Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Читайте статистику, будь ласка.
    Якщо прийняти медичні покази як беззаперечне "рятування здоров'я жінки", то значить Ви не проти абортів за медичними показами. Але ще інколи мова може йти про якісь виняткові обставини в житті нормальної жінки (а не про тотальну безвідповідальність), скажімо - фантазую - старанно запобігалася, але метод раз на 10 років не спрацював, при цьому: залишилася сама-одна без підтримки, без чоловіка поряд, має вже 2-3 дітей і не в стані примостити на існуючій житловій площі четверту дитину, мусить доглядати матір-батька інвалідів і малу дитину жінка "не потягне" тощо. Я вже не кажу про право жінки перервати вагітність якщо діагностується хвороба Дауна чи інші серйозні порушення.
    Крім того.. жінку варто попередити про можливість раку. Так само як і курця. А вибір нехай кожен робить за себе. Особисто я би обрала коротше власне життя, аніж приректи дитя на сирітство у дитбудинку, якщо б мене "приперли до стіни" з відповіддю.
    Тому наполягаю, що проблема - не у здоров'ї жінки. Насильно ще ніхто нікому здоров'я не зберігав (вирубуючи виноградники щоб не впивалися вина багато і забороняючи аборти щоб їх не робили).
    Тут можна і треба говорити лише про власний вибір жінки, про моральні, духовні причини її рішення не іти на аборт, якщо в неї є обидва варіанти.

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

tslezinska, Ви демонструєте просто феноменальну здібність все звалити до купи. В тому числі відверто неправдиву інформацію.

Ну, по-перше, зябра і хвіст у людського зародка є. Нічого поганого в цьому не бачу. Так само як не бачу причин згадувати то в контексті абортів.

По-друге, не правда, що у більшості викиднів винні жінки. Кожна 5 вагітність переривається через генетичні причини. В тому ніхто не винен. А ще є вроджені гінекологічні причини, гормональні іт.д.

Не треба розкидатись звинуваченнями.

• Подобається Подобається x 1
  3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

nata-k, перехід на особистості в ході дискусії не дуже схвалюється на форумах. Якщо ми тут говоримо про аборти, то давайте висловлювати свої думки, хто "проти", хто "за", а не створювати суцільний перехід на особистості (з Вашого боку).
    І ще, nata-k, можливо Ви помітили своє феноменальне маніпулювання словами та уникнення відповідей на прямі запитання, що стосуються теми абортів? :) Бо інші помітили. Наприклад, на пряме запитання "хто":
    Ви даєте таку оригінальну відповідь:
    А потім кажете:
    На конкретне запитання:
    Ви говорите про нерівність у можливостях:
    Така нерівність і так зрозуміла, а от нерівності у правах просто не існує, тому Вам і важко було відповісти, а визнати, вочевидь, що Ви щось не те написали, мабуть, не можете.
    І не раз Ви кажете, що аборт - це особиста справа. Такі Ваші слова:
    А потім чомусь так "механічно" переводите стрілки на Рибку (взагалі не зрозуміло чому):
    Тема абортів важлива та актуальна в суспільстві і її варто обговорювати. Але не робити з дискусії одну маніпуляцію словами, бо (скажу Вашими словами):

• Подобається Подобається x 5
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

pukhnastyk, якщо я відповідаю на допис конкретної людини, то я дозволяю собі вжити її нік. Однак це не є "преходом на особистості".
    Саме тому більшість моїх фраз є просто висловленням моїх думок.

Ви ж в останньому дописі (і не тільки в останньому) дозволили собі якраз те, в чому звинуватили мене. При чому у досить агресивній формі.

Якщо ваші думки не збігаються з моїми - то не страшно. Так буває :).
    Якщо ви не можете зрозуміти мою думку, то теж не страшно. Але повторювати те саме 10 разів я не буду.

Дякую за дискусію.

5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

То зовсім не страшно - кожен має свою думку і вона має право на існування.:)
    Аналогічно - я теж не збираюсь "йти по колу".
    Продовжувати з Вами дискусію про аборти наміру не маю, але дописувати в темі буду і надалі.

• Подобається Подобається x 3
  6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Знаєте, тут справа радше в тому, що в Україні не вміють і не хочуть дотримуватися законів. Ну чому, наприклад, в Німеччині люди дуже законослухняні, а у нас закони, таке враження, що просто для галочки? Там якщо щось забороняється, то люди чітко усвідомлюють, що НЕ МОЖНА. А у нас наразі навіть якщо законодавчо заборонити, все рівно ще довго доведеться боротися, щоб люди почали закони виконувати...

• Подобається Подобається x 8
  7. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

І в цьому також

8. tslezinska

Знаєте, таких діток дуже мало беруть наші ж співгромадяни, але більшою мірою їх всиновлюють іноземці і викладають чималі гроші, аби підняти цих діток на ноги...
    А взагалі дуже сумна тенденція вимальовується...в людях так говорить егоїзм, всі так бояться інвалідів, так бояться стикнутися з такою відповідальністю-доглядати інваліда...
    Чим більше жінок роблять аборти, тим більший відсоток жінок, які вже не зможуть мати дітей. Але з часом практично люба жінка схоче мати дитину, отже потім в цих жінок не залишатиметься іншого шансу, як всиновити дитину або зробити ЕКО. Але оскільки ЕКО-процедура довга і дорога, та й гарантія успіху не така вже й висока, то всиновлення залишається кращим варіантом.

9. tslezinska

Хочу трошки розрядити обстановку в темі...Невеличке оголошення, яке стосується львів"ян:
    Кожного 4-го четверга місяця (починаючи від 22 жовтня 2009 року) в храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) після вечірньої літургії (орієнтовно 18:30-18:45) проводитимуться відкриті зустрічі, де кожен зможе отримати відповіді на питання, що стосуються
    - сенсу життя
    - людської гідності, статевості, плідності
    - любові та сексу
    - вірності та сімейних цінностей
    - контрацепції та МРП (методи розпізнавання плідності)
    - самотності, щастя, кохання
    - чистоти та незайманості
    - прощення
    - шлюбу
    - аборту
    Запрошуються усі, хто бажає висловити свою думку та готовий почути інших.

• Подобається Подобається x 4
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ой, не треба лукавити - спитайте будь-яку жінку чи вона б хотіла мати здорову дитину чи інваліда. І звісно ми всі егоїсти, бо не хочемо клопотів. Що в цьому поганого? Не хочу порівнювати дітей з продуктами чи речами, але ми постійно собі вибираємо краще. То що - прояв егоїзму?
    Чомусь всі так говорять, ніби якщо жінка зробила аборт, то вже більше не зможе мати дітей. Повторюсь. Я особисто знаю дуже близько 3 жінок, які робили аборт. В однієї з них після аборту народилась здорова дитина, в другої народилось вже двоє діток, третя буде родити на днях. І ще особисто знаю дівчину, яка є безплідна. Вона ніколи не робила абортів і не мала проблем по гінекології. Звісно, може то просто великий збіг обставин, але все ж..

11. tslezinska

Так.
    Я маю 2-х діток. Ви дітей ще не маєте. Але з будь-ким з нас в любий момент статися може всяке...І якби з моїми дітьми, не приведи Господи, щось сталося б, то невже б я від них відмовилась, невже викинула б, як непотрібну більше мені річ?
    Я вже казала, що дивуюся, чому онкохворих діток маленьких і не дуже всі так намагаються будь-яким коштом врятувати, а ненароджену дитину з якимись вадами всі готові вбити...Наведу приклад: 14-місячна дитина отримала серйозні опіки обличчя, вся шкіра перетворилася на суцільні рубці...Видовище не для слабонєрвних...Але батьки та знайомі просять всіх, кому небайдуже життя дитини, зібрати кошти на численні косметичні операції...Чому ж вони так стараються??? То в чому різниця між дитиною народженою та дитиною в лоні матері?
    Я не казала, що то 100% гарантія, але у певного відсотку жінок таки настає безпліддя. Поцікавтеся, скільки в Україні зараз подружніх пар, які з тих чи інших причин не можуть мати власних дітей (тут береться до уваги також і чоловіче безпліддя) - для них існує, як я казала, 2 шляхи: ЕКО або всиновлення. І щороку таких безплідних пар чомусь все більше, тому й попит на всиновлення почав зростати.
    Якби ще наша держава полегшила процедуру всиновлення для іноземців, а також забезпечувала хоч трошки краще наших людей, які беруть на виховання кількох дітей одразу (будинки сімейного типу), то кількість всиновлених дітей зростала б доволі стрімко.

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А до чого тут це? Мова йде про те, що якби Ви не мали дітей і не могли б мати, то чи б брати з дитбудинку хвору дитину чи здорову?
    А я не дивуюсь і вже пояснювала десь на попередніх сторінках. Та матір, яка хотіла дитину і народила її, буде боротись за неї всіма способами (самі знаєте, самі мама). А та жінка, яка завагітніла невідомо від кого, або була згвалтована, або хлопець її кинув тощо - вони не відчуваюсь спорідненості з дитиною, в них нема материнського відчуття. Бо якби було, вони б не робили аборт. Тому і йдуть на цей крок. І різниця не в дітях, як Ви порівнюєте, а в мамах, точніше - в їх відношеннях до дитини.
    Тоді б і кількість абортів зменшилась, жінки б не робила аборт з причини "тому що не маю грошей".

13. можна навести багото "за" на аборти... але, зверніть увагу на те, що то "за" - є не на користь людини, яка зародилась в лоні матері... А та людина не винна в тому, що у батьків "немає" грошей, чи мати з батьком мають проблеми у відносинах, чи батьки були п'яні і просто хотіли побавитись у секс... люди повинні мати більше відповідальності за свої вчинки і більше моральності. аборт - це вбивство, хоч як виправдуйте його. якщо ви дотримуєтесь іншої думки, то зробіть пошук на Google по зображеннях, наприклад "baby abortion". видовище не для людей з слабкими нервами

• Подобається Подобається x 6
  14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Якшо дитина ненормальна, то чому не робити аборт? Якшо вагітність результат згвалтування, то ЯК не робити аборт?

15. Тому.

ТАК. А чому ТРЕБА робити, по-вашому? Так дивно написали, їй-Богу, ніби дитина винна в тому, що матір зґвалтували.

• Подобається Подобається x 3
  16. що значить "ненормальна" і хто це визначає? Лікарі? УЗД? а Вам доводилось чути про помилки лікарів? А Вам доводилось чути про випадки, коли на УЗД кажуть, що у "вас хлопчик", а потім виявилось, що то дівчинка? А Ви чули про випадки, коли вони кажуть "будем робити кесерів розтин", а потім виявляється, що в ньому нема необхідності? а, коли жінці кажуть, що вона вагітна, а насправді в неї там пухлина?...

а, якщо і вдійсності, людина має фізичну ваду, то вона не має права на життя? А Ви чули про безруких художників? сліпих музикантів? безногих спортсменів? Stephen Hawking -а -паралізованого науковця?

згвалтована? дУже шкода. моральна травма є дуже велика. але зародженна людина в тому немає вини. Ви хочете вбити її, бо вона буде нагадуванням??? Може стати так, що її присутність у житті матері зробить життя матері вартим жити... а, якщо - ні, то є сім'ї, які б хотіли всиновити дитину...

можна шукати собі виправдання на підтримку аборту, але це тільки, щоб заспокоїти свою совість. вбивство - є вбивство...

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

А зробити аміно? Я би не хотіла жити з вадою, а людей з псіхічними вадами... вони люди?

Вартім життя? Ага, тому іх вбивали матері-боснійки, якім вчасно не зробили аборт. Часто з собою і з дітьми, народженними до того.

18. І що, це нормально?

19. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Що означає "нормально" в такому випадку? Майже нема матерей, які б пережили таке без того, щоб зненавидити дитину, а то і всіх своїх дітей. Факт з псіхіатрії.

20. Аборт теж може спричинити психічні проблеми. Теж факт.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)