Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дуже багато заміжніх жінок теж ідуть на аборт. Маючи вже дітей.Так, аборт - вбивство, за будь яких умов, але не берусь нікого за це осуджувати, і не дай Бог мені коли-небудь опинитись перед вибором - родити чи вбити.
    А якщо в жінки вже є діти, і в перспективі - ризикувати своїм життям і залишити сиротами вже народжених? Не все в житті так просто і однозначно.

• Подобається Подобається x 8
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

є речі, які не можна не осуджувати. зрештою хто не осуджує в таких випадках, той схвалює
    бо не вірю, що хтось нейтрально ставиться...
    а якщо нейтрально, то скажу, що іноді нейтралітет дуже поганий вибір

я би поставила на перше місце просвіту
    бо імхо більшість жахливих і неправильних речей робляться через незнання і через нерозуміння того наскільки і чому це жахливі чи неправильні речі і як можна жити інакше

• Подобається Подобається x 4
  3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Розумію, і мені дуже подобається, що Ви шукаєте виправдання і співчуваєте. Та, певно було б ще краще, якби осуду зовсім не було. Це моя особиста думка, просто я так намагаюсь дивитись на світ - не осуджувати нікого і ні за що. Якщо воно дозволене законодавством :).

А профілактика, на мою думку, повинна полягати у статевому вихованні.

Самої лише християнської етики, нажаль, не достатньо. Про це каже статистика. Україна досить релігійна держава. У польщі аборти заборонені, а населення дуже віруюче. Однак полячки роблять аборти легально у інших державах. Або заліковують наслідки нелегальної операції.

Тоді як, наприклад, у Швеції рівень небажаних вагітностей і венеричних захворювань один з найнижщих у Європі. Зокрема завдяки продуманій системі статевого виховання.

• Подобається Подобається x 4
  4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ой, Миху, та де то так... іноді то віруючій жінці як нігті обрізати...

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

у лапках віруючій - так, чи несвідомій... буває, що жінка/чоловік неусвідомлює ЩО робить. Багато думають, що аборт - то засіб від вагітності...

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, от ту не зовсім погоджуюсь :). Існує не тільки чорне і біле, є ще перехідні кольори.
    Нейтралітет по відношенню до життя іншої людини, яка тебе ні про що не питає - думаю це правильно. Не можна прожити життя іншої людини замість неї.

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

А чому Миху? Бо не знають інших засобів. Чи Ви не погоджуєтесь?

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та є різні трафунки.
    неусвідомлення.... нерозуміння.... авось пронесе, а потім невідомо як з того вийти....

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Згідно з моєю мораллю, вони повинні враховувати також інтереси дитини і саму по собі цінність її життя.

10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну, то Ви погоджуєтесь, що статеве виховання необхідне? Чи як розуміти ваше фе?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Погоджуюсь і погоджуюсь з тим, що ви абсолютно не в курсі що до християнської етики.
    Згідно закону - аборт можна, а згідно нашої медицини - "нужно", бо кому не потрібне бабло за аборт? А от профілактика - це християнська етика, бо більше ніхто не зацікавлений у тому, щоб не було абортів.... так виходить.

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ви згодні, щоб християнська етика пропагувала презервативи?

13. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Шановна, нато-к.
    Я думаю, що етичні, моральні цінності, що і є основою релігії, таки домінують над статевим вихованням, яке також обовязково має мати місце, як і боротьба з іншими негативними явищами суспільства.

Справа в тому, що ті ж шведи, офіційно невіруючі, в своєму житті живуть людяніше і душевно чистіше ніж ми, що більше декларуємо, ніж робимо. Бог більше любить тих, хто живе по людськи, тим і допомагає. Я в тому щиро переконаний.
    А ще Польща з Україною тягнуть важку ношу наслідків диявольського режиму, який зумів навязати диявольські звички більшості з тих, кого не вислали, чи то в Сибір, чи то на той світ.
    На мою думку, Україна рахується релігійною державою. Якби була релігійною, то люди, а не одиниці, б виконували закони Божі... і щодо абортів теж.

• Подобається Подобається x 3
  14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Цікаво, в якому це розумінні Україна такою РАХУЄТЬСЯ? І в якому розумінні шведи ОФІЦІЙНО невіруючі? Україна - класична світська держава. Швеція, здається, теж. Жодна з цих держав не надає офіційного статусу віруванню чи невіруванню.

15. С этим я не согласна.

16. Зануда

Зануда така зануда

У вас щодо цього застарілі дані. Польське законодавство від 1997 року ухвалило закон про легалізацію абортів, але так як і у більшості країн, де прийняли такий закон, все чітко прописано і просто тому, що хтось "залетів" аборт робити не будуть. І "аборційні тури" до україни вже не виправдовують свого існування.

17. Ассоль

Ассоль Member

Гелено, в своєму дописі я акцентувала увагу не на тому, що я проти абортів (в цій темі і так достатньо аргументів інших дописувачів, чому аборт - неприпустимий), я акцентувала увагу на тому, а ЩО суспільство робить для того, щоб жінки не робили ті аборти. Я акцентувала увагу на ставленні до жінок, котрі народжують дитину без батька. На жаль, ви неправильно зрозуміли суть того, що я написала.
    п.с. Розуміти, чому жінка робить аборт і бути "за аборт" - це абсолютно різні речі. Розуміти і підтримувати - не одне і те саме.

• Подобається Подобається x 5
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я згоден з тим, що пропагує християнська етика.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

От це пропагує християнська етика? Агресивний осуд
    Невже?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Християнська етика пропагує осуд тих, хто хоче зробити аборт, пропагує аборт, а тих, хто вже зробив який зміст осуджувати? навпаки, тре знайти шлях, як тій мамі вийти з того стану.

вже.

а де твій аватар? :)