Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Mandarinka

Mandarinka Member

Я категорично проти абортів.

• Подобається Подобається x 7
  2. Зануда

Зануда така зануда

:)) і справді! Жінки ж вітропильні.

• Подобається Подобається x 9
  3. zet

zet Дуже важлива персона

А вы бы (мужчины) хотели размножаться без лишней ответсвенности и материальных затрат на воспитание ребенка? :blush:
    Ведь в нормальной семье аборты не актуальны, так к кому тогда претензии? К одиноким женщинам, что ли? о_О

• Подобається Подобається x 1
  4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ви знаєте.. це з розряду фантастики, коли б чоловік наполягав зберегти вагітність і на всі питання (в чиїх батьків будемо жити?(бо жінка тепер не працюватиме і житло винаймати буде неможливо), де там знайти місце для ліжечка? на який заробіток? і т.д.) відповідав: я про все подбаю, я дуже хочу цю дитину, буду завжди поряд.. а жінка (змія така) відповідала: ні, ні, не хочу я дитини!.
    Переконана, що якщо жінка впевнена в тому що її потомство буде бажаним і захищеним її партнером, у якого слова про допомогу не розходяться з ділом - вона народжуватиме у 99%.

• Подобається Подобається x 10
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Та що ви! Ви нічого не повинні. І стьобу з моєї сторони не було. Я чекала вашої конкретної відповіді.Але так і не дочекалася. А знаходити... Ні, не буду. Бо вийде, що мені нема що робити і вишукувати по всіх ваших дописах, що ви маєте на увазі.
    Якщо ведете дискусію і щось захищаєте, то будьте готові відповідати прямо і конкретно, а не посилайте опонентів самих здогадуватися, що ви маєте на увазі.

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Олю, тут Зануда часто повторює, що переходити на особистості - то поганий тон в інтернеті ;)

Я не зрозумілі в чому Ваше опонування :dntknw: Чому Ви вирішили адресувати це запитання мені? :dntknw:
    Чи у Вас було ще якесь запитання?

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Вибачайте шо пишу тут не прочитавши всі 90 сторінок. Може хто вже казав.
    От, Умо, роблю висновок шо ви людина з високими і стійкими моральними принципами. Я то шойно на повному серйозі сказав, без всякого стьобу.
    Але оті ваші слова трохи розїжджаються з дійсністю.
    Воно ж як часто буває. От хочеться, а нема контрацептиву, або йому презерватив не подобається бо "без нього краще". Ну а далі "я встигну витягнути, я завжди встигаю".

---------------
    От вирішив ше дописати про я завжди встигаю витягнути.
    Дівчата (ті котрі колись таке почуєте і будете вагатися), не ведіться на таку пургу. Таке ж переважно розказують ті кому глибоко наплювати як воно буде насправді. Часто в того хто вам таке скаже за спиною буде тільки 5-10 статевих актів. Крім того, з новою партнеркою оргазм в чоловіка інколи настає швидше ніж завжди. Так шо то повна пурга. Думайте в першу чергу про себе, а не про те шо він про вас подумає. Краще 1 раз переспати з нормальним, чим 5 раз з лапухом, котрий вам таке на вуха вішає.
    Звісно постійних та сімейних пар то не стосується.
    ---------------

А скільки небажаних вагітностей по молодості. І в тому ІМХО велика вина батьків. Бо треба поясняти дітям (обох статей) не то шо секс до весілля то погано, встидно і гріх великий, а то шо один раз без презерватива може коштувати дуже багато. Як варіанти - вимушений шлюб без любові і сімейного щастя, необхідність аборту, тривале лікування, життя!!!
    Далі маємо відсутність соціальної реклами по тому поводу. Тільки недавно почали трошки почали показувати, але порівняйте кількість реклами контрацептивів з рекламою алкоголю :). А потім питання - чому випивша молодь не займається безпечним сексом?
    А про вартість якісного презервативу я взагалі мовчу. То, знаєте, не кожен студент може собі позволити платити 15 гривень за кілька годин задоволення. Звісно можна знайти і подешевше. Є навіть по 4 грн за 3 штуки, але тут вже краще взагалі без них бо то те саме шо салфеткою оботуватися. Користі 0.

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:32 ----------

Ну тоже таке скажете. Ше й як актуальні.
    В шлюбі не завжди хочеться користуватися самими надійними контрацептивами, бо вони погіршують відчуття, а в здоровї партнера впевненість є. З другого боку не всі інші протизаплідні засоби є корисними для здоровя. От і повертаємося до традиційного "встигну витягнути" (теж не абсолютно корисний для здоровя варіант). Крім того наш менталітет троха різниться з китайським, тому ми часто задумуємося над питанням "а чи зможу я поставити на ноги [двох/трьох/чотирьох/вкажіть_своє] дітей".
    Або "я втрачу своє робоче місце, якщо піду в декрет. Де я потім роботу знайду". І тут не завжди вина чоловіка. Рєдкая птица долетит до середіни Днепра. Багато знаєте мужчин, котрі б могли самі утримувати жінку і трьох малих? Чи всі ті хто того нем ожуть є нікчемами?
    Як ше один фактор - одно, двоє дітей зазвичай вже є. Нема такого страху стати безплідною. Так що актуальність є і в шлюбі.

Останнє редагування: 10 лют 2010
    • Подобається Подобається x 4
  8. Anaid

Anaid Well-Known Member

І я проти абортів,але буває багато випадків коли краще зробити аборт.:)

9. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я не знаю? Аборт- це великий гріх,ВБИВСТВО.
    Але ,коли тобі кажуть,шо в тебе дитина родиться хвора,як тоді учиняти?
    Приймати таку долю?
    Чи все ж таки бути егоїстом по відношенню до себе?
    Від долі не втечеш.........
    Ну зробиш ти аборт,вб"єш,шоб потім все життя не мучитись, а шо потім...........
    А потім СОВІСТЬ не дасть тобі спати,їсти,пити,жити.............
    І в кінці кінців доля вдарить ТЕБЕ нааааааааабагато болючіше,гірше,принизливіше,шоб ти згадала,про свій вчинок і задумалась,якщо до цього часу ти ще не зрозуміла..........ЩО ЛЮДИ НЕ ВЛАДНІ НАД СВОЄЮ ДОЛЕЮ,бо тільки пан БОГ керує даючи людині вибір..........А ми вже обираєм йтимемо його шляхом,болючим ,тернистим,альобо найпростішим через АБОРТ......але то вже проти його волі, і проти свого покликання. А воно у кожного своє.У кого виховувати хвору дитину,у когось хворих батьків (а хворих батьків Ви ж бо не вб"єте......а дитину в утробі подумаєте?). Зважуйтесь людоньки у кого така проблема всеж таки родити ,як би потім не було важко.........то все тимчасово (Бог кожну сльозу з очей Ваших зітре...............)

• Подобається Подобається x 6
  10. Anaid

Anaid Well-Known Member

Це як ти ту дитинку чекаєш,та вже сприймаєш яка народиться хвора,здорова яка б небула.Це твоє.То про нормальних жінок взагалом.Ну а от краще тим жінкам які родять,потім вбивають чи викідають власну дитину на смітник.Краще б їм робили безкоштовні аборти.:ireful::ireful::ireful::ireful:

• Подобається Подобається x 2
  11. zet

zet Дуже важлива персона

Ну, не понимаю я этого... Если уже точно знаешь, что дите калекой будет (есть же болезни что передаются по наследству только мальчикам или только девочкам), то зачем же это странное геройство...Кому от этого лучше будет? Если не знали, то это одно... А если заранее знали, то это совсем другое.. Не лучше ли осознанно родить здорового ребенка за следующим заходом..
    У меня впечатление, что католическую мораль пытаются навязать всем остальным.. Но ведь это просто недопустимо, так как мы все разные...

12. Зануда

Зануда така зануда

А чому ви так вирішили? Якщо вам особисто ця мораль не близька, то які проблеми? Переймаєтесь за тих, хто сповідує принципи 10 Заповідей?

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А мама з татом у дівчинки є? (Ну принаймі мама?)

Може я неправа, або занадто люблю дітей, включно ненароджених внуків, але мама дівчини, котра вступає у дорослість має мати пильне око і м’який язик.

І вміти вибудувати стосунки і довіру. Навчити відповідальності і бути відповідальною. Бо на нас є відповідальність - і за внуків теж.

Тобто, якби таке сталось моїй дитині - так, важко, сумно, але то прецінь я щось пропустила, недогледіла, недорадила. І через це ні одна невинна душа не мусить страждати.

• Подобається Подобається x 6
  14. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

До речі, мені здається, що в цій сфері найважливіше завдання, яке повинне перед собою ставити суспільство, школа, громадські організації і кожна сім"я зокрема - це не заборонити аборти, не пересадити в тюрми всіх лікарів, які їх роблять, не побити каміннями всіх жінок, які їх зробили, і всіх чоловіків, які це допустили. Найважливіше завдання - це зробити так, щоб оця дівчинка у свої 17 (15,13) років вже дуже добре знала, що аборт - це не "така проста операція" і не засіб вирішувати проблеми...

• Подобається Подобається x 7
  15. Mikolaj

Mikolaj миється в бані

в тому і справа, що оті маленькі дівчиська дуже часто просто не розуміють, що ця операція може позбавити їх можливості народжувати у майбутньому.

• Подобається Подобається x 2
  16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тому шо він НЕ завагітніє!!

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

...але вони і розуміють, що якщо народять дитину, то в майбутньому у них може і не бути можливості більше народити. Тому що для того щоб народити - потрібна сім'я, а Ви впевнені що кожна жіноча доля складається так як у героїні "Москва слезам не верит"? Крім того, та героїня виходить заміж вже в такому віці, в якому народжувати пізно.
    Хоч ніхто не знає як складеться доля і що краще: народити одну дитину і прожити одиначкою до старості, чи розпрощавшись з тим, хто не бажає одружуватися з "маленьким дівчиськом" (дізнавшись її про вагітність), порозумнішати, зробити висновки на майбутнє і знайти ще того, хто хотітиме стати батьком спільних дітей.
    Печерні, на великих термінах, травматичні аборти давно відійшли в минуле. Переважна більшість міні-абортів не призводять до ускладнень, якщо зроблені лише раз, якщо жінки дотримуються всіх рекомендацій лікарів (можна знайти на сайтах). Інша річ - моральний аспект, ось що саме важливе!! ризик потрапити у незначний відсоток ускладнень теж є, але і ризик залишитися самотньою довіку, без освіти, фаху, з низькооплачуваною роботою і дитиною на руках - теж є. Хоча.. з віком навіть у тих чоловіків, які відсторонилися від вагітної жінки, починає прокидатися почуття безглуздості життя.. знаходять тих дітей і навіть не проти щоб ті доглянули їх в старості. Або подумають-подумають, та й одружуються з вагітною чи вже після народження.. або родина дотисне. Так що важко судити що робити бідному "дівчиську", якщо керуватися тільки фізіологією. Тут найбільша проблема - етична, ІМХО.
    Фізіологічно, до речі, це відомий феномен: ті жінки які вагітніють "від поцілунку" і навіть роблять моторошну кількість абортів.. дуже часто легко вагітніють знову і знову. Лікарі кажуть що вони "здорові жінки" в сенсі репродуктивної системи. А от ті, які ніколи і ніде.. часто ходять по лікарям і не можуть завагітніти, тому що - "слабка конституція" жіноча. І абортів не робили - а не можуть або проблеми з виношуванням і т.і. Такий парадокс.

А ще одне з найважливіших завдань - прищепити почуття відповідальності хлопцям за кожний їх статевий акт.
    Щоб оцей хлопчик у свої 17 (15,13) років знав, що секс - це не "таке просте задоволення" і не засіб дружби.. що кожний мужчина мусить ділити навпіл з жінкою гіпотетичну відповідальність за наслідки кохання з нею. І якщо не готовий - "не обганяй". :)

18. yurec4yk

yurec4yk Member

аборт це завжди вбивство, а ви готові вбивати?

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Сама по собі жінка не вагітніє, і не просто так постає питання аборту. Відмова батька турбуватися з матір"ю пліч-о-пліч про неї і про зачату дитину з першого дня її вагітності - це завжди моральна травма, зрада і вкладена до її рук зброя.
    Питання на питання: а Ви готові своїми руками вкласти жінці зброю в долоню, щоб вона вбила?
    Якщо не заженете в глухий кут і не вкладете зброю у руки - то і вбивств не стане, і такі питання не поставатимуть.

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

І тому тоже.
    Але якшо мислити глобально, то просто тому шо Ви сама важлива і потрібна і дорога для себе людина (принаймі поки дітей своїх нема).

а де твій аватар? :)