Мені дали життя мої батьки, а Ваш "бог", якщо він такий вже всемогутній, міг би хоч щось зробити щоб зарадити злу на Землі. Якщо ж він не робить нічого, то або він злий, або нічого не може. В обох випадках, такий бог мені не потрібен. Що він є, що його немає. Порожнє місце.
Ваші батьки уміють керувати природою? а навіщо? це зло чинять люде -- то хай несуть відповідальність за це ато як фігні начудити -- то людям можна, а як відповідальність за це нести -- то Бог винен? ленін: Бога нема! Бог: леніна нема. Бог нікого в рай силою не тягне не хочете -- не тре
Хто, небесний вуйко, що дивиться за всіма та записує усі їхні шкоди, а потім доправляє винних до жбанів з киплячою смолою? )) Вірогідність існування такого персонажу дорівнює вірогідності існування Гаррі Поттера та Містера Мускула, тобто нуль.
Перш ніж сперечатися є Бог, чи нема, потрібно все-таки розуміти значення Слова Бог. Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог.(Ів. 1:1). Тут ми бачимо, що Слово=Бог. Якщо Бог - це творець, то і Слово - творець нашого світу. Тобто, щоб створити нову реальність, спочатку треба створити мову (Слово), а потім на основі цієї мови - створювати нові світи (аналогія з компютером). Орган, який родить слово, називається рот (род). А род це дзеркальна копія слова bog (бог). Не менш цікаве написання слова бог у англійській (ще одна дзеркальна копія): god.
Тут ви праві на 100% - такого персонажа не існує, абсолютна вигадка. Дитяча страшилка. Бог дуже далекий від такого міфічного образу. ---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ---------- У мене напевно не все гаразд із дзеркалами, але я щось ніяк не второпаю отієї дзеркальності з однієї мови у іншу. В чому тут зміст?
Переставте цитату і свою відповідь місцями. Смисль на відповідь реагувати таким самим запитанням? Бог думає про вас, а не замість вас.
Приємно чути розумну людину. Додам тільки, що питання яке поставив vov66 слушне і Вища Сила, яку багато хто називає "богом", не оперує людськими категоріями і існує незалежно від наших дій.
Якщо у вас є якась система моральних цінностей - ви все-рівно живете з богом. Можете це називати як хочете, якщо соромитесь слова "бог".
Я недавно собі думав- хто такі віруючі, яка користь з того що люди вірять в те що Бог є? Написано що й демони вірять, що Бог є. Отже, цілком справедливо можна демонів назвати віруючими: Як.2:19 Чи віруєш ти, що Бог один? Добре робиш! Та й демони вірують, і тремтять. Переважна більшість людей вірять в те що Бог є. В це неможливо не вірити, бо Бог заклав в людину здатність пізнавати і аналізувати. Тому людина розглядаючи, роздумуючи і аналізуючи навколишній світ, не може сказати, що Бога немає, немає ніякого виправдання людям: Рим.1:20 Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання, Будь-який, атеїст, чи агностик все одно глибоко всередині вірять в те що Бог є. От навіть пані Оранж, уже повірила в те, що Бог є. Але саме тільки це знання що Бог є немає ніякого значення для спасіння людини. Йде в пекло як і та людина котра тільки вірить в те що Бог є так і так котра вірить що Бога немає. (Хоча, звичайно, для агностика повірити в те, що Бог є- це уже півсправи.) Для спасіння людини має значення тільки те чи ВІРИТЬ вона в те, що Бог її уже спас віддавши Свого Сина Ісуса як жертву на відкуплення її грішної природи.
Ви просите- Він відповідає, дає, таким чином ви вірите в те, що Бог є. А яке значення має віра в те, що Бог є для спасіння душі? І демони вірять в те що Бог є.