Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Максим

Максим Well-Known Member

Неправда. В Україні основна вікова група - це жінки віком 25-35 років (45% всіх штучних переривань вагітності). Це в основному заміжні жінки, які вже мають дітей. Причини, які вони наводять - незадовільний фінансовий стан, страх залишитися без роботи.

Дівчата наведеної Вами вікової групи 15-20 років становлять біля 6% від загальної кількості абортів.

• Подобається Подобається x 2
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

ну, ви теж маніпулюєте свідомістю людей прирівнюючи 10групу віку до 5річної.

Але я не те мав на увазі, а те що відсоток дитячо-підліткових абортів являється найвищим серед вагітних і складає близько 60%.

Але важливо інше:

---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

За неофіційною статистикою,
    за роки незалежності в
    Україні було зроблено 30
    мільйонів абортів. Такі
    вражаючі показники
    демонструє лише Україна. Для
    порівняння, у Польщі за ці ж
    роки зробили лише 82 тис.
    329 абортів, що в 365 разів
    менше, ніж в Україні. Про це
    сьогодні, 9 квітня, ЗІК
    повідомили у Всеукраїнській
    громадській організації
    « долЯ».
    Офіційна статистика
    здійсненних абортів в Україні
    також жахлива : у 1990 році
    було зроблено 1 млн 19 тис.
    абортів, у 1992 – 902 тис.
    абортів; у 1995 – 740 тис.
    абортів; у 2000 – 434 тис.
    абортів; у 2001 – 370 тис.
    абортів; у 2002 – 346 тис.
    абортів; у 2003 – 316 тис,
    абортів; у 2004 – 289 тис.
    абортів; у 2005 – 264 тис.
    абортів; у 2006 – 230 тис.
    абортів. «І це тільки
    враховуючи заклади
    Міністерства охорони здоров’я
    України , а скільки ще абортів
    зроблено у приватних клініках!
    Сьогодні в Україні щоденно
    робиться понад 700 абортів!»,
    – зазначають у Всеукраїнській
    громадській організації «долЯ».
    Представники Всеукраїнської
    громадської організації «долЯ»
    зазначають, що офіційно
    визнано, що аборт – це
    вбивство живої істоти. А в
    Україні його можна зробити
    навіть на 154 день вагітності.
    Україна стоїть на межі
    демографічної катастрофи: за
    роки незалежності з 52
    мільйонів українців
    залишилося лише 46 мільйонів,
    а якщо не враховувати те
    населення , що виїхало на
    заробітки за кордон, то в
    Україні насправді проживає
    трохи більше 36 мільйонів
    осіб.
    «Вже через 5 років в Україні
    емігрантів з Азії, Близького
    Сходу, Африки може бути
    більше, ніж етнічних українців.
    Вже сьогодні Україна потерпає
    без достатньої кількості
    робочої сили – заводи не
    мають молодої зміни , стоять
    напівпорожні, вищі навчальні
    заклади скоро будуть битися за
    кожного абітурієнта .
    Демографічна криза настільки
    гостра , що її масштаби
    загрожують українській
    державності », – зазначають у
    ВГО «долЯ».

3. Максим

Максим Well-Known Member

Я саме те і мав на увазі.
    Вікова група 15-20 років - 6% всіх абортів.
    Вікова група до 15 років - близько 1%.
    Разом, тобто віком до 20 років - близько 7-8%, враховуючи заокруглення на цілі проценти.
    Звідки Ви взяли 60% від всіх абортів?

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Пам'ятаєте агітплакат "А ТИ записався добровольцем?"
    Вибачте, що переходжу на особистості, але розповідати іншим як вони повинні жити на благо держави - нехитре діло.
    Ось Ви особисто вже дали державі "Робочу силу"? Маєте зараз житло і заробіток, щоб народжувати дітей, у найближчі 10 років скільки дітей зможете поставити на ноги і виховати громадянами ,які точно ніколи не поїдуть за кордон (бо тоді який сенс збільшувати народжуваність? щоб державі треба було платити допомогу по народженню кожній дитині, давати всім безкоштовну освіту - і щоб ті всі народжені діти виросли і виїхали звідси, щоб жити і народжувати за кордоном?.. це все одно що би їх і не було, тільки витрати які державі фактично не окуповлюються)
    Якщо Ви, приміром, не можете зараз забезпечити життя кількох дітей через Ваші особисті причини, то і інші - не можуть через ті самі.
    Ще раз перепрошую за перехід на особистості, але тільки так можна зрозуміти що ці всі статті нас усіх стосуються без винятку.
    Це щодо демографії. А щодо етичного, морального боку - то інша розмова.

• Подобається Подобається x 2
  5. ABDURAKHMAN

нє, не всіх абортів, а від числа вагітних.
    60% вагітних дівчат віком до 20 років позбавляються від плоду.

6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

це напевне означає, що 50-60% хлопців, від яких вони завагітніли, не в змозі матеріально і морально підтримати, перебуваючи поряд в ролі чоловіка, ту дівчину і свою дитину на час декретної відпустки жінки- і позбавляються від відповідальності, не пропонують народжувати і ростити дитину разом. Тим самим штовхаючи дівчат на такий крок.
    Важко собі уявити як всі 60% вагітних рішуче відкидають простягнуту їм руку і серце коханого із пропозицією іти купувати дитячий візочок, і йдуть робити аборт.

• Подобається Подобається x 4
  7. ABDURAKHMAN

Це все треба думати саме ДО зачаття, а не після нього.
    А в чому винна ненароджена дитина?
    В тому що була економічно не вигідна батькам?
    За таке судити треба.
    Чому суспільство засуджує злодіїв, грабіжників і вбивць а вбивства беззахисної дитини схвалює, або в крайньому разі закриває на нього очі?
    Якщо в новинах пишуть про вбивство батьком сина(дорослого, тай швидше всього алкоголіка, тюремника чи з розладом психіки).
    Це всі обурює... Як це так... Батько сина...
    А от коли вбивають абсолютно беззахисне й невинне диття - то це нічого, ще багато інших буде...
    Це злочин...
    Дуже тяжкий злочин і найперше проти свого сумління, проти життя і проти Бога.

---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

згідний з вами. Не думайте, що я перекладаю провину лише на жінок.
    Але остаточне рішення лишається все таки за жінкою.
    Якщо батько відмовився - Бог йому суддя, але чи варто з тої образи забирати життя у Своєї власної дитини?
    Які б не були б матеріальні умови вони ж не на все життя, згодом, можливо, буде краще.
    Аборт - психічна травма на все життя. Як би не запевняла себе жінка, але всерівно через певну кількість років вона пожалкує про вчинене, але буде вже пізно...

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Все так.
    Але до чого тут демографія?..

Це батько забирає життя - тим що не може запропонувати ніякого виходу з ситуації, не бажає брати на себе відповідальність за життя дитини і перекладає пошук виходу на жінку. Вона його і знаходить у тому, щоб теж не брати на себе відповідальність за дитину.
    Якщо згідно Вашої термінології жінка - "вбивця", то батько - "співучасник і подстрєкатєль", який її на це штовхає.

А її чоловік (якщо заміжня) чи хлопець (якщо незаміжня)- не шкодуватиме, що штовхнув її на це, не сказав: я все візьму на себе і роститиму цю (першу, другу, третю чи четверту) дитину нарівні з тобою, давай залишимо вагітність?
    Я думаю, шкодують ті хто міг би потягнути самотужки дитину - але не захотів. А ті жінки які пішли на аборт зі справді крайньої безвиході - добре знають і через багато років, що не змогли б її ані зростити ані підкинути як зозулі комусь іншому- і тільки тому пішли на такий крайній крок. ІМХО. Шкодують - легковажні.

• Подобається Подобається x 3
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мій старший син зараз працює в державній науковій установі. Йому потрібен стаж та характеристика для майбутнього вступу у відомий закордонний університет. Бізнес йому не потрібен. Його цікавить біологія і т.д. Його теперішня українська державна зарплата складає 80 доларів на місяць. Тобто, 45 центів на годину. Це на 20 році незалежності України. Так, батьки мають копійку, і його зарплата значення не має. Але то має значення для його моралі. Державі такі, як він - не потрібні. То і держава також не потрібна йому. Анітрохи.
    Поясніть мені, будь ласка, як мені виховувати дітей, щоб вони не хотіли їхати вчитися та працювати за кордон, замість того, щоб покращити демографію і народити рабів для місцевих бандитів, або мати бізнес і дурити себе, своїх працівників, державу тощо, порушуючи злочинні закони, розпорядження та задовольняючи вимоги численних рекетирів від влади?

Українська влада робить аборт цілому народові. Вже 20 років. А до того ці аборти робила совєцка влада. Нічого принципово не змінилося. Бо народ того вартий.

• Подобається Подобається x 5
  10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Знову пустопорожні виливання від людини, котра з дорослими проблемами в реалі не зустрічалась.

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Вам пояснювати не потрібно, бо Ви не подаєте тут повчальні статті про те яка в нас погана демографічна ситуація і як не вистачає робочої сили на заводі. :)
    .. і як тим жінкам які роблять аборти треба жити щоб покращити демографічну ситуацію..
    От цікаво: всі хочуть чужими руками жар загрібати.. тільки щоб хтось інший і народжував, і покращував демографію, народжував багато - але не я..

• Подобається Подобається x 1
  12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Основна біда не в абортах. Найстрашніша біда в тому, що ВСІ церкви в Україні благословлять українских владців, які тримають людей в рабстві, і засуджують тих, хто із-за бідності боїться навіть народжувати.

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

По-перше, патологія плоду буває різною. І тому кожного разу вибирають різну тактику лікування. Але! Патологія плоду - це одночасно патологія матері. Бо плід - частина матері. Приймати рішення зберегти хворобу матері і не лікувати її, в тому числі, при необхідності, хірургічним шляхом - це свідомо наражати матір на смерть. Відмовитися від того, молитися і надіятися на чудо?
    Тоді треба відмовитися від літаків, і тільки молитися, надіючись, що чудо підніме нас в повітря. Потрібно відмовитися від будинків, надіючись, що чудо закриє нас від негоди. Потрібно відмовитися від ліків, надіючись, що чудо врятує нас і так, без нашого старання.

Бог карає людину за свідоме зло та за свідому неправду. Бог також карає людину за свідому бездіяльність, коли людина може і повинна допомогти іншій людині, але не робить цього.

Останнє редагування: 13 лип 2010
    • Подобається Подобається x 4
  13. majolika

majolika Well-Known Member

:good:

ви вважаєте позбавлення матері від хворого плоду - лікуванням хірургічним шляхом?

14. ABDURAKHMAN

не було в мене безхмарного й щасливого дититнства, і все ж таки абортованим я не хотів би бути!
    А Ви?

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А я не ратую за аборти. Проте не говорю про те, чого на власній шкірі не пережила.

І я буду дуже рада за Вас, якщо жодна жінка навіть не задумається про долю дитини, будучи вагітною з Вами.

• Подобається Подобається x 6
  16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я вважаю, що треба то залишити фахівцям - науковий прогрес в медицині, діагностику, тощо. Якщо фахівець каже матері - "або вмрете ви, або вмре плід", то він несе відповідальність за ці слова. Відповідальність в першу чергу перед Богом, який покладає на нього цю відповідальність. Якщо лікар сумлінний, вчиться все життя, зі всіх сил старається допомогти, і зважує, як фахівець, шанси тіла людини на життя, і прямо каже про це - то чому це повинно бути проти Бога? Це не є дія проти волі Божої.

Вважаю недопустимим ставити питання про аборт за медичними показниками поза фахом лікаря. Треба говорити про мораль деяких "лікарів", які за гроші підуть на будь-що, в тому числі і "хворобу" придумають, але ставити питання категорично у всіх випадках, в тому числі і тоді, коли дійсно є загроза життю - не можна. Ставте питання тоді, якщо особисто опинитесь в такій ситуації. І зробіть свій вибір самі.

Тобто, я - проти аборту, як "засобу регуляції народжуваності"- бо це злочин, і я - за аборт виключно з медичних показань, коли йдеться про життя або смерть матері, і коли група лікарів-фахівців, використовуючи свій досвід і знання, зважують шанси на життя. Таке право дає їм Бог, і зобов"язує робити це настільки точно, наскільки це можливо. Саме на бажання фахівців виконувати волю Бога якнайточніше - і опирається дійсний науковий прогрес.

І ще одне... Розповіді про те, що "вона відмовилась від аборту, хоч лікарі і казали, що вона вмре, і родилося здорове дитятко" - злочинні. Це те саме, що казати - "вона відмовилась від онкологічної операції і живе вже 10 років".
    Хтось живе, а сотня хворих раком те почує чи прочитає - відмовляться від лікування, і помруть. Хоч могли б жити! А гріх впаде на тих, хто підштовхнув їх до цього, бо людина повинна знати - які її шанси, і сама зробити свій вибір.

А лікар - не Бог. Він може помилятися. Ви робите на кухні прості справи - і то у вас підгоряє смажена картопля, хоча ви робили це тисячі разів! До речі, навіть в голосуванні допущена помилка, написано "по медецинским показаниям, хоч треба - "по медицинским"... А це голосування вже існує досить давно... А лікар має справу з найскладнішим, що є на цій Землі - життям людини. І кожне життя - унікальне. Так, більшість з них старається встигнути зробити за життя якнайбільше доброго. Але не завжди можливостей медицини вистачає на те, щоб У ВСІХ випадках дати однозначну відповідь. І тому судити лікаря можна виключно за недбалість або злочинний умисел. Такі "лікарі" також є. Але судити лікаря за те, що він не Бог... Ніхто такого права нам не давав.

Останнє редагування: 13 лип 2010
    • Подобається Подобається x 6
  17. ABDURAKHMAN

1. Це радше виключення аніж правило. Й такий вибір - це одиничні випадки.
    2. А лікарі, того, деколи помиляються. І я вважаю злочинними припущення лікарів котрі забирають надію у вагітних жінок, цим самим підштовхуючи їх до поґіршення їхнього як душевного так і фізичного здоров'я, ну й дитини також.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Звідки ви знаєте про "одиничність"? Ви медичний статистик?

Таких випадків дуже багато. Що робити у цих випадках?
    Це не лікар забирає надію. Забирає надію недосконала техніка та медицина. А лікар не може ризикувати життям жінки. І фахівець він, а не ви. Те, що він визначив, спираючись на свій досвід, будь-яке його "припущення", яке насправді називається діагнозом - то його моральна відповідальність. А ви не маєте права його судити. Вибирайте іншого лікаря.
    Судити його треба тільки за недбалість і за злочинні нахили. Але це не лікарі. Писав вже про це. Ви неуважні.

19. ABDURAKHMAN

1. А звідіки Ви знаєте про 'масовість'?
    Що кожній другій жінці говорять або ти або дитина?
    2. Це питання не до мене.
    3. А ще халатність й некваліфікованість.
    Був випадок, недавно, знайома мед.огляд проходила, прийшла за результатами, а їй в лоба - у вас туберкульоз! Вона від хвилювання знепритомніла, прийшовши до тями й розібравшись виявилось, що тего туберкульозу в неї немає... А нерви попсували...
    4. А хіба я когось суджу?
    Для мене 'лікар' абортолог рівнозначне поняттю душогуб. Бог йому суддя.

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

1.Я знаю звідти, звідки могли б взнати й ви. Але ви не трудитесь цього зробити, хоча СУДИТИ про те, в чому не розумієтесь - беретесь! Наприклад, в Росії було зроблено за рік близько 100 000 штучних абортів за медичними показниками, наприклад, коли жінка мала позаматкову вагітність, яка загрожувала їй смертю.
    2.Так. Це питання, як і питання медицини - зовсім не для вас. Постарайтеся переконати себе в цьому.
    3. Я писав про "недбалість". Ні, ви додали ще своє "халатність". Очевидно, ви не знаєте, що ці слова - синоніми. Щодо вірного діагнозу - ставайте лікарем і ставте вірні діагнози. Ви звинувачуєте, СУДИТЕ когось, а самі навіть не знаєте простих речей - аборт і туберкульоз, мяко кажучи, різні речі.
    4. Такого лікарського фаху - "абортолог", не існує. Думаю, це не останнє, чого ви не знаєте.

І ще, для замітки, хоча у мене дуже слабка надія, що ви запам"ятаєте:

слово "аборт" - це лікарський термін, який в першу чергу означає "викидень". Викидень - це таке захворювання. Не буду його описувати, бо у вашому випадку для цього немає сенсу.
    Боротися "проти абортів" - це боротися "проти викиднів". Тобто - це абсурд. Бо немає тих, хто бореться "за викидні", як немає тих, хто бореться "за туберкульоз", чи "за грип". Боротися потрібно за мораль в суспільстві. А не проти хвороб. Боротися можна проти "переривання нормальної вагітності", але не "з абортами". І саме головне - боротися власним прикладом.

Для суспільства буде найкраще, якщо ви матимете 10 дітей. Ви поки-що не маєте жодного, але СУДИТЕ.

Перед тим, як "боротися", спробуйте хоч трохи зрозуміти, з чим ви хочете боротися. Поки що ваш освітній рівень для цього занадто низький.

Людина, яка СУДИТЬ про те, чого не розуміє, більше того - безпідставно ЗВИНУВАЧУЄ інших - грішить.

а де твій аватар? :)