Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Лично я не осуждаю. Они сами виноваты. Хотя есть много случаев, когда малолетние очень любят своих детей и хорошо о них заботятся. Хотя бы поэтому осуждать не стоит.

• Подобається Подобається x 1
  2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Щось не в"яжеться одне з одним.

• Подобається Подобається x 5
  3. Просто малолетние родители бывают разные. Это их вина. Только их.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

не варта осуджувати взагалі!!! чи зробив хто аборт чи ні...

Бо по-перше, на все є воля Божа..
    по-друге, кожен сам розпоряджається своїм життям і кожен має вибір... за все сам несе відповідальність, без осуджуючих...
    по-третє, НІХТО не знає, як він насправді поведе себе в тій чи іншій ситуації, поки сам в ту ситуацію не потрапить.
    по-четверте, НІХТО не без гріха - стара і завжди актуальна істина.

• Подобається Подобається x 7
  5. Разумеется. Мы только высказываем своё мнение. Осуждаем мы или нет - это ж не повлияет на ситуацию в целом, верно?

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

своя думка є в кожного:)
    а осудження вплине тільки на нас самих і на наше майбутнє.. бо крім всього іншого, є тенденція - той, хто осуджує потрапляє в ситуації тих, кого осуджував...

• Подобається Подобається x 9
  7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Як сказав один мій знайомий (дуже поважний чоловік) "Своё мнение, как и задница, есть у каждого".
    Питання в тому, що ми з цією своєю думкою будем робити? ;)

Олю, скажу відверто, Ваша категоричність говорить про Вашу поверхневість у данному питанні. Це як мінімум.

А питання це має багато аспектів, кожний з яких вартий окремого обговорення.
    По-перше, Ви так і не пояснили в чому Ви звинувачуєте лікарів? Повторю, вони жодних рішень не приймають.

По-друге, елективні аборти. Це аборт за бажанням батьків, в Україні дозволений законодавством до 12 тижнів вагітності. Як гадаєте, чому їх вимушені застосовувати? І чи тільки 15-тирічні це роблять?

По-третє, абор за медичними показами. 1. Якщо вагітність загрожує життю жінки. 2. Якщо у дитини виявлено вади розвитку.
    Цей різновид переривання вагітності Ви також засуджуєте?

• Подобається Подобається x 5
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну впринципі кіллери також не приймають рішення, їм сказали, заплатили, вони й зробили.....

• Подобається Подобається x 4
  9. Потому же, за что осуждаю киллеров. Человек с нормальной психикой не убьёт, имхо. Не сможет. Эти люди убили миллионы украинцев. По головке нужно погладить? Они добровольно поддерживают низкую мораль и плохую демографическую ситуацию в Украине. Ну что ж, каждый будет отвечать перед Богом. Это их добровольный выбор.

А чью жизнь, по-вашему, НУЖНО выбирать? Ребёнка или женщины? Если бы был выбор, чью жизнь выбрать, на чьей вы бы остановились? Хочу услышать ваш ответ.

10. По логике некоторых форумчан, виноваты только заказчики.

11. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

ні ви ні я цього не знаєм, однозначно їм набагато важче, спробуйте вдуматись...
    а й справді, скільки??? спробуйте в наш час (не радянський) стати певцом, бизнесменом одиницям зафартить, інші з тисяч пролетять...

тепер подумайте, держава дуже піклується про вас? а про хворих? малозабезпечених? багатодітних? чому ви думаєте що сиротам більше уваги???

• Подобається Подобається x 2
  12. nata-k

nata-k Well-Known Member

Детский лепет....

Я впевнена, що не знайдеться жодної людини, яка б сказала, що аборт - це благо, щастя і радість. Це завжди біль, страх, сором.....Але буває так, що він необхідний.

У нашій державі аборт (за певних умов!) дозволений державою. І це дуже важливий момент. Чому у вашій свідомості крайніми є лікарі?!

Уявіть, що завагітніла жінка із пороком серця або важкою формою цукрового діабету. Для такої жінки вагітність і, тим більше, пологи - смертельні. А дитина якщо і народиться, то навряд здоровою. То що робити?

13. Зануда

Зануда така зануда

Я Вас прошу! Ви справді думаєте, що аборт то є Божа воля? Абсурд якийсь - Ви тільки вдумайтесь у свою логіку. Виходить, що є такі випадки, коли Бог дає "добро" на вбивство беззахисної дитини, бо мама невчасно завагітніла?

Ні, лікарі тільки спонукають і підштовхують до прийняття такого рішення і є його виконавцями. Лікар акушер-гінеколог, який проводить операцію по перериванню вагітності, чоловік(хлопець, коханець), який змусив жінку піти на такий крок, батьки, які натиснули, або в інший спосіб підвели до такої розв"язки - всі, хто причетний до цієї справи у різній мірі мають на собі гріх і кров невинно вбитих дітей.

Вбивство, воно і є вбивство. Чому держава не легалізує відстріл інвалідів? Всі, хто на візках, хто прикутий до ліжка, хто не живе повноцінним, за нашими мірками, життям, всіх сліпих, глухих, горбатих, всіх геть?
    Навіть, якщо дитинка проживе лише місяць - вона буде жити в обіймах мами, і на той короткий час відчує, що означає, коли тебе люблять просто за те, що ти є, а не за те який ти.

• Подобається Подобається x 9
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... жоден вбивство не є благо, щастя і радість, це завжди біль, страх, сором... але буває так, що воно "необхідне".

15. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Гм... А якщо мама - наркоманка, або алкоголічка, яка випадково зробила цю дитину за дозу...

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так. І ще раз нагадую, аборт (за перних умов!) дозволений законодавством нашої держави.
    Не, зрозуміло, про який місяць мова?

17. Зануда

Зануда така зануда

У нашій державі законодавство вельми не досконале, тому перешкод для абортів практично немає. Кожний такбимовити бажаючий може за відповідну платню отримати те, за чим прийшов.
    А чому ви не згадуєте про ускладнення викликані аботами, чому не згадуєте про те, що ранні аборти призводять до безпліддя?
    Ви говорили про аборт дітей з вадами розвитку. Я ж вважаю, що це не є причина для переривання вагітності і скільки б не судилося прожити дитинці, вона має право на це життя і ніхто не повинен зазіхати на це право.

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не просто може, а має право.

Так, вони безперечно є. І лікарі повідомляють про їх можливість.
    Однак, якщо аборт виконують у належних умовах, в належні терміни - імовірність ускладнень не велика.
    А занаєте з чим треба порівнювати? З ускладненнями від нелегальних абортів, які дуже розповсюджені у країнах, де легальні аборти заборонені.

Це Ваша особиста думка. Отже, коли ви будете вагітна, то не будете робити жодних принатальних досліджень для виявлення стану дитини.
    Але якщо батьки хочуть народжувати дитину тільки у випадку відсутності вад розвитку - це їх право. Чому ви вважаєте, що маєте право на осуд?

Щодо місяця. Ви мене дуже сильно здивували. Таких вад дуже мало. Діти інваліди живуть довго.

Далі продовжуємо осуджувати?

• Подобається Подобається x 1
  19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Моє ставлення до абортів таке.

Я аксіоматично приймаю, що цінність зародку людини суттєва, але менша за цінність народженої людини.

Морально я допускаю аборт лише в таких випадках:
    1) за медичними показаннями, тобто якщо дане народження шкідливе для чийогось здоров'я;
    2) якщо майже точно відомо, що в разі народження даної дитини її життя буде дуже нещасливим.
    В інших випадках я засуджую аборт.

Але я вважаю, що законодавчо забороняти аборти недоцільно, оскільки тоді їх усе одно робитимуть, тільки підпільно, а підпільність породжує додаткові проблеми. Краще визнати невідворотність абортів (у тому числі таких, які я засуджую) і робити так, щоб проблем від них було якомога менше.

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

От цього не може знати ніхто :).

Абсолютно підтримую! Якщо закрити очі і вуха - проблема не зникне.

Пропоную ще раз подумати над питанням, чому виникає потреба у абортах? Перш за все елективних.

а де твій аватар? :)