Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Igor_Belarus, 14 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

:p Я мав на увазі, якби були 2 державні. Тому і володіти обома повинні були б усі держслужбовці. Я так зрозумів, Ви на державній службі. Але зараз не та ситуація.

І знову погоджуюся. Повністю, абсолютно і без застережень.;)

Знаю одного керівника, який рік тому вийшов на пенсію. Все життя пропрацював в облздороввідділі. Російськомовний. При чому красива російська. Так от у віці близько 55 років почав на офіційних зібраннях виступати українською. Спочатку читав з жахливим акцентом. А потім "виговорився" і зараз майже без акценту розмовляє. Залежить від того, наскільки чиновник добросовісна і поважаюча себе людина.

2. Капітан

Капітан Well-Known Member

В мене був викладач... Сам казах, все життя на російській, а тут довелося лекції на українській... Як зараз пам"ятаю як він читав:
    "...пєрша небезпіка...":D

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Боюся що може статися що взагалі не отримаєте, бо тоді це вже буде з часом інша держава. І це не жарти! Смайлів не ставлю.

• Подобається Подобається x 1
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Колись давав показання (як потерпілий) слідчому - пані родом з Казахстану.
    Анкетне запитання
    - якою мовою бажаєте давати показання ?
    - Державною.
    - Тоді Вам доведеться виправляти деякі мої фрази, вже вибачте...

Кароче, мені довелося потім перенабрати за неї в WORDі кілька сторінок - але пані старалася... (2000 рік).

По тій же справі: один з нарків-злодіів був росіянином. Дуже напружився, коли читали вирок - "до двох років". Конвоїр показав йому 2 пальці.
    І навіщо тому нарку наша державна мова, коли й так зрозумів ?

5. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

От про що і мова йде, держслужбовець ПОВИНЕН володіти усіма державними мовами, незалежно чи їх дві чи чотири, а поки одну не вивчили то питання про другу державну не може бути на порядку денному

Та ні, я в комерційній структурі працюю, але "по роду службы" є необхідність тісного листування з органами МВС

6. Веселка

Веселка Well-Known Member

Особисто мені не вдається зрозуміти, чому така ненависть до української, але, схоже, що хід думок ненависників можна передати словами тьоті Моті:
    "Этого (української в даному випадку) нє может быть, патаму што этого нє может быть никагда!!!" :shutup: (З п'єси Миколи Куліша "Мина Мазайло").

7. Полковник

Полковник миється в бані

Примеры есть какие-то? Или, как всегда, просто ляпнуть?:sad:

8. Boris_Kiev

Спостерігав веселу ситуацію (навмисне підготовлену):
    відповідач та його представник (адвокат) весь час пересмикували учасників процесу щодо мови: то вимагали повторити українською, то російською.
    Погрожували написати зауваження на протокол с/з: "записана укр. мовою фраза не точно передає суть сказаного російською, як зафіксовано техзасобами". І таки збили хід процесу на свою користь !

9. Веселка

Приклади ненависті? - На жаль, скільки завгодно. Починаючи з того, коли на одному з регіональних каналів говорять : "Ну что это за флаг, что за цвета: синий и желтый, кто их выбирал... Что за мова" (на жаль, у нашій країні за таке відповідальності не несуть) і закінчуючи тим, коли один хлопець (я поряд стояла) сказав, що українська - "телячья мова, каторую лично я учить не собираюсь".
    Це як, пане Полковнику, від великої поваги?

10. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, об "абщяпанятьнам" и не ТАКОЕ говорят. Да и цвета Флага РФ многим тоже не нравятся. Ну и что?
    Примерчики Ваши примитивны. Общей тенденции не отражают. Другое дело, что Вам бы ОЧЕНЬ хотелось, что бы ВОЗНЕНАВИДЕЛИ. Но, увы, нет ЭТОГО. Либо равнодушно, либо по-фиг! Чего не скажешь о ваших нациках, да и о Вас лично. Уж действительно - ЛЮТО НЕНАВИДИТЕ и Язык и Бесикр. ИМХО.

11. Веселка

Пане Полковнику, мені дуже прикро, що Ви таке пишете.
    Навіщо Ви мені це все закидаєте?

12. Веселка

Я вважаю, що кожна людина, яка поважає в першу чергу себе, повинна мати повагу до будь-якої мови світу, бо кожна мова прекрасна і гідна того, щоб її вчили.
    Я не ненавиджу російську, навіть навпаки, а всі мої попередні репліки вказують лише на те, що я проти акції і я ЗА українську, а не проти російської. А це, знаєте, різні речі!

• Подобається Подобається x 3
  13. Полковник

Полковник миється в бані

А что прыкрого Вы в моих словах увидели?
    Да, я говорю на русском, но НИКОГДА не высказывал свою неприязнь, а уж тем паче НЕНАВИСТЬ к Мове. Это вообще глупо - ненавидеть язык, какой бы и чей бы он не был.
    Кстати, Флаг Украины не сине-желтый, а голубо-желтый. Типа, налились хлебные колоски на нивах, а сверху чистое - без москальских самолетов - небо :)
    Эти же цвета используют еще несколько государств. Может парочку назовете?

14. Веселка

Казахстан, Аргентина і т. ін., але це тут ні до чого.
    Я, пане, знаю, які кольори нашого прапора і що вони символізують, теж знаю. Якщо ви не помітили, цитату я наводила в оригіналі.

А ви знайшли мій допис, де я висловлюю ненависть до російської? Цікаво...

15. Boris_Kiev

ЗАКОН УКРАЇНИ
    ПРО ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ
    Цим Законом встановлюється Державний Прапор України, його опис, правовий захист та порядок офіційного використання.
    Стаття 1. Державний Прапор України
    1. Державний Прапор України є державним символом України, що виражає багатовікову історію традицій українського державотворення, втілює здійснення усім Українським народом права на самовизначення та уособлює суверенітет держави.
    2. Державний Прапор України являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

16. Полковник

Полковник миється в бані

Хрен его знает? может я дальтоник?

17. Boris_Kiev

наверное дальтоник. В акции "билайновская ленточка" участвовали ?

18. Полковник

Полковник миється в бані

Я участвовал и по сей день участвую в акции "Георгиевская ленточка".
    Но эта ТЕМА не для Вас, Борис. Вам не понять..(с)

19. Boris_Kiev

ГЕОРГИЕВСКАЯ ленточка - это тема МОИХ ПРЕДКОВ.
    А не тех, которые их расстреливали, выгоняли с родных мест и пытаются присвоить себе чужую символику.
    Поэтому и ассоциация акции - с билайновскими носками, которые менеджерки УРС пытались подарить нашей секретарше на Новый год.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Вот ТУТ, Борис, если можно, поподробнее, пожалуйста.:moskali:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)