Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. а серед них скільки реально було випадків коли все, виходу нема: або жінка або дитина?
    Навіть самі написали, що:
    "Але не завжди можливостей медицини вистачає на те, щоб У ВСІХ випадках дати однозначну відповідь. І тому судити лікаря можна виключно за недбалість або злочинний умисел. Такі "лікарі" також є. Але судити лікаря за те, що він не Бог..."
    Всяке буває...
    2. постараюсь, будьте певні...
    3. показав приклад і зосередив увагу на тому про що ви ненароком згадали.
    4. Гінеколог-акушер явно не підходить.
    5. Ви розумієте різницю між природною смертю і вбивством?
    Хоча результат той же самий - смерть...
    6. Цигани приносять найбільшу користь суспільству?
    спочатку треба стати міцно на ноги, а потім все інше.
    хоча якщо "Любиш кататися - той саньчата на гору тягни".
    треба думати до, а не щоб за нашу легковажність розплачувалися ні в чому не повинні діти.
    7. ну флаг вам в руки, я свою позицію сказав...

2. majolika

majolika Well-Known Member

це ніби і так зрозуміло. Помруть обоє.

Але якщо фахівець каже - матері нічого не загрожую, але народиться хвора дитина. Що є правильним і гуманним - позбавляти життя чи ні? Хоч це теж ніби справа особистого вибору, але Бог сказав - не вбивай...

Питання швидше гіпотетичне - я усім бажаю лише здорових діток і ніколи не ставати перед важким вибором.

• Подобається Подобається x 1
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я вже писав - якщо відомо про хворобу плода (тут знову питання діагностики) - то вже загроза життю матері. Йдеться лише про ступінь загрози.

І тільки батьки можуть вирішити - чи переривати вагітність, чи народити істоту, яка буде страждати і мучитись все життя. Потрібен також буде дорогий догляд і лікування, якого родина просто не зможе собі дозволити... Страждатимуть і вмиратимуть також інші діти, яким не вистачить цього догляду, ліків тощо...

Це важкий вибір, і ставити тавро на людей, які прийняли те чи інше рішення - не можна.

4. Vumir

Vumir Member

Абортам - ні!

5. majolika

До теми.
    В мене питання до тих, хто добре знається на Біблії.
    Вихід 21:22
    «А коли будуть битися люди, і вдарять вагітну жінку, і скине вона дитину, а іншого нещастя не станеться, то конче буде покараний, як покладе на нього чоловік тієї жінки, і він дасть за присудом суддів»
    Про що йдеться в даній ситуації - стався викидень чи дитина народилася передчасно?

6. ABDURAKHMAN

Переважна більшість перекладів акцентують увагу саме на житті жінки, а переклад нового світу говорить будь-яке життя чи то матері, чи дитини:
    22 Если мужчины во время
    драки ударят беременную
    женщину и она
    преждевременно родит , но не
    будет смертельного исхода, то
    виновный непременно должен
    возместить ущерб , заплатив
    столько, сколько потребует с
    него муж этой женщины, и
    должен отдать это через судей.
    23 Но если произойдёт
    несчастный случай со
    смертельным исходом, ты
    должен отдать душу за душу.
    Де ж істина?
    Коли можна рахувати людину живим створінням?
    Від зачаття чи від народження?
    Хай згине той день, що я в ньому родився, і та ніч, що сказала: "Зачався чоловік!"
    /Йова 3:3/
    Діти - спадщина Господня, плід утроби - нагорода!
    /Псалом 127:3/
    Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було...
    /Псалом 139:16/

7. Antirus

Antirus Well-Known Member

Зара в приватних клініках і чоловікові зроблять аборт,якшо його буде хоть трохи тошнити.)))

• Подобається Подобається x 2
  8. majolika

я чула таку думку, але не ясно - якщо жінка жива, дитина жива, вдарили не навмисно - то в чому "ущерб"? за що платити?

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

от і я про те ж

9. ABDURAKHMAN

1. За 'преждивременно родит' - недоносить дитину, але вона й дитина залишаться живі.
    2. Від зачаття, бо саме тоді народжується життя.

10. Antirus

Antirus Well-Known Member

http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i164/1007/64/ef6103318558.jpg.html
    В Україні хочуть заборонити аборти Суспільство // 9 Грудня 10:05
    аборт, законопроект
    версія для друку

Депутати Львівської обласної ради закликали Президента України Віктора Ющенка, Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та Голову Верховної Ради Володимира Литвина заборонити в державі проведення абортів.

Звернення підтримали 76 депутатів облради.

Вони просять вжити ст. 27 Конституції України в такій редакції: "Кожна людина має невід'ємне право на життя від моменту зачаття і до природної смерті", а також "переглянути законодавство, яке дозволяє здійснювати штучне переривання вагітності: підготувати зміни до Цивільного кодексу України, в яких зазначити, що громадянська правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття".

Депутати Львівської облради також вимагають від керівників держави "внести відповідні зміни до ст. 134 Кримінального кодексу України" незаконне проведення аборту ", посиливши відповідальність за проведення аборту.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, понад 40% українських жінок репродуктивного віку хоча б раз у житті робили аборт. Водночас сьогодні кожна п'ята сімейна пара страждає безпліддям, при цьому саме аборт є головною причиною виникнення вторинного безпліддя.

Не зважаючи на те, що Україна є лідером за кількістю абортів у Європі, цінова політика щодо контрацепції не сприяє зміні цієї тенденції. Всього ж за даними ВООЗ, у світі робиться від 40 до 60 мільйонів легальних абортів на рік.

Згідно з новими правилами, в американських клініках жінці, яка вирішила перервати вагітність, показуватимуть фільм з кадрами УЗД, на якому видно її плід. Подібні правила ввели в 14 штатах, проте в деяких з них фільм стане обов'язковим лише при терміні вагітності понад 20 тижнів.

За матеріалами: УНІАН

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Можливо, комусь буде корисно почитати, як справи з цим у світі:

Взагалі, це дуже-дуже важка проблема. Я, наприклад, підтримую польське законодавство, яке дозволяє аборт лише, якщо жінку згвалтували, та за медичними показниками...

Але якщо згвалтування відбулося в поки що родині, перед розлученням!? Адже таке також буває! Уявіть собі, як жінка це доведе... Я - не уявляю.

Тому 1000 раз повторю - це справа насамперед відомих, порядних, моральних фахівців. А дурні "кампанії за боротьбу проти" - залишаться черговими дурними кампаніями.

12. ABDURAKHMAN

це справа моралі і сумління кожноґо:
    жоден указ, жодна постанова цього не змінить...
    Врешті-решт це не моя справа, що хочуть нехай і роблять, це їхнё життя а не моэ.

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Чудовий допис.

14. Espert

Espert Забанений!

Не знаю, чомусь я категорично проти абортів. Зуміла завагітніти - зумій дитину виховати, а не тікай від відповідальності. Ще трохи злить, що в більшості випадків ми, чоловіки заставляємо жінок робити аборт.
    Та йолки палки, будьмо ж чоловіками, раз зробили - треба якось відповідати. І не обовязково бути одруженим, як на мене, гарним татом можна бут і без цього.
    В нас в країні усі кричать, що смертність переважає народжуваність. Люди, а як же ні, як така частина молдих жінок роблять аборти, а далі не можуть завагітніти?
    Так що думайте самі, думаю купити пачку презервативів значно дешевше, аніж потому платити за аборти і тому подібне.

15. Зануда

Зануда така зануда

Моя подруга народила дитинку на 28 тижні. Передчасні пологи. Зараз дівчинці минув рік. Життя цієї дитини коштувало неймовірних зусиль, але було всіх тих зусиль варте. Жаль не маю змоги запостити тут фото цієї дитинки одразу після народження, щоб всі ті, що ганяють теорії про медпоказники могли переконатись у тому, що це справжня дитина, а не якась біомаса, якої можна можна отак просто позбутись, бо доктор сказали. І не варто приплітати сюди богоугодність, бо навряд чи аборт має щось від волі Божої.

• Подобається Подобається x 4
  16. nastinka

nastinka відсутня

це жахливо...але є дуже багато різних причин на то..
    хоча дітовбивство це страшний гріх..

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Теж суперечлива тема. З погляду гуманізму, кожне врятоване життя - це прекрасно, а тим більше, життя немовляти. З погляду загальнолюдського здоров"я - це шлях до виродження...

18. Зануда

Зануда така зануда

А можна більш детальніше розвинути вашу думку? Яким чином врятоване життя може бути шляхом до виродження, чи я щось не так розумію?

19. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

На жаль - дуже просто. Завдяки розвиненій медицині виживають немовлята, які б ще років 100 назад не мали б шансу на життя. Як правило, вони слабші і більш хворобливі. Покоління за поколінням виживають все слабші і слабші, і народжують нових дітей - все слабших і слабших... Накопичуються і "закріплюються" захворювання, які б "природним шляхом" мусили б відкидатися (тобто, їх носії були б нежиттєздатними). Такий собі "беспощадний гуманізм", що веде до загального занепаду.
    Але з іншого боку, мати можливість врятувати дитя і не зробити цього (з метою "загального блага") - це теж шлях до виродження, тільки духовного, яке, мабуть, ще страшніше за фізичне...
    Тому я й кажу - дуже складна і суперечлива тема.

• Подобається Подобається x 3
  20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви неуважні. Я проти абортів як засобу "регулювання народжуваності". Я писав про це, але ви не трудитесь слухати іншу точку зору. Ви цитуєте мене, але не вказуєте, що то не мої слова. Я подав цитату звідси:

і вказав це.

Хто вам там що приплітає - не знаю, і мене це не цікавить - подружки, бабці у під"їздах, монахи, які дають поради в сексуальному житті (!!!) і навіть пишуть про те книги, але забороняють презервативи (???)... Можете довіряти їм і маєте право не довіряти лікарям.

А я - довіряв лікарю, коли у моєї дружини був викидень, а через два роки вона знову завагітніла, і за деякий час знову почалася страшна кровотеча. Стан був критичний. Лікарі сказали - "або - або". І я негайно погодився, бо дружина була непритомна. І то врятувало дружину від смерті, а моїх дітей - від втрати матері. Оце вам "ганяння теорій про медпоказники".

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

Саме існування цивілізації - також дуже суперечливе і постійно "під питанням". Чи вистачить ресурсів людству? Чи встигне воно опанувати екологічні джерела енергії до того, як вичерпаються вуглеводні чи потеплішає клімат? Ну і так далі.

Що стосується хворобливих діток - то я вважаю - рятувати треба кожного, КОГО МОЖНА ВРЯТУВАТИ, тому що хворобливість тілесна не виключає інтелектуальної могутності. Медицина іде вперед, і, можливо, слабка фізично людина, яка вижила, придумає щось таке, що врятує все людство, і тим подякує людству за своє врятування.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)