Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Зануда

Зануда така зануда

Маленька довідка - це параметри 6-річної дитини.

У багатьох країнах світу практикується на законодавчому рівні доволі суворе обмеження абортів. Є ряд показів, які дають жінці право усунути вагітність. З моральної точки зору це називається вибір найменшого зла. Якщо немає змоги вирішити проблему кардинально, тоді принаймні вибирається варіант з найменшими втратами. Це обмежує кількість абортів загалом і знижує рівень нелегальних абортів.

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

Але, що найголовніше - це всеодно ніяк не виправдовує аборти. Вбивство можна називати по різному, але факт залишиться фактом.

• Подобається Подобається x 6
  3. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Маленька довідка - у мене двоє дітей, обидві дівчинки і у них купа подружок і половини з них у 9 років були такі параметри, і я можу собі уявити як би виглядала вагітність двойнею в такому віці з такими параметрами - однозначно це жах і стовідсоткова інвалідність . Аборт для ьакої дитини був би звичайною маніпуляцією- як зуб під наркозом вирвати і не ніс би ніякого морального навантаження (не ну звичайно добрі люди можуть допомогти і просвітити і превсинг влаштувати, щоб дитина сталла вважати себе гадом і вбивцею), але для дитини в такому віці це не теж що для жінки у 25 років.
    Аботу у 16 і у 25, це різні речі, різні і всприйнятті ів фізіології і в моральному контексті.

а знайменшими витратами це як ? і хто вирішує які витрати будуть мінімальні - каліка мама з дитиною інвалідом, чи здорова жінка котра в майбутньому народить здорову дитину.
    Прикриватися рилігійними чи іншими моральними нормами в такому випадку ханжество і спроба чорне назвати зеленим лиш би не бачити чорне.

це і є підставою до аборту по медичним показам . А також в нашій країні будь які батьки можуть у будь який час відмовитися від дитини (і від хворої і від здорової) і здати її в спецінтернат, або в звичайний дитбудинок. У випадку важкохворої дитини- це одразу скорочення довготриваласті життят в рази і моральна травма, яка теж доб"е. Красоту Калинівки оцініть і тривалість життя там лежачих важких інвалідів.

якщо в жінки чи чоловіка є спадкове захворювання, яке може проявитися у дитини, то тут треба враховувати наступне - якщо дитина буде недіїздатним інвалідом і ви наперед це знаете, то або презерватив, або стерилізація або інший вид контрацепції (стерелізацію вважаю тут самою доречною, бо інші методи мають осічки)
    Якщо ж батьки свідомо ідуть на цей крок - то вони хворі на голову.
    Наприклад я за те, щоб при олігофренії проводити стерелізацію жінок - виключно з особливостей сексуального життя такої категорії хворих, але за згодою офіційних опікунів чи рішенням суду.
    Хто не стикався з таким захворюванням особисто погугліть - "олігофренія+ жінки" найдете багацько цікавого

Проте є купа спадкових хвороб які мають меньший ступінь впливу на дієздатність, наприклад той же псоріаз

П.С. Якщо у когось народжується дитина з якоюсь вадою - це завжди трагедія, і це на все життя. В основному сімї розпадаються. По моїй статистиці - 30 відсотків таких дітей залишають в переший же рік життя як не в роддомі то в будинку малятки,з тих сімей де не відмовляються від дитини відсотків 70 батьків і відсотків 10 жінок ідуть геть а друга половинка веде усе своє життя бюоротьбу за дитину. Хтось находить можливість вести повноцінне життя сам і допомогтии максимально адаптуватися дитині, хтось з року в рік кидаєтьс на амбразуру не змирившись з діагнозом і шукаючи винних, хтось впадає у депресію і волочить існування разом з дитиною не роблячи спроб її адаптувати.
    Я підтримую дію таких організацій як Джерело, Контакт, Спілка дітей з даунсиндромом- ці діти уже народились і більшість батьків не захотіли б проміняти свою дитину на когось інщого але як би у них була можливісь на самому початку ще до народження дитини влинути якимось чином на те що дитина буде інвалідом - усі би це зробили. Генетичне дослідження наперед, інше ведення вагітності, інші роди .
    і частина з цих людей - знаючи в перші тижні вагітности про те що чекає їх дитину погодились би на аборт

Останнє редагування: 9 жов 2009
  4. То давайте тоді усіх інвалідів повбиваємо - суспільству легше буде, хіба ні?

5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

А для чого Ви підтримуєте ті організації? :dntknw:
    Щоб сказати тим діткам і їхнім батькам наступне?:
    п.с. з останньою фразою абсолютно не погоджуюсь...багато залежить від виду вади і теж від ставлення в сім'ї до такої дитини.

6. Зануда

Зануда така зануда

Ви не повірите - у мене також. Одній з них якраз 6.

Це вирішує законодавство, яке дозволяє аборти. Менше емоцій і ви зрозумієте, що я мала на увазі. А з точки зору християнської моралі аборт гріх. Крапка. Обговоренню не підлягає. Це також констатація факту.
    Нажаль так не буває. Без морального навантаження обходяться тільки немовлята. Добрі люди (як ви жовчно зауважили) мали би вплинути не на дитину, а на батьків, щоб подбали про належний медичний догляд і подальше усиновлення немовляти.
    Ханжество для кого? Мені завжди було цікаво, як це визначається? На око? І як взагалі вирішуються тоді складні моральні дилеми? Коли мені зручно я віруючий християнин, а коли ні - сорі, Боженька, але не сьогодні - сьогодні я продвинутий, сучасний і мені Твої Заповіді до бані. Я такого не розумію.

П. С. Хто взагалі дав одній людині право вбивати іншу? Особливо, якщо людина, яку вбивають навіть не може себе захистити. Де логіка? Цивілізовані суспільства боряться за права дитини і забороняють навіть ляпанця по попі, а аборти - прошу дуже. Лєгко! То нормально?

• Подобається Подобається x 6
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  8. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

ці діти уже народилися і уже живуть і їм і іх батькам дуже потрібна допомога, щоб адаптуватися самим і адаптувати дітей.
    Якщо я можу допомогти, можу щось змінити я міняю, а не можу тихо мовчу собі в тряпочку , навіть якщо не згідна, навіть якщо батьки відмовляються від лікування, коли є шанси, коли можна все змінити.
    це один бік .
    Інший бік - багато історій цих дітей починаються з того що батьки, "не думали", "не знали", "вірили що пронесе", "не вірили лікарям тому що...", "узі це шкідливо", "навіщо ходити на огляди до дільничої, все одно рожу", "вузький таз і велика дитина- не заперечення для домашніх пологів", "антібіотіки зло", "педіатори - страшні звірі ".
    Тут ми підходитмо до - усвідомленого батьківства, не до "залетіли і родимо тепер, або щось робимо"- а до того що коли люди вступають в шлюб то добре б було пройти генетичні обстеження , обстеження репродуктивної системи і підходити до народження дитини здоровими і готовими а не "так сі сталося".
    Э захворювання які при достатный терапії до вагітності під час в пологах і в перші дні і місяці життя - можуть мінімально сказатися на дитині.

Заборона абортів це не вирішення проблеми підліткової вагітності , не вирішення проблеми багатодітних родин де батьки пияки і раз за разом полишають дітей у пологовому будинку, пропивши дитячі допомоги , не вирішення проблеми народження дітей з важкими генетичними спадковими патологіями, не вирішення проблеми відмови від дітей у пологових будинках - заборона абортів це лише популістський крок, це галочка- ми такі хороші не даемо вбивати ненароджених немовляток. А те, що частина з цих немовляток помре в перший рік життя, хто в родині , а хто в діт будинку- це вже не наша проблема, зато без аборту, фігня що від недоїдання, алкогольної інтоксикації, нелічених хвороб, чи антисанітарії. чи просто від відсутності тепла і уваги
    Як би ці сили кинути на пропаганду контрацепції, сворення притулків для матерів одиначок, ведення бази діток від яких відмовляться одразу після народження щоб одразу передати їх минаючи дім малятки чи лікарню на всиновлення. Пропаганду, ранього звернення до лікарів, пропаганду свідомого батьківства - це мало би більший сенс і кількість абортів би сильно зменшилася.

• Подобається Подобається x 3
  9. Зануда

Зануда така зануда

Деякі люди, нажаль, думають, що аборт і є один із засобів контрацепції. А інші маючи до неї свобідний доступ всеодно мають "впадки", бо ніякий метод не є 100%.
    Навіть, якщо сильно вірити у протилежне.
    А все решта - ви дуже правильно написали. І все це треба починати у сім"ї - правильне виховання з боку батьків і відповідна соціальна підтримка з боку держави зменшать до мінімуму проблему абортів.
    А відносно тривалості життя деяких діток, які мали би бути абортовані (нажаль тільки англійскою з польськими субтитрами)Історія одного життя в двох частинах:
    http://www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=1qa8EwCU38w&NR=1

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... десь воно так і є.... у більшості випадків, а хто не дуже вірить, має проблєми потім...
    У мене на дільниці педіатор може і під мухою прийти.... буває.

11. Знаєте, наші прабабусі такого не знали і жили довше, були здоровіші. Я теж не завжди довіряю лікарям, тим паче, що вони часто помиляються. Буває, що на узі лікарі кажуть, що в дитини якась патологія, треба робити аборт, а вона народжується цілком нормальною. А що б трапилося, якби батьки послухалися - смерть безневинної здорової дитини.

Тут ніхто не агітував про заборону. Підліткова вагітність - вина в першу чергу самих підлітків і їх батьків. Пияків треба позбавляти батьківських прав або взагалі садити у в'язницю.

Треба проводити правильну політику виховання, пропаганду. Заборона ніколи не була панацеєю. Але щось я не бачу, щоб таку пропаганду вели. Навпаки, багато приватних клінік заохочують до абортів - це нормально, безпечно, в цьому нема нічого поганого, все одно, що зуб вирвати. Звичайно, бо вони за це чималі гроші отримують. А така вже людська натура - за гроші можна все.

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це безглуздо порівнювати теперішнє і минуле, ваші прабабусі не знали чорнобиля, вихлопних газів і іншого засмічення екології.
    А буває і інакше. Бачила репортаж по польському ТБ. Жінка-інвалід, дитина в неї теж має інвалідність - воно пересуваються на візочках. Живуть в будинку, де нема ліфту і нема навіть рейок для інвалідського візка - чоловікові доводиться їх тягати на собі по сходах. Жінка завагітніла, лікар по УЗІ сказала, що з дитиною все гаразд і дитина народиться здоровою. Народилась така сама дитина-інвалід. Виявилось, що лікар знала, що дитина не народиться здоровою, але збрехала жінці тому, що була проти абортів. Жінка ж бідкається, бо їй і так дуже тяжко живеться і не хотіла ще однієї біди на плечах і була готова зробити аборт. Але ж ні. Тепер їй доведеться мучитись тричі. Ви б бачили як їй тяжко годувати дитину, я про все інше вже мовчу.
    Отак хтось за когось вирішує долю і тішиться, що врятував комусь життя. Але не йому жити з жінкою і двома дітьми інвалідами, не йому бачити муки коханих людей і таскати їх по сходах.
    Ми не маємо права вирішувати за інших в таких ситуаціях.

13. Якщо слідувати такій логіці, то чому не можна умертвити вже живучих інвалідів? Адже і вони не будуть мучитися, і їх опікунам буде легше. Я не розумію одного: чому вбити живу людину, навіть ще несвідоме немовля, навіть важкохворого, - погано, а ще ненароджену - нормально?

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вибір щодо аборту має належати матері. Матір не вб'є народжену дитину, бо це дитина, це вже людина. А коли матір вагітна, то не завжди зразу має відчуття материнські, не має прив'язаності до дитини.
    Якби зараз виявилось, що я була раптом вагітна на 2 місяці і втратила дитину, я б можливо навіть не відчула жалю і пережила б це спокійно. Але якби я виносила дитину протягом 9 місяців, то потім би ні за що не дала її вбити, навіть якби вона була дуже хвора і мала б прожити все життя в комі. Відчуваєте різницю?

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви думаэте в неъ все життя буде свідомість 9 літньої? Рано чи пізно вона зрозуміє що з нею зробили.
    Коли один з подружжя має спадкове захврювання яке успадковується за аутосомно-рецесивним типом а інший є здоровим і не є носієм цього гену і мовірність народження здорової дитини - 100%. Якщо другий член подружжя є гетерозиготним носієм йомовірність народження здорової дитини - 50%
    Якщо обидва батьки носії мутантного гена ризик народженя хворої дитини 25%
    В останньому випадку батьки можуть і нездогатуватись про те що є носіями . Кожен з на єносієм принаймі 10-20 летальних мутацій.
    Більшість спадкових захворювань призводять до народження дітей з серйозними вадами інші можливо лікувати чи забезпечити хворій дитині нормальні умови життя - діти з фенілкетонурією(за своєчасної діагностики), муковісцидозом, галактоземією та багатьма іншими захворюванями мають нормальний рівень розумового розвитку і при лікуванні можуть мати нормальну якість життя. В Європі вік хворих з МВ становить в середньому 40 років.

Не плутайте спадкові хвороби(спричинені мутаціями в ождному гені) з захворюванями із спадковою схильністю(етіологія цих хворіб невідома, на розвиток впливають кілька генів, прояв залежать від зовнішнього середовища)
    У випадку спадкових хворіб дуже важлво пояснювати батькам що вони не винні в тому що їх дитина народилась хворою. Почуття вини в таких випадках дуже часте явища і з мого досвіду такі родини поьребують не тільки серйозних розяснень а й психологічної підтримки.
    Цілком з вами згоден що слід боротись з причинами абортів. В Україні нажаль на аборт здебільшого йдуть жінки які можуть забезпечити дитину, малозабезпечені жінки та жінки з неблагополучних родин здебільшого народжують .
    Я справді не помічав що церква яка з одлного боку критикує аборти, а з іншого забороняє контрацепцію вживала справді дієвих заходів- засновувала місії, інформувала про ризики аборту, забезпечувала правовий захист, врешті говорити про це на недільних проповідях, нестидатись пілнімати обговорювання таких тем в суспільстві. Натомість було кілька пікетувань абортаріїв - крок який нічого не досягнув лише подратував.

Останнє редагування: 12 жов 2009
  16. Зануда

Зануда така зануда

Тобто, якщо одна людина терпіти не може іншу, то може її вбити? До чого тут прив"язаність???? То жива людина, яка також має свої права - перше з яких право на життя. Якщо дитина не бажана її можна віддати на всиновлення.
    А до того часу?

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це Ви так думаєте. А є жінки, які хочуть зробити аборт. Не задумувались чому? Я задумувалась. Можливо вони не хочуть наражати себе на ризик (так як та жінка-інвалід), можливо не хочуть відчувати біль, коли віддаватимуть дитину в дитбудинок, можливо не хочуть потім ціле життя мучитись в сумліннях і слухати від людей докори про те, що зробили?
    Аборт в такому випадку не є 100% правильним вирішенням. Це просто менше зло. Бо жінці простіше вбити дитину, не бачачи її, не відчуваючи її, ніж віддати частинку себе невідомо куди.
    Та до того, що якби мами були настільки прив'язані до дітей відразу з того моменту, як дізнавались про свою вагітність, то б ні за що не погоджувались на аборт! Чому роблять аборт? Бо не хочуть тої дитини, не відчувають її.

18. Плід вже на 5-6 місяці практично такий самий, як людина. І взагалі, які є підстави вважати, що зародок - це ще не людина? Він має такі самі гени, будову, навіть інстинкт самозбереження.

Деякі, на жаль, тих почуттів ніколи не мають. Це не виправдання.

А я, мабуть, ні.

Не відчуваю, бо я вважаю, що душа є у людини з моменту зачаття, і що зародок вже є людиною.

• Подобається Подобається x 3
  19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цікаво така викривлена логіка лише у жінок? Краще вбити ніж віддати....
    А ле я думаю причини простіші - страх невідомості, відповідальності, страх бути матірю одиначкою, страх зіпсути репутацію., страх втратити роботу карєру тощо. .Страх......

20. volk

volk Well-Known Member

Дівчата, Ви ніколи не вирішете це питання, особливо за когось. Ми, якщо віримо в Бога, лише констатуємо, що то зло, і обговоренню це не підлягає ні під яким соусом. Ми можемо лише помолитися про прощення цього гріха тій і тій людині. Бо попадаючи під обставини, далеко не кожна людина спроможна прийняти правильне рішення. А кара приходить ЗАВЖДИ, хоч так хоч сяк, я знаю немало прикладів.
    ЧОМУ роблять ті аборти? На мою думку, через егоїзм, такий нормальний у сучасному світі, забуваючи про те, що страдаючому дається.
    Чому не говорять про те, що ПРИЗВОДИТЬ до тих абортів?
    Чому на сайтах знайомств повно анкет типу "дівчина 20-22 роки, є дитина, незаміжня"?

а де твій аватар? :)