Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. irka-shkirka

irka-shkirka Member

Відповідь: Аборт. За та проти.

А мене не влаштовує, коли хлопці з ВАШОЇ ВУЛИЦІ будуть гвалтувати мене і моїх дітей, вбивати мого брата, чи коханого і розповідати "пусть каждый отвечает за себя и собственную семью". "І не ма чого на нашу вулицю пхатися зі своєю мораллю". "І не смійте нас засуджувати, а то вас у хрестових походах на "НАШУ ВУЛИЦЮ" звинуватимо!". Абсурд. Якщо ми люди то повинні жити за людськими законами і не можемо пожирати собі подібних! Якщо ж серед нас є тварини то їх потрібно ізольовувати від суспільства. Це не закони нашої вулиці, не закони християнства, це елементарні закони ЛЮДИНИ! А от про запобігання вагітності то християни між собою розберуться. Тут вам жеж вас ніхто не зобов'язує нідо чого? Але посягати на чуже життя права не маєте. Або ж тоді не зчиняйте гвалт, якщо і вашим життям розпорядяться суди. Ви вважаєте що можете позбавити людину життя, я ж вважаю, що тоді вас повинні ппозбавити свободи

• Подобається Подобається x 3
  2. zet

zet Дуже важлива персона

Речь шла только о предохранении и запрете/разрешении законодательном абортов, а вы вообще-то о чём? Или вы полагаете, что противники запретов абортов будут за вами по улице гоняться?

Может уже присмотрели и площать для инквизиторского костра? ну-ну...
    толерантные вы наши...

3. irka-shkirka

irka-shkirka Member

Та я взагалі то про те, що ви на вашій вулиці хочете робити все, що вам заманеться, а оскільки наші вулиці в одному місті, то боюся, що з вашим світоглядом "свободи", ваші послідовники почнуть після немовлят вбивати та гвалтувати всіх і кричати: "не треба законів! Кожна вулиця живе як хоче. От у нас кожен робить, як вважає за потрібне! А ви не хочете бути згвалтованою, то сидіть удома". Сьогодні ми виступаємо за дозвіл вбивати немовлят, завтра юнаків, після завтра ще когось. Навіщо нам закони? Закон один - джунглів, хто сильніший той і правий. Немовлята не можуть себе захистити, тому їм потрібен наш захист - і у вигляді законів і у вигляді суспільного осуду. Чи страта чикатила це теж інквизиція?

• Подобається Подобається x 6
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ljolik,

1. Скільки не застерігайся - все буває.

2. Виходить, повинна страждати майбутня мати, в якої безсумнівно є душа, заради колонії клітин, яка по суті нічим не відрізняється від якогось поліпу. В останньому випадку теж грішно йти до лікаря ? Чи на те треба брати дозвіл в духовної особи ?

3. Якщо з якихось біологічних причин вагітність буде перервана (без втручання) - як це, пардон, узгоджується з інкарнацією душі ?
    "Перепрошую, мадам, душа виявилася бракованою, ми її відзиваємо" ?

4. Сходив за наданим лінком. Ну це серйозно -
    Я добре знаю одного київського "горокопіста" (радіоінженер), дружина знає іншого (інж-будівельник, КВНщик і трохи журналіст).
    Вони самі зізналися, що їхні гороскопи - це прикол. Газети платять - ми й пишемо.

Але серйозний пан (лікар і теософ, зі знанням індійської медицини, який вивчав першоджерела на санскриті в оригіналі), свого часу пояснив моєму батькові (теж лікареві), ЯК з’являється душа в немовляти.
    Щоби це зрозуміти, потрібна певна база знань, відмінна від бази християнина / мусульманина / юдея.

Жінка – не інкубатор. І відповідальна жінка має право вирішувати, кого вона випускає / не випускає у життя. І у ЯКЕ життя випускає. Тобто чи зможе забезпечити гідні умови життя дитині.

Якщо релігія почне втручатися у питання переливання крови, трансплантації органів і тому подібне – чи не дійдемо ми до того, що лікарів будуть спалювати на вогнищах інквізиції ?

5. zet

zet Дуже важлива персона

Немовлята - это уже рожденные дети, а не зародыш. Не бойтесь, я и сама их буду защищать на собственной улице. Тем более по части изнасилований - это тоже не ко мне. (мне дать волю, то б насильникам принудительную кастрацию ввела :) ) Но воспринимать женщину только в роли инкубатора не позволю никому. Должен быть свободный выбор, одновременно с воспитанием и объяснением всяческих последствий.
    Не стоит демонизировать мои взгляды. Они во многом могут оказаться гораздо строже ваших. Потому что свобода выбора предполагает и умение нести ответственность за собственный выбор, а не спихивание всего на обстоятельства. Я себе никаких обстоятельст не прощу, буду драться до последнего. Но это будет только мой выбор и ничей другой.

• Подобається Подобається x 1
  6. irka-shkirka

irka-shkirka Member

Знаєте енекдот:
    - Лікарю, який найкращий спосіб оберігатися?
    - склянка води.
    - ???? до, чи після?
    - замість.

Це в дитини є душа безсумнівно! Чиста і не заплямована, а в матері, в якої піднімаєть руки на свою дитину навряд чи вона є. Це взагалі цинічна постановка питання - мати хоче "розважатися", а розплачуватися повинна дитина своїм життям. Не знаю, як було б в критичній сиуації, та думаю, що я, як і будь-яка нормальна мати незадумуючись віддала б своє життя за дитину, а аж ніяк не навпаки! Звісно бувають і складні ситуації, коли питання стоїть про життя чи смерть когось одного, тоді ще можна було б допустити якусь можливість вибору, але заради свого бажання, чи благополуччя, чи матеріальних мотивів... Жах. Завагітнів, народи, і якщо рука підніметься віддай на виховання, це вже краще ніж вбивати. І думаю, що 90% матерів глянувши в очі синові чи дочці відмовляться від свого задуму.

А це до чого??? А як дитина помре у місяць??? Дурниці якісь...

Так про те і йдеться, що оправдовувати вбивство, бо хтось свій гороскоп рахує від народження - маразм.

"Я тебе породив, я тебе і вб"ю". А не назбирав гроші на універ і шнурок нашию. Краще тобі мертвому бути, аніж без вишки. А тяжко з грошима то віддамо тебе на органи, що ж нам страждати? Я ж тебе породила, то роблю з тобою, що за хочу. "відповідальна жінка має право вирішувати"!

Та ні, просто як керувати будуть циніки то всі ми будемо тільки носіями органів, крови і т.п., щоб забезпечити нормальне життя, тим, хто буде вважати що може вирішувати жити комусь чи і, людина він, чи тільки набір клітин, крові, чи органів!

Додано через 4 хвилини
    Тут головна відмінність. Не може бути вільного вибору, щодо насильства над іншим! Вільний вибір тільки над собою - застерігайся, стерилізуйся, роби, що хочеш з собою! Тебе ніхто не заставляє бути інкубатором! А зявилось інше життя - ти не маєш щодо нього прав і свободи. Тільки обовязок.

• Подобається Подобається x 4
  7. zet

zet Дуже важлива персона

До 10 недель еще - не з'явилось. Усё! Точка! Не навязывайте мне свое мировоззрение в этом вопросе. Я не считаю его правильным. Это и есть основное расхождение.
    То шо? теперь уже таки на костёр?

8. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

я не розумію, ви хочете цього?

чи ви свято хочете відстояти думку Вольтера:

9. zet

zet Дуже важлива персона

Я с Вольтером солидарна. Но высказать свое мнение это одно, а призывать ограничить законодательно оппонента, т.к. его позиция не нравится - это совсем другое.

10. Boris_Kiev

irka-shkirka,
    А як би Ви поставилися до скажімо, жінки-двірника, яка мешкає в гуртожитку і прагне якомога скоріше народити 3-х дітей, щоби отримати квартиру ? (була така практика за совєтів). Чоловік, наприклад, слюсар-сантехнік, бухає -не просихає, грошей нема, але заради постійної прописки у Києві (Львові, Дніпропетровську) народжують (як правило, в результаті п"яного запліднення) і сідають на шию державі.

Нормальна мотивація ?

Тепер в декого нова мотивація - грошова допомога.

Ви не замислювалися над тим, що в молоденьких несамостійних дівчаток більшість "зальотів" - у нетверезому стані обох партнерів ? І що - "давай, майбутня мама, створюй проблеми лікарям та педагогам-дефектологам" ? *
    Без аналізів на сумісність партнерів, та взагалі без обстеження на наявність інфекцій, чисто жіночого здоров"я ?
    Це, перепрошую, психологія "наших менших друзів".

-----------------------------------
    * моя тітка викладала математику в кримському містечку. Каже - 4 дії діти засвоюють, а коли треба зрозуміти a+b=c - отут специфіка "дітей курортних романів" і спрацьовує. Нажаль.

-----------------------------------

Вибачте, читати за наведеними лінками дилетантську маячню про душу через 20 хвилин після злиттся сперматозоїда та яйцеклітини - просто смішно. А якщо це відбувається в пробірці (де лікар запліднює кілька десятків клітин, а підсаджує пацієнтці 3-4 ?)
    Тоді за Вашою логікою, лікар, що допомагає завагітніти майже безнадійній жінці, теж вбивця ? Чи все ж таки - благодійник майбутньої матері та її дітей ?

Щодо гороскопів (справжніх, а не журнальних) - тут кожний може рахувати звідки йому подобається, але спрацьовує - один.

Місця мого запліднення й народження - на відстані 3500 км одне від одного. Для чистоти експерименту :)
    Тож я маю змогу сам зробити висновки щодо дієвості того чи іншого гороскопу. :)

11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

одного не можу зрозуміти :) : якщо ви вірите у Бога, у Душу - то чого не можете повірити, що людина отримує душу в момент зачаття?

так само не можу зрозуміти православних: у Бога вірять, а Непорочне Зачаття - не визнають.

12. Boris_Kiev

Отож не будемо... здіймати тут нову бучу.

З повагою.

До речі: досить розумно тема абортів та моральних аспектів застосування протизаплідних засобів обговорюється на http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=123633

13. volk

volk Well-Known Member

Не зрозумів ?????

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Можливо я щось пропустила, але де тут була мова за вогнище? інквізицію? чи ще щось в такому дусі? мова йде якраз про неприпустимість насильства над беззахисними дітьми. Таке враження що читаючи чужі дописи ви не задумуєтесь над тим що люди хотіли сказати, а сприймати сказане мало як не докір на свій рахунок. Принаймні заклики "на костёр" якось не зовсівм в цьому випадку адекватні.

Золоті слова, непланований зальот і як наслідок аборт - це вміння нести відповідальність за вчинки?

Зрештою тема називаєть "Аборт.За та проти". Конкретне і просте питання - обговорється не стільки заборони, скільки чи варто робити, і наслідки. І мені так видається що роздуми на тему "до Х - терміну не рахується", а ще краще - "до народження не рахується бо гороскоп пілся народження складають" - це обгрунтування ЗА аборт. І державна політика повинна грунтуватись не стільки на забороні, скількина роз"ясненні, що аборт- вбивство, і на створенні умов, коли аборт буде робити просто не вигідно (дорого), і кожен наступний - що дорожче і т.п. А не розказувати - застерігайтесь, ну а якщо мізків на це вистачило, то головне встигнути вбити до Х-терміну.

Додано через 11 хвилин
    1. Що буває? яще розумію згвалтування від жінки не залежить, а в решті випадків що буває?
    2. Поліп - цікова, з поліпів люди виростають?

Ви бачите різницю між вбивстов і смертю внаслідок хвороби? чи різниці немає?

Несерйозно пов"язувати появу душі з гороскопами :p

Відповідальна жінка не допускає появи життя - тобто ембріона, тим більше що контрацептивів зараз - до кольору до вибору. І відповідальна жінка не вбиває життя, яке вже є в ній. Тим більше що уявлення про гідне життя у кожного своє. І якби ваші батьки керувались думкою - а раптом я не забезпечу дитині освіту, квртиру , машину для гідного життя можливо і вас на світі б не було ;)

От до чого тут релігія????????? Ви знаєте, є такі люди - вегетаріанці, не вживають м"яса. Не з релігіних питань, а з етичних, бо не сприймають насильства у будь-якому вигляді. Питання аборту - теж значною мірою етичне, не обов"язково бути релігійним, чи скажімо християнином щоб не сприймати аборт.

Висновок з того який? може давайте як в Китаї - будем обмежувати народжуваність певних верств, на примусовий аборт відправляти? чи все таки це питання має з іншого кінця вирішуватись?

• Подобається Подобається x 3
  15. bora

bora Well-Known Member

З усього маю сказати, що зараз та сама практика.... Скажімо практика роздавання грошей за народження - вилилась у переповнені дитбудинки сьогодні. На жаль, на забезпечених вона мотивуюче не діє, а тільки на алкоголіків і іже з ними. А ще є поняття - квартири для багатодітних і для сімейних дитбудинків.

16. irka-shkirka

irka-shkirka Member

А давайте щераз і попорядку. З якого часу ви вважаєте, що дитя можна вбити і чому, а з якого це вже повинно бути заборонено?

Незгодна. В мене багато мохї коліжанок, та й сусідка зважились на ще одну дитину не в останню чергу тому, що повірили, що держава змінила свій погляд на народження. А питання, як уникнути випадків, що ви навели безліч. Частина застосована - як виплата суми частинами. Це окрема довга тема, і потрібно хіба окрему гілку створити. Не припиняти ж видавати зарплату, бо багато хто її пропиває...

То ви ще й насильно пропонуєте аборт робити???? От випадок. Та ж сусідка розповіла, що ходила з тою дитиною і попала на прийом до гінеколога. І той почав їй грізно і авторитетно "втирати", що маля хворе, здоровим не народиться, що потрібно конче зробити аборт, щоб ще одна каліка на світ не народилася. А маля народилося цілковито здорове, без жоднісіньких проблем, а наговорив їй того, щоб гроші заробити. Бізнес в них тепер такий. От таких і справді спалювати треба. Скільки він життів забрав, і якби сусідка не виявилась переконаною християнкою, то й вона б убила свою дитину. Це вас свобода вибору.
    Давайте створимо комісію і та буде відбирати - тому можна жити, тому ні, того під ніж на органи, той слабий і з скелі, як в легендах про Спарту, той від алкоголіка, то спалити разом з алкоголіком... Швидко суспільство очиститься від хворих, немічних, дурних і бідних...

17. bora

bora Well-Known Member

Дай Бог. Я кажу про дитбудинки - це сумне явище. Держава краще б змінила відношення до нашого та їхнього ЖИТТЯ, а не тільки народження.

18. irka-shkirka

irka-shkirka Member

В державі дуже багато змінити треба. Вона серйозно хвора. Скрізь у владі брехня і цинізм, що й передалося суспільству. І як на мене масові й дозволені аборти, ще одна з серйозних моральних недуг суспільства. Інша моя сусідка хвалилась, що зробила вже понад 20 абортів!!! А ще кажуть, що після них можна безплідною залишитись...

19. Boris_Kiev

Ще більш несерйозно вважати, що душа вселяється під час коїтусу. Навіть у здорових партнерів яйцеклітина може запліднитися, а через три-чотири дні "передумати" з тисячі причин: з"їла жінка дозу аскорбінки від грипу, випила, прийняла гарячу ванну або займалася спортом...
    Ну самі подумайте, звідки стільки душ, що чекають своєї черги, набереться ?

Ось тому я глибоко переконаний, що кожна жінка має право сама вирішувати. Принаймні до 5 місяців.

До речі, про аскорбінку.
    Метод, що широко практикувався за часів мого студентства.

Затримка 2-3 дні.
    16 грамів аскорбінки розбиваються на дози по 2 грами.
    Приймали 8 разів з інтервалом у 6 годин по 2 грами.
    На ніч - дуже гаряча ванна (якщо серце здорове) і гірчичники на внутрішню поверхню стегон, якомога вище.
    Цьому мене навчила мама-лікар і кожна студентка-медичка про це знала.
    Вакуум-регуляція тоді була малопоширена і, якщо не спрацьовувала аскорбінка, хімічили якимось відомим препаратом.

До речі, моя однокласниця, лікар у 3 поколінні, мати 3-х дітей, більше 10 років працювала на тій самій вакуум-регуляції.
    Хто вона - рецидивістка-посібниця вбивць чи благодійниця ? (серед її колекції візитівок знайшлася навіть суддя. І мені це знайомство допомогло вирішити невеличку проблемку. Досить було сказати "я від Н.").

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Коїтус не = запліднення.

Питаю ще раз, ви бачите різницю між насильницькою смертю і смертю внаслідок хвороби? (здоровий плід аскорбінкою не вижинеш доречі).

Населення землі постійно зростає, і звідки стільки душ береться? а взагалі то питання не по темі.

Прогресивний ви, принаймні офіційна медицина дозволяє до 3 міс, а далі це стає небезпечно для здоров"я жінки, а ви і до 5 згідні, а чому не далі, до моменту народження? а якщо плід раптом на 7 місяці народиться життєздатним, то тоді просто добити, душа ж
    . Може давайте хворих добивати, щоб не були тягарем для батьків і держави, заодно і поясніть як визначити чи душа вже є.
    Маю декілька знайомих які величезні проблеми мали від такого способу, коли плід відторгався, але не виходив з матки і починав розкладатись, ледве врятували.

Це має бути аргумент? Це все рівно що сказати що Герінг був чудовою людиною і не міг завдати шкоди чужим дітям бо сам був батьком 5-ти доньок (не сприймати як за пряму аналогію щодо вашої однокласниці, це як приклад такого роду "аргументів").

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)