Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Погоджуюсь.
    Але як на мене, то це рішення повинна приймати дитина та її сім'я, але аж ніяк не церква.

• Подобається Подобається x 4
  2. Церква ні за кого не вирішує - вона просто висловлює свою думку і ставлення.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а церква і не приймає рішення, а лише висловлює своє ставлення.

А от екскомуніка - то вже рішення цілком в юрисдикції церкви.

UPD Рибко, я не списувала ;)

4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

• Подобається Подобається x 10
  5. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Я проти абортів! Скільки б не дав Бог діточок - то все щастячко, яке треба любити і про яке треба піклуватись!!!

Я як то подивилась, аж заплакала...

6. smbds

smbds Well-Known Member

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это российские гинекологи подсказали, придется украинкам в Россию за аборотом ездить

8. smbds

smbds Well-Known Member

Ви маєте докази цього? Якщо то які? Якщо ні - то нащо казати неправду і порочити чесне (сподіваюся) ім'я російських гінекологів?

9. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну... чи правда не знаю, а ставлення... Нічого воно не дасть, тільки появляться нелегальні аборти, смертність під час них, і все те, що переживають країни, в яких аборти заборонені, або були такими...

Питання абортів, то питання свідомості і відповідальності, а не законодавства. Тим більше з нинішнім суспільством - все що заборонене - солодке.
    Я проти абортів, але і проти їх заборони.

• Подобається Подобається x 2
  10. Якщо у людей з'явиться хоч якась моральність, заборона сама собою буде не потрібна. Просто аборти не будуть робити, і все. Треба не забороняти чи дозволяти, а виховувати молодь. Тоді не тільки абортів поменшає. Зменшиться кількість наркоманів, алкоголіків, ВІЛ-інфікованих. Але це тема іншої гілки.

11. Iriska

Iriska Well-Known Member

Я про це ж... Лише не зі сторони моральності, а свідомості вчинку, відповідальності за нього і все решта. А заборона - то ніц. Ну не можна під "кірпіч" їхати... і шо??? Я вже й на Тургенєва бачила таких мозговитих... але то теж тема іншої гілки...

12. Взагалі ця дискусія може тривати до безкінечності. Головна причина: є люди, які вважають ненароджену дитину людиною, а є ті, які не вважають. У мене питання до тих, хто не вважає. За вашою логікою, я маю повне право підійти на вулиці до собаки, познущатися над нею і убити, бо це не людина?

13. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

може це повідомлення відредажать модери (але я не радила, хай всі побачать це)

не для тих хто має слабкі нерви... але на це слід подивитися щоб ніколи не думати про таке самим і показати тим хто думає вчинити вбивство
    http://taro.ukr.net/img/dream/abort.jpg
    http://media.meta.ua/files/pic/0/6/105/RIX5O_vByJ.jpg
    http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/25/949/25949794_1211974898_abort4.jpg
    http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/2/0/30/30091_abort.JPG
    http://www.christiangallery.com/8-weeks.jpg
    http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/4/829/4829479_new1.jpg
    http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/25/949/25949790_1211974865_abort1.jpg
    http://familyhappy.ru/abort3.jpg
    ця руця ніколи не візьме за руку маму...

http://www.youtube.com/watch?v=eN3fzY-BGDE
    а ось і мої вірші на цю тему... навіяні вчинком подруги

у кожному дотику трави
    поминально сумісні краплини
    це ти проростаєш в мені
    з-під землі оченята дитини

ти було, (був, була) у житті
    я не взнаю якої ти статі
    я позбулась тебе у собі
    не побачиш сніжинки патлаті,
    не почуєш як гавкає пес,
    не потішишся сонячним ранком...
    а мені залишається секс
    з кимось з тих, хто неназваний батьком...

поцілую холодну траву
    з мене так і не сталось мами
    хоч запізно, тебе полюблю
    приголублю нехай хоч віршами...
    а над містом вже падає сніг
    чи змете? чи загубить минуле???
    в тебе очі були б голубі
    і щічки - рожеві пампулі.....

а нема... нічого нема
    просто сніг, холод і сиро
    моя внутрішня біла зима
    заморожує совість і тіло

егоїстично, таки заради себе
    виправдань сама вигадуєш слова
    говориш, що щось схоже на амебу
    вишкріб лікар із твого єства

все забути. Так згорає пам*ять
    кров згортається і більше не болить
    тільки заміть плоду - тепер камінь
    і душа так схожа на граніт
    ти не підеш, не поставиш свічку
    не замолиш, не зітреш гріхів
    лиш мале заплакане обличчя
    вже ніколи не покине снів.

вбивця!!! надто тихо для вироку
    прошепоче неназваний гість
    сяде тінню на краю столика
    ніби скинутий деревом лист
    докорятиме сірим мороком
    виливатиме в ніч полин
    це могла бути твоя донечка
    це міг бути для тебе син

Ненаспівана колискова
    до світанку тепер болить
    а вночі гість приходить знову
    плаче, тулиться і не спить...

Останнє редагування модератором: 13 кві 2009
    • Подобається Подобається x 11
  14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Мушу з вами погодитись. На мою думку з жінками які бажають зробити мають працювати також психологи. Крім того виконнання абортів має бути лише в компетенції державних мед закладів.
    Зменшити кількість абортів може і система усиновлення, яка в нас є вкрай складною, особливо якщо справа стосується іноземців.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви бачили... чули... щоб рішення приймала церква?

• Подобається Подобається x 1
  16. Сергій аспірант

Пане Мих за що мені -1?
    я не є прихильником абортів але їх заборона на законодавчому рівні приведе до кримінальних абортів
    Чи ви не сприймає те жодних вирішень проблем окрім заборони того що вам не подобається?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

зняв вже............

18. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

як на мене то аборт це особиста справа кожної жінки і ніхто не має права втручатися у це, ні церква , ні родина, ні тим паче депутати.
    А заборона офіційна абортів приведе лише до купи скалічених жінок через підпільні аборти , чи аборти методом падіння , чи удару в живіт. Світ уже це все проходив
    Також я вважаю неприпустимим видавати направлення на аборт лише після розмови з психологом , а якщо жінка не бажає тої розмови , не давати направлення, як практикують в деяких лікарнях. До жінки має бути донесена інформація як аборт вплине на її здоровья, де є притулки для матерів одиначок і які є соц центри що допожуть , і це має бцти суха інформація, без єиоцій, дальше вирішує жінка.
    І звичайно має бути певна межа до якої дозволений аборт без медичних показів .
    Для аборту аборт після означеної межі (зараз злдається 20 тиждень) це має бути дуже суттєвий медичний показ. Таке трапляється на жаль і тут аборту не минути бо загинуть або мама , або дитина(одразу після народження), інколи двоє . Для противників опишу один з відомих мені таких випадків - у дитини не були сформаовані нирки , стравохід , частково сформована печінка. Вижити ця дитина не могла ніяким чином . Як все виявили- на 7 місяці виникла загроза життю матері, власне чому і зроблене повне обстеження і виявлені патології плоду . Розтин підтвердив усе.
    9 років це десь 122 росту і 20 кг ваги. Вагітність двійнею це мінімум 10 кг в животі, нагрузка на спину, нагрузка на усі органи що ще ростуть(памятаєм дитині всього 9 років)як результат - Порушені всі кістки(остеопороз і інші приємності), що відбудеться з гормонами і відповідно з залозами , теж не важко уявити. Наскільки постраждає печінка нирки і інша органи теж непрогнозовано, але постраждають точно. Ймовірність що ті двое будуть здорові дуже мала, ймовірність викидню і предчасних пологів дуже велика . Відносно психіки - таке не забудеться ніколи, дитина і так уже психологічно скалічена добавити сюда вагітність і пологи получим інваліда на усе життя, вірніше трьох інвалідів, або три тіла

Останнє редагування: 7 жов 2009
  19. Сергій аспірант

Наскільки я зрозумів ви є
    медиком. Тому принцип не зашкодь вам знайомий. ризик ускладнень після аборту, психологічні, соціальні, демографічні наслідки поширення абортів роблять ставить під питання етичну виправданість ціє процедури.
    Профілактику абортів слід починати з виховання підростаючого покоління

Я згоден з вами що повинна вирішувати жінка, але в багатьох випадках вона потребує уваги і співчуття і сухою інформацією тут не обійдешся.
    Незаплановані вагітності часто є результатом безвідповідальності партнерів і дитина не повинна за це розплачуватись.
    а після аборту і подальшого розуміння того що вона вчинила вбивство- ми не отримаєм людину з психологічними відхиленями?
    коли плід нежиттєздатний справа більш менш зрозуміла. А от як бути якщо дитина може народитись з спадковим захворюванням? якщо схиляти абортів в таких випадках то по логіці роечей можна діти до до того що дітей з різними вадами слід взагалі елімінувати а матерям давати право позбуватись дитини в будь який спосіб і коли вона захоче.(хоча і так покарання матері за вбивство новонародженої дитини мізерне)
    до

• Подобається Подобається x 2
  20. Сергій аспірант

Чомусь принцип що людина може робити з власним тілом що хоче найчастіше застосовують щодо абортів, якщо до лікаря прийде пацієнтів з проханням про апендектомію чи ампутацію кінцівки без достатніх медичних показів хірург вважатиме таку людину психіатричним пацієнтом

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)