А я не про всех. я говорила, что не все верующие с ответственностью. Не было фразы: ВСЕ верующие безответственные или не очень ответтвенные Да, мой выбор. Считаю, что нельзя отворачиваться от друзей... Я просто передала ее слова вот и все. Для Вас, для меня, но Мих противоположного мнения ---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ---------- Покаялся - и все??? Сразу все ярко и пушисто - отменился гадкий поступок - как не стало? причиненная боль аннулировалась?
а я про прощення і совість говорив....отут... прочитайте уважно.... це добре.... ну так....я про то, що в вас для вас Бога нема, бо не можна говорити про то, що не знаєш, а для неї - Бог в вас є, бо вона щось знає інше про Бога...... деколи не все так очевидно, а буває щось скрите від нашого розуміння... залежить від точки відліку..... по-різному буває....але якщо в загальному, то кожен наказує себе сам за всі гріхи і вчинки особисто зразу і на місці....а дехто себе ще наказує протягом довгого часу.... і якщо ще можна щось повернути назад, то я згідний - можна попробувати це зробити, але якщо змінити не можна, то смисл карати себе все життя? в цьому якраз суть покаяння - якщо повністю покаявся, то більше такого не зробиш, а якщо тільки зробив вигляд - формально навіть полегшення можна отримати...і продовжувати дальше своє творити.... а взагалі-то, зло потрібне....без нього не було б добра...
Она может ошибаться и может не знать Для меня Бог может есть, а может и нет. Однозначно нет его для атеистов. Я агностик И Бог тут ведь не причем. Он не наказывает. Наказывают люди себя сами. Вера в Бога тут не причем Да понятно, что не сделаешь это еще раз. Но сделанное уже не обратишь назад. Я об этом Тойнби. Вызов-ответ ---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:00 ---------- Естественно. Он нашего понимания скрыто очень много. Поэтому ортодоксальный подход, от лдей которые думают что уже есть однозначные ответы - меня не устраивает
вона це бачила....як вона могла помилитися? може й так... звідки ви знаєте?.... може це Бог створив автоматичний механізм, щоб не відволікатися на мурах, що копошаться десь там....... то що змінить то самобичування? з того, що я зрозумів....сильно не вчитувався.... щось типу того тільки на особистісному, а не на рівні цивілізації.... і не бажання деяких людей дізнаватися щось нове, також мене не влаштовує.....
Может быть, а может быть и не бог Не даст душе умереть и больше сочувствовать....искренне Философия описывает все уровни. и личный и общий - в данном случае цивилизационный А я узнаю. но нового много - всего не узнаешь за жизнь, абсолютную истину не постигнешь, только какие=то ее части. поэтому каждый человек волен выбирать, что он хочет узнать в жизни.
может.... може й так... і чому не користуєтеся цією філософією? і віруючі дізнаються...нових молитов....нових обрядів....але всього стільки....а тут ще язичники зі своїм пхаються.....
Как раз и пользуюсь Новая молитва и новый обряд. Это не новое знание. Это как выучить наизусть стишок или выучить танец. Не более того, выучить последовательность слов или последовательность движений. Это не познание мира
Нет. он просто мой. Но я тут говорила не о том. Просто зубрежка молитв и уж тем более обряды не считаю познанием. НО глубокое Изучение Библии и работ теологов - конечно же есть познание мира
Авжеж лишити! Так зручно жити, як ви не розумієте? Згадайте дитинство. Живеж, ні про що не ткрбуєшся, жодних зобовязань. Це стиль життя. Як от взяти бомжа. Він би мав хату, все одно жив би серед бомжів.
Ви мене не можете розуміти. Ви можете або вірити мені або ні. Бо Ваша релігія не грунтується на розумінні чи доведенні чогось через логічні висновки або незаперечні факти. Ви оперуєте догмами, що прийняли саме НА віру без доказів. Тим часом, мені треба довести існування чогось через факти, щоб я зрозумів. Тут криється фундаментальна різниця між нами. Ви не можете довести існування бога ніякими методами, крім догматичних тверджень штибу ленінського безапеляційного лозунгу "вчення Маркса всесильно, тому що воно вірно", що доказом, звісно, бути не може.
Бог сказав тільки не турбуватися, не переживати. Це не значить не бути відповідальним, чи ледарювати.
ну так....але і трохи ширше..... не прагнення до маєтків має бути, а як наслідок цартсва Божого може бути великий статок...може малий...може не бути...але це не є важливим, коли маєш царство Боже.......а є важливим тоді, коли його не маєш.....якось так..... я в такі ігри не бавлюся....це просто немає змісту.... взагалі-то, йшлося про пізнання світу і те чому хтось від дечого відхрещується всіма можливими способами......в чому суть такого небажання?...розуміння цього, на мою думку, якраз є пізнанням нового в собі і не тільки, а не того нового за рахунок модифікацій старого....