Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Аборт

На последнее выделение я ответила в 96 свое посту.
    Первое же выделенное, на мой взгляд, кощуственно и ГОРАЗДО ХУЖЕ любого аборта. Женщина не детородная машина. Она ответственна за своего рожденного ребенка, иначе она не женщина. Вы презираете женщин, именно этот вывод можно сделать по вашим предложениям решения проблемы.

• Подобається Подобається x 1
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Умо,
    ну хто ж заперечує, що вагітна жінка ВІДЧУВАЄ? Не хочу розвивати цю тему, але зауважу, що наші відчуття ще не є свідченням, що так і є. Скажу одне: якщо і надалі дискутувати, то можливі лише 2 рішення. Заборонити аборти в принципі чи дозволити їх. Прибічники заборони ніколи не погодяться на проведення абортів У ПРИНЦИПІ, У БУДЬ-ЯКОМУ СРОКУ ВАГІТНОСТІ. Прихильники ж абортів будуть шукати доказів, коли життя зароджується, з якої стадії і по яким підставам вважати аборт убивством і т.д. Останні домовляться між собою. Але ПРИБІЧНИКИ ЗАБОРОНИ НІКОЛИ НЕ ДОМОВЛЯТЬСЯ З ПРИХИЛЬНИКАМИ ПРОВЕДЕННЯ АБОРТІВ!!! Вкотре повторю - це проблема світогляду!!

3. Відповідь: Аборт

У медиков? Соглашусь. У врачей особенное мировоззрение. Надо быть особенным, чтобы слывя добрым доктором Айболитом, резать лягушек (это начало!), к лапкам проводки прикладывать, проделывать дырочку в желудке собаки а потом включать лампочку и радоваться, что из трубочки закапало... заражать крыс, свинок и обезьян смертельными болезнями, выискивать добровольцев по тюрьмам, среди пострадавших от несчастных случаев неимущих (т.к. заплатить им нечем за нормальную операцию, зато некто новаторскую методику вот разрабатывает и ему защититься надо)...

Без этого, конечно, медицина оставалась бы на уровне травников и экзорцизма... Без этого не были бы спасены миллионы жизней.

Вот с медиками и не надо договариваться. Им надо говорить спасибо за реализацию социального заказа, хорошо платить и наказывать за ошибки, халатность и нарушения закона.

С теми из "простых смертных", кто уже сделал себе с десяток абортов или подтолкнул, настоял на таковых для своих женщин, договориться тоже вряд ли удастся, как и о многом другом - их надо ставить перед фактом. Как запрет краж, убийств, нахождения в общественных местах в нетрезвом состоянии, сутенёрства и многого другого, о чём с подобными людьми договориться сложно. Такое у них МИРОВОЗЗРЕНИЕ. Такой свiтогляд. Их в моральной стороне вопросов волнует "получить удовольствие и не понести ответственность". Не пойман - не вор. Нет наказания по закону - значит, ничего плохого и не делал.

Остальные договориться МОГУТ. Постепенно, не сразу. Двигаясь ко всё большей гуманизации. Для начала нужно не так много. Например, убедить человека посмотреть некоторые фильмы о развитии плода (выполнимая задача, не так ли?) Или хотя бы показывать в прайм-тайм время от времени такие фильмы по ТВ...

Это не заставит подавляющее большинство решившихся на аборт отказаться от своего намерения, но возможно, поспособствует тому, что они осознают, ЧТО делают. Это первый и главный шаг ИМХО. Хоть на поток ставить не будут. Хоть после первого начнут наконец предохраняться...

А запреты не надо торопить. Когда большая часть активного населения осознает, каким чудовищным явлением является аборт, процесс ужесточения ограничений по срокам, показаниям и условиям их проведения сам пойдёт.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Степаныч

ОТЛИЧНО сказано! УмнО! Ни добавить, ни убавить! Думаю, после такого коммента ветку нужно закрывать, тема исчерпана.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нічого не закривати. Ця тема актуальна. Я читав в Експресі, що 2% жінок в Україні не робили аборт!!!

Ви пишите: аборт - це питання світогляду. Всього-навсього? Це питання вбивства!!!
    Світогляд - це кому джас, а кому поп, нє?

6. Степаныч

Нє. Це і віра у тому числі. Хтось віруючий, керується "не вбий", а хтось атеїст...
    Позавчора, здається, бачив на цю тему передачу по ТБ, вів Малахов. Бачив не з початку, але зрозумів, що з чого почали, тим і закінчили.

З приводу статистики - не вірю.

7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, в пості 96 мова йде про виховні заходи, а не каральні. Крім того, у ваших пропозиціях підхід такий: чоловіки - погані, жінки - хороші. Потрібно обмежувати права чоловіків і розширяти права жінок. Мушу зауважити, що в реальності не так все просто. І законодавство наше достатньо добре відстоює права жінок (наприклад, чоловікові відсудити дитину при розлученні - дуже важко), але це при умові, що жінка користується своїми правами і готова відстоювати їх в суді. У нас проблема досить часто полягає не в тому, що нема законів, а втому, що люди ними не користуються.

Це пропозиції не мої. Дитячі будинки (державні і приватні) існують не перше десятиліття і не тільки в нашій країні.

Я і не казав, що жінка дітородна машина.

Ніколи не повірю, що віддати дитину в дитбудинок більш КОЩУНСТВЕННО аніж вбити її.

8. Ума

Ума Well-Known Member

Степаничу, мова йде не про те, що жінки відчувають, а цікавить мене те, якими принципами керувалися чи на що посилалися коли визначили термін дозволеного аборту 12 тижнів. Чому не більше чи менше? Чому після 12 тижня вже не можна робити аборти?

9. zet

zet Дуже важлива персона

А я никогда не поверю, что ребенку хорошо в детдоме. Детей надо рожать не для того, чтобы отдавать. Я бы таких "мамочек" просто стерилизовала и рука б не дрогнула. Я же ТОЛЬКО за воспитательные меры и ПРОТИВ карательных. Если же женщин карать, то тогда и мужчин тоже. В этом вопросе должно быть полное равновесие. Аборт же мера ТОЛЬКО ОДНОБОКАЯ. Я именно однобокость вашей позиции и хотела показать.
    Или карайте обоих, или только воспитывайте. Третьего не дано.

10. Степаныч

:) Круто! Мужиков кастрировать?:)

11. Salata

Salata Well-Known Member

Аборт - это, наверно, не сахар. И на данный момент это - проблема только женщин. Это само по себе неправильно.

12. Ума

Ума Well-Known Member

Гормональні зміни у жінки при підготовці до вагітності відбуваються, як правило, до 12 тижня. І це у більшості, одиничні випадки коли більше 12 тижнів організм налаштовується. Тобто так чи інакше у жінки організм уже затратився на підтримку нового життя, навіть після аборту потрібно декілька місяців щоб організм звик до думки, що не потрбіно запаси робити ще для когось!. З цього погляду не бачу різниці коли приректи дитину на смерть чи після народження чи до народження - в обидвох випадках жінка зазнала фізичних "втрат" однаково!

• Інформативно Інформативно x 1
  13. zet

zet Дуже важлива персона

Умочка, солнышко, да разве об этом речь? Неужели вы полагаете, что женщины против родить на пару детишек больше? Просто иногда приходится думать за какие средства тех детишек поднимать, если уже есть двое. А я здесь не вижу предложений улучшения жизни детей в семье, с мамой и, конечно, с папой. Ведь даже на работу с детьми не очень спешат брать. А если, не дай Бог, конечно, развод, то вообще все ложится на женские только плечи. Поэтому я против запретительных мер. Мы ж не Африка, где "Бог дал, Бог взял". Мы же должны и о будущем этих детишек думать. И так устроено наше общество, что морально (особенно морально) и материально не просто не поощряется рождение "лишних ртов", но еще и считают это личным делом (горем) каждого. Я когда смотрю фильмы США-товские, то там такое поощрение замечаю сплошь и рядом. Я не вижу в рассуждениях здесь равноправия. Не вижу повышения ответсвенности мужчин тоже. Этого нет.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якщо атеїст, тоді що? Можна вбивати?

15. zet

zet Дуже важлива персона

Ні, тоді у виховний будинок не можна здавати... Прийдеться народжувати тільки стільки, скільки зможеш на ноги поставити, не розраховуючи на когось іншого.

16. Степаныч

З погляду віруючого - не можна за будь-яких обставин! З погляду атеїста - якщо є доцільність, якщо не можна інакше...

17. Salata

Salata Well-Known Member

Где-то я читала рассказ на эту тему: немолодая женщина - научный сотрудник утром собирается избавиться от нежелательной беременности (зарплата маленькая, замуж не светит, на работе будут проблемы...) и вот вечером звонит телефон, приятный мужской голос ей постепенно рассказывает, что он - ее еще нерожденный сын, что он ученый, многого добившийся... Это про атеистов.

18. Forpost

Forpost Стоїк

19. mavka

mavka Well-Known Member

маленькі трагедії для когось - великі.

привіт.
    яка квітуча гілочка!... майже чоловіча... Ха!... експерти ви наші ;) ... і в мовних питаннях, і в натівських, і про аборти не лінь поговорити.... а канатики собі поперев"язувати слабо ?...;) :) цей метод відзначається оборотністю.

я думаю, аборти в Україні - результат недостатньої проінформованості якоїсь частини населення чи простофільства, коли економлять на здоров"ї. і те , і друге широкомасштабною інфо-рекламною кампанією можна було б ліквідувати.
    Адже засобів - море. Крім вищезгаданого, пікулки, спіралі etc - але все для жінок!! З побічними ефектами. (((((((((
    Додам,що Мих не згадав у першому пості про медикаментозні засоби, що стимулюють аборт і вживаються, як нагла поміч, якнайскоріше. Вони досить популярні. І завжди були першочерговими, адже жінки ходили колись до знахарок за спеціальними травами. Вживали настої. В теперішній час - пігулку Постінор, як найпопулярнішу.

Але я б не забороняла аборти. Є рідкісні випадки, коли їх необхідно робити. І, взагалі, це - справа кожного подружжя, а не наша. Близьку товаришку я б відмовляла всіма аргументами.

20. mavka

mavka Well-Known Member

П.С. от для мене самої загадка, коли скупчення клітин, що діляться, можна назвати людиною.
    В англійській мові плід до восьми тижнів називають ембріоном, а потім до народження - Fetus.
    Скажімо, у мене в близькій родині робили штучне запліднення яйцеклітин. Потім їх в пробірках розглядати, класифікували й лишили 10 найкращих, найбільших, де поділ йшов найбурхливіше.. Три підсадили жінці (народилися близнюки, одна не прижилася), решта (7) 3 роки просиділи заморожені в лікарні.
    Чи можна сказати, що це були заморожені люди ? Адже потім з тої серії три яйцеклітини підсадили мамі знову і тепер у неї є ще донечка. :)

а де твій аватар? :)