Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я також проти абортів. У три тижні плід має вже сформовані пальчики...Не кажучи вже про п'ятимісячний плід! Знаю кілька випадків, коли жінки робили аборт, і ніби все нормально, продовжували жити, забували, але все має властивість повертатися. І тоді вже страждають або самі жінки, через хвороби і нещастя, або ще гірше, щось погане трапляється з їхніми дітьми, рідними...Звичайно, можна знайти причину в іншому, але все-таки..нічого просто так не робиться, все дається по заслугам.
    А було таке, що на другому курсі дівчина-відмінниця завагітніла. Дитину не хотіла страшенно, батьки змушували робити аборт, але все-таки наважилася народити. Дівчинку. Через півтора року ще одну дитину - хлопчика. Тепер вона приходить з малими карапузами в універ - така худенька...але щаслива! Дівчинка вже знає пів алфавіту, а хлопчик вже сам сидить! Чи не в цьому щастя? І вона ще встигає вчитися! Хоче вступати до аспірантури! Словом, як у фільмі "Москва сльозам не вірить". Жінки - дуже сильні, часто навіть сильніші за чоловіків! Потрібно пам'ятати про це!;)

• Подобається Подобається x 7
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Мені, наприклад такого запитання не ставили.

І про заробіток не можу погодитись. На веденні вагітної і на пологах можуть заробити знааааачно більше ніж на абортах.

3. Зануда

Зануда така зануда

Відколи жіночі консультації заробляють на пологах? І багато знаєте вагітних, які напротязі всього спостереження кожних два тижні носять дільничній круглі суми?
    Навіть у пологових абортами займаються інші лікарі, а не ті що приймають пологи. То різні відділення.

• Подобається Подобається x 3
  4. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

користуватися засобами контрацепції, а якщо і то не допомогло, то відповідати за свої досить дорослі вчинки. Аборт робити-то є слабість, страх і недорослість... Перепрошую , але щоб спати разом, то в нас швидко виростають дітки, а як народити, то неготові, замолоді, не мають грошей...
    І стають вбивцями...

• Подобається Подобається x 6
  5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Будемо сперичатись про заробітки лікарів? Цікавий напрямок дискусії:)
    Я це казала?! ЖК заробляють на ведені вагітних, зокрема аналізи.
    Знаю. Залежить, що ви називаєте "круглою сумою". Але з пустими руками не йдуть. І лікарі то знають чудово. Вагітна - то стабільний заробіток + процент з пологів (якщо дільнича порекомендувала лікаря - а так, переважно, і буває).
    Про те, що у пологових є абортивні виддвлення я не знала. Ви певні?
    Але знаю, що будь-який лікар гінеколог при потребі робить аборт. Це частина його професійного обов"язку. Нема окремих лікарів тільки для абортів.
    І кожен гінеколог знає, що на вагітній заробить більше.

6. Зануда

Зануда така зануда

Не відділення. Лікарі.

Той, що має совість, а не касовий апарат - не зробить.

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Занудо, визначтеся ;). У попередньму дописі ви писали, що то різні відділення.
    То ви собі так думаєте. Виконання абортів - це один із професійних обов"язків лікаря. І ті, хто обирає цю професію в курсі.
    Я знаю випадок, коли через це лікар змінив спеціалізацію. Бо знайти місце праці, де б не доводильсь виконувати цю процедуру - дуже складно. Це частина професії.

Так ви погоджуєтесь, що на вагітній можна більше заробити?

8. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

не правда! Я знаю лікарів, які просто відмовилися робити аборти!!! Значить мають на це право!? Якщо лдюина хоче жити в спокої і душевній злагоді, то не зможе зчиняти таке вбивство, а хто просто думає про зароблення грошей-роблять, але думаю в житті від того страждають дуже...

• Подобається Подобається x 2
  9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Розкажіть, будь ласка, детальніше.

10. Зануда

Зануда така зануда

Ну якщо вже так принципово і ви ніби того не знаєте, то можу поділитись інформацією:акушерсько-гінекологічне; обсерваційне; відділення патології вагітних; оперативна гінекологія; консервативна гінекологія. Так от я думаю, що гінекологи з патології аботами не займаються.
    А мушу? :)

У нашій державі відмова виконання аборту законом не карається і лікар за таке до відповідальності не притягується. Тому, може відмовитись.

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я дійсно не знаю які є відділення. Але думаю, що абортивного нема.
    Але я точно знаю, що гінекологи з оперативної гінекології приймають роди (за домовленністю) і роблять аборти. Ті самі.

Хотілось би знати вашу думку :dntknw:. Бо ви почали тематику грошей і заробітків.

Є т.з. посадова інструкція, в якій вказані обов"язки лікаря. Якщо у посадовій інструкції вказано, що до обов"язків лікаря входить робити аборти - то він зобов"язаний і відмовлятись не має права.

Можуть бути домовленності на рівні колег (що один підмінить іншого). Але не офіційно.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Нато, не почула відповіді на своє запитання.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

То нове щось?:crazy:Лікар має рятувати життя, а не забирати!

13. Зануда

Зануда така зануда

Аборти роблять, оперують, але не приймають роди.

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

Я свою думку вже неодноразово висловила. Вагітні на обліку в ЖК не є основною статтею доходів тамтейших гінекологів. Віддячують переважно при отриманні обмінної картки. Якщо хтось платить за аналізи (офіційні чи ні) робить це лаборантам, а не дільничним. А взагалі тема про аборти. І лікарі роблять їх через гроші, а не тому, що вони такі альтруїсти і хочуть врятувати людство від перенаселення.

14. zet

zet Дуже важлива персона

Уже зарекалась сюда заглядывать, но не судьба... В СССР аборты были бесплатными, но их делали гораздо чаще, чем сегодня, т.к. других методов контрацепции почти не предлагалось, а рожать детей столько, сколько женщина в состоянии вообще забереметь было не по карману, не по здоровью...
    Аборт - это не панацея, но решать имеет право только сама женщина...

15. Зануда

Зануда така зануда

Через низьку поінформованість населення в основному. Роки два тому одна старша жіночка, яка вже має внуків сказала мені, що якби знала те, що знає зараз, то ніколи б не зробила аборт. Не через релігійні переконання, а тому, що це вже сформована фізіологічно людина, в якої б"ється серце.

Прикро в основному за те, що у критичний момент жінці потрібне не стільки право зробити аборт і право прийняти таке рішення, а підтримка і свідомість альтернативи.
    Тому все ж краще запобігати, ніж позбуватись.

16. zet

zet Дуже важлива персона

Вы сегодня даже не представляете насколько неизмеримо больше возможность предохранения. Я помню еще в 80-х училась в Харькове и подруге сестра прислала всевозможные таблетки (она жила за границей), посоветовав обратиться к врачу, чтобы индивидуально подобрали что подходит, а что нет...Так у врача от этого изобилия глаза на лоб вылезли..Она только и смогла из себя выдавить: "но у вас же есть, вот и пользуйтесь.."..
    А ведь это были уже 80-ые, а что говорить о более раннем времени..
    Вы просто не понимаете, насколько эти вопросы не были приоритетными для государства... Больше занимали вопросы приоритета в космосе...Кстати, точно также как и подгузники мы не так давно узнали, а они в мире существуют с 60-х еще..

• Подобається Подобається x 1
  17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви вважаєте, що я повинна відповідати, цитуючи ваш "стьоб". Почитайте уважно, ви знайдете відповідь у інших моїх дописах.

То, далеко не нове. Це певний парадокс професії. І це є предметом жвавих обговорень у колах лікарів. Але кожен з них мусить сам шукати вихід: або домовленість із колегами і адміністрацією, або робота у приватній клініці, яка не надає послуги абортів.
    А от я маю особисту іншу інформацію.
    У мене приймала пологи лікар оперативної гінекології (бо вона знайома дільничої). Через певний час я дізналась від моєї знайомої, що дільнича скерувала її на аборт до тої ж самої лікарки......
    +100

На чому тоді вони можуть більше заробити. Врахуйте, що лаборанти завжди віддають процент лікарю з кожної пацієнтки ;)

Хто казав про альтруїзм??!!
    Лікарі роблять аборти - бо це частина їх професійної діяльності.
    Що це за пристрасть - перекладати відповідальність на лікарів за те, за що вони не відповідальні.
    Рішення про аборт приймають батьки, а не лікарі.

Останнє редагування: 26 січ 2010
  18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Псевдолікарі що роблять аборти, псевдобатьки що свідомо віддають своїх ще не народжених дітей на заклання - всі вони теж будуть знищені і не буде їм місця ні в чому. Ніхто з них не спасеться.

19. eLuna

eLuna Member

Взагалі не розумію до чого тут чоловіки? у 80% випадків це ви причина абортів...навіть якщо це подружня пара.

• Подобається Подобається x 1
  20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну то воно ж так, але остаточне рішення все таки за жінкою.

а де твій аватар? :)