Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Яких конкретних людей? Назвіть імена.

Нато, не забувайте, що жертвою аборту ви (і інші) теж могли стати, як це не цинічно звучить.

Якщо людина сама просить про смерть - то так.

Таких випадків небагато порівняно з основною масою абортів. Це не впливає на населення країни загалом. І якби робили аборти лише за медичними показаннями, а здорових дітей залишали, то це уже би був ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПРОГРЕС, прогрес моральності, прогрес росту населення, яке у нас катастрофічно зменшується. Це уже б було дуже добре. Ми зайшли далеко від основної теми, а вона стосувалася аборту взагалі, а не окремих складних випадків, яких порівняно небагато. Тож пропоную продовжувати обговорення в цьому руслі, а тему про інвалідів закрити.

Модератори, ще раз прошу, чи можна відкрити опитування? Дякую.

• Подобається Подобається x 2
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Імен, нащастя, ніхто не називав. Але явище аборт - не абстрактне.

Нічого цинічного в цьому не бачу :).
    Як я уже казала, наша поява на світ безправна. Нам не дають вибору. Може якби мене запитали, я б відмовилась..... Але не питають нікого.

Олю, заборона абортів не збільшить кількість населення (збільшення кількості покинутих дітей - не думаю що варто враховувати).

А до варіантів опитування я б додала ще один - Особиста справа кожного.

• Подобається Подобається x 1
  3. А я й не виступала за заборону. Я виступала лише за виховання.

А навіщо? Кожен голосує за себе (якщо це жінка), за те, як би вчинила саме я. Ми ж не будемо вказувати іншим, що робити. Звичайно, якщо я правильно зрозуміла суть питання.

4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Невже? Лише за виховання? ;)

Саме той варіант, що я запропонувала і є мені найближчім. Я знаю, що поки не потрапиш у певну ситуацію - не знаєш точно як саме відреагуєш.

І от що цікаво, Олю. Ви (і багато хто ще) вважаєте аборт виключно справою жінки. Особливо чітко це в вашому останньому дописі прописано.

І це сумно. Бо це також вплив (а точніше вже вияв) суспільної свідомості.

5. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=550199&postcount=1612

Виключно жінки? Ні, я так не вважаю, але все ж ця проблема до жінок є ближчою, ніж до чоловіків. Здебільшого жінка приймає кінцеве рішення.

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Благородна ідея. А ви не пробували рахувати скільки років знадобиться, щоб такими методами зменшити кількість абортів.

Яким мають бути запити і можливості в суспільстві, щоб діяла норма закону, наприклад, що лікар немає права зробити аборт жінці без дозволу її чоловіка (є і такі випадки).
    Або, щоб лікар був зобов’язаний проінформувати жінку про можливі ускладнення і негативні наслідки.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Цю цифру я взяла з одного документального телевізійного фільму про розвиток акушерства. Не забувайте, що середня кількість дітей в ті роки була не 1-3 як тепер, а - 4-6 (не рахуючи тих що не доживали до 3 років).
    В неті чіткої вирахуваної статистики не знайшла. Лише смертність в пологах за рік по Росії.
    Так в 1913 году на всей территории огромной страны насчитывалось девять детских консультаций и всего лишь 6824 койки в родильных домах. По статистике в процессе родов –в основном, от сепсиса и разрывов матки –ежегодно умирало более 30 000 женщин. Чрезвычайно высокой была также смертность среди детей первого года жизни: на 1000 родившихся умирало в среднем 273 ребенка. Согласно официальным данным начала XX века, лишь 50 процентов жительниц Москвы имели возможность получения профессиональной медицинской помощи при родах в стационаре, а в целом по стране этот процент составлял всего лишь 5,2 процента –для жительниц городов и 1,2 процента –в сельской местности.
    http://www.magichild.ru/Books/Rodit/history.html
    І ще, але не певна що заслуговує довіри:
    В 1854 г. Флоренс Найтингел одной из первых заговорила о том, что чистота и свежий воздух крайне необходимы для лечебниц. За этим начали внимательно следить во времена Крымской войны....
    ...но все равно процент смертности у рожениц был еще весьма велик - 12-15% потенциально нормальных родов. Это означало, что от послеродового сепсиса умирала каждая восьмая совершенно здоровая женщина!
    http://peld.ru/vlijanija/poslednee_stoletie.html

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ніяка нормальна жінка, у якої нормальні стосунки з чоловіком, не зробить потайки від нього аборт. Як правило, це вистраждане рішення для обох, якщо ні звідки допомоги їм чекати не доводиться, якщо двоє дітей ледь вміщаються на одному з диванів однокімнатної квартири, в якій ще мешкають батьки-пенсіонери надодачу..
    Чому Ви (наївно) гадаєте що чоловіки нічого не знають.. та знають вони все у 99% випадків! їх першими інформують розгублені незаміжні подружки або дружини. І якщо вони "втікають", заявляють що одружуватися не збираються тощо, то тим самим примушують подружку вибирати: "перекласти" весь тягар обов'язків по догляду за дитиною на своїх батьків, які тому "дуже раді" (бо жінка не може сама собі працювати щоб винаймати житло і сама собі ту дитину ростити, і все сама.. то фантастика), чи зробити аборт.
    А щодо інформації лікаря, то інформують. Всі стіни в жк обвішані плакатами, і лікарі все розповідають.

9. Arthur

Arthur Well-Known Member

Але такі випадки є. Таке було в знайомої моєї жінки. Знайома абсолютно нормальна, як і її стосунки з чоловіком теж. Вона не хотіла другу дитину, а чоловік дуже хотів, і знаючи це вона все одно зробила аборт. Через деякий час зрозуміла, що була не права, зрозуміла, що причини по яким вона зробила аборт повністю надумані. Зараз в них все ж таки народилась друга дитина і все добре.
    Я нічого наївно не думаю, я написав історію яку знаю. Я не писав, що чоловіки ніколи нічого не знають. Я написав просто приклад, ситуації можуть бути різними.

• Подобається Подобається x 3
  10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Тоді перепрошую. Слово "наївно" забираю назад. :) Звісно, випадки бувають. Але їх не переважна більшість.
    Не заперечую, що якби вона дозволу від чоловіка в тій ситуації не отримала, то аборту б не було, мусила б змиритися з появою дитини. Правда.. не одне і те саме - примус чоловіка (і як швидно після цього відновляться нормальні стосунки з ним, і як швидко мине в неї відчуття спртиву до життя в ній, яке розвивається помимо її небажання, і як потім ця небажаність позначиться на підсвідомості дитини що народиться), і інша річ - власне свідоме рішення і бажання, але то вже психологічні нюанси.

11. Arthur

Arthur Well-Known Member

А це взагалі окрема тема. Дійсно, якщо мама під час вагітності думала про аборт або просто «недуже» хотіла народжувати дитину (або дуже хотіла дівчинку, а взнала, що буде N-ий хлопчик :) ). Це все може негативно вплинути на підсвідомість, дитина може потім почувати себе не потрібною в сім’ї, або може бути щось інше.

12. Не знаю щодо свідомості, але все це залежить від ставлення батьків до дитини. Якщо з небажаною дитиною будуть поводитися так, як із довгоочікуваною, думаю, дитина нічого не відчує.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Відкрито. Нема за що.

По темі. Так як більшість з нас особисто не стикались з таким вибором, ми говоримо про інших. Питання до тих, хто проти аборту навіть тоді, коли відомо, що плід не розвинеться нормально. Кажете, що краще нехай народить і віддасть в дитячий будинок. Питання: якби ви брали дитину з дитбудинку, ви б взяли інваліда? Сумніваюсь, швидше за все ви б вибрали здорову дитину.

І ще давайте подумаємо глобально. От по статистиці в Україні в середньому кожна друга вагітна жінка робить аборт. Кажете - та нехай краще вродить і віддасть в дитбудинок. Цікаво, що б робила держава з тими дітьми? Щоденно В Україні роблять понад 700 абортів. В рік це понад 200.000. Куди б вони дівались? Самі знаєте як в нашій державі з соціальною і медичною опікою. Чи треба було б тоді жінкам в нагрузку роздавати тих дітей? Як ви собі то уявляєте?
    Україні це невигідно, тому і аборти ніхто забороняти не буде.

14. А чому ви думаєте, що як народить то ОБОВ'ЯЗКОВО віддасть у дитбудинок?

А яка ситуація в тих країнах, де аборти частково обмежені чи заборонені? Там дійсно переповнені дитбудинки?

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну може в деяких випадках жінки одумаються. Але якщо роблять аборт, то не хочуть дітей. Навіть якщо і народять і залишать, то не будуть над ними нормально піклуватись.
    Не знаю. Але чого рівняти Україну до країн, де медицина безплатна і дитбудинки добре фінансуються? В Польщі он навіть є жінки і цілі родини, які беруть на виховання дітей і для цього їм надають спеціальну квартиру і виділяють кошти на утримання дітей. І лікування дітей оплачується державою, а скільки в нас дітей вмирає через брак коштів у батьків? Україна не може навіть народжених дітей утримати.. (це я про 180 грн місячної допомоги на дитину)

16. night

night Well-Known Member

Якщо це не бажана дитина то віддають або ще гірше кидають десь на вулиці чи підїзді.
    Там люди міють думати перед тим ніж щось робити. Це в нас контрацепція не в моді і все базується на "авось пронесе" тому і статистика така сумна. Плюс державна підтримка матерям одиночкам дуже мала.

17. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Якось так двояко пишете, nata-k:
    І відповідь на питання чому люди народжуються різними у правах можна почути? Дякую.
    Не хвилюйтесь, в Україні всиновлення дитини - справа добровільна, а не примусова.
    Тому Вам ніхто дітей "в нагрузку" давати не буде.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я не хвилююсь, а лише питаю як би держава розв'язала проблему такої маси немовлят.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я вже декілька разів уточнила цю свою думку :).

Нерівними, швидше, у можливостях. Хтось народився дитиною президента чи олігарха, а хтось дитиною наркомана чи алкоголіка. Чи однакові можливості у цих новонароджених?
    І не тільки можливості. Де- факто, права у них також різні, хоча де-юре онакові.

І сам факт народження безправний. Нас не запитують чи хочемо ми народитись, чи ні....
    Так вже є.

• Подобається Подобається x 4
  20. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Наявність шкоди для здоров"я жінки треба доводити хоча б тому, що переважно жінка йде на аборт з егоїстичних міркувань, щоб вберегти СВОЄ тіло, СВОЄ становище в суспільстві, СВОЮ кар"єру тощо. А без здоров"я того всього не буде...Тут вже писали про те, що аборт на ранніх термінах не призводить до сильних гормональних порушень. Хочу з цим посперечатися. Як відомо, у багатьох жінок настання вагітності ознаменовується больовими відчуттями у грудях, тому що структура молочних залоз починає інтенсивно змінюватися вже з перших днів вагітності. І саме на ранніх термінах ці зміни найбільш інтенсивні! Тому переривання вагітності - то як кувалдою по голові: оті зміни в молочних залозах обриваються, не дійшовши свого логічного завершення. Якщо аборти є частим явищем у житті жінки, то такі гормональні збої нізащо не пройдуть безслідно. Наслідком стає підвищений ризик онкозахворювань, в першу чергу рак грудей, потім рак шийки матки і самої матки. Задумайтеся, чому саме ці види раку настільки поширені сьогодні в Україні та світі!!!
    З цих слів випливає, що якби жінка раптом народила дитинку, схожу на жабенятко чи ще якусь тваринку, то їй зовсім не шкода було б її вбити???
    І взагалі...теорія Дарвіна щодо еволюції та тваринних рудиментів у ембріона є фальшивкою, і це також науково доведено. Просто радянській владі було дуже зручно в такий спосіб обманювати народ, що всі ми пішли відтварин, отже цінність людського життя дорівнює цінності тваринного...Немає у людського зародка ніякого хвоста та зяберної щілини!!! Людина є людиною від самого моменту зачаття!
    Мушу підмітити, що викидні, навіть не обумовлені попередніми абортами, є часто наслідком недбалості жінки щодо своєї репродуктивної системи. У нас немає культу материнства, тому дівчат не особливо вчать доглядати за собою у молоді роки: не перезастуджуватися, вдягатися зручно (а не так, щоб дуже модно було), якщо глянути на вулиці (спостерігала під Політехом нещодавно), то дівчат-курців значно більше, ніж хлопців...А ще невпорядковані статеві стосунки...Звідси випливають запальні або навіть хронічні захворювання репродуктивної системи, в порожнині матки або в трубах з"являються спайки, що ускладнює імплантацію плідного яйця...Ну і звичайно ж, у нас кожен сам собі лікар: гормони можуть пити навіть без призначення лікаря, бо практично всі ліки є загально доступними...
    Я це все веду до того, що аборт як явище є наслідком відсутності оцього культу материнства. Жінки не дуже думають, як складеться потім...що колись їм все ж таки доведеться народити, і захочеться, щоб дитинка була здорова...а гріхи молодості можуть потім датися взнаки...лікарі ставлять невтішний діагноз, жінка йде робити аборт, а потім безпліддя...замкнене коло, чи не так?

Останнє редагування: 27 жов 2009
    • Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)