Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Це метод збільшити кількість кримінальних абортів.
    Збільшити рівень смертності і інвалідизації жінок.
    Збільшити кількість покинутих дітей.
    Змінити політику статевої освіти населення, зокрема, дітей і підлітків.
    Змінити порядок всиновлення (хоча при забороні абортів, покинутих дітей буде на декілька порядків бвльше, ніж усиновлених).

• Подобається Подобається x 2
  2. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я вище писав про то які є обмеження в США, поясніть мені, що поганого якщо на аборт неповнолітньої дівчини дозвіл мають дати батьки, або що поганого що перед абортом жінка має прослухати лекцію про негативні наслідки абортів, а це все закон.
    Яким чином такі норми закону збільшать інвалідизацію жінок??? :dntknw:

3. Максим

Максим Well-Known Member

Прагнути розв'язання проблеми абортів законодавчими заборонами - це, таке враження, наслідок бажання зняти відповідальність з себе. Роз'яснювальна і інформаційна діяльність натомість наражається на спротив (див. вище реакції на дописи від Nata-k про сексуальне виховання). Причому кількість абортів найнижча саме в країнах де така освітня діяльність і поінформованість населення на високому рівні, а не там, де на аборти введено обмеження законом.

Двояке питання, і дуже залежить від конкретних людей, суспільства, традицій і звичаїв. В багатьох ситуаціях неповнолітня дівчина радше 1) піде на кримінальний аборт; 2) народить потайки і дитину вб'є або підкине; 3) скоїть самогубство, аніж мала б повідомляти батьків. Хоча саме лікар або соціальний працівник, якби вона звернулася до лікарні, би може і відрадили її від переривання вагітності.

Практика залучення батьків до всіх звернень неповнолітніх у лікувальні заклади не завжди корисна, оскільки часто відлякує дітей звертатися до лікаря. І це стосується далеко не тільки абортів, чи питань статі взагалі.

4. Arthur

Arthur Well-Known Member

Максим та Ната, Ви би краще так само відстоювала права дитини на життя ніж право жінки на аборт. Дуже шкода, що ви не розумієте, що закони бувають різними. І що необов’язково закон має категорично забороняти аборт.
    Ви вибираєте з тих прикладів які я навожу тільки ті пункти проти яких ви категорично проти. Ви розумієте, що я не пропоную переписувати під копірку закони інших країн. Я просто навожу приклади, як інші держави борються з абортами, будь-ласка виберіть те що ви вважаєте біль підходящім для України.

• Подобається Подобається x 1
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Ми вже це давно вибрали. :) Nata-k детально все пояснила. Тільки Ви вперто хочете, щоб замість достатнього рівня сексуальної культури в Україні натомість прийняли якийсь черговий закон, який обмежуватиме, не дозволятиме і т.д.

6. JaguaR

JaguaR щасливий

Ну по-перше, при такій статистиці до кінця ХХ ст жінки були би рідкісними випадками.

Нє, то як вбивати дітей, то нехай собі росте статистика, а як вмирати самим при аборті й з власної вини, то ОгО, То-Нє-Нє, То ЗлЕ, БіДнІ жІнОчКи, оЙ, ЯкІ БіДнІ, та’?

Тих, що вбивають дітей - трОхи забагато. І чоловіків теж.

За медичними показами вбивство людини і тварини це одне і те ж. Чи Ви на це уваги не звернули?

А Ви так говорите, що я роблю висновок, що треба всі наші закони скасувати, бо вони ітак погоди не роблять, нє?

• Подобається Подобається x 4
  7. nata-k

nata-k Well-Known Member

А Ви, шановний, певно Господом Богом себе вважаєте? Чи може суддею?
    Хто дав Вам право оголошувати винними будь-кого?!

Закони працюють. І, до речі, в Україні діють певни законодавчі обмеження. Щодо термінів вагітності, наприклад. Перелік медичних показів теж чітко означений. І це працює.

А от повна заборона абортів - не буде працювати.

8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Кажуть, що люди бачать тільки те, що хочуть бачити... Таки правда.
    Агов! Прочитайте уважніше мої дописи - я не за збільшення абортів! Просто досягти зменшення кількості абортів можна різними способами. Можна "взять і запрєтіть" - і статистика буде чудова, просто прекрасна (особливо в Україні, де так файно вміють маніпулювати цифрами), але за тією чудовою статистикою будуть інші цифри - кількість загиблих жінок і кількість "чорних" лікарів, що роблять аборти підпільно.
    А можна піти іншим шляхом - довшим і важчим, і добитися зниження кількості абортів поступово змінюючи свідомість. І я за цей шлях, а не за командні методи. Бо тільки він - справді ефективний.
    А читаючи ваші дописи, можна подумати, що вас, як якогось бюрократа, хвилюють лише цифри, а не долі людей, які за ними.

9. Olesinka

Olesinka миється в бані

та якби наші урядовці про аборти, чи може про здоровя наше думали...я вас прошу...кожен йде на цей крок з власної волі і живе потім з власною совістю - так чи інакше, це вже не нам судити. Ми, наше здоровя і наші діти потрібні тільки нам...до чого тут держава і закони.

В нас не те суспільство, де думають про благо і добробут людини.

Останнє редагування модератором: 23 жов 2009
  10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ви дуже неуважно читаєте. Тому мушу для вас написати ще раз. Що обмежує чи забороняє закон, який би зобов’язував, перед абортом, наприклад, прослухати інформацію про те які можуть бути наслідки від аборту.
    А яким чином ви збираєтесь змінити рівень сексуальної культури???

А яким чином Ната збирається змінювати статеву освіту населення.
    А яким чином Ната збирається змінити порядок всиновлення. (Нагадаю, що Ната категорично проти законів)

Тому давайте опустимо руки, і не будемо взагалі нічого вимагати від влади. ;)

Останнє редагування модератором: 23 жов 2009
  11. Olesinka

Olesinka миється в бані

спочатку б домоглися зменшення цін на контрацептиви... а ви тут про закони такі дійсно добрі кажете, але не реальні, я вважаю, зараз. Добре було б як що б в нас були такі суспільні програми, я ЗА, але найперше не треба забувати що все йде від сімї і виховання, від роботи, великої роботи над духовним світом дитини її ж власних батьків.

12. Перед абортом уже пізно. Треба розказувати ще в підлітковому віці. Людина повинна сама усвідомити, що це поганий вчинок/гріх/злочин, як хочете. Тоді кількість абортів сама собою зменшиться без будь-яких законів. І було б дуже добре, якби так сталося.

Це не вихід і не виправдання, бо кожен вчинок має не лише матеріальну, а й моральну вартість.

А подумайте про наслідки. Жінки будуть різні пікети влаштовувати, казати, що це дискримінація і т. п. А все тому, що не мають достатнього сімейного виховання. Нащо вам це? Чи не краще буде дітей змалку виховувати, щоб у них було почуття вини, жалості, поваги до людської істоти, висока сексуальна культура.

Виключно через сім'ю і школу. Показати фільм, провести бесіду. У нашому класі, коли фільм подивилися, так жодного байдужого не лишилося, бо психічно нормальна людина просто не зможе дивитися на це звірство. І всі задумалися, зрозуміли, що це погано, не по-людськи, хоча мали по 14-15 років.

• Подобається Подобається x 3
  13. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ніколи не пізно. Тим більше в такому питанні треба боротись до останнього.

Всі так реагують на слово закон. Ніби пропонується завтра ввести цей закон і розстрілювати тих хто буде проти. Це справа не одного місяця і навіть і року. Так само як і виховання дітей не дасть результату в найближчому часі. Звичайно перед прийняттям будь-якого закону, треба провести якісь соціологічні дослідження долучити представників і медицини і священиків і т.д. Подивитись на досвід інших країн. І тільки після того приймати якесь рішення.

Правильно показувати фільми, але приватна компанія не буде це робити, це має бути державна програма. І не в кожному класі це покажуть, значить знов держава має тим зайнятись, в особі Міністерства освіти.

14. Не сперечаюся. Але краще все-таки раніше.

Звичайно.

Та навіщо програма. Хіба це складно - записати фільм на диск чи касету? Тим більше, що в багатьох школах є відеопрогравачі.

А що, аборти роблять безкоштовно?

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шляхом виховання свого сина.
    Шляхом інформування людей, з якими я спілкуюсь (наприклад тут). Я викладач і спілкуюсь з великою кількістю студентів.

Не кажіть брехні. Після таких заяв втрачається сенс продовжувати розмову з вами.
    Закони не виникають на пустому місті. Щоб закон працював, він має відповідати 1. запиту суспільства, 2. можливостям суспільства.
    Поки що у нас дуже малий процент готових до всиновлення.

І хочу ще раз наголосити спеціально для вас Arthur. В Україні діють закони, які регулюють обмеження для абортів. Вони стосуються і термінів, і причин. Є країни, в яких ці обмеження ще менші.

• Подобається Подобається x 1
  16. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Та ні, будемо брати приклад з "блакитної" країни Нідерланди! Особливо, певно, "вартує" брати приклад у сексуальному вихованні, нє? :) Наприклад, в Амстердамі батьки часто ведуть своїх дітей-першачків в квартали "червоних ліхтарів" на екскурсію. А що ж тут такого?...Нехай подивляться дітки на все й одразу.
    О, а з такими темпами збільшення кількості абортів, то дітей буде ще "більше"........
    А я й не ображаюсь :)
    Хто каже, що такого раніше не було? :dntknw: Візьміть хоча б мемуари Казанови, досвідченого ловеласа в інтимних питаннях. Його мама не соромилась свої природні потреби здійснювати з коханцями часто при малому Джакомо (ну забувала двері закрити, що тут такого?...). Тільки потім він напише, що в дитинстві йому бракувало звичайних казок...
    Не варто забирати в дітей казки і дуже енциклопедично і часто розповідати про статеву сторону життя, особливо в 4-6 років.

17. pukhnastyk

А хто дав право одній людині (жінці) вбивати іншу людину (немовля)? Чи дитина - то ніхто, бо ще й сказати нічого не може? А може те дитя хоче жити, а мама вирішує інакше, то хто їй дав таке право??? Вона - Господь Бог?

18. JaguaR

JaguaR щасливий

А Ви, шановна, покажіть мені, де я тут когось звинуватив.
    БОГОМ себе не вважаю, не посягаю на дар життя іншої особи (ненародженої дитини) і не підтримую аборт.

Ага, бо Ви так хочете, нє?

І Ви хочете сказати, що цифри будуть більші, ніж тепер при офіційному вбивстві?

Давайте дозволимо наркоманію і будем змінювати свідомість наркомана, давайте дозволимо злодійство, - і будемо змінювати свідомість злодія, давайте дозволимо вбивство і будемо змінювати свідомість вбивці. Але нащо, вбивство вже дозволене. Тільки от свідомість змінюється надто пізно - після вбивства. Можна змінювати свідомість, поки вона ще є. А коли дозволено вбивати, то там вже нема ЩО змінювати.

За кожною цифрою стоїть ЖИТТЯ. А читаючи Ваші дописи, можна подумати, що життя ненародженої дитини - це ніщо, тому давайте нам легальні аборти і попробуєм змінити вуми тих, що тим часом роблять аборт.

19. cap

cap Well-Known Member

Не можливо однозначно відповісти стосовно аборту: за, чи проти. Не хочу перераховувати різні неординарні ситуації, що спонукають до аборту, але в житті буває різно...

20. pukhnastyk

Звичайно. Кажуть, не з добра жінка йде на аборт...
    Але ж можна тій жінці задуматись хоч на хвильку, що це життя її дитини...

а де твій аватар? :)