Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Igor_Belarus, 14 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

От і бачите самі, до чого довела реальна офiційна двомовність. Бо завжди є так, що сильніший задушить слабшого. В таких умовах білоруська мова ніколи не стане не те, що домінантною мовою у себе ж на батьківщині, вона навіть не зможе бути рівною російській щодо свого застосування у всіх сферах життя. От мене би цікавило, Іgor_Belarus, якою мовою Ви думаєте? І якою мовою думають Ваші співвітчизники - якщо білоруською, а російською лише спілкуються, то ще не все так страшно: білоруська мова має великий шанс знову відродитися.:) :)

2. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Виктория настроила себе уже "стандартно-ужасных" картин... Вроде, Игорь не сообщал пока (тьфу-тьфу) чтобы по-белорусски разговаривать запрещали.

3. Viktoria Jichova

Невстранецью, ну то чому тоді російська переважає: у школах, на урядах, преса російською і т.д.? Чи це не доказ того, що білоруська мова тепер у себе ж вдома опинилася маргіналом? А Bи б таке витримали, Невстранецью, коли б Вашу рідну мову отак, і Bам би прийшлося застосовувати, наприклад, татарську, чи чеченську, чи мордовську чи яку там ще? Отак, для прикладу, подумайте собі, чи було б Вам це приємно? Як говорить прислів´я: "ситий голодного не зрозуміє".;) :)

4. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Этот вопрос есть смысл обсуждать.

Обсуждать то, чего нет ("запрет" разговаривать) пользы мало будет, не? ;)

5. Viktoria Jichova

Ну і радійте собі на здоров´ячко, що у вас в Росії не дійшло до такої ситуації.:) Тому, гадаю, справді, щоб захищати "права" російськомовних, треба би було спочатку опинитися на місці тих, від кого ці "права" захищаються.:) :)

6. Igor_Belarus

Igor_Belarus Active Member

На жаль, думати білоуською мовою у нас дуже тяжко. Я, наприклад, народився в місті, в місті навчався в російськомовній школі, з дитинства мене вчили розмовляти й читати по російських книжках. И таке вам скаже переважна більшість людей. И тільки меншина у такому середовищі вам може сказати, що вона знає і любить білоруську мову, може нею розмовляти і хоче, щоб вона насправді була державною. Це приходить не відразу, а згодом, і щоб люди усвідоміли важливість для себе, для майбутнього розвитку держави відродження національної мови та культури, треба відповідна політика держави. Бо з російською мовою іде і російська культура, а своя, білоруська, багата і своєрідна, забувається...
    А взагалі більшість людей думає "трасянкою" (те, що й ваш суржик).

7. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Я б тогда рогатку взял, и показал бы им Мать Кузьмы. Точно-точно. Но если бы я сам с родителями говорил с детства по-татарски, я может и спросил бы их, чего они в своё время на него перешли-то, чего Мать Кузьмы не показали иродам, но родным бы татарский считать не перестал. Тем более, что прочитав внимательно книжку, выяснил бы, что мои предки уже пять поколений по-татарски балакают, а до того 10 поколений по-мордовски размовлялы, и веру имели мордовскую, ибо входили эти места в "Речь Мордовиту" ;) Однако, я человек любопытный, и конечно, свой исторический - русский, знал бы, и развитие его всячески приветствовал.

Вот думаю, как бы я относился к тому, кто пришёл бы ко мне и сказал: "В силу понятий исторической справедливости ты теперь должен по-татарски больше не разговаривать"... ??? Более того, мы его запретим, чтобы он не подавлял в твоей голове "исторический"???
    Не знаю, не знаю...

8. Viktoria Jichova

Ваші натяки про "Річ Мордовиту" не те, що ясні як день, а ще й зверхньо насмішкуваті. Ну от Ви і заперечуєте історичне походження та самобутність української-руської мови та право на її визнання.;) І зрозуміло, з яких то Ви книжок начиталися. Але чомусь визнані лінгвісти-славісти (не лише в Росії) знають факти інші, ніж котрі Ви намагаєтеся довести. Cе просто Ваш одоносторонній погляд на основі російських джерел. Багато науковців ж доводять зовсім інше, відмінне від тверджень радянських (і тепер здебільшого російських) лінгвістів. У нашому університеті, наприклад, викладають майже усі слов´янські мови (і що прикро, лише білоруської спеціалізації там немає). Але в рамках загальної славістики вивчається історія походження усіх слов´янських мов. Так що про походження російської, чи української (чи іншої слов. мови) ми користуємося трішки іншими джерелами інформації та досліджень, ніж суто російського видання.:) :)

9. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Уважаемая Виктория, во-первых, мы про Белоруссию говорим (а я-то конкретно про шляхту к тому же), а во-вторых, про "происхождения языков" в моём сообщении и тем более ни словечка, и даже неясно, что там можно трактовать в этом ключе.

Конечно, с Вами приятно разговаривать уже потому, что голосок Ваш серебристый слышать приятно, и казалось бы, неважно, что, лишь бы не замолкали... НО! На форуме не слышно голоса :sad: Можно попросить Вас читать немножко внимательнее? :)

10. Viktoria Jichova

Невстранецью, а якого ГОЛОСА - голоса Божої істини? Tа тут і сперечатися немає про що, бо як і Ви, так я знаємо своє і залишимося при своїх думках. Лише от, я би попросила Вас не робити таких тонких натяків на тосвсті обставини якими Ви називаєте Річ Посполиту "Річчю Мордовитою", заради слушності, добре? Бо і Pіч Посполита є назвою сучасної Польщі (Rzeczpospolita Polska) і це може дещо звучати образливо на адресу існуючої країни. Тим більше що вислів "річ посполита" перекладається як республіка.

11. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Более того, Вы, со всей очевидностью, знаете не только "своё", но и "моё" гораздо лучше меня, т.к. отвечаете мне на тезисы и по темам, по которым я во-первых, ничего не писал, а во-вторых, всегда думал, что думаю иначе (извините за тавтологию :))

-------------
    К Вашему сведению, и татары, и мордва, и даже чеченцы - реально существующие в наше время народы, и когда Вы пренебрежительно перечисляете
    имейте в виду, что люди этих национальностей могут обидеться.

12. Viktoria Jichova

А за що, Невстранецью? За те, що би одна з цих мов могла бути домінантною, переважати над російською?;) :) :)

13. Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

А почему, Виктория? Потому, что полякам обидно, если мордва окажется способной создать национальное государство? (как там "рес" из "республики" переводится?)

Заболтали Вы меня. Я ответил достаточно ясно и по сути - совершенно серьёзно тут:
    Sapienti sat

14. Cupuyc

Cupuyc Well-Known Member

Наверное все же не стоит искать в словах двойной смысел, иначе можно до многого договориться или в данном случае не договориться ;). От клоунской акции в Одессе проехав через всю Белорусь заехали в Мордовию и оказались в ...Польше :eek: :eek: :eek:

Цитата часа: - "Если Вы проснулись на улице, значит Вы там заснули!"

15. Полковник

Полковник миється в бані

Прочитав внимательно ветку решил (самостоятельно!) начать АКЦИЮ!
    Буду говорить в Москве исключительно по-русски. Без всяких финских и мордовских! Интересно, на сколько меня хватит? Не арестуют ли? Не изобъют ли страшные фино-угры?
    Буду терпеть и продолжать АКЦИЮ! Чесслово!

16. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Не обижайте Читателя, он прав. Родственная душа, вместе (хотя и порознь :)) бумагоделательную промышленность паяльниками держали :)
    А импортному мэну должно быть стыдно, ибо если даже размер капли такой мизерный, что капилляру всасывать нечего, то заглотить сию бумагу принтеру будет нечем :) А раз он такой умный и универсальный, мог бы продемонстрировать как применить принтер вместо туалетной бумаги, ибо помним иски в суды по поводу "откиньтесь в кресле и наслаждайтесь..." :)

17. Монархист

Монархист Well-Known Member

Это вы кого пытаетесь вести в заблуждения? Себя или окружающих? Разве ограничения на языковое радио и теле вещание не есть ущемления прав граждан, по языковому, национальному и культурному принципу? Если вы не в курсе то вся документация ведётся на украинском начиная от судебной заканчивая медицинской.

18. Монархист

Монархист Well-Known Member

http://www.korrespondent.net/main/174598/
    и что то там про блокирование русскоязычных переводов в кинотеатрах

19. Веселка

Веселка Well-Known Member

Де ж ви бачили, щоб в Одесі комусь стало соромно за те, що він говорить російською, а не українською? У нас проблема в тому, що в офіційних закладах української днем з вогнем не відшукаєш!!! (Про методичні посібники у ВУЗах, написані ніби-то українською, я мовчу,бо коли такі "витвори мистецтва" читаєш, волосся стає дибки)

• Подобається Подобається x 1
  20. Веселка

Веселка Well-Known Member

Наскільки мені відомо, власники одеських кіномереж взагалі відмовилися пускати в прокат фільми з українським перекладом. Як повідомив "57" канал, вихід 50 % фільмів українською в прокат-це утискання прав російськомовного населення Одеси. А те, що людям ВЗАГАЛІ не дають можливості піти на україномовний фільм, нікого не хвилює. От вам і "ущемление прав граждан по языковому, национальному и культурному принципам":sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)