Аеропорти

Тема у розділі 'Львів туристичний', створена користувачем Patrick, 10 бер 2009.

1. Patrick

Patrick Well-Known Member

Саме так ( я летів тим самим маршрутом).
    Багаж Вам видадуть в Борисполі , де треба перейти митницю.Люди зразу хапають возики , бо їх на всіх не вистарчає.Мені возика не дісталося , та я дуже за ним і не біг.В мене була одна сумка ( правда трохи більша і не дуже легка) і як ручна кладь - рукзак.
    Митницю перейшов швидко.До власників канадських , американських паспортів не чіплялися.
    Спочатку митник запитав мене по-англійськи чи я "спік юкрейніян".Коли я відповів що "так" , тоді митник по-російськи запитав скільки в мене готівки , на яку суму подарунків везу... і це все.Десь 2-3 хвилини це все було.
    А володарі українських і російських паспортів проводили довше часу коло митників.Відкривали сумки,деякі щось доказували , спорили.
    Потім треба перейти з терміналу "А" в термінал "В" через вулицю.На вулиці таксисти "мужик , куда єдєм?..."- це нормально.
    В терміналі "В" , з якого летять літаки по Україні, багаж приймають за 1год. до посадки.Всі ці 3 години можна сидіти на лавках , якщо знайдете місце , або на своїй валізі.Я розговорився з якоюсь приємною молодою жінкою , яка теж летіла до Львова і мала багато чемойданів.То ми дивилися за один другого багажем , коли хтось відходив до туалету.
    Потім посадка на літак , 45хв. польоту і рідний неміняючий обліку Львівський аеропорт.В юрбі зустрічаючих побачив обличчя свого батька....
    Зустріч.обнялися...пішли до авта. На паркінгу коло аеропорту стояла ця сама вічна , ніколи не старіюча батькова "Лада".

• Подобається Подобається x 10
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Патрик, а чи можна іншим маршрутом? Так щоб прилетіти до Львова з заходу і обминути Київ?
    Я вже не був в Україні біля 20 років. І не хочеться, щиро кажучи, але мушу в основному щоб зустрітися з родичами яких не бачив давно.
    І хотілося б так приїхати (і поїхати) щоб поменше побачити "радісного українського сьогодення".

• Подобається Подобається x 3
  3. Mariya

Mariya Well-Known Member

Через Бориспіль я летіла тільки один раз і заріклась робити це ще раз. Стандартно лечу або через Варшаву, або через Франкфурт. Так що оминути Київ дуже навіть можливо. Але "культурний шок" у Львівському аеропорті обминути не вдастся ніяк.

• Подобається Подобається x 13
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І далі закадрова пісня:
    http://www.youtube.com/watch?v=pa7mVUvPF_k

• Подобається Подобається x 6
  5. Patrick

Відпишу тут , а якщо Левандівка буде вважати це за оффтоп , то прошу перенести куди потрібно.

Почну з того що повністю "радісне українське сьогодення" Вам обминути не вдасться.
    20 років термін великий...зразу дещо буде вражати...але за 1-2 дні звикається...і ніби нікуда не виїзжав.А коли час повертатися , то прощання тяжкі і не хочеться їхати.Це так було в мене.

Тепер що до маршруту.
    Найпопулярніший це через Франкфурт і Варшаву.Через Варшаву я ще ніколи не літав.А через Франкфурт літав багато разів і це добре.Це коли я сам літаю.
    А коли ми разом з жінкою.То ми летимо до Відня. В Відні беремо авто one way в рент.І їдемо до Хорватії (в мене жінка з відтам).
    Залежно від часу- ...деколи напряму через Словенію , незупиняючись , до Загребу.
    А деколи зупиняємся в Любляні (столиця Словенії) на кілька годин в жінки далеких родичів.
    В Загребі авто віддаємо.2-3 дні моя теща приймає любимого зятя. Попю трохи- небагато слівовіци з тесьцем і лечу до Львова.
    Жінка залишається в батьків , а потім на кілька днів прилітає до Львова також.
    І так само назад.Берем авто в Загребі і в Відні відаємо.
    Це для нас самий оптимальний варіант.Рент авта нам завжди виходив безплатно, через набрану кількість пойнтів на кредитній віза-карт.

Цього року хочемо їхати всі разом з нашою 3х річною (буде в кінці травня) дочкою.Варіант з автом відпадає . Значить будемо шукати щось таке - щоб було оптимальне , недороге відносно , поменше в дорозі часу забрало і щоб баби і діди з обох сторін побільше натішилися онукою.

• Подобається Подобається x 9
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

А через Львівську митницю ще не зареклися? ;) Я колись на старому форумі про Львівську митницю писала, хто пам"ятає. То банда рідкісна!:crazy:

• Подобається Подобається x 10
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я памятаю, Олю. Але де ж вихід??? Я вже майже 20 років не бачив мами. І якщо буду чекати з моря погоди, то взагалі можу не побачити.
    Минулого літа моя жінка летіла через Бориспіль, то теж зарікалася, що це в останній раз. З таможнею все ОК, але безпорядки страшні. Якби не два австралійських італійці, один з яких летів до Львова женитись, то взагалі б не знала як звідти вибратися.

• Подобається Подобається x 7
  8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дозволю собі зайти на один допис, туди і назад... щоб братам діаспорцям відгукнутися...

Від нового року можна прямо на Львів з Дортмунда летіти. Я от шойно зі Львова.
    Можливо, вони ціну вже трохи й підняли, але я переїхався додому, туда і назад за... 35 євро! Багажу не брав.

Розумію, що лию оце вам смолу на серце,- вам через океани складніше і дорожче,- але я просто мегазадоволений: ціна халявна(тут 2 год. поїздом дорожче коштує), політ - 1 год. 50 хв., митниці преславуті в дві сторони я пройшов за 5-10 хв. І взагалі якось не звично було, ніякого відчуття подорожі, таке ніби зі Львова до Тернополя переїхався - в 14:10 встав лише з-за столу дома у Львові, а в 19:30 зайшов до хати в Тевтонії.

Літаки - новенькі Аірбуси 320, все супер, хіба лише не годують, а лише напитки пропунують.

Це сайт тої компанії, хоча думаю, ціну вони вже підняли трохи - це вроді була акція така перші три місяці...
    http://wizzair.com/default.asp?slid=clear&language=DE

• Подобається Подобається x 11
  9. Mariya

Mariya Well-Known Member

В мене з ними проблем не було жодних. Ніколи.

А от нетвереза жіночка в Борисполі, яка назвала себе "сєстрой-хазяйкай тєрмінала В" і пояснила, що мого брата в літак не занесуть, поки ми не дамо на лапу, відбила в мене бажання літати через Київ назавжди.

Останнє редагування: 10 бер 2009
  10. Багіра

Багіра Well-Known Member

я тоже підтримую такі маршрути... не через Київ.. є літак Чикаго- Краків,(той шо я знаю, шо літає з тої сторони вокеану) вже писала - друзі літали:) то їм був політ в радість... а з Кракова до Львова на машині, правда з Львівською митницею було врегульовано, тому без проблем...
    недавно подруга прилетіла з Америки в Москву( там чоловікова родина).. багаж взагалі не повернули... скаржились... повернули багаж тої ж ваги ,а всередині цегли обмотані в шмату замість їх цінностей... вотакво.. наш человек! :sad:

11. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Злой Вы однако Педро.... по Вашему Киев ето Крыжополь.... или Рязань какая нибудь??????
    Нормальный аэропорт!Там даже тележки бесплатные!
    И до города маршрутки и частники ездят.Прямо до ЖД вокзала.

• Подобається Подобається x 2
  12. mavka

mavka Well-Known Member

візки, правда, всюди - безкоштовні.
    й бориспільське летовище стало затісне для тої кількості перевезень, що зараз є. і менеджмент майже усіх рівнів - непрофесійний, працює незлагоджено. зате є аптека й не треба рецептів !:good:

я от відносно "часто" через Київ літаю у Львів, але ж коли люди вертаються додому, то мені здається, навпаки щоб трохи відчути українське сьогодення, а не заховатися від нього. маленькі казуси траплялися й там і там, - але коли відомо, як на них реагувати, то не страшно. треба знати свої права. робити скандал, привертати увагу, якщо потрібно. :)

от цього разу я спробувала так зробити в міжнародному терміналі Борисполя, коли в хаосі пересування-метання туди-сюди сотні чоловіків-турок, не кажучи вже про пасажирів інших літаків, які прибували, побачила очі англійки, в якої у візку були немовлята-близнюки й яка майже плачучи просила чоловіка зробити щось, щоб вони швидше пройшли контроль.
    повний бардак і хаос.
    але наш, рідний.
    просто треба було гаркнути англійською на турків, щоб зал стихнув, всі повернули голови й чітко та ясно запитати в усіх, що тут діється й де є головний менеджер.
    звідкись взялися менеджери, для турків зробили окрему колєйку, звідкись раптом взялися у фантастичній кількості візки, організувалися лінії для громадян...
    англійку з дітьми поставили першою. тобто, я поставила в черзі - люди були не проти. і все пішло-поїхало.

а те ціле вимагання грошей !
    ось якраз нещодавно коліжанка розповідала про львівську таможню. запитали в неї, скільки має ( мала небагато ), попросили показати й перерахувати. залізли руками в конверт самі! знайшли мамин список: "на церкву- 100 $" (о, добре, шо про церкву хоть не забули - коментар працівника таможні), "Марійці - 200", "пані Стефі - 200", "Савчукам-200" і так далі.
    - а шо це за список ?
    - та щоб не забути - мама просила передати....
    - о! то ви не свої гроші везете ? не положено..... Валєра, а ну ходи скажи, що правда, не положено.. штраф платіть 200 баксів..
    - хлопці, а може 100 вистачить ?
    - ну, не знаю... ну хіба, як для своїх.....

вбила б...

але в нас так всюди.
    що ж, таможня хіба відрізнятиметься ?
    з великими валізами в Борисполі з одного терміналу в другий нелегко волочитися - особливо там, де підгору, але припнеш десь там в кутку візок, купиш горнятко чаю , стоїш, з цікавістю людей розглядаєш, слухаєш про що говорять, як говорять....:) рідним пахне.......

не уявляєш, як це можна їх 20 років не хотіти бачити.....
    в такі моменти 100 процентів : " мені сьогодні - краще всіх !"

:)

• Подобається Подобається x 5
  13. Читатель_Обкома

А один мой знакомый....:) рассказывал....что в Н-Йоркском аэропорту,с него содрали 3 $ за тележку.....:)))

А почему на церковь меньше всех??????:dntknw:

14. mavka

mavka Well-Known Member

німа такого в НюЙорку - ну, але коли він давав гроші , я б і сама взяла ! :) Вам би сподобалось в Амстердамі - там ліжка стоять в таких затишних закутках коло телевізорів. :) ! кабінки такі космічні-приватні з комп"ютером та нетом... й візки там найзручніші - однією рукою керувати можна , якісь там аеродинамічні властивості враховані .. все для клієнта. тільки наші літаки КОЖЕН РАЗ заганяють в такі темні глухі кінці рукавів, де людей вже зовсім нема.... один раз я вже думала, що літак без мене полетів, пусто! порожньо! аж глядь, сидить якесь миленьке створіннячко, геть на нашого подібне, рідне таке, " нє бєжите так, каже, єщо время есть.." я його ледь не розцілювала....

:) в церкві одні аскети, хіба ж їм багато треба ?.. ;) запостила б тут одну статєйку, але ж зараз вуха почнуть обстригати..

15. Patrick

Нормальний аеропорт - це в Ванкувері , Торонто , Франкфурті , Нью Йорку , Ньюарку... - це нормальні аеропорти , що відповідають населенню міст де вони знаходяться .
    А Борисполь - НЕ нормальний аеропорт , це якщо бути принциповим і критичним.Не нормальний не тільки по розмірах , але і по організації праці і ....Розмір такого аеропорту це для міста такого як Дрогобич , або Стрий, но не Львів і тим більше не Київ.
    Про львівський аеропорт , я взагалі мовчу , це якась пародія , краще би його не було взагалі.
    В Мексиці є місто Пуерто Ваярта населення якого складає 220тис. чоловік , це разом з відпочиваючими.То в тому місті аеропорт приблизно такого самого розміру , тільки з набагато кращою організацією праці.
    Нормальний аеропорт це такий - який при високій пропускній спроможності не створює толпу в коридорах.

А ЖД я не тощо не люблю , я терпіти не можу.Для мене було завжди карою , коли треба було їхати десь поїздом і нюхати ці специфічні запахи.
    Я і місцевих тутешніх канадійсько- американських поїздів не люблю і ніколи не користувався, хоча кажуть що вони чисті і нічим не пахнуть.

16. Читатель_Обкома

Ой ли????о_О
    Может поспорим?:)))
    Дайте время!И в Киеве будет нормальный эропорт!:tongue:

• Подобається Подобається x 1
  17. Patrick

Air travelers arriving at JFK and Newark International airports from overseas will find a pleasant surprise this spring, when The Port Authority of New York and New Jersey begins offering free luggage carts to them

February 6, 1997

http://www.panynj.gov/pr/15-97.html :))):tongue::tongue::)))

• Подобається Подобається x 2
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

Всюди, то - де? ;) В Сіетлі треба або 2 доляри куп"юрами запхати, або карткою кредитною провезтися, щоби один візок відчепився від купи, що стоять заштопорені одним колесом за спеціальну рейку. За Нью-Йорк не пам"ятаю.

19. mavka

mavka Well-Known Member

всюди, - то по цілому світі, :tongue: он Патріка почитайте.
    а те Ваше Сіетлівське летовище у всіх рев"ю тільки одну зірочку отримує - сподіваюсь, у Вас тільки в аеропорту все так "запущено" ;).

".... The airport has a terrible and confusing international arrivals system. In most airports, international visitors go through the following three steps on arrival - passport control, baggage claim, customs. Due to poor planning by the Port of Seattle, passengers arriving here need to go through several additional steps - passport control, baggage claim, customs, dropping bags on a second conveyor belt, riding an underground train to the main terminal, walking a distance to reclaim luggage and carrying luggage up and down escalators to reach the taxi stand. To make matters worse, while free luggage carts are initially made available to international visitors (a common courtesy in most airports), visitors are left to try to find US currency to rent luggage carts when they reclaim their luggage. This is most inhospitable to visitors who might lack US currency on arrival. At this point, there is little to do to remedy the situation, save to congratulate the Port of Seattle and its architects for a job very poorly done. "

вже мусите листика якого мерові міста накалякати, бо ж не зглянетесь, як вельмишановний Читатєль полетить до Вас у гості з повними торбами гостинців, - картки в нього нема, з грошенят - тільки євро, бо долар зараз не купиш в Києві просто так, й буде лишений напризволяще .
    Непорядок!....

:)))

20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Бориспіль - терпіти не можу...останній раз памятаю як там сварилася....бо бачила на власні очі як вони мою валізу кидали...ну кидали-це мягко сказано...поламали мені ручку...тягни той чемодан як хочеш+поломаний замок....на моє запитання: "Чи не можна поакуратніше?" почула відповідь: "Не подобається, то не літай через наш аеропорт"......от хами...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)