Абстрактне питання про дивного віруючого

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 10 лип 2007.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Абстрактне питання про дивного віруючого

Не треба відштовхуватися тільки від християнства. Можна і узагальнити.
    Бо з дописів випливає, що Бог не об'єктивно нас буде оцінювати, а суб'єктивно.

• Подобається Подобається x 1
  2. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Відповім абстрактно, але у цій абстрактності криється вся глибина пізнання (як на мене):

"Хто нас розлучить від любові Христової? Чи недоля, чи утиск, чи переслідування, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч?
    Як написано: За Тебе нас цілий день умертвляють, нас уважають за овець, приречених на заколення.
    Але в цьому всьому ми перемагаємо Тим, Хто нас полюбив.
    Бо я пересвідчився, що ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили,
    ні вишина, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любові Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім
    !" (Рим. 8, 35-39)

(Мій улюблений вірш з Біблії, який кажу собі завжди, в момент найбільшої радості чи щастя і у мить тривожну і непевну!)

• Подобається Подобається x 4
  3. volk

volk Well-Known Member

А про верблюда і вушко голки Ви чули?
    Цитата з Біблії: "...Але що неможливо людині - можливо Богові..., ... Я-Господь!.. "

4. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

Звичайно, що жарт МИХ. Треба жартувати :)
    На рахунок горівки може і ти не помилився я знаю таких які пізнавали найвище і почали горілкою, але все до гумору зійшло. Вечором він був чуть не Бог а рано голова боліла ха-ха-ха :))

5. Dobryj-Anhel

Чудові слова!

6. Войцек

Войцек Well-Known Member

Це швидше страх, аніж любов до Бога.

Матвій 5-
    21.Ви чули, що було сказано давнім: Не вбивай; і коли хтось уб'є, той підпаде судові.
    22. А я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпаде судові...
    27. Ви чули, що було сказано: Не чини перелюбу.
    28. А я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб з нею в своїм серці.
    31. Сказано теж: Хто відпускає свою жінку, хай дасть їй лист розвідний.
    32. А я кажу вам: Хто відпускає свою жінку, - хіба у випадку розпусти, - той робить з неї перелюбку; і хто взяв би розведену, чинить перелюб.
    43. Ви чули, що було сказано: Люби ближнього свого й ненавидь ворога свого.
    44. А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас;

Так що виконувати закони - це ще не бути гідним в очах Бога.

Мат. 9-29:
    “Нехай вам станеться за вашою вірою!”

7. Dobryj-Anhel

Хто вірить в Бога і зберігає його заповіді буде спасенний.
    Віра,Любов,Надія підтримають віруючого. :)
    А вцьому всьому БОГ який є Любов.
    На любові все збудоване.
    Потрібно виконувати це!

8. Forpost

Forpost Стоїк

Ви сказали.... і помоєму правильно ,ось прозорливість ,не опутана попами свідомість

9. Forpost

Forpost Стоїк

В запитанні є зразу і відповідь

10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Proshu vybachenn'a za latynyc'u: ja zaraz u Pol'shchi.

Otzhe, po-Vashomu vykhodyt', shcho Bog sam pryznachaje, kogo zrobyty virujuchym. Znachyt', dejaki Jomu ne potribni sered virujuchykh. A chy mozhut' ci nevirujuchi potrapyty v raj? Ce pytann'a z temy "N'uansy...", na jake nikhto tak dosi j ne vidpoviv (tam usi til'ky sperechajut's'a, chy isnuje vzagali raj i peklo). Jakshcho Vy vvazhajete, shcho nevirujuchykh chekaje til'ky peklo, to vykhodyt', shcho Bog sam zapkhav tudy l'udynu, ne vyjavyvshy Svojeji "voli", shchob vona poviryla, tobto l'udyna ne vynna, shcho potrapyla v peklo. Ale u Vas ishche je mozhlyvist' reabilituvaty svogo Boga, vidpovivshy po-inshomu.

Do rechi, je odna detal', jakoju svidky (a takozh adventysty) meni taky bil'she podobajut's'a, nizh tradycijni cerkvy. U nykh nema pekla v rozuminni vichnykh muk. Jikh Bog - ne sadyst. Vin prosto kolekcionuje, komu b ce nadaty vichne zhytt'a. Ideja pekla - duzhe zhorstoka i nepryrodna; duzhe vazhko v take poviryty. Khocha dl'a tykh, khto poviryt', vykhodyt' sutt'evyj vykhovnyj vplyv, tak shcho v c'omu rozuminni tradycijni cerkvy syl'nishi.

A buddysty navpaky pragnut' ne otrymaty vichne zhytt'a, a pozbutys'a neskinchennogo lanc'uzhka perevtilen' i perejty u stan nirvany, jakyj inodi traktujet's'a jak povne prypynenn'a isnuvann'a. Tak shcho obic'ana svidkamy dol'a grishnykiv dl'a buddystiv i je rajem. A peklo dl'a buddystiv - to je prosto nashe zvychajne zhytt'a z jogo problemamy.

Chy ne khochet's'a Vam, shanovni katolyky ta pravoslavni, zamyslytys'a pro pryrodu pekla i vyznaty, shcho, mozhe, vono javl'aje soboju ne nastil'ki strashni muky, jak ce zmal'ovujut'?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми й не злимося, але читати це .... і так багато....

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Duzhe rekomenduju...

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось український транслітератор http://litopys.org.ua/links/intrans.htm

Можна працювати в онлайні, можна скачати один htm файл.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

зробіть за порадою Бориса.

15. zet

zet Дуже важлива персона

Борис, убежим с этой ветки вместе :).. А то ведь я просто уверена, что в в тот Рай всех порядочных людей пускать должны, иначе это и не Рай вовсе, а что-то вроде клуба по интересам....

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Os', iz dejakymy pomylkamy:

Отже, по-Вашому виходить, шчо Боґ сам призначайе, коґо зробити віруючим. Значить, деякі Йому не потрібні серед віруючих. А чи можуть ці невіруючі потрапити в рай? Це питанньа з теми "Ньуанси...", на яке ніхто так досі й не відповів (там усі тільки сперечаютьсьа, чи існуйе взаґалі рай і пекло). Якшчо Ви вважайете, шчо невіруючих чекайе тільки пекло, то виходить, шчо Боґ сам запхав туди льудину, не виявивши Свойеї "волі", шчоб вона повірила, тобто льудина не винна, шчо потрапила в пекло. Але у Вас ішче йе можливість реабілітувати своґо Боґа, відповівши по-іншому.

До речі, йе одна деталь, якою свідки (а також адвентисти) мені таки більше подобаютьсьа, ніж традиційні церкви. У них нема пекла в розумінні вічних мук. Їх Боґ - не садист. Він просто колекціонуйе, кому б це надати вічне життьа. Ідея пекла - дуже жорстока і неприродна; дуже важко в таке повірити. Хоча дльа тих, хто повірить, виходить суттьевий виховний вплив, так шчо в цьому розумінні традиційні церкви сильніші.

А буддисти навпаки праґнуть не отримати вічне життьа, а позбутисьа нескінченноґо ланцьужка перевтілень і перейти у стан нірвани, який іноді трактуйетьсьа як повне припиненньа існуванньа. Так шчо обіцьана свідками дольа ґрішників дльа буддистів і йе райем. А пекло дльа буддистів - то йе просто наше звичайне життьа з йоґо проблемами.

Чи не хочетьсьа Вам, шановні католики та православні, замислитисьа про природу пекла і визнати, шчо, може, воно явльайе собою не настількі страшні муки, як це змальовують?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не вважаємо. ми вважаємо, що на все Божа воля. ми не можемо робити те, що робить Бог. ми не можемо казати - оці підуть в пекло, а ці - ні.
    церква не говорить навіть про те, що Юда потрапив в пекло.

18. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

19. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Безвір’я може бути добровільним і недобровільним.
    Недобровільне безвір’я настає тоді, коли хтось не мав можливості пізнати правдиву віру. Про таких людей написано в Євангелії:
    Лук. 12:48 «Хто ж не знав, а вчинив каригідне, буде мало він битий».
    Хто ж свідомо противиться Богові, то це є гріхом проти віри.
    Серед невіруючих людей є відкриті противники Христа.
    А є такі, які коливаються або вірять частково. Вони легко відступають від віри і не вірять у те, чого не можуть збагнути своїм розумом.
    Євр.10:39 «Ми ж не з тих, хто хитається на загибель, але віруємо на спасіння душі».

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

у традиційній церкві теж нема пекла. пекло є поза будьякою релігією.

А ваше судження є дуже характерне ось чому. Є така приказка: я не 100 доларів, щоб всі подобатися.
    У нашому світі нема такої правди, яка б всім подобалася. Так в чому характерність вашого судження?
    Характерність полягає в тому, що Ви, як людина, яка є поза будь-якою релігією, маєте намір посудити яка релігія Вам подобається краще. Знаєте, мені теж не подобається, що є пекло, але що мені від того міняти релігію? Що зміниться від того, що мені подобається, чи ні, хіба від того поміняється істина.? От кажуть пекла нема, бо Бог не є злий, або Бог не може карати, бо він є добрий. Все це є наше неадекватне сприйняття Бога, бо читаємо Біблію і бачимо, що Бог карає людей за гріхи і то реально. Згадайте всесвітній потоп. Хто його зробив? Сатана? Це є реальний стан справ і чи нам подобається, чи ні - від того нічого не залежить - всяке сухе дерево буде викинуте у вогонь і все.

а де твій аватар? :)