Якщо в мене є система моральних цінностей, то я живу з системою моральних цінностей, а не з "богом". З "богом" живуть віруючі. Я ж атеїст. Атеїзм - це нормальний стан людини. Ми приходимо в цей світ атеїстами. І тільки згодом під впливом зовнішньої, не завжди об'єктивної інформації можемо перестати бути атеїстами та стати натомість мусульманами чи християнами чи буддистами і т. д. При чому, приналежність до якоїсь певної конфесії буде залежати в основному не від твоїх конкретних спостережень, а просто від географічного положення місця, де ти народився! Це, на мою думку, є дуже серйозним доказом нелегітимності більшої частини усіх земних релігій. Але річ не про те. Річ про те, що атеїзм не є віруванням навпаки, як це хоче подати релігійний клерикалізм, а знов ж таки - нормальний і єдино правильний чистий стан людської душі та людського розуму, не забруднений ніякими догмами та канонами, правильність яких просто неможливо довести ніякими відомими на сьогодні людству способами. Іншими словами - атеїзм це стан майбутнього, майбутньої вільної людини та такого ж вільного суспільства. Вільного від сили силенної релігій та вірувань, що тільки розділяють людей. Атеїзм - це єдине, що може об'єднати людство. І от в це вже я вірю.
Друге пришестя. А попи вже задовбали- нічого від справжнього христианства там не залишилося, но це вже інша тема. До речі, Ронні Джеймс Діо теж був агностиком.
Добре, друге пришестя. Як його реалізувати? Бог повинен явитися вам особисто, чи кожному безбожнику повинен явитися особисто, чи групами? Чи він повинен явитися всьому світові, в прямому ефірі? Якщо ефір з другим пришестям Христа побачать мусульмани і буддисти, що буде? Тоді можливо Аллах теж повинен явитися? Як організувати пришестя Христа і Аллаха, щоб не було нестиковок? А якщо Ісус і Аллах - це один бог, тоді як буде? Будь-ласка, чекаю аргументів.
Нет, не поможет. ПС.Я смайлик поставил. У меня нет аргументов. Поэтому я и агностик. Кстати, само понятие христианство появилось за 500 лет до рождения Христа-царю Давиду было предсказано что придет Спаситель(Христос) еврейского народа. Ну и во времена Христоса многие считал Христосом Иоанна Крестителя пока ему не отрубили голову.
Ничего подобного,ты все упрощаешь. Ни у меня, ни у тебя нет мощного телескопа, чтобы подтвердить или опровергнуть данные о некоторой активности на Луне.Мы с тобой не в состоянии перевести шумерскую клинопись где те же боги имеют приземленный характер, хотя и говорится о них как о "спустившихся с небес". И по тем же шумерским текстам история Содома и Гоморры выглядит несколько в ином свете, чем нам преподносит Тора/Ветхий Завет. И почему главными действующими лицами христианства, по сути творцами после Христа, стали отнюдь не близкие к Христу Петр и ,особенно, Павел(не ему ли Христос вменял в вину, что то плетет небылицы?)? И почему в той же Библии несколько раз упоминаются боги,т.е в множественном числе. Можно тупо верить в официальную версию оформленную на Никейском соборе под императора Константина, а можно сомневаться.
все нормально, залеже від того, кого/що вважати богом якщо ж Ви про Книгу Буття, де змій пропонує адаму та єві "бути, як боги", то і тут все норм -- їх двоє, значить були би, як боги, а не як один бог.
Романтично і наівно. ---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ---------- А Вотерс і Ґілмор? ---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ---------- Ви впевнені, що маєте рацію, коли говорите, що знаєте, що таке справжнє християнство? Справжнього християнства нема, є християнство. ---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ---------- Віруюча людина не гірша і не краща за атеіста, не дурніша і не мудріша, не милосердніша і не жорстокіша. Ваш атеїзм такий самий проґресивний як релігія якогось віруючого на цьому форумі. ---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ---------- Христа? Так Ви латентний християнин. ---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ---------- Супер! Це вже занадто, Дзеко... Аллах не може явитися за уявленнями мусульман, це абсурд. Мусульмани не можуть сказати, що Аллах і ще хтось — це один бог.
Не знаю, занадто чи ні, я питання поставив. В арабів теж є безбожники? Якщо є, то що повинно статися, щоб вони в бога повірили. Явитись же Аллах не може як ви кажете.
Думаю, можна знайти відповідь із Корану http://www.crimean.org/islam/koran/kuliev/1 Кожен випадок індивідуальний. Загалом нічого не повинно статися і нічого не може статися. Але в індивідуальних випадках завжди щось стається і завжди хтось починає вірити, хтось перестає, хтось стає вірити інакше, ніж вірив раніш. І якщо ти віриш, то це не тому, що Бог "об'єктивно" існує і Він тебе "об'єктивно" наставив на вірний шлях, а тому, що комплекс всього, що сталося з тобою від твого народження, привело тебе до поточного стану. Це не зле, це нормально і звичайно, і якщо ти певен, що знаєш істину, то що я можу вдіяти?
А навіщо ви даєте витяг з Корану, якщо ви в бога не вірите, значить Коран, Біблія і любе святе письмо не представляє для вас цінності? І взагалі ніколи святе письмо не відкривало істину для загалу і ніколи не відкриє, бо кожен одні й ті самі слова трактує як хоче і крутить як циган кіньми. Тому давайте не будем ломитися гуртом в одні двері, явно не пролазим, може ще десь є вхід?
Я не мав цілі дати витяг, я дав посиланнє на весь Коран (у перекладі). Із сур Альбакара (Корова) та Алімран (Семейство Имрана) Ви можете зрозуміти погляд мусульман на безбожників і причини безбожжя (так мені здається). ---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ---------- Забагато образів. Я не розумію, про що Ви? Про які двері йдеться? ---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ---------- Ні, зовсім не так. Святі книги мають цінність.
Ну знову ж таки. Мені не цікаво читати Коран. Мені цікаво спілкуватися з людьми, задавати запитання, отримувати відповіді і давати відповіді. Як спілкуються Мих з Левком - це мене дратує. Якщо ви щось прочитали толкового в Корані, якщо ви знайшли якусь відповідь, то розкажіть, поясніть. Тільки не мовою 5 століття. ---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ---------- Про інші шляхи. Не товчіться на тій Біблії без перестанку.