Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

женщина сама должна решить, хотя аборт безусловно зло, но как всегда есть много факторов оправдывающих его хоть в какой то мере ....

2. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Ну всяке буває!

3. eLuna

eLuna Member

Коли жінка всетаки обрала народжувати то вона готова до труднощів. Але коли вона розуміє що не в змозі з ними справитисьі не хоче собачого життя для дитини вона обирає аборт. І так...вона знає що може поплатитись безпліддям...все має свою ціну. І ці всі ваші протести на рахунок абортів можна почути тільки від людей які не стиколися з проблемами у тому плані, радійте що доля вас не поставила перед таким рішенням.

• Подобається Подобається x 1
  4. Якщо ви подумали, що я когось засуджувала, то помиляєтеся. Я висловлювала своє ставлення до проблеми взагалі. Сама б ніколи аборт не зробила. Мені навіть тварину образити шкода, а людину вбити - це взагалі. Я вважаю, що людина є людиною з моменту зачаття, і тому вбивство ненародженого і народженого - це однаково злочини, чим би вони не виправдовувалися.

• Подобається Подобається x 4
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Думати треба було раніше...

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Навіть якщо жінка так і зробить, тобто народить дитину з думкою про те, щоб потім її віддати в дит. будинок, то думаю, що потім більшість жінок не зможе цього зробити, тому залишать дитину собі. І ціле життя будуть ненавидіти свого кривдника, про якого ця дитина буде нагадувати. І за всі проблеми буде відіграватись на небажаній дитині, гнобити її, бити. Що з цього буде доброго? Життя не буде ні в матері, ні в дитина, яка в свою чергу материнську злість перенесе на суспільство. Це буде дитина з хворою психікою, схильна на такі самі вчинки, як і її "татусь". То чи це дійсно оптимальний варіант для жінки?

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

вбивство то є вбивство і його не можна нічим виправдати.

І чим тоді жертва, що зробить аборт краща за маніяка?

• Подобається Подобається x 2
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Таким самим чином можна засуджувати жертв, які рятуючи своє життя, вбивають нападників. Тоді теж стають вбивцями, по Вашій логіці, не кращими, від своїх нападників. То їх теж треба засуджувати? На їх місці Ви б нічого не робили, щоб захистити своє життя, бо не хотіли б бути вбивцею? Навряд. Тому цей аргумент зовсім не вагомий.
    Якщо дійсно хочете переконати жінок не йти на аборт, то маєте придумати важливіші аргументи. Розумію, що у Вас є своя думка, але погодьтесь, що вона є далеко не об'єктивна, адже Ви навіть ніколи не дізнаєтесь як це носити дитину, а тим бльіше - як це носити небажану дитину.
    Після згвалтування в жінок і так психіка пошкоджена, і аборт в їх ситуації - це не найгірше, що вони б могли зробити.

9. якщо людина не була в тій чи іншій ситуацтії, не означає, що вона не має права мати власну думку з того чи ін. приводу.

я своє ставлення до абортів висловила вище, і вважаю, що замість адвокаціі абортів, суспільство повинно пропагувати мораль. аборт - це вбивство, як його не виправдовуйте

• Подобається Подобається x 7
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я і не заперечувала цього.
    А от з цим погоджуюсь на всі 100%. І починати треба зі шкіл, де насправді мало що пояснюється дітям. Бо лекції психолога чи сексопатолога сприймаються на хіхі. А має проводитись діалог з дітьми, щоб діти не встидались запитувати про сексуальне життя, щоб дізнавались реальний стан речей від фахівців, а не від подружок. І батьки мають проводити такі бесіди, а не тупо забороняти займатись сексом, погрожуючи "якщо залежиш, то вижену з дому!". Бо тоді дівчаток ще більше тягне на подвиги, а в результаті роблять аборт "щоб батьки не сварили".

• Подобається Подобається x 5
  11. eLuna

eLuna Member

Китаї понад 4600 років тому. Є свідчення, що древні жителі Австралії розривали плодові оболонки, щоб викликати викидень. А жінки Східної Африки викликали аборт за допомогою спеціальних дерев'яних паличок. Деякі лікарі давнину підходили до питання зважено і допускали аборт тільки в тих випадках, коли пологи загрожували небезпекою матері або дитині. Особливо аборти були поширені в еллінську епоху і під час Римської імперії. У ті часи використовували для переривання вагітності препарати ріжків, які не завжди викликали викидень, але викликали виражені побічні ефекти. Смертельні результати при абортах були не рідкістю. Ставлення до аборту завжди було суперечливим. Жінка або лікар, який провів аборт могли переслідуватися за законом. В 200 році н.е. аборти каралися вигнанням і каторжними роботами в рудниках. У той же час, Платон не вважав аборт неприпустимим засобом, а Аристотель просто-таки рекомендував його для обмеження занадто великий народжуваності. Римське ж право карати виробництво штучного аборту. Але це стосувалося тільки подружжя. Якщо ж аборт робили незаміжні жінки - на це не звертали жодної уваги.

Останнє редагування: 24 січ 2010
  12. Римська імперія - епоха воєн, оргій і розпусти, де інцест вважався звичною справою.

Зрозуміло, що ми не винайшли аборт, але його доступність дозволяє деяким легковажити і приймати це за процедуру не більш важливу, ніж виривання зуба

• Подобається Подобається x 5
  13. eLuna

eLuna Member

З абортом боролись ще з тих часів як тільки його винайшли! І як ви думаєте? Чому його досі не викорінили? Та можливо тому що він дійсно необхідний? Аборт практикувався навіть тоді коли за таке переслідували і ув*язнювали.
    Більшість видатних людей, які зробили великий крок у науці та досягненнях вони не були віруючими тому саме відкинувши мораль та стереотипи нав*язані церквою вони змогли зробити якесь відкриття. Раніше релігія забороняла розвиватись медецині...можливо ви тоді взагалом від медецини відмовитесь? Ваша релігія ж проти медецини, то чому ви користуєтесь її послугами? Чи не здається вам що релігія яка лукавить та підлаштовується під сучасність є фальшива? А сама така зарає і являється ваша релігія. Так! Мораль необхідна, але тверезе мислення також. Не можна плутати духовний світ з суворою реальністю...

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

Доречі навіть ваша церква практикувала насилля та вбивство у свої часи

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

Моя начальниця, жінка, любить говорити: „Якщо Бог допоміг жінці народити, то Він поможе її і виховати дитину”.

15. а де в моїх постах Ви, eLuna, прочитали про релігію і церкву?
    ага, вбивці існували ще з ВС, і ми ніяк їх не викорінили, то давате говорити, що це комусь потрібно і не будемо їх засуджувати :dntknw:
    а про хрестові походи і ін. створіть тему і обговорюйте, якщо цікаво

16. eLuna

eLuna Member

Я дуже перепрошую що зараз наведу такий приклад.
    Ось дивіться...як ви б вчинили якби ваша дочка завагітніла ще не маючи 14 років від маньяка?

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

Ви б і далі були проти аборту?

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо жінки мають можливість народити і виховати дитину, то не розумію, чому вони роблять аборт тільки тому, що "вже і так мають двоє дітей" чи "нема грошей на ще одну дитину". І не розумію подружжя, які так само йдуть на аборт, коли ще "не доробились", або живуть з батьками і "не мають місця".. В таких випадках то дійсно невиправдано робити аборт. Тим більше зараз в Україні дають матеріальну допомогу..

• Подобається Подобається x 3
  18. ну, і порівняйте к-кть абортів, що робиться, до к-кті абортів вагітності від маніяків.
    Я проти абортів. мій жттєвий досвід начив мене, що те, що ти сприймаєш, як безвихідь у даний момент, сприймається по-іншому з плином часу і ніщо не є більшою і безповоротною трагедією, як смерть близької людини

• Подобається Подобається x 4
  19. eLuna

eLuna Member

ви так і не відповіли на питання

20. мені здалось, що відповіла :dntknw:

а де твій аватар? :)