Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Зануда

Зануда така зануда

То є їхнє право. Жити!

Не варто вводити в оману людей. Це не так. У нашій країні підпільних абортів робити немає потреби, але тим не менше високий відсоток безпліддя серед жінок, які в минулому робили аборти.

Поганий тон переходити у суперечці до ad hominem (тобто на особистості), але я відповім - у мене двоє діток, я здавала всі можливі аналізи, бо для отримання обмінної картки вони були необхідні, але якими би не були результати ми чітко знали, що будемо народжувати. Без варіантів.
    Знаєте скільки моїх подруг після альфа-фета-протеїнового аналізу чули від свої лікарів "вирок"? У всіх зараз чудові здорові дітки, у деяких навіть кілька :) А знаєте скільки разів помиляються на УЗД?
    Не варто так боротись за право жінки на дітовбивство і безпліддя, бо потім та сама жінка буде платити страшні гроші за ін-вітро, щоб таки народити дитину. І зриватись по ночах від кошмарів.

• Подобається Подобається x 7
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я написав "майже". Приклади:
    1. Відомо, що він буде без рук і ніг.
    2. Його батьки - особи без місця проживання та стабільного заробітку.

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановний, D.M., я просто думаю, що у даному питанні користуватись категорією "щастя" не доречно і смайлик :)

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

з вашого допису не видно, що ви проти абортів, то нащо пишете, що проти?
    неодружена і неповнолітня - це не виправдання для аборту

треба вже брати на себе відповідальність за життя і виховання дитини якщо є вагітність
    не хочеш дитини, не любиш - то змусь себе хотіти і любити
    не маєш грошей - то придумай де взяти, як заробити
    і т.д.
    чого саме не розумієте? елементарна психологія, прогупліть про причини
    одна з причиин - діти в яких проблеми з стосунками, любов*ю, розумінням в сім*ї шукають цього на стороні, в тому числі вступаючи в ранні статеві стосунки

щодо життя в дитбунках... то скалічене життя
    держава має робити все щоб віддавати дітей в сім*ї
    і всиновлення треба дозволяти з народження, а не через 2 міс
    хоча я за те щоб мамам-зозулям вертали дітей якщо вони одумаються до 1-2 міс

=====================
    щодо лікарів... лікарі однозначно виконують роль катів при абортах, не кожна людина може робити таку роботу, відповідно і ставлення до них не дуже хороше
    а має бути хороше? це імхо, не звичайна робота типу продавця-кравця-стоматолога

• Подобається Подобається x 3
  5. Зануда

Зануда така зануда

Тому законодавство багатьох країн має прописаний цей пункт, але всі його умови так стисло прописані, що будь=хто, кому щось десь перемкнуло не зможе зробити аборт, бо сяде і та жінка і лікар.
    "Из двух зол выбирают меньшее." Ось і все.
    Я чудово розумію, що заборонити аборти законодавством є нереально, але змінити свідомість людей і їхнє відношення до істинної цінності людського життя, до моралі - ось, що було би ідеальним вирішенням проблеми дітовбивства, яким і є аборт.

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановна Занудо, Ваша особистість не дуже мене хвилює :). Я лише хотіла підкреслити, що то Ваша особиста думка. І ви маєте на неї право. То ж не позбавляйте інших мати свою думку. В межах дозволених законодавством. І не треба преходити на істерії :). Це не продуктивно .

Продуктивною наша розмова стала б, якщо ми перейдемо до обговорення мотивації абортів. Чому у країнах, де аборти заборонені, жінки ладні себе скалічити у підпіллі?

• Подобається Подобається x 2
  7. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Якраз навпаки - змінити законодавство набагато простіше ніж змінити свідомість...

• Подобається Подобається x 5
  8. D.M.

D.M. Well-Known Member

Тоді придумайте інше слово для описання того, що я хотів сказати.

9. Зануда

Зануда така зануда

Ані нотки істерії.

Ви просто слабо обізнані із правилами ведення дискусії. тому змішуєте поняття.
    Питання у культурі спілкування, а не у тому, чия особистість кого більше хвилює. Правда?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну для вас то недосяжно зрозуміти.

• Подобається Подобається x 1
  11. Зануда

Зануда така зануда

Я мала на увазі, що заборона абортів нормативним актом призведе до того, що почнуть процвітати нелегальні абортивні практики, але, якщо би люди розуміли всі наслідки свого вчинку, мали вищу мораль, більшу свідомість того, що роблять, то законодавство немало б у цьому питанні вирішального значення, а було би чисто формальним пунктом. Але це радше з області фантастики.

12. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

кому відомо? батькам?
    батькм самі часто не знають, що народження дитини, та навіть звістка про вагітність змінює життя батьків, і погляди на життя може змінити
    це стимул до роботи, до розвитку, це дорослішання в кінці-кінців
    при умові що батьки стараються життя змінити. бо якщо ні, то вони самі зроблять дитину нещасливою

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

От бачите, визнаєте. То скажіть чесно, що краще - легальні чи не легальні аборти?

Чому ніхто так не перейде до теми необхідності профілактики абортів?
    То ж яка мотивація? Як можна запобігти, зменшити кількість?

14. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Питання аборту - найчастіше це насамперед питання етики, совісті, відповідальності за свої дії матері, але також і всіх тих, хто долучається до цьго, навіть непрямо.

Але так чи інакше, аборт завжди залишатиметься вбивством. І не менше.

• Подобається Подобається x 8
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

бо ті жінки похожі на тих, хто можуть запросто вбити дитину, психічно хорі.....

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так я писала вище - важкі вади розвитку дитини.
    Принципова відмінність мого формулювання від Вашого у тому, що Ви прагнете подати ситуацію так, ніби рішення буде прийняте на благо саме дитині. Але це не так. Рішення приймають батьки, керуючись власними мотивами.

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Абсолютно так. Хіба хтось із цим сперичається?

Питання осуду інших так само питання етики. І кожен ці питання вирішує по-свому ;).

То ж, профілактика?

18. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Думаю, що це і є головною проблемою і роботи непочатий край. Україна тут має перевагу над багатьма країнами у можливості впливу через християнську етику. Але недолік, що до церкви часто ідеться, бо всі так роблять.
    А решта - алкоголь, наркоманія, вседозволеність, безробіття і батьки по Італіях, "Брігади" по телевізорі... - диявол теж не спить.

Тобто питання дуже складне і комплексне, де проста заборона аборту - дале-е--е-ко не вихід. Починати потрібно з другого боку, з простої людської Моралі - матері, батька, акушера, депутата, Президента... всіх хто долучаються до вбивства людської істоти, по "показах", чи без них.

Останнє редагування: 23 лют 2009
  19. Зануда

Зануда така зануда

Я засуджую вчинок, а не особу. Людина може бути у розпачі, може не мати елементарно з ким порадитись, або навпаки мати невластивих порадників і багато інших чинників, але від того її вчинок не стає більш виправданим чи менш злочинним.
    Така розгублена особа прийде до лікаря і він повинен їй відкрити очі на правду того вчинку, запросити психолога, розказати про альтернативи. Наше законодавство це мабуть не регулює, але краще народити дитину і дати бездітній сім"ї на виховання, ніж не народжувативзагалі.

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розумієте.... зауважив одну цікаву річ.... якщо людина вірить у мавпяче походження людини, то для неї і аборт - то як нігті обрізати....

а де твій аватар? :)