Агностицизм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Levko, 20 жов 2012.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ось тут і вся проблема. Його просили. Нікого не треба ні до чого кликати. Їх треба залишити на Благодать Божу.

Повтрюсь, що приходять і шукають Бога. Пхати насилу, а особливо якщо людина хоче сказати багато пакостей Богу не можна. Можна лишень показати дорогу своїм прикладом. І це все. Віддайте Богу те, що є його. Не нам змінити особу і її бачення світу. Тільки Бог це може зробити. І він робить. Люди забагато беруть все в свої руки.

• Подобається Подобається x 1
  2. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

МНОГИЕ - это не все!!!
    В любом опыте есть погрешность, знаете ли.
    если бы я базировалась только на своем опыте. то все верующие в моих глазах были бы только злобными осуждающими мучителями животных

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

100% Так і було. А ще совіти виховали споживацьку ментальність. Мені все дай! Але то тема іншої дискусії.

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Це в статистиці є помилки. Я знову ж кажу вам, не збираюсь вас переконувати.

5. OrangeSpring

они это взрастили на благодатной почве. Общество в РИ было в большинстве своем патерналистически настроенным. А те, кто не был - того репрессировали, изморили голодом.

Не советы воспитали. Это уже было в людях. Если бы не было, большевики бы никогда бы не захватили власть на 70 лет.

вот и подумайте. потребитель ли я, если отказываюсь просить о помощи?

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а цо ма пєрнік до вєтрака?

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це не так.

Якщо людина скаже собі:"Ану, помолюсь на всякий випадок" - це нещиро, бо віруюча людина з молитвою живе. Але бувають ситуації, коли не залишається варіантів чи виходів, людині загрожує смерть чи втрата близьких, чи ще чогось, без чого екзистенція її неможлива, отоді, коли прийде справжній відчай, людина звертається до Бога мимоволі, бо це і є соломинка чи світ у вікні. Маруся добре каже - до віри приходять всі.
    Ні, це зовсім не так. Бувший колектив складався з поголовно невіруючих людей (чехи, до речі, також переважно агностики), сестра моя до костела не ходить, що не заважає мені щоденно з нею спілкуватись.
    Осуджувати вчинок і осуджувати людину - це різні речі. У конкретному випадку ніхто не осуджує ні Вас, ні Ваш вчинок. Це ми говоримо про своє бачення ситуації. Без цих слів не було б розмови, не сприймайте все як напад відразу.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це ніхто так і не називає. Прийти до віри - означає з нею і залишитись.
    Не будьте такі категоричні.

Я також їм не відповідаю на сто процентів. А може й на п'ядесять не відповідаю. Але я стараюсь - повірте, прощаючи жити легше.

А "простити" й "забути" - не одне і те ж.

• Подобається Подобається x 2
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Це ви так думаєте.
    До речі, Свдки Єгови, котрі, до речі, нічого спільного з християнством не мають, також так думають.
    Якраз це твердження, що після смерті нічого немає і є

10. OrangeSpring

не переворачивайте. для неверующих вечная смерть!!!! это не у свидетелей. Они в рай верят

---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

я думаю так, вы иначе.
    уважайте мое мнение и мой выбор
    Навязчивая любовь будит во мне ненависть

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Это я не могу простить. Просто не могу. и не хочу.....
    если бы хоть чутьчку человек раскаялся, что поступил мерзко, сожалел бы об этом = это уже другой вопрос! Но тут ноль сожаления

---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

Dzeko - у Вас сегодня работа такая ставить минусы на все мои посты :)))

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

OrangeSpring - ці агностики гірші набагато, ніж атеїсти, бо намагаються запустити весь світ на орбіту навколо себе. І знання вичерпують десь із себе, на любу філософську тему, висмоктують з пальця прямо на ходу. Хімічно чистий егоцентризм.

12. ovod

ovod Well-Known Member

не зовсім коректно бо
    спосіб не може закінчитися....

получається ви не не можете стати віруючим, а просто не хочете...

і взагалі як можна говорити про рай, не знаючи, що він собою являє?.....
    як можна відмовлятися від того не знаючи, що то таке?
    кожен віруючий напевне по-різному його опише......
    зійдуться напевне тільки на тому, що там буде добре....і значить ваш рай якись не такий...
    і не хотіння не звільняє від об'єктивних законів буття....тільки своїм небажанням ви нічого не зміните...якщо є рай і пекло то ви апріорі кудась попадете......
    а якщо немає....то і немає смислу про нього говорити...

13. OrangeSpring

Элементарно. Я хочу одну земную жизнь. Не хочу продолжения.

Где тут логика? я не верю в Бога. И даже если бы он был, я не хотела бы в рай... это как допущение, при таких условиях.

Боюсь, что то, что для Вас объективные законы бытия, для меня нет. Вы же субъективный идеалист.
    Вы просто верите в существование Бога. И своей верой в него вы не измените существующей реальности.

Про не хочу в рай я говорила, когда Иеговист начинал шарманку по затягиванию в секту. Этот утверждение ставило в тупик его и он отставал

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

ovod - Не забывайте неверующим вечная смерть. Рай, ад, чистилище - это для верующих

14. ovod

ovod Well-Known Member

ну тоді понятно....

те, що ви не вірите - не значить, що не можете повірити.....ви просто не хочете..це зовсім інша річ...

я такого не знаю....є гіпотетичний рай і пекло...все інше це варіації на цю тему....

ви можете літати? ви можете не старіти?

без віри не можна...з вірою можна пробувати дещо міняти....

я можу і не вірити.....бо його немає...хотя він є....все залежить від точки відліку....

15. OrangeSpring

В философии это и называется субъективным идеализмом:facepalm:

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:42 ----------

Я не могу поверить, потому что у меня мировосприятие такое: не принимать ничего на веру

16. ovod

ovod Well-Known Member

я писав зі стандартної точки відліку і подумав, що ви не підтримуєте закони фізики.....

світосприйняття -це слово.....а віра- це стан....і відповідно може бути, якщо попробувати і може не бути, якщо не попробувати....
    стан не може бути заборонений...хіба що ви самі собі забороняєте.....що ви і написали....

17. OrangeSpring

Я не бросаюсь терминами на ветер. Субъективный идеализм - это философский термин..
    Тем более законы физики... После квантовой механики придет другая теория, для которой квантовая механика будет частным случаем, ка кзаконы Ньютона стали частным случаем Квантовой механики :mocking:

Я выбираю другое состояние: любовь, надежда. Вера - не может быть моим состоянием. Мое состояние сомнение:scratch_one-s_head: Правда отношу себя к здоровым скептикам (опять замечу, что это в философском понимании этого слова, а не обыденном)

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

И Ветхий завет тоже.
    Поэтому и знамения и чудеса и все остальное - для меня метафоры, а Библия представляет для меня интерес с философски исторической точки зрения. Особенно Ветхий завет. Хотя в юности ранней я не понимала, что там кладезь метафор и метафорических описаний законов исторического развития.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я і не сподівалась що ви саме така, і не писала до вас з того розуміння. Ви зациклені на собі, і на свому горі. Мені це нагадує приклад, куплю квиток і піду пішки, кондуктору на зло. Хоча ваша поведінка ближча до такої, що нап’юсь яду, може та інша особа вмре швидше.

Образа і зло, яке ви носите, це ваша особиста справа. Я просто вам написала, що я зробила в схожій ситуації. Ви обираєте з тим жити, не я.

ttfn

19. OrangeSpring

Ваша любимая тема и что? не можете пройти мимо, а поучать со своей колокольни.

Ваша Вера - это Ваше личное дело, я на него не претендую. Вероте в кого хотите, во что хотите и как хотите.
    Поэтому пожелание - мое сердце Вас и вашего поучательства цитатами, тем более из буддизма никак не касается.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та ви шановна ніяк не уйметесь. Я після цієї всієї ахінеї, яку ви тут постите, тепер краще став розуміти Священну Інквізицію. Ви перетворили цю тему на бардак, де все зав'язане на вашій персоні і що вона хоче, а чого ні.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)