Агностицизм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Levko, 20 жов 2012.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, "постоянна робота ума". Розмішили.

Якщо людина вибере християнство, то покладе на себе дуже конкретні обовязки, чи навіть мусульство.

А з постоянною роботою ума можна і на дивані лежати.

Взагалі то, я б зрозумів би ангостика, який би сказав: я готовий повірити в Бога, але є одна перешкода, або дві перешкоди... Наприклад, там теорія Дарвіна, або ще там щось. Це була б конкретна проблема, з якою, а принципі, можна було б справитися. Тобто розчистити дорогу до Бога. А оте "постоянная работа ума" не зовсім зрозуміла причина.

Перебування у стані агностицизму досить комфортне, безтурботне і зручне.

Останнє редагування: 11 лис 2012
  2. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Вовсе нет
    У людей либо есть совесть, либо ее нет. И это не зависит от того, верит человек в Бога или сомневается.
    Какие такие обязательства, Вы например берете такие, которых, я например, на себя не беру.
    Конкретику, пожалуйста

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

А чем теория Дарвина противоречит вере в Бога. Ничем

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Ви не плутаєте агностика з атеїстом?
    Агностик - він не "готовий вірити", він УЖЕ вірить.

4. OrangeSpring

Не, Это- атеист Верит, что Бога нет
    Это для атеиста - теория Дарвина причина считать, что Бога нет.

Но в принципе, суть ясна. Мих не понимает разницы между атеистом и агностиком

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

То Бамбук не розуміє, я розумію.

Що до конкретики.

Якщо я себе вважаю християнином, а розумію, що повинен дотримуватися Божих заповідей - святкувати сьомий день, поважати батьків, відвідувати Службу Божу, ходити до сповіді, щоденно молитися і т.д.

Все це вимагає зусиль, а що робить агностик, крім напруженої роботи мозгів ))))) ? Агностик - незнайка і сидить собі, живе, хліб жує. Доречі, таким безтурботним життям можна і до смерті дотягнути... тепло, мухи не кусають...

6. Bambook

То ви не розумієте, а я розумію.

І шо, поговорили? :)))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут ще важливо є знати що є більше: лінь, чи совість.

8. OrangeSpring

ЛЕНЬ никакого отношения к совести не имеет
    Почему я не удивлена, что большинство названных обязательств чисто внешние. (молитвы, посещение служб)

Уважение к родителям, близким, окружающим, любовь, верность, обязательства в семье, искреннее сопереживание чужому горю, любовь к братьям меньшим, не желай никому зла и многое многое другое - это вообще от веры в Бога никак не зависит!

И все это - гораздо труднее, чем посещение службы и чтение молитвы

---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Мальчики всегда остаются мальчиками:facepalm:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені ще так ніхто не перечив:)))

10. Bambook

Ви були в шкірі агностика? Їли його хліб? Мислили його мозком?
    Не уподібнюйтеся Левку.

До речі, може бути і християнин-агностик.

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

А жиби знали :)))

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не розумію ваших слів.

Моє ходіння до церкви є внутрішнє і навіть тоді, коли вам здвається, що це є зовнішнє.

Ви не можете знати хто ходить до церкви внутрішньо, а хто зовнішньо. Хоча я розумію, що є такі і такі і навіть є такі, які сьогдні йдуть до церкви зовнішньо, а завтра внутрішньо і навпаки. Більшість християн мають дві сторони : інколи зовнішньо, а інколи внутрішньо. Це є боротьба і вона проходить по-різному.

12. OrangeSpring

Но сути это не меняет. Перечисленные мною обязательства, их выполнять намного сложнее.
    Да и от души желать кому-то добра и усилия прилагать, чтобы помочь человеку (не против его воли естественно) - это никак к вере Бога не относится.

Комфортно жить не агностикам или атеистам или верующим - комфортно, легко - жить тем, у кого абсолютно отсутствует совесть.

Вот это и есть комфорт и отсутствие каких-либо обязательств.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще й як залежить.
    Наприклад любов до ближнього. Для віруючого питання любові до ближнього не тільки питання совісті, а й питання обовязку, питання відповідальності.

Для невіруючого питання любові не є питання відповідальності, максимум - це питання совісті.

14. OrangeSpring

Многих, ходящих внешне я точно знаю. и первых тоже.
    Но как бы это ни было, это на самом деле не особо тяжелое обязательство

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:29 ----------

Могу Вам сказать, что это обязательство и для агностика, если у него есть совесть
    Просто оно более искреннее и идет от души, а не потому что так церковь велит. То есть не зависит от свода правил. Это ЛИЧНЫЙ ВЫБОР.

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Не бросайтесь ярлыками и словами. Любовь - это обязательство и тяжелая работа.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, зупинемося на совісті.

Бог - Отець створив людину. Людина Його не визнає. Де совість?

---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Добре.
    От ви любите свого брата. А потім раз і розлюбили його. Ви не хочете його визнавати братом.

Совість, можливо, вас трохи помучить, а відповідальність яка? Ви вбили людину, совість помучить, з часом перестане, можливо, а яка відповідальність?

16. OrangeSpring

Это в Вашей реальности Бог сотворил человека. В моей - может быть сотворил, а может быть и нет. Может быть все сотворилось з Хаоса, Большой взрыв, теория Дарвина и всякое такое.

Также в Вашей реальности - Бог дал человеку свободу воли. Потому что не хотел, чтобы его любили из-под палки или просто из чувства благодарности.

И совесть тут не причем.

Я же тоже могу сказать: Бог дал людям свободу воли, уважайте его решение. Вы не уважаете, бросаете камни в тех, кто не вписывается в Ваши координаты. Берете на себя функции Бога: казнить нельзя миловать. Благодарен - не благодарен. легко или комфортно.

А если бы Вы не верили бы в Бога - лично Вы могли бы быть верным кому-нибудь,другому человеку? (в широком понимании слова)

17. Inga

Inga Дуже важлива персона

имхо, если любовь награждают подобными эпитетами - "обязательство" или "тяжелая работа" - то, это нечто иное, по ошибке принимаемое за любовь...

18. OrangeSpring

Судя по этому Вашему посту, совесть не Ваша сильная сторона. Вы нуждаетесь в жандарме.

Я не убивала никого. Потому что нельзя отнимать жизнь - единственную, которой больше не будет. Ни у кого. Потому что я ценю чужую жизнь. Это и есть настоящая ответственность. Даже аборт - убийство. Для меня. И если Вы думаете, что совесть - это то, что месяцок помучало и отпустило, то Вы глубоко ошибаетесь.

Настоящее чувство вины, даже за самый незначительный проступок будет разъедать изнутри до конца дней. убивая душу. Но видимо, Вам этого не понять.

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Я немного не это имела ввиду.
    Люди с разными характерами - не идеальные. Любить друг друга, стараясь не приносить друг другу боли, уметь идти на уступки и так далее - это тяжелая работа (над собой прежде всего) и ответственность, а не в смысле: ты должен сделать то-то и то-то.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я не хочу спиратися на християнську теорію. Є просто звичайна логіка.

От візьміть навіть ваше існування. Звідки воно взялося?

Ви ж не є ні ініціатором вашого існування, ні учасником створення, але ви ж існуєте. Навіть ваші батьки, вони зеленого поняття не мають чому після акту ви зачалися. Отже, ні ви, ні вони не є тим, хто вас створив.
    Візьміть аналогію - народження авта. Там інженери знають від А - до Я розуміють значення кожної детальки - її призначення, функцю. А ви - набагато складніший механізм, але при тому, ні дитина, ні батьки (навіть якщо вони безграмотні) не розуміють процесу зародження життя та існування.
    Люди є просто статисти процесу, який є і явно ним хтось керує. Вислів "само по собі" не розумію - зразу кажу. Отже є сила, яка всім цим керує. А людина, яка каже, що має совість, але не вірить в очевидні речі - в те, що проходять розумні процеси, які не є результатом діяльності людського мозку. А де тоді совість?

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ----------

Перехід на персональщину признак поганого тону. Ми розглядаємо різні варіанти і я тут ні при чому.

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ----------

Все це добре ви кажете, а відповідальності як не було, так нема, навіть, якщо ви вбєте когось.
    У віруючої людини є все те саме, що і у вас, але віруючий розуміє ще таку річ: є гріхи є відповідальність.

20. OrangeSpring

Сразу предупреждаю, что по социотипу - я этик :) Не Логик. Этика по мне превалрует

Кто или что:
    Надо же, агностики и атеисты само по себе тоже не признают :)
    БоГ?
    Законы Природы?
    В Хаосе родился единственный вариант набора законов (физических, биологических, социальных и так далее) , при котором возможно существование мира?

Я не знаю правильного ответа.

Вы верите, что знаете правильный ответ.

Но Вера - это не то, что рождается из Логики:facepalm:
    Вера. Надежда, Любовь -это иррациональные чувства.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

Вы тоже перешли. Затронув болезненный вопрос - брата.
    Я всего лишь предположила, если Вы так свысока, так недооцениваете чувство совести у других, значит, вам, чтобы не нарушать определенный набор правил и обязательств . одной совести и личного выбора недостаточно, нужен жандарм, так?

а де твій аватар? :)