Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Peri

Peri Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  2. pravednik

pravednik Well-Known Member

В Біблії нічого не говориться за аборти, але там забороняється вбивати. Хто і що б не писав. аборт - це важкий гріх.

• Подобається Подобається x 3
  3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Сумна новина: Україна лідирує в Європі за кількістю абортів...:cry:

Кількість абортів в Україні втричі перевищує європейські показники. 40% українських жінок репродуктивного віку хоча б раз в житті робили аборт, порахували фахівці. Кожне десяте переривання вагітності відбулося, коли дівчині ще не було 19. Хірургічне втручання для жодної жінки не минає безслідно. У кращому разі - запальний процес, у гіршому (а це третина випадків) безпліддя. Медики констатують: що більше абортів, то більше в Україні безплідних родин.
    Це інформація зі сьогоднішнього випуску ТСН:
    http://tsn.ua/ukrayina/ukrayina-lidiruye-v-yevropi-za-kilkistyu-abortiv.html

І теж в новинах показували жінок, які збирались на аборт. Одна сказала, що причина тому, що вона робить аборт - "сімейний бюджет не дозволяє"; друга відповіла, що довго приймала антибіотики в зв'язку з якоюсь хворобою і тепер не хоче, аби в неї народився "урод" (так і сказала :sad:) Цікаво лише, чому ті жінки, які йдуть на аборт і так цинічно та егоїстично вважають, не подумають про себе "кохану", бо це ж їхнє здоров'я в першу чергу буде "підірвано"...

4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я вже про це не раз казала, але повторю.
    Причина - низький рівень сексуальної культури в нашому суспільстві.

Шлях заборони і залякування - не дієвий. Потрібне інформування і просвітництво.
    Релігійність суспільства не вирішує цієї проблеми. Тільки освідченість. Про це говорять факти.

І починати сексуальне виховання треба з дитинства.

• Подобається Подобається x 2
  5. Я з вами згодна. Колись нам у школі показали фільм про аборти, на усіх він справив враження, всі задумалися над цією проблемою, незважаючи на свої 14-15 років. А я впевнена, що велика частина людей в Україні навіть не знає, як ті аборти робляться і яку загрозу вони несуть.

• Подобається Подобається x 1
  6. Leri

Leri Well-Known Member

ну... вчора в новинах казали що 40% українських жінок робили хоча б один аборт за життя...
    це тільки офіційна статистика і тільки за минулий рік (цьогорічної статистики ще немає)
    інформують... говорять до яких наслідків приводить безконтрольне сексуальне життя

і знаєте що? батьки деяких дітей кажуть "моїй дитині це непотрібно, нехай собі пробує усе" :sad:

наразі впроваджуються різні соціальні проекти по школах але йде воно дуже трудно... тому що в школі говорять одне а по "ящику" - інше

і в кого воно гарніше виходить?

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо жінки вже і вирішили робити аборт, бо "не хочуть урода", то значить, що вони вже не хочуть мати більше дітей взагалі, тому їм не розходиться би буде безплідна чи ні.
    Знаю особисто трьох жінок, які після абортів нормально завагітніли, двоє вже мають дорослих дітей, третя на днях буде родити. Не статистика, але все ж.
    Думаю, що не варто наголошувати на цей аргумент в процесі відмовляння жінок від абортів, бо навіть ті, хто планують мати в майбутньому дитину, мабуть, думають "а може пронесе і ще завагітнію". Ефективніше показувати відео-ролики про аборти, про які вже згадала Рибка:
    І то треба дійсно в 14 років починати показувати підліткам, щоб в них закладався страх до випадкових статевих стосунків, до сексу без презерватива тощо. Думаю, що відмовити дітей від раннього сексу і сексу без презерватива простіше, ніж відмовити їх потім від аборта.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

цілком згоден, але якщов дитинстві це прогавили доведеться виправляти в університеті:)
    Наприклад курс основи медичних знань в який вхолить основи контрацепції доцільно читати на першому курсі а не нан третьому. Крім того як це не дивно але фізіологія статевої системи не розглядається на загальному курсі фізіології чи відповідних спецкурсах.

НЕ страх а розуміння ризику

Останнє редагування модератором: 20 жов 2009
    • Подобається Подобається x 3
  9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дівчата, дуже сумно, що ви всі бачите виховання через страх, через залякування.

Ще раз повторю - заборони і страх не ефективні. Це показав досвід. І мова не лише про секс, а про багато що.

Нажаль, у нашому суспільстві сексуальне виховання треба починати з дорослих. Виховання - це не нотації, не фільми-страшилки. Виховання - це підсвідомі установки, які дитина отримує від своїх батьків і від суспільства в цілому.

Мені дуже подобається досвід Швеції. У них є шкільний курс "статеве виховання" (чи якось так називається). Діти вивчають будову статевої сестими, можливі захворювання, як наступає і проходить вагітність, їм розповідають про всі можливі контрацептивні засоби і особливості їх використання.
    У Швеції один з найнижчіх рівнів абортів.

10. pukhnastyk

Ні. Це вони тоді не хочуть, а проходить час, 5 і більше років, і дуже багатьом вже хочеться мати дітей, але не можеться. :sad:
    Треба наголошувати на всіх можливих аргументах, аби відмовити жінку від аборту. :) Бо вона може до кінця і не усвідомлювати, яку шкоду завдасть своєму же ж здоров'ю - як тілу, так і психіці (хоча спершу - своїй душі).
    Думаю, якраз навпаки - відмовити від спроби "забороненного плоду" набагато важче, аніж відмовити від аборту. "Заборонений плід" спробувати хочеться. А от мало знаю людей, які поспішають лягти в лікарню, і нікого не знаю, хто б зі щасливою усмішкою лягав на операційний стіл. :)
    Не знаю як на рахунок 14-річних, але є вже багато першачків, які аж забагато орієнтуються в "таких" питаннях. :) Інформації "про це" в Україні дуууже достатньо. В наш час дуже вже часто розповідається про статеві відносини як в школі, так і в ЗМІ, інтернеті. Мало діток вірять в те, що їх "знайшли в капусті". :)
    Причина - відсутність відповідальності в молодих людей за свої вчинки і відсутність підтримки зі сторони батьків чи родичів, коханих людей.

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Першачки вже повинні це знати. Бажано від батьків.

Якщо у дитини є потреба в інформації, дитина її отримає. Питання звідки і в якій формі? І те в яких обставинах, в якій емоційній атмосфері дитина отримає ці знання - це і закладе її майбутню сексуальність.

Все, що Ви назвали (і ще багато чого) і є складовою сексуальної культури суспільства.

Дуже раджу почитати цю статтю Что должен знать ребенок о сексе
    http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=16421

12. pukhnastyk

"Геніальна" стаття. :hang1:
    Ви погоджуєтесь із цим? :
    "Что должен знать дошкольник.
    Ваш ребенок дошкольного возраста должен знать:
    названия половых органов - пенис (половой член), яички, мошонка, задний проход (анус), вульва, половые губы, влагалище, клитор, матка, яичники;
    что зачатие происходит тогда, когда сперма (сперматозоид) мужчины соединяется с яйцеклеткой женщины в результате полового акта;
    что ребенок растет в матке;
    что ребенок рождается через влагалище;
    основные сведения о менструациях и ночных поллюциях как о чистых и здоровых процессах;"

Я не ханжа, але то непотрібна інформація для дитини 5-6 років :nea: ЗАРАНО такі "нюанси" знати.

І то або переклад статті з англійської мови зробили такий оригінальний, або автор статті велика оригіналка. :crazy: Бо здивували ці слова:
    "Я не люблю посещать тюрьмы, но когда меня приглашают, то я это делаю, потому что сидящие там люди могут многому научить меняо_О, рассказывая о том, как они принуждают, соблазняют..."
    Взагалі стаття більше стосується педофілії, а не абортів, імхо.

• Подобається Подобається x 5
  13. Цікаво, а що ж тоді має знати дитина в 8-9 років? Мабуть, уже більше, ніж дорослий. :shutup:

І як це у 5-6 років пояснити?

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Рибко, я ж дала лінк на статтю - почитайте :). А то Ви все пишите, а читати не хочете ;).
    pukhnastyk, ця стаття актуальна не стільки в контексті теми абортів, скільки в контексті сексуального виховання.
    Виривання окремих фраз, як мінімум, поганий тон :).

Щодо дитини дошкільного віку - я погоджуюсь із статею.
    І не погоджуюсь із Вами. Зайві зання дитина просто не засвоїть, але знання ніколи не будуть тягарем. Дитина завжди перепитує все по десять разів :). Протягом років. І треба, щоб відповіді батьків завжди були однакові. Інакше батьки перестануть бути джерелом інформації.

Щодо назв органів. Це одна з ключових проблем. Чому дитина не може знати справжні назви своїх органів? Адже ці органи у неї від народження і на все життя. Нових не виросте.
    В чому проблема?

Подвійний зміст цим питанням надають саме батьки. Якщо батьки позбудуться, цієї подвійності, то у дітей її не сформується.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Можу судити тільки по собі в цьому питанні, бо не знаю що діється в голові підлітків. Так от, я не займалась сексом без презерватива, бо боялась вагітності і СНІДу (боялась = не хотіла). Але якби раптом склалось би все інакше і в 18 я б була вагітна від хлопця, який би мене залишив чи не хотів би дитини тощо (нереальна для мене ситуація, та все ж), я б тоді не задумувалась і зробила аборт і ніхто б на то не вплинув. Переконати підлітка у чомусь є насправді дуже важко, ніж попередити і вбити в голову якісь речі.

Про вік. Може 14 то вже і запізно. Не раз в неті зустрічала слова "мені 13 і я вагітна"..

16. pukhnastyk

Дуже чітка позиція - Ви "за" аборти.
    Вибачайте, але про аборти там взагалі не йдеться. :)
    Я лише процитувала фрази, які мене найбільше вразили, а не виривала їх з тексту. :) І про сам текст вже теж написала раніше - це "геніальна" стаття, перепрошую, але іншими словами, повне лайно. З більшістю фраз не погоджуюсь.
    І взагалі стаття дуже неприємна - "прагне викликати сльози і співчуття" до педофілів.
    Звичайно, тому швидше дитину 5-6 років вчити іноземної мови, водити в Галерею Мистецтв, записати на танці, в якусь спортивну секцію:), а не деталізовано розповідати про статеві органи.
    Знаєте, в дитинстві - казки, в дорослому віці - "Камасутра", а не навпаки. :nea:
    Звісно, має знати, але не в дошкільному віці.

17. JaguaR

JaguaR щасливий

Релігійнйсть? Та Ви що!? Яка тут релігійність?

- це релігійність? 40% жінок у нас вбивці, думаю, не менше і чоловіків. Ми живемо у суспільстві найжорстокіших убивць - убивць власних дітей. 18 мільйонів вбивць в Україні... Чи потрібні тут слова?

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не зовсім. Я вже казала - я "за" те, щоб у деяких випадках жінка могла зробити аборт з дозволу лікарів. Але я проти абортів у випадках "мені 18 і я не знаю хто тато, а мені ще вивчитись треба", "мені 16 і мене батьки приб'ють", "мені 25, але в мене нема грошей на дитину", "мені 32 і вже маю двох дітей, хватить". Це в мене зараз така позиція. А коли мені було 18, я б зробила аборт, якби до того дійшло.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

pukhnastyk, Ви чомусь не дуже точно зрозуміли сенс статті. Про педофілію там була одна єдина фраза. Ії змісту Ви не зрозуміли. Зміст був у тому, що дитина, яка має знання про секс, захищена від подібного насилля
    У статті йдеться про сексуальне виховання. А воно тісно пов"язане із питанням абортів. Хоч, нажаль, багато хто не бачить очевидності цього зв"язку.

І спробуйте обміркувати таку думку
    Зарано зання не бувають, головне, щоб не вийшло запізно.

5-6 річна дитина основні знання отримує від батьків у формі відповіді на запитання. Просто треба чесно відповідати на те, що запитує дитина.

Можу навести власний приклад. Мій син у 5-6 років знав справжні назви своїх органів, знав, що дитина розвивається в матці, знав як дитина зачинається. Це те, що цікавило його на той момент і я йому чесно відповідала.
    Над особливостями жіночіх органів, над емоційною складовою процесу зачаття і як саме народжується дитина він замислився лише нещодавно (8 років) і я йому чесно відповіла на запитання.

Дитині не треба читати просвітницькі лекції :). Треба просто чесно відповідати на всі запитання. Про всі сфери життя людини.

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

Особисто я категорично проти абортів. Погоджуюсь з тим, хто написав, що за вбивство ненароджених дітей винні не тільки жінки але і чоловіки. Але крім того за проведення такої кількості абортів винна і держава. Чому держава так спокійно дозволяє робити аборти. Наприклад, в Польщі аборти дозволені тільки в разі згвалтування чи серйозної загрози життю та здоров’ю вагітної жінки. Можливо і нам треба на законодавчому рівні обмежити проведення абортів. Ясно, що в разі заборони, аборти будуть проводитись нелегально і це теж буде проблема, яку треба вирішувати. Та і позиція наших лікарів не зрозуміла, коли вони роблять таку кількість абортів, про що вони думають?

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)