Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Igor_Belarus, 14 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Акція "Я говорю по-русски! в Одесі

А може - навпаки ? Будуть дивитися і до мови прилучатися ?
    Ось у 70-ті роки молодь слухала Бі-Бі-Сі, "Свободную Европу", "Голос Америки" і поступово вдосконалювалася в англійській мові.
    у мене (в політезнічному) був такий випадок: викладачка англ. мови викоткала одного продвинутого студента і сказала йому наодинці: Не бравуйте своєю бездоганною вимовою. Я знаю, яких дикторів ви слухаєте і маю інструкцію на вас "настукати". А мені не хочеться цього робити.
    Так він до останнього курсу косив під дурника, який знав тільки "This is a table", знаючи, що п"ятірка йому забезпечена.

2. Sasha

Sasha Well-Known Member

Одно дело когда нельзя, а другое дело когда не хотят...
    Здесь родной язык русский - и никто, никогда этого не изменит

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

nevery to say a nevery

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А це якою мовою написано? Не перекладете? ;)

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

М..да... очередная лапша....
    Опять фигня..... в политехе..в основном технические тексты переводили...

6. Boris_Kiev

Ах, представитель самого читающего народа...
    Вот - ретро на память:

[​IMG] . . . [​IMG]

7. Sasha

Sasha Well-Known Member

:D :D :D :D :D :D
    Мовою слухача би-би-си в 70-х роках:D

• Подобається Подобається x 2
  8. Boris_Kiev

"Улюблений" віршик Невстранця: (дубль 2007)

Семь миллионов воскресных глушилок
    Оберегают меня от ошибок.
    Не заглушить господам с Би-би-си
    Радиостанцию «Сельдь Иваси»!

ВЛАДИМИР ДРУК
    ГРАЖДАНЕ НОЧИ

=====================

А ось ще (виявляється!) на ту же тему:

"А может, она подыхает в больнице,
    Объевшись сельдей "Иваси" ?
    А может, она умотала на запад,
    Наслушавшись волн Би-Би-Си ?"

"Не нам ли политические трупы
    заткнули рот селедкой иваси,
    когда мы были молоды и глупы
    и водкой заглушали Би-Би-Си!.. "

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Це до чого? Розумна людина дійсно ніколи не буде говорити ніколи.

10. afterstep

допущено свідомі граматичні помилки. "Шкільний курс" - тобто саме такій англійській зазвичай і навчають у школі ;)

11. afterstep

а стосоно - ніколи не говори ніколи - варто якомога раніше засвоїти це правило ;) (а також і те, що світ не чорнобілий, і дуже обережно слід використовувати "всі" та "ніхто")

12. Sasha

Sasha Well-Known Member

afterstep, 100%
    Правда всегда посередине.
    Вот..тут..на ЛФ ветка "Мовне питання". А разве во Львове этот вопрос стоит вообще? Украину никогда не объеденял украинский язык.
    Все похоже на детсад:
    Воспитатель написал на бумажке: те кто в шапочках - кушают первыми!
    И одни бегают, показывая на бумажку, и смеються. При этом корча смешные рожицы.. А другие, опустив головы, вшмигивая сопельки под нос бормочат: а как же мы?
    И главное, что никто в другой садик переходить не собирается.. Ибо те гордяться своими шапочками..а те в шапочках чувствуют себя дискомфортно.

13. afterstep

дійсно - гарна модель... Тільки давайте спершу невеликий екскурс у психологію дитячого віку. Діти - вони "жорстокі" - тобто в них ще не виробилося співчуття до інших. Виробляється це співчуття у підлітковому віці, але одночасно з цим виробляється підлітковий негативізм. Дорослі ж люди (ті, що подорослішали морально) - на написи на папірчиках, парканах та вигуки в темному провулку з образливими епітетами - реагують дещо опосередковано. Тобто дорослими людьми, застосовуючи тиск на підліткові амбіції - не покеруєш....
    --
    І тоді з'являється мовне питання... Ненависть до Галичини, де в побуті користуються тією мовою, що вам нав'язують... А хто нав'язує? тільки на Київ не спішіть кивати - Київ далеко. Рішення, прийняті в Києві, виконують, чи саботують, чи доводять до абсурду - хто?

14. Sasha

Sasha Well-Known Member

Вот тут Вы правы. Но неприязнь скорее не из-за того что им (языком) пользуются, а из-за того что Галичину в пример приводят, как самая украинская Украина. А галичане рады стараться:p Галичане были б рады даже если б Москва заговорила на украинском, разьве нет? Дайте повод - и "на раз плюнуть" докажем, что Москва - звичайне україномовне місто:D
    Вы на местных намекаете?;) А кто собсно принимает ришения в Киеве?
    Все это одна гоп-компания. Горсовет сильно не повепендривается без согласия на то "сверху". Ибо шапки вмиг послетают...

15. Sasha

Sasha Well-Known Member

К слову, про галичан.
    Я в Дрогобыче за пивом разговаривал с одним не молодым активистом. Хороший мой знакомый, имеет документик, которым очень гордиться, со словами УПА.
    Какой-то Одессит (не я) в поезде ему сказал: Одесса не будет разговаривать на украинском!
    Он мне в упрек: ачому це не буде?! Ще як буде!!
    Спорить не стал, но вопрос задал: А Вам то какая разница? Не, ну действительно теплее чтоли станет? Лично Ваш какой интерес?:p
    Он ответить не смог...

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От вона, різниця культур - раніше декларувалося:
    "Я вам не скажу за всю Одессу
    Вся Одесса очень велика..." :o

Саша! А Ви в російській школі вчилися? :confused:

17. Sasha

Sasha Well-Known Member

Нет, в Украинской. Обучение на русском было.

18. afterstep

ні ;) тому що тоді москалі на відпочинку у Львові менше платитимуть ;) а зараз - переплачують за те, щоб з ними говорили "общєпонятним" ;)

ви ніколи не були в школі відмінником і чемним хлопчиком? Їх також ставлять у приклад - а потм після школи підлітки свою злобу на вчителів виливають на голову тих хлопчаків ;) тому дівчатка й вчаться краще ;)

ви будете сміятися - але ще за часів совдепії в москві були райони з побутовою мовою спілкування - українською ;)

з курсу філософії - "заперечення запереченням". Ви в своїй другій частині фрази заперечуєте першу ;)
    --
    Так, всі вони одним миром мазані. Тільки так само, як створюється міф про "доброго царя, що не відає, які розбори творять бояри" (1905 рік, піп Гапон), так само створюється міф про безпорадну міськраду. Гурвіц собі раду давав - у нього в місті був лад. І Київ йому був "не указ" - не тому, що Київ можна ігнорувати, ні - ви пропустили ключову частину фрази. Київські рішення бездоганно точно виконують, або саботують, або доводять до абсурду місцеві чиновники. Тобто, з указом про "українізацію" зверху не присилають більше нічого, а далі - буяє уява ваших місцевих можновладців. І вони роблять так, щоб той указ був їм як найкомфортніший і найприбутковіший.
    --
    Тобто зараз, вашим сучасним можновладцям, вигідно роздути скандал навколо міфічної (повірте мені) українізації. Тобто навіть у тому самому Львові російської попси більше, ніж української музики, а з української підбирають такі "шедеври", що краще б не крутили. Хоча останні роки троха виправилося - зменшилася таки кількість "владімірських централів".
    --
    А чому це вигідно, і "хто ваші пани, ясновельможнії гетьмани" - то вже подивіться самі - воно вам ближче;)

19. Странник

Странник Well-Known Member

Вот и здесь, собственно, никто не может ответить на этот вопрос!
    Обидно...[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  20. Войцек

Войцек Well-Known Member

Бо вітчуває тиск з іншого боку.
    До речі, може Ви, пане Sasha, знаєте які саме російські школи закрили? Мені справді цікаво, я питався у знайомих і ніхто не знає, не чули.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)