подобаються з озвучкою, коли чуєш голоси орігінальних акторів

9. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Мне как раз эта "отсебятина" и не нравится. И дело не в том что многие не понимают тех "ихних" оригинальных шуток, просто смысл фильма уже приобретает оттенок нашего украинского. Дойдет до того, что вместо гамбургер будут озвучивать кусень хліба з салом. Это и есть элемент пресловутой "украинизации", совершенно не нужной в этой сфере.
    На мой взгляд это тоже прикольнее. Слышишь всю ту атмосферу и оригинальные интонации разговора.

10. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

А який відтінок має набувати смисл в українському телебаченні, якщо не український?

Чому це непотрібної? Якраз потрібно і навіть дуже. Як на мене, то нехай і буде "кусень хліба з салом" чи борщ з варениками. Це погоди і смислу у фільмі чи мультику не змінить, як на мою думку.

11. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Відтінок оригіналу :) . Українською мовою можна перекласти будь-який текст, повністю передавши його "смисл". Навіщо ж не давати можливості глядачу почути те, що герої говорять насправді. Українцям потрібно розвиватися і приобщатися до світової культури, а не знати тільки свою. Чи не так?
    Галюсік, а вам що мало свого борщу з варениками й сала :) ? Мені б не хотілося дивитись як, наприклад Джеймс Бонд замість мартіні з горілкою п"є медовуху з перцем :)

12. OrangeSpring

И оригинальную игру актеров!

13. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Даеееееш! Всі фільми в орігіналі. Італійські, німецькі, хранцюзькі, іспанські... Цікаво, як в людей терпіння вистарчає тітри читати та й ще фільм той дивитис¡....

14. OrangeSpring

А ви чули про озвучку? 1 плюс 1 використовує саме озвучку, коли ви чуєте не тільки закадровий голос того, що озвучуэ, але ж голоси орігінальний акторів

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

О, то ще цікавше. Ні зрозумієш, що там балакають взагалі. Чула, більше не хочу. Обійдуся ліпше взагалі без фільмів.

16. OrangeSpring

Та ви що!
    Це ж найкраще! Яка чудова озвучка була у Альфа на ICTV! Блискуча.

Да й фільми озвучені дуже професійно. Набагато краще ніж дублювання, коли ті , хто дублюють навіть чмокають та охають ахають за тих акторів- так потворно та неприродньо. :sad:

17. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

А мені ті оригінальні голоси тільки заважають, іноді аж занадто голосно вони звучать, і до перекладу потрібно дуже прислухатися.

18. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну як можна слухати, як тимчасово говорять двоє?

А то, що цмокають неприродно.... Поганий актор, що зробиш....

19. Liliyah Romanova

У Франції та Квебеку лише такі. Забавно було дивитися "Термінатора" французькою. :mocking:

Ну, це вже непрофесійне виконання. Я дуже люблю дивитися фільми із польським одноголосим озвученням. Там такі приємні голоси вибирають, що любо слухати.
    В українських дублюваннях мені мова якась штучна, неприродня... Не звикла ще, мабуть. Але саме дублювання дуже подобається. Дивилися "Хрещеного батька" із повним дублюванням. Враження неймовірні. Хоча смішно, коли назви компаній не перекладали, а вимовляли на англійський лад. Поза тим, дублювання просто чудове.
    Я люблю дивитися фільми із цілковитим дублюванням. Якщо я хочу подивитися в оригіналі, то дивлюся в оригіналі. Дуже часто й без субтитрів. Іноді дивлюся англомовні фільми з англомовними субтитрами. Взагалі фільми не для глобального глядача зазвичай і є в оригіналі із субтитрами. Щоправда, іноді доводиться трохи часу потратити на пошуки субтитрів.

20. Iriska

Iriska Well-Known Member

В кіно - український дубляж просто чудовий... Сімсони - неперевершено, закачала на російській - г...
    От власне поверхневе накладування беземоційних фраз - дістає... Раніше дивилась хоч якісь серіали, а тепер нема жодного бажання...

а де твій аватар? :)