Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. arizo_na

arizo_na Member

Відповідь: Аборт

Насправді то не так страшно читати, як бачити.
    Пам'ятаю, нам колись в інституті показували документальний фільм саме про аборти.
    То справді жах після якого питання: "Чи залишати дитину?" - у будь-якій ситуації просто не може постати.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме так і є, а коли Ви думали? Коли паспорт видають?:confused:

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:) Не коментую.

4. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Нє, коли паспорт то ще також не людина - то громадянин. А людина то коли прийняв присягу депутата ВРУ.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Важко-важко все це усвідомити.

6. Степаныч

Ну чому ж важко! Усвідомлюю. Але не погоджуюсь.

7. Mariya

Mariya Well-Known Member

В Польщі аборти заборонені, Лікарю щонайменше загрожує втрата ліцензії.

Далі, якщо аборт - злочин, то батько дитини - співучасник і навіть "подстрекатель", тому карати і його треба по повній програмі.

А про психолога і тому подібні витребеньки я говорю тому, що аборт можна відвернути в великій кількості випадків. Але ніхто навіть не прикладає найменших зусиль, щоб змінити ситуацію. Якщо після розмови з кимось хоча б одне дитяче життя буде врятоване, то вже добре. А з ким розмовляти?

8. zet

zet Дуже важлива персона

Я могу понять Умочку, Олю, даже Миха, хотя никогда не соглашусь на запрет. С предложением Марии (я насчет психолога для решившейся на аборт) согласна, это реально поможет. Но с Кабминером никогда в подобных вопросах не найду общих точек. Презрение к женщине, как таковой, граничащее с ненавистью, сквозит в каждой строчке. Нельзя запрещать хотя бы для того, чтобы не ринулись контролировать подобные люди. Взгляды чисто фашисткие. Только в фашисткой Германии додумались до "детей Гитлера" (поощрялось "облуживание" солдат, уходящих на фронт с дальнейшим рожением "детей Гитлера") и уничтожения сумасшедших и неполноценных.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Зето, заборонити аборти ніколи не вийде! Тому що є моменти, коли це реально загрожує життю жінки! Якщо колись медицина дійде до такої техніки як виправлення, корегування неправильної вагітності, без її переривання і без шкоди для дитини і мами, то я думаю, що лише тоді повстане пропозиція заборонити їх повінстю.

В даному випадку заборона абортів тут лише відбувається як моральне засудження такого вчинку - жінки, чоловіка, лікаря!

А вибір у жінки ніхто не забирає! завжди можна неігнорувати найперший вибір - вагітніти чи ні. Це ж не повітря інфекційне вдихути ;)

10. Colibri

Colibri New Member

http://www.mariamm.ru/doc_48.htm
    Отношение Православной Церкви к контрацепции

"В 2000 г . на Юбилейном Архиерейском Соборе в Москве были приняты Основы Социальной Концепции Русской Православной Церкви. Согласно этому документу, официальная позиция Церкви формулируется следующим образом (с):
    С древнейших времен Церковь рассматривает намеренное прерывание беременности (аборт) как тяжкий грех. Канонические правила приравнивают аборт к убийству.
    Религиозно-нравственной оценки требует также проблема контрацепции. Некоторые из противозачаточных средств фактически обладают абортивным действием, искусственно прерывая на самых ранних стадиях жизнь эмбриона, а посему к их употреблению применимы суждения, относящиеся к аборту. Другие же средства, которые не связаны с пресечением уже зачавшейся жизни, к аборту ни в какой степени приравнивать нельзя. Определяя отношение к неабортивным средствам контрацепции, христианским супругам следует помнить, что продолжение человеческого рода является одной из основных целей богоустановленного брачного союза. Намеренный отказ от рождения детей из эгоистических побуждений обесценивает брак и является несомненным грехом. Вместе с тем супруги несут ответственность перед Богом за полноценное воспитание детей. Одним из путей реализации ответственного отношения к их рождению является воздержание от половых отношений на определенное время... Очевидно, что решения в этой области супруги должны принимать по обоюдному согласию, прибегая к совету духовника. Последнему же надлежит с пастырской осмотрительностью принимать во внимание конкретные условия жизни супружеской пары, их возраст, здоровье, степень духовной зрелости и многие другие обстоятельства, различая тех, кто может "вместить" высокие требования воздержания, от тех, кому это не "дано" (Мф. 19. 11), и заботясь прежде всего о сохранении и укреплении семьи. (Конец цитаты. Источник: http://www.orthodox.org.ru/sd00r.htm)
    Однако Церковь не определяет, какие конкретные контрацептивные средства относятся к абортивным, а какие нет, оставляя это в компетенции врачей-гинекологов.
    Итак, абортивным является средство, препятствующее развитию оплодотворенной яйцеклетки (зиготы), ибо по мнению Церкви жизнь человека начинается с момента оплодотворения (слияния мужской и женской половых клеток).
    Исходя из этого, абортивными являются средства, препятствующие имплантации оплодотворенной яйцеклетки в эндометрий (ВМС и чистые гестагены (мини-пили, импланты, инъекционные формы), нарушающие способность эндометрия к имплантации).
    Неабортивными являются механический метод (презерватив), химические (фарматекс и тд) и комбинированные оральные контрацептивы.
    …………
    КОК не являются абортивным методом контрацепции ни в случае их правильного приема - в этом случае они не дают созреть яйцеклетке в принципе, ни в случае их неправильного приема - в этом случае они не препятствуют имплантации оплодотворенной зиготы.
    ……………..
    Конечно сравнительная характеристика безвредности и бесследности влияния на организм КОК и воздержания или презерватива будет не в пользу КОК, но официальная позиция Церкви не касается побочного влияния контрацептивов на организм женщины, а сформулирована только в отношении их возможного влияния на жизнь образовавшегося зародыша."

11. Colibri

Colibri New Member

Шановний Мих, KabMiner,
    стверджуючи, що дитиною зветься запліднена яйцеклітина і аборт/вбивство її є тим же, що і вбивство 12-денного ембріона, і тим же що 12-тиждневого, ви тим самим значно розширюєте кількість жінок, що робили протягом життя аборт.

Шкода вас розчаровувати, але при такому підході, якщо жінка користувалася таким засобом сучасної контрацепції, як ВМС (внутрішньоматкова спіраль), то вона, цілком можливо, зробила протягом життя безліч абортів, безліч!
    Так, вона не дотягувала свою вагітність аж до таких пізніх строків як 10-12 тижнів, не робила вакуум-аспірацію (аборт на дуже ранніх строках, можливий вже на приблизно 25-й день з моменту запліднення, тобто на 10-й день після позитивного тесту на вагітність), але це ще не означає, що вона ніколи не робила аборт. Це означає, що вона просто не знає, скільки запліднених яйцеклітин у віці 3-4 дні з моменту зачаття загинули протягом того часу як вона запобігалася за допомогою ВМС. Не змогли ж ті ембріони вижити саме із-за ВМС, яка примушує скорочуватися м’язи, тим самим унеможливлюючи прикріплення тих ембріонів до стінок матки жінки для подальшого розвитку. Отже, ці 3-4-денні „діти” гинуть, причому з волі/вини жінки, що носить у собі спіраль. ( Для об’єктивності потрібно відзначити, що ВМС мають також і хімічну дію, що деякою мірою запобігає тому щоб запліднення відбулося, але всім відомо, що дієвість хімічних контрацептивів не є навіть 70%-ю і основна дія ВМС – це викликати скорочення м’яз матки, щоб унеможливити прикріплення ембріона). І от така жінка може скільки завгодно переконувати всіх і себе, що вона ніколи не робила абортів... Але ж ні – виходить, вона позбавляла життя живих 3-4 денних ембріонів, і не раз, не двічі. А хтозна скільки за роки використання тієї спіралі.. Крім того, у випадку настання вагітності з ВМС (а я в житті таких жінок зустрічала особисто), жінка може її зберегти, хоча лікарі одразу рекомендують аборт. Але тоді плід, формуючись поряд із спіраллю, з великим відсотком вірогідності зростається з нею чи пошкоджується – і тоді вже неминучий „справжній” аборт на пізніх строках, за „показаннями”... І що тоді- жінка знову буде винна у всьому? Тоді як її бути – народити спотворену дитину і здати в дитбудинок для калік, або народити і її позбавлять згодом життя за пропозиціями KabMiner-a?

Повертаючись до проблеми. Особисто мені не зрозуміло, як при сучасному рівні медицини ще існують аборти на пізніх строках „для всіх бажаючих”? Це варварські пережитки минулого. Ті ж 12 тижнів – це ж скільки часу потрібно думати жінці і „тягнути” з прийняттям рішення?.. Я вважаю, що аборти на таких пізніх строках – безумовно злочинні. Чи злочинний аборт (вакуум-аспірація) не на 12-му тижні, а на 4-му тижні вагітності? Певно що так ,безумовно. Але вже не в тій мірі. Чи злочинний аборт, що фактично відбувається при використанні ВМС? – певно що так, але вже не в такій мірі, як аспірація на 4-му тижні. Чим менший час минув після моменту зачаття, тим менш злочинним є аборт, і ви мусите це визнати.

Якщо ж ви цього не визнаєте, якщо ви твердите, що життя починається з моменту запліднення/злиття клітин і навмисне переривання його (ВМС-контрацепція) є таким же абортом/вбивством як і вакуум-аспірація на ранніх строках вагітності (про пізні строки взагалі не йде мова, однозначно! Повторююся: це жорстоко, та і просто злочинно при наявності методів для раннього переривання), то мусите з таким же осудом ставитися до тих жінок що користуються ВМС, як і до тих жінок, котрі перервали вагітність на ранніх строках за допомогою народних і ненародних методів (медикаментозний аборт, вакуум-аспірація тощо).
    І ті і інші вбивають ембріони на різних стадіях розвитку, тільки одні на дуже ранніх, а інші - на ранніх строках.

Отже, в такому випадку – ні ВМС як засобу контрацепції! Забороніть, будь ласка, разом з абортами на всіх без винятку строках і цей засіб запобігання.

12. zet

zet Дуже важлива персона

Умочко, до того часу вже буде інша проблема. Будуть умовляти завагітнити, бо не будуть зовсім "залітати".. :) Все повернеться "на круги свої". Тобто спочатку, будь ласка, дайте мамі матеріальну й моральну можливість справитися з цим, а потім діждетесь лялечку.
    Більше ж всього мене доконала пропозиція винищувати неповноціних діточок.

13. Степаныч

В принципі правильно!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чоловік - перший, хто відповідає за аборт. Ніхто не хоче скидати вину на жінку.

15. KabMiner

1)Втрату ліцензії не можна порівняти з відсидкою в тюрмі впродовж 6-10 років, чи не так? Однією з причин неефективності заборони абортів є слабкі покарання за порушення такої заборони. Прирівняння аборту до вбивства відразу ставить все на свої місця.
    2) Ви задали правильне питання і дали правильну відповідь: чоловік який спонукає жінку до аборту є співучасником вбивства. В старому Кримінальному кодексі була Стаття 110. "Примушування жінки до вчинення аборту". В новому КК цієї статті вже немає. І це не дивно, адже якщо аборт не злочин, то як може бути злочином примушування до аборту? Ось такий у нас "прогрес". Правильным путём идём товарищи - на свалку истории!
    3) Робота психологів звичайно потрібна. Але ця робота ефективна там де жінка має можливість виховувати дитину. Якщо ж такої можливості (матеріальної, організаційної) немає, то скільки не говори, результат буде одним - аборт.

І я про те ж.
    1)Згоден.
    2)Було б смішно якби церква цим займалася.
    Це не я роблю, це факт.
    Сумно. Наскільки я знаю ВМС нічим добрим не є, завдає шкоду здоровю жінки (зокрема є однією з причин раку).
    1)Винна не тільки жінка але і лікарі які завдають шкоди її здоровю.
    2)Ні, потрібно не використовувати засобів які можуть завдати шкоду здоровю жінки.
    А от мені зрозуміло, тому, що це не варварські пережитки минулого, а варварство сучасної медицини орієнтованої на заробляння грошей (в минулому аборти були нечастим явищем).
    Я не сперечаюсь - Так і є, злочин.
    Звичайно, що не в тій мірі.
    Безумовно, але ви тут не відкрили Америки: в законодавстві загальноприйнятим є правило згідно з яким ступінь важкості злочину передбачає відповідну міру покарання. Приклад: вбивство з необрежності передбачає значно менше покарання аніж замовне вбивство.
    Визнаю, і ніколи з цим не сперечався. Але злочином аборт бути не перестає.
    А я ніколи і не підтримував ніяких методів здійснення аборту.
    Ми ж не сперечаємся про те які методи абортів повинні бути, а які ні. Вирішується концептуальне питання: Чи є аборт злочином аналогічним вбивству? так, чи ні?!

16. KabMiner

А не могли би привести приклади хоча б кількох моїх строчок в яких "сквозит презрение к женщине, как таковой, граничащее с ненавистью". Дуже хотів би їх прочитати, бо нічого такого я не писав!
    И тут Остапа понесло...дети Гитлера, обслуживание солдат...
    При чому тут це? Чи ви вважаєте всіх дітей, які виховуються в дитбудинках дітьми Кучми, Ющенка, Буша, Маргарет Тетчер і т.д.?!:eek:
    І коли ж то настануть такі часи? Чи не тоді коли й настання комунізму?
    Не смішіть людей! В капіталістичному суспільстві, в якому нам доводиться жити, народження і турбота про дітей - індивідуальна справа сімї і родини.
    А мене більше всього доконала пропозиція продовжувати винищувати ПОВНОЦІННИХ діточок. хоча й неповноцінних по людськи жаль.

17. zet

zet Дуже важлива персона

Кабмінер, "Остапа не понесло", то виводи з ваших постів і тільки з ваших...

18. Mariya

Mariya Well-Known Member

Взагалі, КабМінере, Ваша ідея потребує розвитку. Багато людей стають неповносправними протягом життя (хвороба, травма), давайте і таких людей вбивати. І всіх хто старший 65 років так само. А не хочуть добровільно позволити себе вбити - позбавляти пільг. А ще можна тих жінок, які народили хворих дітей стерилізувати, щоб не псували чистоту нації. :ireful1:

19. zet

zet Дуже важлива персона

А чоловіків з ущербним сім'ям каструвати, щоб не псували людську популяцію своїм втручанням у процес розвитку людства... :D :D :p

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тиш цікава думка, нє?

а де твій аватар? :)