Батько достатньо грамотний щоб таке не робити. Знаєте,YUST,схиляюся до домки про відносність у всьому. Напр. - що одному допоможе,іншому може зашкодити,а ще іншому буде ніяк.Або знамените - отрута в малих дозах може бути ліком і навпаки - щось корисне і забагато - стає отрутою. Безвідносним,для мене, є віра.У що і як людина вірить - те і має,на мою думку. Виходячи з вищесказаного,не вірю у панацею для всіх,вірю у віру для кожного. І вам,шановний YUST,бажаю знайти свою "панацею"
Вірус проникає далі через стікання накопиченого слизу з носа по стінках в горло. У випадку чистого носа, відсутності сприятливого середовища, вірус елімінується навіть за кілька годин. Крім того, при закладеному носі слиз поширюється у пазухи, що може приводити до гайморитів тощо а також запалення євстахієвої труби і ускладнень вже з вухом. Власне такі ускладнення типові для людей, які тривало ходять із закладеним носом.
У моего пасынка мгновенный отек Квинки как реакция на асперин,и потому я своим дочерям его тоже давать не буду,уж лучше парацетамол для снятия жара.
Забули додати, що закладеність носа (розширення судин) тим частіше відбувається і тим більшу має силу, чим частіше користуватись судинозвужуючими препаратами, нє?
Ну це діти до 12 років, мабуть. А тут йдеться про осіб понад 45 років. То так як горівка - до 40 років то шкідлива трутка. А після - лік для "розігріву крові". Очевидно, в обсягу до 150 грам.
Є. Старший син працює фізично, "на свіжому повітрі". Всі в міру можливостей займаємось спортом, бо всі працюємо дуже напружено. Як тільки помічаю, що восени чи взимку всіх починає щодня хилити у сон ще до 20-21 години вечора, навіть якщо не було фізичної перевтоми - одразу даю всім полівітаміни. Завжди проблема вирішувалася. Дуже маленькі дози аспірину приймаю сам, бо мені трішки за 40. Вважаю це одним з доведених методів профілактики серцево-судинних захворювань. Щоб запобігти шкідливого впливу ацетилсаліцилової кислоти на слизову оболонку шлунка, приймаю аспірин завжди після їжі. Класична хронічна виразкова хвороба, у виникненні якої раніше звинувачували в тому числі і аспірин, у більшості випадків викликається все-таки специфічними мікроорганізмами - хелікобактеріями. Це вже неодноразово доведено. Звичайно, генетичні фактори, неправильне харчування та шкідливі звички цьому "сприяють". ---------- Додано в 18:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ---------- Звичайно, ні. Потребу приймати аспірин абсолютно не відчуваю, хоч приймаю вже кілька років. Я навіть не намагаюся запам"ятати, що треба випити аспірин. Просто написав це у календарі, що прикріплено на холодильнику, і він мені нагадує. Мій батько приймав невеличкі дози аспірину близько 20 років, бо мав дуже важкий діабет. Незважаючи на цю хворобу, якою він хворів понад 50 років, прожив 70 років. В тому числі і завдяки аспірину, я впевнений. Аспірин в маленьких дозах просто зменшує згортання крові, і не дає утворюватися мікротромбам. Тут віра ні до чого - є багато результатів медичних досліджень. Той, хто боїться "хімії", негайно викиньте всю синтетичну одежу, переїдьте жити в село, годуйтеся виключно з власного городу, НІЧОГО не купуючи "на стороні", відмовтеся від телівізора, радіо, газет та будь-якого транспорту, крім коней, і живіть без "хімії" та цивілізації 90 років. Чи 120, мені не жалко. То ви й мені не пожалійте.
Вживаю аспірин профілактично в моменти, коли відчуваю, що можу захворіти. Наприклад, налажусь на морозі, або чоловік хворіє, або хтось зі знайомих, з яким бачусь. Бо легко заражаюсь від інших. І зараз чоловік мав якийсь вірус, а я щодня по аспіринці - пронесло, тьфу тьфу тьфу. Звісно, це не 100% захист, але все ж помітила, що дійсно менше заражаюсь і швидше виходжу з простуди, якщо встигаю попити аспірин перед тим, як конкретно захворію.
В мене вдома апірин не живе...Маю на нього "алергію" в формі капіляротоксикозу. А для імунітету і судин їмо пасту з цитрин-меду-кураги-горіхів і до вечері 50гр доброго кон"яку.
Споживаю в середньому 2 головки часнику на тиждень - тицяю його до всього До речі, аспірином не можна зловживати. Тобто не можна брати по кілька штук, бо можуть судини потріскати і кров піде носом.
Еєхххх... Шось си нагадав... якщо в теплу,літню ніч,вийти з сільського клубу і,задерши голову довго дивитись на небо - то кров з носа врешті перестане йти....
для мене панацея- власне ацетилсаліцилова кислота, а не аспірин закордонного виробництва- від температури. 1 таблетка, і за 15 хв 36,6 Але треба обов'язково запивати молоком, тоді менше шкоди шлунку
все, що занадто, то нездраво. Кожного дня - то перебор. Я лише інколи цитрамон приймаю, коли голова болить. Туда ж теж ацетилсаліцилова кислота входить?
Так получилось, что у меня с точки зрения донорства, отличная кровь. А для организма плохо (густая) и мне мой лечащий врач посоветовал по четвертинки аспирина с утра, после 40 лет. И ещё, я делаю чай 6шт аспирина, 1,5 лимона, мёд, чай, на 2 литра. Завариваю в термосе. Работать приходится на морозе, а водку пить нельзя. Сам пью и пацанам даю. Полезная вещь. Но язвенникам, больная печень, аллергия. Обязательно проконсультироваться у врача.