Агностицизм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Levko, 20 жов 2012.

1. Мені дали життя мої батьки, а Ваш "бог", якщо він такий вже всемогутній, міг би хоч щось зробити щоб зарадити злу на Землі. Якщо ж він не робить нічого, то або він злий, або нічого не може. В обох випадках, такий бог мені не потрібен. Що він є, що його немає. Порожнє місце.

2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Кіт Європейський, то він є?

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Ваші батьки уміють керувати природою?
    а навіщо?
    це зло чинять люде -- то хай несуть відповідальність за це
    ато як фігні начудити -- то людям можна, а як відповідальність за це нести -- то Бог винен?
    ленін: Бога нема!
    Бог: леніна нема.

Бог нікого в рай силою не тягне
    не хочете -- не тре

4. :facepalm: Хто, небесний вуйко, що дивиться за всіма та записує усі їхні шкоди, а потім доправляє винних до жбанів з киплячою смолою? )) Вірогідність існування такого персонажу дорівнює вірогідності існування Гаррі Поттера та Містера Мускула, тобто нуль.

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

Кіт Європейський, визначили імовірність? Та ну...

6. vov66

vov66 Well-Known Member

Перш ніж сперечатися є Бог, чи нема, потрібно все-таки розуміти значення Слова Бог.

Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог.(Ів. 1:1).

Тут ми бачимо, що Слово=Бог. Якщо Бог - це творець, то і Слово - творець нашого світу.
    Тобто, щоб створити нову реальність, спочатку треба створити мову (Слово), а потім на основі цієї мови - створювати нові світи (аналогія з компютером).
    Орган, який родить слово, називається рот (род). А род це дзеркальна копія слова bog (бог). Не менш цікаве написання слова бог у англійській (ще одна дзеркальна копія): god.

Останнє редагування: 5 лис 2012
  7. Зануда

Зануда така зануда

Тут ви праві на 100% - такого персонажа не існує, абсолютна вигадка. Дитяча страшилка. Бог дуже далекий від такого міфічного образу.

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

У мене напевно не все гаразд із дзеркалами, але я щось ніяк не второпаю отієї дзеркальності з однієї мови у іншу. В чому тут зміст?

8. vov66

vov66 Well-Known Member

"Випадковість" (случайность рос).

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Переставте цитату і свою відповідь місцями. Смисль на відповідь реагувати таким самим запитанням?

Бог думає про вас, а не замість вас.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ви просто ще з Ним не зустрілися...:)
    Бог є ДОБРИЙ!!!

11. Bambook

Bambook Persona non grata

Я Кота Європейського ніколи в очі не бачив, значить, його не існує...

12. Приємно чути розумну людину. Додам тільки, що питання яке поставив vov66 слушне і Вища Сила, яку багато хто називає "богом", не оперує людськими категоріями і існує незалежно від наших дій.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якщо у вас є якась система моральних цінностей - ви все-рівно живете з богом. Можете це називати як хочете, якщо соромитесь слова "бог".

14. Bambook

Bambook Persona non grata

Ага. Цікаві такі люди - які вірять у те, що вони ні в що не вірять...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Я недавно собі думав- хто такі віруючі, яка користь з того що люди вірять в те що Бог є?

Написано що й демони вірять, що Бог є.
    Отже, цілком справедливо можна демонів назвати віруючими:

Як.2:19 Чи віруєш ти, що Бог один? Добре
    робиш! Та й демони вірують, і тремтять.

Переважна більшість людей вірять в те що Бог є. В це неможливо не вірити, бо Бог заклав в людину здатність пізнавати і аналізувати. Тому людина розглядаючи, роздумуючи і аналізуючи навколишній світ, не може сказати, що Бога немає, немає ніякого виправдання людям:

Рим.1:20
    Бо Його невидиме від створення світу,
    власне Його вічна сила й Божество,
    думанням про твори стає видиме. Так що
    нема їм виправдання,

Будь-який, атеїст, чи агностик все одно глибоко всередині вірять в те що Бог є. От навіть пані Оранж, уже повірила в те, що Бог є.:)

Але саме тільки це знання що Бог є немає ніякого значення для спасіння людини. Йде в пекло як і та людина котра тільки вірить в те що Бог є так і так котра вірить що Бога немає.
    (Хоча, звичайно, для агностика повірити в те, що Бог є- це уже півсправи.)

Для спасіння людини має значення тільки те чи ВІРИТЬ вона в те, що Бог її уже спас віддавши Свого Сина Ісуса як жертву на відкуплення її грішної природи.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як це яка користь? Безпосередня. Ти щось просиш в Бога - і отримуєш.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Що просиш?

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чого потребуєш.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Ви просите- Він відповідає, дає, таким чином ви вірите в те, що Бог є.
    А яке значення має віра в те, що Бог є для спасіння душі?
    І демони вірять в те що Бог є.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якось я не вникаю в такі тонкощі. Не вважаю це першочерговим.

а де твій аватар? :)