Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Igor_Belarus, 14 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

:) ох ці вже мені пуристи-лінґвісти ;)

"я роблю винятки виключно, тьху винятково, для іноземців навіть українського походження включно, тьху внятково, тьху як там ... "

MIRA$A, бачте що Ви наробили ... :p

• Подобається Подобається x 2
  2. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Студент, мама моя была соседкой покойного Котовского, Григория Иваныча. А родился я во славном граде Львове, довольно давно. І розмовляю не виключно російською мовою, а майже усіма, що ходять у місті Лева. Для повноти додаю, що вже піввіку живу у Києві.;):p

3. Igor_Belarus

Igor_Belarus Active Member

А мені моя подруга зі Львова казала, що Івано-Франківськ - саме націоналістичне місто в Украіні, і що там таксист тебе не повезе, якщо звернешся до нього росийською :)

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

міф. Хоча - може саме на такого одного і натрапила. Або - не в самому Франківську, а, скажімо, в Калуші ;) а потім екстраполювала на всю область ;)
    Зі свого досвіду - якщо ти чекаєш якоїсь "біди" - вона до тебе прийде. Якщо ж ти просто не віриш в байки - то і біди з тобою не станеться.
    Тобто - якщо не чекати "націоналістичних переслідувань2 на Україні - їх і не буде, якщо ж ти їх чекаєш - то ти їх рано чи пізно сам же й спровокуєш ;)

5. Igor_Belarus

Igor_Belarus Active Member

Просто зі слів подруги я зрозумів, що саме у Франківську майже не почуєш російської мови. Бо у Львові минулого року я чув її і багато у порівнянні з 2003 роком. :)

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

в Франківську - розумні люди. І говорять зазвичай мовою співрозмовника - слід тільки вміти до людей звертатися ;) То у загальнолюдських поняття - тобто не "слыш, кароче..." - а "извините за беспокойство" альбо "звиняйте за клопіт, що його я спробую завдати вам зара на плечі" - і далі з тобою говорять твоєю мовою ;) якщо співрозмовник має змогу, безперечно ;)

7. Д-р Геббельс

Д-р Геббельс миється в бані

Да, конечно!:8:

В Тернополе на вопрос: "Не подскажите который сейчас час?" в лучшем случае не отвечают!:aggressive:
    А в худшем - тебе расскажут какая "мова" - "собача"!
    Не говоря уже о том, что после покупки в магазине (где ты заказал что-то на русском, и продавщица долго ходила между полками в трансе) за тобой кроме ошалелого взгляда продавщицы, могут выйти и догнать "поговорыты" пара бивеньков...:suicide:

• Подобається Подобається x 1
  8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Бував я неодноразово в Тернопільському технологічному університеті на підвищенні кваліфікації. Публіка була з різних областей. в т.ч. зовсім російськомовна.
    Я не спостерігав випадків негативного ставлення до російськомовних - ані в готелях, ані в кафе, не кажучи вже про універ.

Один інструктор (викладач) був зовсім пацан - але ми його називали пан Петро. А одесити - "Эй, Петя!"

Висновки зробіть самі.

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Так розумію що на захід від Луганська ти відлучався максимум кілометрів на 20-30

10. Д-р Геббельс

Ну, до Стрыя конечно не доезжал! А в Тернополе был сам видел!:agree:

• Подобається Подобається x 1
  11. Д-р Геббельс

То что ты очень культурный - видно уже из твоей подписи! Чёт сомневаюсь я что ты из Киева.:bazar:

• Подобається Подобається x 3
  12. Полковник

Полковник миється в бані

Опять "БЕЛОЧКА" ???? :D

13. Boris_Kiev

Полковник, Хайль Гитлер ! Вижу настоящего камуниста!

14. mota_boy

напевно по ТРК Україна або по ОРТ показували )))))))))

15. Д-р Геббельс

Слушай сюда интеллект!:8: Смотри свой "5-й" и радуйся в тряпочку! А я говорю о том, что видел и слышал сам, а если нечего сказать, то посмотри Янэвского и ижэ с ними, говорит он много хоть и бредит наяву.:crazy:

16. Полковник

Полковник миється в бані

Остановитесь, Борис!
    Мой Вам совет!
    Вы ведь не только СВОЙ организм отравляете!
    Вы несёте боль и страдания близким людям и софорумникам!
    Ведь ещё ТОЛЬКО среда, а Вы УЖЕ!
    Н Е Г О Ж Е !

17. Boris_Kiev

Хто тут добре володіє німецькою мовою ?

Поясніть, будь ласка:

Herr Oberst - звернення до полковника, нє ?
    Herr Ober - звернення до офіціанта
    У німців прийнято ввічливо, не те що у французів - Ей, Гарсон! Або в Росій (сам неодноразово чув) - Эй, офицер!

Виходить, і в німецькій, і в російській мовах це - споріднені слова ?

18. Полковник

Полковник миється в бані

Остановитесь!!!

19. mota_boy

З такою манерою спілкування я і не дивуюсь що Вам пику чистять, це вже від мови не залежить, це результат Вашого виховання чи то невихованості

• Подобається Подобається x 5
  20. Д-р Геббельс

Ну, результат Вашего воспитания, и доходчивости(или недоходчивости :p ) виден не сразу, а только после того как Вы не поймете простые фразы раза 3-4, хотя ёще раз повторюсь (не знаю даже для чего): я был там лично и сам видел, то о чём говорю!

А догадка о Вашем пристрастии к 5-му, у меня возникла после Вашей аналогичной догадки о моей приверженности ОРТ и "ТРК Украина"; поэтому если Вы и дальше продолжите навешивать ярлыки свойственные, по Вашему мнению, всем кто живет восточнее Киева, то я могу ответить Вам аналогичными, теми что ходят у нас о жителях западной Украины. Думаю Вам это будет не очень приятно! Правда,аналогичными штампами у нас пользуются,в основном, не слишком развитые в интелектуальном плане слои населения, у Вас как я вижу всё гораздо запущеннее.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)