Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Відповідь: Аборт. За та проти.

Понимаете, всё правильно, но тут и заключена разница между "физиками и лириками". Есть у меня лучший друг-философ. Так для него вообще рождение начинается с рождения матери, типа её духовное воспитание повлияет на духовность зачатия плода. Умом понять я этого не могу, так как по складу натуры своей - практик, но сразу с ним соглашаюсь, так как веет от этих слов чем то очень возвышенным и одухотворенным.

Ситуация, однако, резко меняется, когда мы попадаем из сферы возвышенного духовного общения с философами в комнату врача, в которую протискивается зарёванная 13-летняя перепуганная девчушка, которая раньше думала, что дети получаются только от поцелуев, а она с ним даже и не целовалась! Это она точно помнит! И месячные у неё ещё не регулярные, несколько раз задержалось, но что то живот растёт и тошнит. После этого философия отступает, а девчушке делается срочное направление на аборт, пока ещё по срокам не поздно. Выше я уже писал, что просвещение в половой сфере, та самая государтсвенная программа, о которой уже говорили и поможет сократить количество абортов до минимума. На одних слухах результата не добиться.

• Подобається Подобається x 5
  2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Да, мужикі тонкощів не розуміють, куди ж їм :D

Додано через 2 хвилини
    Вніманіє!!!, вопрос:
    А з одного сперматозоїда створити нове життя зможете?

Додано через 4 хвилини
    Ось нарешті найголовніше питання!!! В момент зачаття душа зявляєтья!!!!!!
    Степаничу - респект.

Додано через 7 хвилин
    Без коментарів
    Ука про дитину як зубний біль вже все вище написала.

• Подобається Подобається x 1
  3. Alexey Titievsk

От это я понимаю - прямой вопрос. :) Прямой ответ - зможем, если надо. Шо я говорю, если надо, то из клетки кожи зробимо.. Це называется - клонирование! :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

я знаю, як це називається. але наразі не вдаючись етичну сторону питання,
    те, що хромосом у сперматозоїда тільки 23 - не проблема ?

5. Зануда

Зануда така зануда

А не забагато на себе берете?

6. zet

zet Дуже важлива персона

Увы, нынешняя наука это подверждает, хоть пока и не без проблем. Но это дело времени...

7. Alexey Titievsk

Понял, отличный вопрос. :) Нет, конечно из одного отдельного сперматозоида воспроизвести человека не получится. По крайней мере - пока, и по крайней мере из содержащего Y-хроматин. :) Но можно клонировать как сами сперматозоиды, так и дифференцировать стволовые клетки в половые для дальнейшего нормального оплодотворения яйцеклетки. Это, в общем то считается одним из перспективных путей борьбы с мужским бесплодием.

Додано через 47 секунд
    Вы имеете в виду - лично я, или современная биотехнология? :)

8. Зануда

Зануда така зануда

Я маю наувазі Вашу впевненість у правильності поставленої перед біотехнологіями задачі.:)

9. Alexey Titievsk

Мне не думается, что кто-то ставит задачи перед современной наукой, воля человека к знаниям непобедима. Откуда эта жажда познания - это уже другой вопрос.. :)

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

http://www.krotov.info/lib_sec/04_g/gri/goryev_a3.htm

11. zet

zet Дуже важлива персона

Вот именно с это частью я полностью согласна...

12. mavka

mavka Well-Known Member

ось мене теж це питання часом хвилює. коли запліднена яйцеклітина перебуває замороженою в клініці й чекає, коли жінка захоче її підсадити, а це може тривати рік, два, три, де ж тоді душа ?..

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не впевнений. Тобто, я не знаю, коли у людини з"являється душа. Наприклад, з точки зору деяких східних філософій, життєва енергія (Чі) з"является у людини з першим вдохом. Тобто, після народження.
    От я ж і кажу, що питання тут не медичне, а загальнофілософське, релігійне.

• Подобається Подобається x 3
  14. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Я - проти. Підтримую думку багатьох форумчан, що аборт- це вбивство. Але також я проти заборони абортів як таких. Моя думка -це не вирішить проблеми, знайдуться медики (і не тільки), які будуть займатись цим підпільно.

• Подобається Подобається x 6
  15. Ksani

Ksani Well-Known Member

Висновок: нове життя з'являється після злиття сперматозоїда і яйцеклітини :p

Додано через 1 хвилину
    А з точки зору християнства - при заплідненні.
    Хоча цікаво було б дослідити це питання з точки зору різних релігій.

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Звідки інфа?

17. zet

zet Дуже важлива персона

А при чем тут вообще точка зрения религии? Зачем впадать в крайности? Есть же сейчас выбор и для верующих и для атеистов. Вот и давайте выбирать каждый для себя приемлемое, а не бегать с запретными декретами наперевес. Не стремиться другого заставить силком смотреть на мир вашими глазами.

• Подобається Подобається x 3
  18. irka-shkirka

irka-shkirka Member

А для когось вбивство - це природнє позбавлення суспільства від "слабких" ланок, для когось - крадійство - спосіб ділитися з ближнім, гвалтування - спосіб показати свою любов. То що, давайте кожен вибирати для себе "приемлемое" і знімемо всі "запретные декреты"? Дозволимо аборти, вбивства, пограбування, гвалтування - і нехай "подобное решение должна принимать сама женщина, а не правительство или политики. " Хоче людина вбивати - хай вбиває, забороняє їй вбивати релігія хай не вбиває.
    Я притримуюсь тої думки, що аборт - це значно гірше за просте вбивство. Дитина ще не може себе захистити! Вбивство жінок і дітей рахується набагато аморальнішим (якщо тут взагалі можна говорити про хоч якусь мораль), ніж вбивство чоловіка. А аборт - вбивство беззахисного немовляти - в мільйон раз страшніше, ніж вбивство будь-якої народженої дитини. І коли вбивцею чи замовником є рідна мама - це взагалі не вкладається в розум!

• Подобається Подобається x 7
  19. Ksani

Ksani Well-Known Member

А у Вас звідки ? :p

А й справді, при чому ?
    Зето, Ви що не визнаєте існування у людини душі ?
    Так її існування вже доведене наукою.

Додано через 3 хвилини
    в точку. Це ж усе від проблеми виховання, і нема чого державі лізти з заборонами у такі приватні справи :shutup:

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Давайте називати речі своїми іменами, аборт - це вбивство, узаконене вбивство, за яке не карають (держава принаймні). Заборонить це держава, чи не заборонить, суть аборту від цього не змінюється.
    А розмови типу - "до 12 тижнів не рахується" з одного боку це спосіб потім спати спокійно, а з іншого - формування в суспільстві (і в тих ж 13-14 річних скороспілок) думки, що "ну подумаєш "залетіла" - зроблю аборт, нічого страшного, це ж ще не дитина".

• Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)