Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. irka-shkirka

irka-shkirka Member

Відповідь: Аборт. За та проти.

А ви раували скільки є душ у чергах???? Дурний аргумент, перепрошую. А як дитина "передумає" і помре на 6-му місяці, а на 9-му, а в 3 місяці, а в 90-років???

А чому саме до 5-ти, а не 3, не 7, не 9, не 16 років, скажімо???

Як на мене відповідь очевидна - рецидивістка. А продажні судді, прокурори, мери і навіть священники були, є і нажаль будуть.
    Чому Ви маєте право вирішувати з якого терміну, чи віку можна вбивати?

2. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Это не мы решаем, это эксперты ВСЕХ развитых стран мира, в которых разрешены аборты. До 12 недель зародыш является живым организмом, но человеком не считается по разным показателям: развитию, строению, деятельности нервной системы, отсутвия высшей нервной деятельности, мышлению и прочим. Поэтому этот срок и установлен в качестве критического для прерывания беременности. До 20 недель аборт разрешён по медицинским показаниям, угрожающим жизни матери. Обо всём этом уже неоднократно писалось выше. :)

• Подобається Подобається x 2
  3. irka-shkirka

irka-shkirka Member

Так я це до того, що завтра інші експерти вирішать, що рівень розумового розвитку дітей, скажіно до 6 років, не відповідає рівневі розвитку дорослих. Інші, що каліки - це обуза для суспільства, ще інші, що всі хто не білі - не люди. Ну не маємо ми права вирішувати, хто з нас більше людина, а хто живий організм. Це той жеж фашизм у свому роді. Ми починаємо перебирати ознаки, що відрізняють одних від других. А якщо плід, з якихось причин, розвивається швидше і в 11 тижнів відповідає розвитку за 13 тижнів. Хто відповість за вбивство, вже навіть за вашими поняттями? Чи це не рахується? Одним більше, одним менше. Історія вже знає немало прикладів такого відношення до людей. І пізніше саме ж людство вжахається від своєї жорстокості і цинізму.

• Подобається Подобається x 1
  4. Alexey Titievsk

Абсолютно понимаю Ваше личное негодование. Полностью согласен, что аборт - это наихудший из способ контрацепции, который нужно применять как можно реже, просвещая и объясняя современные методы контрацепции. Я думаю, если Вы обратитесь во Всемирную Организацию Здравоохранения, офисы которой уже есть и в Украине, они смогут дать Вам более полное объяснение критериев, которыми руководствуются европейские и американские специалисты при юридическом определении половой клетки, зародыша, плода, либо ребёнка.

5. Ірена

Ірена Well-Known Member

гілка існує давно, а я все не могла на неї зайти...
    я вважаю аборт бідою. і шкодую людей, які використовують його як контрацептив. не знаю, як там із душею дитини (є, нема... я не богослов), але вою душу вони вибивають поступово...
    а ще я вірю у спокуту.
    я колись майже вимушено зробила аборт. хоча про це зараз і не жалію, але тепер, коли хочу дитину, нічого не получається... а лікарі кажуть, що здорова.

• Подобається Подобається x 4
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ви знаєте 101 %% метод ? Миттєвого застосування ? Перепрошую, «іздєлія» рвуться. Як і професійні хірургічні рукавички.

Це залежить від філософсько-релігійних переконань.
    Для сотень мільйонів (якщо не мільярдів) людей на Землі поняття сансари, реінкарнації більш коректне і чітке, ніж поняття «вічного життя»

Деякі релігії вважають, що вселення душі відбувається на 5-6 місяці вагітності.
    Деякі – що в момент народження.
    А щодо моменту запліднення (спеціально пошукав в Неті й запитав фахівця) – це на рівні, наприклад, тотемізму Північно-американських індіанів.

Починаємо погроми гінекологічних кабінетів та відділень ? Чи змусимо усіх без винятку гінекологів раз на місяць проходити публічну «самокритику», як було в Китаї у 1960-х рр ?

Щодо моєї однокласниці - її поставило на ту посаду Мін. охорони здоров"я України. А її чоловік - віруюча людина, навіть писав ікони для монастирів, не наполягав на зміні її місця роботи.

Ірино, хто «МИ» ? Біологи, ембріологи, гінекологи чи
    феміністки, християнки, теософи ?
    Де критерій, що піддається чіткому, повторюваному визначенню й однозначному трактуванню всіма розвиненими мовами ?

Ви читаєте, що пишуть медики – Степанич та Alexey Titievsk ?
    Ви в курсі того, що Alexey Titievsk працює лікарем у цивілізованій протестантській країні з високим рівнем соціального захисту людини. Очевидно, він висловив загальноприйнятну думку, інакше випадковий відвідувач ЛФ міг би «настукати» куди треба. :)

Таким чином, 13-річну школярку або молоду незаміжню жінку, в якої на руках двоє напівпаралізованих батьків, - будемо засуджувати за те, що «так склалося» ?
    І відмовимо їм у праві на ту лінію життя, в якій потім з’являться бажані, народжені в коханні діти ?

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

От не можу зрозуміти.....В перших двох наведених цитатах ви зсилаєтесь не "деякі релігії" (а ви їх сповідуєте, чи це так "а пагаварить") і розказуєте про якісь філософсько-релігійні переконання. А в наступних двох цитатах доводити що вирішувати повинні не теософи а спеціалісти? Де логіка, визначтесь нарешті яка площина є для вас є пріоритетною.
    А взагалі то цікаво ви дискутуєте, ігноруючи конкретні запитання ... :)

8. Ірена

Ірена Well-Known Member

а якщо через те, що я зробила, бажана дитина і не народиться?

9. Boris_Kiev

Ljolik, на цій гілці я побачив достатньо посилань на поняття «душа» та «гріх», тому й торкнувся цієї теми. Ви особисто вирішили для себе так, але це не означає, при всій повазі до Вас, що й інші жінки зобов’язані вчиняти саме так.
    Які вчення я поважаю – це не тема, щоби «пагаваріть» саме на цій гілці.
    Для мене приоритетним є свобода вибору жінки. ОСОБИСТОСТІ.

Ірено, мені жаль, що Ви маєте проблему, але тут слово фахівцям. І не факт, що причина саме в цьому. Це типова «відписка» недостатньо компетентних лікарів. Залишається тільки побажати Вам здоров’я та успіхів.

Я не хочу бути «жуком у мурашнику», тому можу залишити цю гілку (але при своїй думці).

10. Ірена

Ірена Well-Known Member

та з вашою думкою теж все гаразд (не хвилюйтеся), просто, коли проблема є шукаєш причину де тільки можна.
    я ж не фанатик...

11. Boris_Kiev

Ірено,
    оскільки Ви людина з гумором, дозвольте мені хвилинку поофтопити ?
    Півтора роки тому я виступив на форум.доггі.кієв.юа з "особливою думкою" про негуманність примусової стерилізації тварин у притулках (що чекають на "доместифікацію").
    Жіночки (чудові, душевні) мені тут же сказали - сиди в гілці, присвяченій розшуку тварин-втікачів, а сюди не лізь, бо забанимо. :)

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А тепер наведіть будь-ласка місце, де я сказала що так повинні вчиняти всі :scare:. Я обстоюю свій погляд на аборт, та й свою думку щодо позиції держави в цьому питанні я здається теж досить чітко висловила. Повторю ще раз.
    А дитина з якого моменту стає особистістю, а? І взагалі, розмірковувати про припустимість аборту до 5 місяця, коли жінка вже рухи дитини добре відчуває.... може хіба людина яка ніколи в собі Життя не носила.
    Тут і так кожен залишається при своїй думці, як і на інших гілках форуму.

13. Boris_Kiev

Це було практично при всіх режимах. Плакати, статті - цитую:

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

взагалі-то добре балакати людям, що немають проблем із постійними "зальотами", бо є ж жінки, що від "вітру" вагітніють... і що їм робити?

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Знайома вагалась чи лишати дитину, чи іти на аборт, бо не одружена, і гроші і т.д. Вирішила залишити коли у ЖК побачила на стіні фотографії абортованого 12-тижневої дитинки, рука не піднялась.

Застерігатись. Сестра працювала з жіночкою, 2 дітей, і за 3 роки - 8 абортів, все грошей на презервативи жаліла, бо бідні, а тут ще й на "це" гроші потрібні, потім кожен раз плакалась що на аборт теж гроші потрібно, і де вз"яти .... і так по колу. Звичайно що вагітніла "від вітру", ну пару раз не застерігаючись, чи приблизно рахуючи дні не залетиш, але логічно що рано чи пізно буде кіндер-сюрприз.

16. Ірена

Ірена Well-Known Member

мені важко судити, в мене проблем із небажаними вагітностями нема. але точно знаю, що різні ситуації бувають, ой, різні...

17. Alexey Titievsk

Подобрать подходяшую контрацепцию с тем гинекологом, который не купил свой диплом. :)

18. zet

zet Дуже важлива персона

Предлагаете подъехать в вашу клинику? А то поблизости только Степаныч, но он не гинеколог точно...
    :)

19. Boris_Kiev

Проте Степанич може фахово навчити дівчину критичному ставленню до проблеми:
    "Если вы беременны - это только временно,
    Если не беременны - это тоже временно!":)

20. Alexey Titievsk

Ой, я ж тоже не гинеколог, я ж по внутренней медицине и по психиатрии, проще говоря - всё, кроме баб и детей. Хотя лучшие подруги и соратники по клинике - гинекологи.. :padonak: Умных слов от них набрался.. :padonak:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)